Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lilkové lasagne s bulgurem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
452 kalorií 0.0g cukrů 40.0g tuků 16.0g bílkovin

Příprava

Bulgur dáme do misky a zalijeme ho horkou vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad bulgurem. Necháme hodinu bobtnat.
Lilek nakrájíme na podélné plátky a osolíme z obou stran. Necháme ho vypotit (trvá to tak 15 minut).
Šalotky nakrájíme najemno, mrkev a česnek nastrouháme najemno a osmažíme na oleji doměkka. Podlijeme vínem a necháme odpařit.
Bulgur slijeme a přidáme ho k zelenině na pánev spolu s rajčatovým protlakem.
Lilek osušíme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran.
Na zvláštní pánvi také opečeme červenou cibuli nakrájenou na půlkolečka do poloměkka.
Pekáček vymažeme olivovým olejem a dolů dáme plátky lilku, na to plátky rajčat, cibuli, mrkvovou směs a lilek. Opakujeme do spotřebování. Poslední vrstvu tvoří lilek posypaný strouhaným parmezánem.
Pečeme 10 minut na 200 °C.

Bulb Tip k receptu

Po vytáhnutí z trouby ještě necháme tak 10 minut odležet a teprve potom krájíme. Lasagne budou více držet při sobě a nerozbijeme je.


Přidat na Pinterest
sonizna

10. 02. 2016, Recept navštíven: 708x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom nam tieto lasagne chutili

15. 02. 2016, 11:58

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne

24. 08. 2016, 20:30

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímave lasagne

24. 02. 2017, 11:35

Přidat komentář

Facebook komentáře