Lilkové lasagne s bulgurem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bulgur dáme do misky a zalijeme ho horkou vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad bulgurem. Necháme hodinu bobtnat.
Lilek nakrájíme na podélné plátky a osolíme z obou stran. Necháme ho vypotit (trvá to tak 15 minut).
Šalotky nakrájíme najemno, mrkev a česnek nastrouháme najemno a osmažíme na oleji doměkka. Podlijeme vínem a necháme odpařit.
Bulgur slijeme a přidáme ho k zelenině na pánev spolu s rajčatovým protlakem.
Lilek osušíme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran.
Na zvláštní pánvi také opečeme červenou cibuli nakrájenou na půlkolečka do poloměkka.
Pekáček vymažeme olivovým olejem a dolů dáme plátky lilku, na to plátky rajčat, cibuli, mrkvovou směs a lilek. Opakujeme do spotřebování. Poslední vrstvu tvoří lilek posypaný strouhaným parmezánem.
Pečeme 10 minut na 200 °C.
Tip k receptu
Po vytáhnutí z trouby ještě necháme tak 10 minut odležet a teprve potom krájíme. Lasagne budou více držet při sobě a nerozbijeme je.
sonizna10. 02. 2016