Losos en croûte
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na dvou lžících olivového oleje smažíme nasekané šalotky a po třech minutách přidáme žampiony nakrájené na plátky a utřený česnek. Smažíme 4 minuty.
Přidáme šťávu z citrónu a odstavíme.
Vmícháme polníček, pažitku a kopr, osolíme, opepříme. Necháme zchladnout.
Vmícháme smetanu.
Na pracovní desku položíme jeden list filo těsta. Potřeme ho olejem a na něj dáme další list. Opakujeme do spotřebování všech listů.
Na těsto položíme filetu lososa – kůží nahoru, aby těsto přečnívalo. Opepříme. Na to rozprostřeme žampionovou směs. Na to položíme druhou filetu lososa – zase kůží nahoru. Obalíme přečnívajícím těstem.
Zvenku potřeme zbylým olejem. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 25 minut na 200 °C.
Tip k receptu
Před krájením necháme 4 minuty odpočinout. Na jednu porci vychází 1386 kJ, 26,6 g bílkoviny, 20,2 g tuku, 11,6 g sacharidy, 1,1 g vláknina.
sonizna03. 12. 2015
Další recepty
Recenze
Přidat recenziJana Smidži 07. 12. 2015, 17:42