Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 19

Pizza se sýrem Cottage

Pizza se sýrem Cottage

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sýru cottage, 1 balení mozzarelly, 1 balení hermelínu, 1 balení těsta na pizzu, 150 g nivy, 100 g goudy, 100 g eidamu, 50 g šunky, 2 hrsti kukuřice

Těsto na pizzu (vlastní nebo kupované) si rozválíme a potřeme ho cottagem. Poté rozprostřeme hermelín nakrájený na plátky a posypeme kukuřicí (nemusí být rozmražená). Posypeme šunkou nakrájenou na pásky. Všechny sýry nastrouháme nahrubo a posy...

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vegety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce chilli omáčky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce worcesterové omáčky, pepř, 3 listy čerstvé šalvěje, 2 lžíce rajčatového protlaku, strouhaný sýr, 1 lžička cukru, 4 krajíčky chleba, 100 g šunky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, necháme rozvonět a přisypeme na hrubo nastrouhanou cuketu. Po chvíli přidáme ostatní ingredience, kromě šunky a sýra a dusíme asi 20 minut. Pak ke směsi přidáme šunku nakrájenou na ...

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa , 3 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté sladké papriky , 1 lžíce mleté pálivé papriky , 1,5 l hovězího vývaru, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, drcený kmín, 1 paprika (kapie), 1 hrst sušených hub, 1 lžíce majoránky, instantní tmavá jíška

Maso nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm), cibuli na drobno. Na sádle (oleji) osmahneme cibuli do červena, přidáme maso, orestujeme až se zatáhne. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme proliso...

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hermelín, 1 cibule, 3 plátky anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 1 hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst hub, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky grilovacího koření, 2 lžíce řepkového oleje

Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme do alobalu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninová směs: na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibuli a zasypeme 1/2 ČL cukru. Část ...

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Bebe sušenek, 200 g másla, 100 g bílé čokolády, 250 g odtučněného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce cukru moučky, 250 g ovoce

Sušenky nameleme najemno, přidáme změknuté máslo a roztopenou bílou čokoládu a směs smícháme dohromady. Dno dortové formy vysteleme pečícím papírem a směs rovnoměrně do formy rozprostřeme a dáme ztuhnout do ledničky. Na krém si vyšleháme smetanu,...

Mrkvový salát s pomerančem a kaki

Mrkvový salát s pomerančem a kaki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší mrkve, 1 pomeranč, 1 kaki, 2 lžíce včelího medu, šťáva z 1/2 citrónu, 2 lžíce kokosové moučky

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme na malé kousky nakrájený pomeranč a kaki. Osladíme 1-2 lžícemi medu (nejlépe lesního od dobrého včelaře) a zasypeme 2 lžícemi kokosu. Dobře promícháme a vychladíme.

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 červená cibule, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička houbového koření, hovězí vývar, citrónová šťáva

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na oleji s máslem z obou stran. Pak vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmažíme a zalijeme sójovou omáčkou a hořčicí smíchanou s troškou vody. Vrá...

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 slepičí vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 balení listového těsta, 100 g anglické slaniny, 100 g eidamu, 400 g špenátu

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a smažíme je na oleji doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji do směsi. Přidáme špenát a utřený česnek, osolíme a opepříme. Podusíme tak 5 minut. Mezitím si vymažeme formy na muffiny. Vyvál...

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jehněčí kotlety, 150 g okurky, 50 g granátového jablka, 200 g Řeckého jogurtu, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky garam masala, 1/2 lžičky skořice, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 3 lžíce máty peprné, 1 lžíce včelího medu

Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici. Jehněčí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme je v koření. Nyní si připravíme tzatziki: smícháme řecký jogurt, nasekanou ša...

Bramborový eintopf s fazolemi

Bramborový eintopf s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks klobásy, 1 lžička mleté papriky, 1 cibule, 1 konzerva červených fazolí, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky majoránky, 4 stroužky česneku, 400 g brambor, 500 ml zeleninového vývaru, 6 ks mrkví, 4 lžíce petrželové natě

Klobásu a mrkev nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek najkrájíme na jemno. Brambory nakrájíme na větší kostky. Na oleji osmažíme cibuli a česnek dozlatova, poté zasypeme paprikou a přidáme klobásu, brambory a mrkev. Krátce osmahneme. Zalij...

Kuřecí řecký salát s avokádem

Kuřecí řecký salát s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 ks římského salátu, 4 ks rajčat, 3 ks jarní cibulky, 2 ks avokáda, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce petrželové naťě, 5 lžíc olivového oleje, 6 oliv, 200 g fety, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky máty peprné, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře

Z pečeného kuřete obereme maso a nakrájíme ho na kousky velikosti sousta. Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme na měsíčky, jarní cibulku na kolečka. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na proužky. Ihned zakápneme...

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 česnek, 8-10 ks bobkových listů, 3 citróny, 2,5 kg jehněčí kýty, 50 ml olivového oleje, 1 lžička skořice, 1 kg brambor, 140 g oliv, 125 ml červeného vína, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Česnek rozebereme na stroužky – polovinu stroužků necháme neoloupané, druhou polovinu oloupeme a nakrájíme na plátky. Citróny nakrájíme na čtvrtiny. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny (či osminy – podle velikosti). Do pekáčku dáme neol...

Houbová paštika se slaninou

Houbová paštika se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g anglické slaniny, 300 g hlívy ústřičné, 80 g vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 3 lžíce zakysané smetany

Houby si namočíme hodinu předem ve vodě. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vlašské ořechy pomeleme. Hlívu nakrájíme na hrubo. Na másle smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme slaninu a poté i hlívu a česnek. Dusíme 3-5...

Domácí brusinkové čatní

Domácí brusinkové čatní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brusinek, 100 g jablka, 50 g cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 ks chilli papričky

Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přidáme brusinky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a přidáme k brusinkám. Přidáme i mletý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vše povaříme tak 15-20 minut - podle potřeby podléváme vo...

Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 2 lžíce aceta balsamica, 7 g soli, 7 g pepře, 1 cibule, 1 balení žervé, 150 g piniových ořechů, 3 stroužky česneku, 10 kapek olivového oleje

Lilky si připravíme nejlépe den předem. Propícháme je vidličkou a pečeme hodinu na 200 °C doměkka. Po vychlazení je rozpůlíme a dužinu vydlabeme lžící. A přes noc (nebo aspoň na hodinu) necháme dužinu na cedníku odkapávat. Zbavíme se tak přebyte...

Losos v citrónové krustě s bylinkovými bramborami

Losos v citrónové krustě s bylinkovými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 houska, 1 citrón, 50 g oliv, 1 vejce, 700 g lososa, 340 g Tzatzik, 800 g brambor, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Housku (ciabattu) nastrouháme a smícháme ji se strouhanou citrónovou kůrou. Rybu osolíme, opepříme a obalíme ve vejci a poté v citrónové strouhance. Pečeme 10-12 minut na 220 °C. Smícháme tzatziki a nakrájené olivy. Rybí filety servírujeme...

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml světlého piva, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka chilli koření, 7 g soli, 7 g pepře

Všechny ingredience smícháme, uzavřeme ve sklenici a necháme 5 dní v pokojové teplotě. Poté důkladně promícháme a promixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem posypané pažitkou.

Meruňkovo-jogurtový dezert

Meruňkovo-jogurtový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g meruněk, 50 g třtinového cukru, 500 g Řeckého jogurtu, 1 pomeranč, 2 skořice, 1 citrón

Meruňky přepůlíme a vypeckujeme. Z pomeranče vymačkáme šťávu, z citrónu budeme potřebovat pouze kůru. Meruňky, pomerančovou šťávu, cukr a skořici podusíme 15 minut. Poté vyjmeme skořici. Řecký jogurt smícháme s citrónovou kůrou. Rozdělíme do...

Citrónovo-oreganové brambory

Citrónovo-oreganové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg brambor, 4 lžíce oregana, 2 lžíce olivového oleje, 1 citrón, 1 lžička soli

Brambory nakrájíme na kusy s hranou asi 4 cm a uvaříme do poloměkka. Brambory dáme na plech, posypeme oreganem, osolíme, přidáme citrónovou kůru a pečeme 15 minut na 150 °C. Poté teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme ještě 20 minut – v polovině p...

Melounový salát se sýrem halloumi

Melounový salát se sýrem halloumi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vodního melounu, 4 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželová natě, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máty peprné, 1 citrón, 7 g soli, 7 g pepře

Melounovou dužinu nakrájíme na kostky (asi 1 cm velké). Smícháme ho s nasekanými bylinkami. Sýr halloumi nakrájíme na 8 plátků. Opečeme ho na pánvi 30 sekund z každé strany. Než ho přidáme do salátu, necháme ho trochu zchladnout. Citrónovou šť...

Polévka z kapustiček

Polévka z kapustiček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g růžičkové kapusty, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 střední brambory, 1 tenký debrecinský párek, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 vejce, 1 lžička majoránky

Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní povadlé listy a nakrájíme na proužky. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme kapustičky a krátce osmahneme. Pak zalijeme vroucí vodou, vhodíme brambory na kostičky, pokrájený párek, prolisovaný...

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 silnější plátky vepřové krkovice, 1 jarní cibulka, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 lžíce oleje, 1/3 lžička česneková drť, 1/3 lžička pepř, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 žampiony, 1/2 červené papriky, 2 lžíce sterilované kukuřice, 1 lžička solamylu

Namícháme si marinádu z oleje, česneku, pepře, sójové omáčky, citrónové šťávy, soli, chilli omáčky a worcesterové omáčky. Do marinády vložíme maso nakrájené na kostky. Promícháme a marinujeme nejméně 2 hodiny. Pak ho na rozpáleném oleji orestujeme...

Tagliatelle z uzeným masem a hráškem

Tagliatelle z uzeným masem a hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 400 g uzeného masa, 400 g hrášku, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 kousek eidamu

Těstoviny (nejlépe tagliatelle nebo špagety) uvaříme podle návodu. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Opékáme je na dvou lžících oleje. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky. Přidáme hrášek a krátce prohřejeme. Smícháme s těstovinami, osol...

Zdravá pastiňáková polévka

Zdravá pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce octu, 2 pastiňáky, 2 pórky, 2 ks hřebíčku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 brambory, 4 vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 1 svazek tymián (Mateřídouška obecná)

Cibuli a pastiňák nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na kostky. V hrnci necháme rozpustit máslo s olejem. Osmažíme na něm cibuli, pastiňák a brambory. Poté přidáme pórek a pár minut podusíme. Přidám...

stránka: