Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1534 kalorií 2.0g cukrů 128.0g tuků 97.0g bílkovin

Příprava

Vepřové maso opláchneme a společně s očištěnou zeleninou a kořením vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 45 minut. Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 centimetry. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nasekáme najemno. V hrnci převaříme mléko společně s kořením, křenem a petrželkou. Přidáme housku a necháme táhnout, až nám houska mléko zahustí a udělá se hustší kaše. Přidáme smetanu na zjemnění. Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky. Na talíř dáme křenovou housku, na ni dáme nakrájené maso a posypeme nakrájenou zeleninou z vývaru. Nakonec maso posypeme nakrájenou jarní cibulkou.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

05. 11. 2012, Recept navštíven: 2038x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept

03. 05. 2016, 19:30

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné a dobré urobene jedlo

02. 09. 2016, 19:00

Přidat komentář

Facebook komentáře