Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1534
kalorií
2.0g
cukrů
128.0g
tuků
97.0g
bílkovin
Příprava
Vepřové maso opláchneme a společně s očištěnou zeleninou a kořením vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 45 minut. Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 centimetry. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nasekáme najemno. V hrnci převaříme mléko společně s kořením, křenem a petrželkou. Přidáme housku a necháme táhnout, až nám houska mléko zahustí a udělá se hustší kaše. Přidáme smetanu na zjemnění. Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky. Na talíř dáme křenovou housku, na ni dáme nakrájené maso a posypeme nakrájenou zeleninou z vývaru. Nakonec maso posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Šéfredaktor05. 11. 2012
Ingredience
- 800 g vepřové, očištěné krkovice
- 900 ml mléka
- 2 lžíce nastrouhaného křenu
- špetka soli, mletého muškátového oříšku a bílého mletého pepře
- 2 lžíce smetany
- lžička soli
- lžička nasekané petrželky
- 5 kuliček černého pepře
- 1/2 celeru
- 2 bobkové listy
- 2 mrkve
- 1 petrželový kořen
- jarní cibulka na ozdobení
- Křenová houska: 6 housek
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.