Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1534 kalorií
2.0g cukrů
128.0g tuků
97.0g bílkovin


Příprava

Vepřové maso opláchneme a společně s očištěnou zeleninou a kořením vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 45 minut. Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 centimetry. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nasekáme najemno. V hrnci převaříme mléko společně s kořením, křenem a petrželkou. Přidáme housku a necháme táhnout, až nám houska mléko zahustí a udělá se hustší kaše. Přidáme smetanu na zjemnění. Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky. Na talíř dáme křenovou housku, na ni dáme nakrájené maso a posypeme nakrájenou zeleninou z vývaru. Nakonec maso posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

přidejte na:
Chybí obrázek

05. 11. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výborný recept

03. 05. 2016, 19:30

Chybí obrázek
chutné a dobré urobene jedlo

02. 09. 2016, 19:00

Chybí obrázek
veľmi chutné

15. 05. 2019, 19:27

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.