Vafle s jablky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
3668
kalorií
307.0g
cukrů
100.0g
tuků
51.0g
bílkovin
Příprava
Z mléka, mouky, másla, cukru moučky, vejce a kypřícího prášku si připravíme vafle (viz související recepty). Jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jadřince. Vodu smícháme s cukrem, citrónovou šťávou, hřebíčky a přidáme nakrájená jablka. Směs přivedeme k varu a vaříme 20 minut na mírném plameni. Na hotové vafle dáme několik uvařených jablíček, zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou), posypeme skořící a pokapeme vzniklým jablečným sirupem.
Milena12. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.