Základní rajčatová omáčka

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

504 kalorií
23.0g cukrů
22.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokrájená rajčata (nebo protlak), zalijeme vývarem a přidáme ještě nadrobno nasekaný česnek a cukr. Osolíme, opepříme. Vše zamícháme a necháme vařit cca 25 - 30 minut. Omáčku přecedíme.

Tip k receptu

Do omáčky můžeme v konečné fázi přidat i červené víno (0,5 dl) a nechat znovu povařit.
Tato omáčka se hodí jako základ k jiným speciálním omáčkám, ale i jako samostatná omáčka k různým druhům masa či k těstovinám.

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
rajskou omáčku dělávám často, do omáčky přidávám i nové koření a pepř celý, česnek nepřidávám a tymián přidávám do omáčky , až když je hotová, dále přidávám trochu smetany na zjemnění
Přidané ingredience: nové koření, pepř celý

01. 02. 2014, 07:29

Chybí obrázek
dobrá omáčka, chutná

26. 01. 2016, 10:16

Chybí obrázek
omáčka je velmi dobrá

03. 03. 2016, 11:53

Chybí obrázek
túto omáčku radšej robím z čerstvých rajčat, mí oveľa lepšiu chuť aj farbu

25. 10. 2016, 10:00

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.