Základní rajčatová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokrájená rajčata (nebo protlak), zalijeme vývarem a přidáme ještě nadrobno nasekaný česnek a cukr. Osolíme, opepříme. Vše zamícháme a necháme vařit cca 25 - 30 minut. Omáčku přecedíme.
Tip k receptu
Do omáčky můžeme v konečné fázi přidat i červené víno (0,5 dl) a nechat znovu povařit.
Tato omáčka se hodí jako základ k jiným speciálním omáčkám, ale i jako samostatná omáčka k různým druhům masa či k těstovinám.
31. 03. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: nové koření, pepř celý
planeta 01. 02. 2014, 07:29

majka 26. 01. 2016, 10:16

dušanka 03. 03. 2016, 11:53

katka16031 25. 10. 2016, 10:00

hanka 30. 08. 2019, 19:55