Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Základní rajčatová omáčka

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 55min , porce

504 kalorií, 23.0g cukrů, 22.0g tuků, 13.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokrájená rajčata (nebo protlak), zalijeme vývarem a přidáme ještě nadrobno nasekaný česnek a cukr. Osolíme, opepříme. Vše zamícháme a necháme vařit cca 25 - 30 minut. Omáčku přecedíme.

Bulb Tip k receptu

Do omáčky můžeme v konečné fázi přidat i červené víno (0,5 dl) a nechat znovu povařit.
Tato omáčka se hodí jako základ k jiným speciálním omáčkám, ale i jako samostatná omáčka k různým druhům masa či k těstovinám.

Martina Třetinová

31. 03. 2009, Recept navštíven: 2413x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Základní rajčatová omáčka

Základní rajčatová omáčka

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Základní rajčatová omáčka Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
rajskou omáčku dělávám často, do omáčky přidávám i nové koření a pepř celý, česnek nepřidávám a tymián přidávám do omáčky , až když je hotová, dále přidávám trochu smetany na zjemnění
Přidané ingredience: nové koření, pepř celý

01. 02. 2014, 07:29

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá omáčka, chutná

26. 01. 2016, 10:16

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omáčka je velmi dobrá

03. 03. 2016, 11:53

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
túto omáčku radšej robím z čerstvých rajčat, mí oveľa lepšiu chuť aj farbu

25. 10. 2016, 10:00

Přidat komentář

Facebook komentáře