Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Základní rajčatová omáčka

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
504 kalorií 23.0g cukrů 22.0g tuků 13.0g bílkovin

Příprava

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokrájená rajčata (nebo protlak), zalijeme vývarem a přidáme ještě nadrobno nasekaný česnek a cukr. Osolíme, opepříme. Vše zamícháme a necháme vařit cca 25 - 30 minut. Omáčku přecedíme.

Bulb Tip k receptu

Do omáčky můžeme v konečné fázi přidat i červené víno (0,5 dl) a nechat znovu povařit.
Tato omáčka se hodí jako základ k jiným speciálním omáčkám, ale i jako samostatná omáčka k různým druhům masa či k těstovinám.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

31. 03. 2009, Recept navštíven: 2530x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
rajskou omáčku dělávám často, do omáčky přidávám i nové koření a pepř celý, česnek nepřidávám a tymián přidávám do omáčky , až když je hotová, dále přidávám trochu smetany na zjemnění
Přidané ingredience: nové koření, pepř celý

01. 02. 2014, 07:29

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá omáčka, chutná

26. 01. 2016, 10:16

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omáčka je velmi dobrá

03. 03. 2016, 11:53

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
túto omáčku radšej robím z čerstvých rajčat, mí oveľa lepšiu chuť aj farbu

25. 10. 2016, 10:00

Přidat komentář

Facebook komentáře