Základní rajčatová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
40min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
504
kalorií
23.0g
cukrů
22.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokrájená rajčata (nebo protlak), zalijeme vývarem a přidáme ještě nadrobno nasekaný česnek a cukr. Osolíme, opepříme. Vše zamícháme a necháme vařit cca 25 - 30 minut. Omáčku přecedíme.
Tip k receptu
Do omáčky můžeme v konečné fázi přidat i červené víno (0,5 dl) a nechat znovu povařit.
Tato omáčka se hodí jako základ k jiným speciálním omáčkám, ale i jako samostatná omáčka k různým druhům masa či k těstovinám.
31. 03. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: nové koření, pepř celý
planeta 01. 02. 2014, 08:29
katka16031 25. 10. 2016, 12:00
© 2024, Railsformers s.r.o.