Holandské masové koule s květákem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
10776
kalorií
247.0g
cukrů
131.0g
tuků
465.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli. Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli.
Z mletého masa, goudy, soli, pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule velikosti pingpongových míčků. Ty poklademe na brambory a celé zalijeme směsí z vajec, zakysané smetany, kečupu, soli, pepře a cayenského pepře či tabaska dle chuti. Zakryjeme alobalem či poklicí a upečeme při 250°C. Asi po 30 minutách odklopíme a dopečeme dorůžova.
06. 09. 2012
Ingredience
- 1 kg mletého bůčku
- 1 menší blanšírovaný květák
- 6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor
- 4 vejce
- 400g strouhané goudy (Eidamu)
- 100 ml mléka
- sůl dle potřeby
- tuk na vymazání pekáčku
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce kečupu
- dle chuti cayenského pepře
- špetka pepře bílého
- špetka drceného kmínu
- 2 velké cibule nakrájené na plátky
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.