Holandské masové koule s květákem

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

10776 kalorií
247.0g cukrů
131.0g tuků
465.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli. Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli.
Z mletého masa, goudy, soli, pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule velikosti pingpongových míčků. Ty poklademe na brambory a celé zalijeme směsí z vajec, zakysané smetany, kečupu, soli, pepře a cayenského pepře či tabaska dle chuti. Zakryjeme alobalem či poklicí a upečeme při 250°C. Asi po 30 minutách odklopíme a dopečeme dorůžova.

přidejte na:
Chybí obrázek

06. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zaujal tento recept, určite ho vyskúšam

03. 05. 2016, 19:36

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.