Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Arašídový (podzemnicový) olej

Osvěžující salát s pomerančem, nivou a ořechy

Osvěžující salát s pomerančem, nivou a ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky římského salátu, 1 hrst polníčku, 1/4 hlávky salátu lollo rosso, 1 pomeranč, 15 dkg Nivy, 1 hrst vlašských ořechů, 30 ml oleje z vlašských ořechů, šťáva z 1 citrónu, 1 lžička medu, sůl, špetka pepře, balzamikový krém

Saláty omyjeme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy a promícháme je. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu přitom zachytáváme do menší misky. Přidáme k ní ořechový olej (viz. Partner, Bohemia Olej), sůl, pepř, citrónovou šťávu, med a ...

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,6 kg přírodního kozího sýra, 4 barevné papriky, balíček listového těsta, 2 fenykly, 100 g másla, 1 vejce, 100 g jedlých kaštanů, 1 brambor, sůl, pepř, cukr, hrst sezamu, ořechový olej, čerstvé bylinky

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat. Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící pa...

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kýty z divočáka, 250 g cibule, 200 ml červeného vína, 150 ml oleje, 50 ml oleje z vlašských ořechů, 10 g jalovce, sůl dle potřeby, 20 g cukru, kardamon, celá skořice, 150 g zmražených brusinek, čerstvý tymián, 100 g šípkové marmelády, Slaninové knedlíky: 200 g slaniny, 300 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 250 g bílého pečiva, 100 g cibule, 30 g nasekané petržele, 30 g másla, 2 vejce, sůl, pepř, lískový oříšek

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte čer...

Rýže s pórkem

Rýže s pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti rýže, 1-2 vejce, 1-2 pórky, 1-2 lžíce oleje na smažení, sůl dle potřeby, mletý kmín dle chuti

Na pánev s trochou oleje dáme uvařenou rýži, zpravidla se osvědčí, když uvaříme větší množství a zbude. Předtím si na jiné pánvi dáme zesklovatět jemně nakrájený pórek, pozor, ne dohněda, jen zesklovatět! Smícháme na jedné pánvi a podle množství ...

Bábovka Margot

Bábovka Margot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Margot - čokoláda - větší balení, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrneček cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 350 ml mléka, 4 lžíce kakaa

Z bílků ušleháme sníh, čokoládu Margot (kokosová, obyčejná) nastrouháme. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a dáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem, přilijeme mléko a dobře promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a vylij...

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rozdrcený stroužek česneku, 2 pomeranče, 1 lžíce arašídového oleje, 450 g mrkve nakrájené na jemné nudličky, 2-3 lžíce petrželky jemně posekané, 40 g nahrubo posekaných vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře

Misku vytřeme česnekem. Pak do ní dáme kůru z jednoho pomeranče, šťávu z jednoho pomeranče, sůl a pepř. Potom k té směsi zašleháme olej. Přidáme nastrouhanou mrkev, na kousky nakrájený druhý pomeranč, petrželku a ořechy. Dobře promícháme a podáváme.

Kuřecí fondue se žampiony a šalotkou

Kuřecí fondue se žampiony a šalotkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 100 g šalotky, 600 g kuřecích prsou, 500 ml arašídového (podzemnicového) oleje, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu)

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Žampiony očistíme, menší hlavičky ponecháme vcelku, větší překrojíme napůl. Šalotku nakrájíme na větší kousky. V nádobě na fritování rozpálíme arašídový olej. Na grilovací jehly...

Vysokokalorické topinky

Vysokokalorické topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sýru Eidam/moravský bochník, 4 plátky šunky, 6 vajec, 150 ml oleje, špetka soli, 4 krajíčky opečeného chlebu

Medzi dva a dva plátky syra vložíme plátok šunky a dobre pritlačíme. Rozšľaháme 2 vajcia a pripravené rezne zo syra a šunky v nich obalíme a rychlo ich z oboch strán vypražíme. Zo 4 vajec si pripravíme volské oka. Vypražené rezne dáme na krajíček ...

Sleďový salát s brambory

Sleďový salát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor vařených ve slupce, 2 sledě s mlíčím cca 300g, 200 ml zakysané smetany, 3 lžíce oleje, 1 cibule , trocha hořčice, trocha octa, 1 lžíce mleté papriky, 3 kyselé okurky, 2 jablka, špetka soli, trocha petrželové natě

Zemiaky uvaríme, ochladíme a nakrájame na plátky. Zo sleďov stiahneme kožu, rozpolíme, vykostime a pokrájame na hrubšie rezance. Z mlieča odstraníme blanu, rozotrieme ho nožom a zamiešame do smotany. pridáme pokrájanú cibuľu, mletú papriku, ocot, ...

Štika na český způsob

Štika na český způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg štiky, 120 g rajčat, 120 g žampionů, 80 ml oleje, 100 ml bílého vína, 1 citrón, 4 stroužky česneku, troška pažitky, špetka soli, troška tymiánu

Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme pod prúdom tečúcej vody, osušíme a pokrájame na porcie. Osolíme a z oboch strán opečieme do zlatista. Podlejeme bielým vínom a pridáme rajčiaky, rozkrájané šampiňóny, rozotretý cesnak a vetvičku tymiánu. Udusíme ...

Vaječný řízek

Vaječný řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, špetka soli, 4 lžíce strouhanky, olej dle potřeby

Vejce rozšleháme v hrníčku, osolíme, přidáme strouhanku a nalijeme na olej v rozpálené pánvičce. Opečeme z obou stran. Po vyjmutí z pánvičky rozpůlíme a položíme na chléb namazaný hořčicí. Zdobíme okurkou, paprikou a rajčetem, popřípadě cibulkou n...

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku nebo krkovice, lžička soli, lžička pepře, 400 g kyselé kapusty, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, troška kmínu

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso osolíme, okoreníme posypeme rascou, po...

Grahamové bochníčky

Grahamové bochníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g celozrnné mouky, 2 lžíce oleje, 1 balení droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru, lžička soli, 500 ml vody, hrst obilných klíčků, lžička sezamu, lžička lněného semínka, lžička slunečnicového semínka, vlašské ořechy

Z droždia, cukru, malého množstva vody zarobíme kvások a necháme vykysnúť. Z múky, oleja, kvásku a vody vymiesime vláčne cesto, podľa chuti môžeme pridať semienka. Bez vykysnutia tvoríme lyžicou malé bochníčky, kladieme na vymastený plech a dáme d...

Fazolky s tofu

Fazolky s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek fazolí z konzervy, 1 kostka Tofu, 250 g žampionů, 3 lžíce hladké mouky, 10 ml sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce oleje

Na malé kocky pokrájame tofu, pokvapkáme sojovou omáčkou, premiešame a necháme odstáť asi 1/2 hod. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, pridáme fazuľku a ešte dusíme asi 10 minút. Nakoniec pridá...

Plnený lilek

Plnený lilek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší baklažán, 1 lžička sojové omáčky, špetka soli, troška pepře, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 cibule, troška petržele, stroužek česneku, troška koriandru, 200 ml zeleninového vývaru, 1 červená paprika , 100 g sojových kostek

Baklažán rozrežieme pozdĺž a vydlabeme dužinu. Cibuľu speníme na oleji, pridáme pretlačený cesnak, dužinu z baklažánu a pokrájané sojové kocky, ktoré sme vopred nechali namočené v zeleninovom vývare. Dochutíme sojovou omáčkou, soľou, korením a krá...

Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 menší králík, 500 ml podmáslí, 150 ml červeného vína, 100 ml smetany (12%), 100 g pomazánkového másla, 3 lžíce oleje, 1 svazek tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Králíka omyjeme , osušíme a rozdělíme na porce. Tymián opláchneme a jednotlivé lístečky otrháme. Smícháme víno s podmáslím, vmícháme lístky tymiánu, osolíme a pepříme. Naporcovaného králíka naskládáme do mísy, zalijeme marinádou, zakryjeme fólií a...

Kapr s fazolemi

Kapr s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kapr, lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 20 dkg slaniny, 1 zakysaná smetana, 1 konzerva fazolí

Kapra vyvrhneme, očistíme, sfiletujeme a nakrájíme na kostky asi 1x1cm. Tyto kostky obalíme v mouce smíchané s paprikou a osmažíme na oleji do červena, pak je vyjmeme a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a p...

Pudinkový koláč

Pudinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 5 vajec, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 dcl oleje, 1 lžíce vody, 1 lžíce kakaa, 1 l mléka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce cukru, 3 zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření

Cesto: vyšľaháme vajíčka a postupne pridávame všetky suroviny(mouka,cukr krupice, prášek, olej, voda, kakao). Lalejeme na plech. Puding S mliekaa zlatého klasu si uvaríme puding, nalejeme ho na cesto a dáme do rúry piesť na 20 minút. Na vrch v...

Svíčková našich babiček

Svíčková našich babiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa (nejlepší je falešná svíčková), sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, 100 g másla, 2 lžíce oleje, 500 ml vývaru, 1 smetana, špetka soli, 4 kuličky jalovce, 10 dkg špeku, špetka cukru, citronová šťáva z 1/2 citronu, 250 ml vody, 250 ml octa(4%), 3 lžíce kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) nakrájené nadrobno, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, troška tymiánu, 3 bobkové listy, 1 cibule nakrájená na kolečka

Přísady na mořidlo(od vody dále) svaříme a necháme vychladnout. Mezitím si odblaníme maso a protkneme ho na klínky nakrájeným špekem. Takto upravené maso naložíme do vychladlého mořidla a necháme ho v chladu 2 a ž 3 dny. Denně maso obracíme. Pak m...

Kedlubny na kyselo

Kedlubny na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kedluben, lžička soli, lžička pepře, lžíce octa, lžíce citronové šťávy, lžíce oleje, 1 manší šálek hladké mouky, voda dle potřeby

Kedlubny očistíme, pár lepších listů oddělíme a spaříme. Očištěné kedlubny nakrájíme na nudličky a dáme vařit se solí, octem a pepřem. Spařené listy nakrájíme na nudličky a necháme na straně. Uděláme světlou olejovou jíšku, přidáme do měkkých kedl...

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300-350 g kuřecích jater, 300 ml kuřecího vývaru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce instantní jíšky, 1 lžíce petrželky, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, špetka soli

Kuřecí jatýrka očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme, pak je překrojte na kousky. Rozehřejem olej, na kterém zpěníme jemně pokrájenou cibulku. Když je cibulka hotová, přidáme jatýrka, která krátce (max. 1O minut) podusíme, občas je prom...

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí stehenní řízky, 6 půlek kompotovaných meruňek, 12-15 listů špenátu, 3 velké (6 malých) plátky šunky, 3 velké (6 malých) plátky Eidamu, špetka soli, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, lžíce pepřové omáčky, 30 g másla, 2 lžíce oleje

Stehenní řízky přes mikrotenovou fólii rozklepeme na plát a potřeme je pepřovou omáčkou (lze vynechat, ale nebudou tak pikantní). Pak na ně postupně klademe šunku, sýr, špenát a navrch meruňky. Maso zavineme, aby nám vznikly malé roládky. Ty upevn...

Zapečené kuřecí maso se sýrem

Zapečené kuřecí maso se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 2 vejce, špetka soli, 1 balení šlehačky, 1 lžíce oleje, 100 g Eidamu (strouhaný nebo plátkový)

Maso opláchneme, naklepeme a osolíme. Šlehačku rozmícháme se 2 vejci. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a maso z obou stran opečeme dozlatova. Navrch masa poklademe sýr a zalijeme vaječnou šlehačkou. Dáme péci do trouby. Až je zapečené kuřecí ma...

Krkovička na bazalce s kroketami

Krkovička na bazalce s kroketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky krkovice s kostí, troška pepře, špetka soli, 1 lžíce mleté papriky, troška kmínu, 5-7 listů bazalky, 150-300 g mražených bramborových kroket, 1 cibule, lžíce oleje nebo sádlo

Krkovičku jemně naklepeme,nařízneme,posypeme pepřem,jemně osolíme,posypeme kmínem a červenou paprikou. na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a poté orestujeme připravené plátky krkovičky.vše posypeme na drobno nakrájenou bazalkou,jemně pod...

Ořechový beránek

Ořechový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 160 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 80 g mletých ořechů, 4 lžíce horké vody, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 120 g hrubé mouky

Utřeme žloutky s oběma cukry a horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu, olej, ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě. Polevu použijeme podle vkusu - bílkovou nebo čokoládovou.

stránka: