Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Brusinky

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g krůtích prs, 110 ml olivového oleje, 70 g parmezánu, 1,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 1 hrst brusinek, 1 svazek bazalky, 1 hrst vlašských ořechů, 1/2 hrnku kešu ořechů

Připravíme si pesto – ořechy nasekáme nahrubo, dáme do mixéru, přidáme bazalkové listy, sůl a 100 ml olivového oleje. Vše rozmixujeme. Poté přidáme strouhaný parmezán. Krůtí prsa nakrájíme na plát, osolíme a opepříme. Dvě třetiny masa potřeme př...

Domácí brusinkové čatní

Domácí brusinkové čatní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brusinek, 100 g jablka, 50 g cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 ks chilli papričky

Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přidáme brusinky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a přidáme k brusinkám. Přidáme i mletý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vše povaříme tak 15-20 minut - podle potřeby podléváme vo...

Kokosová bábovka s brusinkami

Kokosová bábovka s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 200 g smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 hrnek kokosové moučky, špetka soli, 100 g sušených proslazených brusinek

V suché teflonové pánvi mícháme na malém kokos s polovinou cukru tak dlouho, dokud nemá barvu jako strouhanka. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se zbývajícím cuk...

Brusinkový kompot

Brusinkový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 450 g cukru krupice, 10 ks hřebíčku, 2 celé skořice

Umyté brusinky dáme do mísy, zasypeme cukrem a promícháme. Mísu uložíme na 24 hodin do chladna. Druhý den přesypeme brusinky do hrnce, přidáme hřebíček, celou skořici a přidáme 2 dcl převařené vody. Brusinky přibližně 20 minut zvolna prohřívám...

Šlehačkové šátečky s tvarohem

Šlehačkové šátečky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g 30% šlehačky , 250 g Hery, 400 g hladké mouky, 250 g tvarohu ve folii, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru krupice, 50 g brusinek

Ze šlehačky, Hery a mouky vypracujeme těsto, které na mírně pomoučeném vále tence vyválíme. Rádýlkem nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme lžičku tvarohu vymíchaného s vejcem, cukrem a brusinkami a rohy těsta přeložíme přes sebe. Ukládáme na plech...

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g řepy ve sklenici, 2 balení Řeckého jogurtu, 1/2 šálek rozinek, 1/2 šálek brusinek, 100 g feta sýru, 1 balení Mozzarella třešniček, špetka soli, troška pepře

Červenou řepu smícháme s jogurtem, rozinkami a brusinkami, které jsme předem spařili. Přidáme na kostičky nakrájenou fetu a na 1/2 nakrájené mozzarelové třešničky. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené.

Babiččina brusinková omáčka

Babiččina brusinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 hrnky vody, 6 lžic brusinek, 1 lžička cukru krupice, 1 citrón

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, dobře rozšleháme a vaříme asi 20 minut. Přidáme rozmačkané brusinky, cukr a šťávu z 1 citrónu. Podáváme ke zvěřině.

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brusinkového kompotu, 5 g hořčice, 0,2 dcl červeného vína, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl pomerančové šťávy, 0,025 dcl worcesterové omáčky, 5 g cukru moučka, špetka soli, špetka pepře, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry

Kompot prolisujeme, zalijeme citrónovou a pomerančovou šťávou a worcesterem, vmícháme hořčici, sůl, cukr a pepř a nakonec přidáme víno s jemně posekanou a ve víně povařenou kůrou.

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brusinek, 400 g pomerančové dužiny, 500 g želírovacího cukru, 25 g pomerančové kůry

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 3 minutky. Vytvořenou pěnu odebereme a ještě teplé plníme do skleniček.

Domácí müsli

Domácí müsli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ovesných vloček, 1 balení sušeného ovoce, 1 hrst vlašských ořechů, 2-3 lžičky včelího medu, 1 sáček skořice, 1 hrnek brusinek

Na pánvičce nebo v hlubokém hrnci jen tak na sucho opražíme ovesné vločky, aby nám zezlátly. Zatím si do jiné misky nasekáme sušené ovoce, banán, meruňky, švestky, nebo jiné podle chuti. Dále nasekáme brusinky. Přidáme k tomu oříšky lískové, vlašs...

Tvarohové jáhly s brusinkami

Tvarohové jáhly s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jáhel, 500 ml mléka, 4-6 lžíc medu nebo javorového sirupu, 1-2 lžičky skořice, 250 g tvarohu, 1 hrst brusinek (klidně sušených), 1 hrst plátků mandlí, 2 vejce

Propláchnuté jáhly dáme do většího hrnce a zalijeme mlékem. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Promícháváme. Následně scedíme a necháváme chladnout. V misce následně smícháme zbylé ingredience a vložíme do zapékací mísy. Zapékáme asi 20 minut při...

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kýty z divočáka, 250 g cibule, 200 ml červeného vína, 150 ml oleje, 50 ml oleje z vlašských ořechů, 10 g jalovce, sůl dle potřeby, 20 g cukru, kardamon, celá skořice, 150 g zmražených brusinek, čerstvý tymián, 100 g šípkové marmelády, Slaninové knedlíky: 200 g slaniny, 300 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 250 g bílého pečiva, 100 g cibule, 30 g nasekané petržele, 30 g másla, 2 vejce, sůl, pepř, lískový oříšek

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte čer...

Šílený masový koule

Šílený masový koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího mletého masa, 250 ml chilli omáčky nebo chilli kečupu, 1 balení instantní cibulové polévky, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhanky, 2-3 slepičí vejce, 2 konzervy brusinek, 2 sáčky kyselého zelí, 2-3 cibule, 10 dkg rajčatového protlaku, 150 g hnědého cukru, 1 hrst petrželové natě, 1 dcl rostlinného oleje

Do mísy dáme mleté maso, strouhanku, vejce a instantní polévku. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme koule o průměru asi 7 cm (asi 70 gr.), klademe je na pekáček. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zesk...

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 120 g cukru krupice, 50 ml slunečnicového oleje, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 50 g čokolády na vaření, 1 konzerva ananasu v kolečkách, brusinkový kompot

Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem a rozehřátou čokoládou do pěny, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a nakonec zvolna přimícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a vložíme asi ...

Chlebíček s brusinkami

Chlebíček s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek cukr moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 250 ml smetany ke šlehání , 1 kypřící prášek do pečiva, 100 g proslazených brusinek, 4 kostičky hořké čokolády, 1 vanilkový cukr

Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Brusinky nakrájíme na menší kousky. Prosátý kypřící prášek smícháme s moukou. Vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubo. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s...

Vepřové nožičky v rosolu

Vepřové nožičky v rosolu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových nožiček, 200 ml bílého vína, 1 list bobkový list, 1 lžička vinného octa, 1 mrkev, 1 cibule, 1 celer, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst brusinek

Cibuli pokrájíme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou mrkev a celer. Přidáme nožičky, bobkový list, pak osolíme a opepříme a zalijeme směsí vína a vody a dusíme, až nožičky změknou, cca 4 hoidny. Je třeba pravidelně podlévat v...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 600 g srnčí kýty nebo panenky, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 1 citrón, 2 hřebíčky, 1 lžíce cukru krupice, 4 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžička soli, 100 ml smetany, 100 ml červeného vína, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hub, špetka pepře

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené...

Výborná paštika - levná

Výborná paštika - levná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg odblaněných drůbežích jater, 1/4 kg uzeného masa (nejlépe z kolene), 6 vajec, 1/4 l kvalitního suchého červeného vína, 2 cibule, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce sádla, 4 cl vodky (koňaku), 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce proslazených brusinek

Brusinky naložíme do octa a necháme cca 1/2 hodiny marinovat. Sádlo rozehřejeme a krátce na něm restujeme bílý pepř a cukr. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme červeným vínem a celý objem varem zredukujeme na méně než polo...

Myslivecké kotlety s borovičkou

Myslivecké kotlety s borovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 200 g lišek, lžíce másla, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce brusinkového kompotu, 100 ml suchého červeného vína, 2 lžíce worcesterské omáčky, 30 ml borovičky, 1-2 lžičky citronové šťávy

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme doměkka. Na druhé pánvi zatím rozpustíme lžíci másla a podusíme na něm doměkka očištěné lišky. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme k...

Brusinkový koláč naruby

Brusinkový koláč naruby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Hery, hrneček cukru, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1 a 1/2 hrnku brusinek, 1 vejce, 1 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 125 ml mléka

Dno plechu si vyložíme pečícím papírem. Půl hrnku cukru smícháme se skořicí a novým kořením. Cukr rovnoměrně nasypeme na pečící papír. Na cukr nasypeme opláchnuté brusinky. Zbylý cukr si vyšleháme s máslem, postupně přidáváme vejce a vanilkový c...

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg uvařeného celozrnného kuskusu, 50 g biobrusinek (může být i 75g, což je jeden sáček), 100-150 g nakrájeného kozího sýra, 50 g vlašských ořechů nebo pinií, na sucho opražených v troubě nebo na pánvi, Zálivka: 2 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy (může být i trochu kůry), 5 lžíc olivového oleje (může být i citronový, avokádový, nebo ořechový), špetka čerstvě mletého pepře, cca 50 g mladého špenátu nebo rukoly ochucené, 1 lžící oleje, 1/2 lžíce umeocta nebo citrónové šťávy s troškou soli

Uvaříme celozrnný kuskus v poměru 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody a necháme ho vychladnout. (Celozrnný kuskus raději necháme přejít varem, bílý stačí zalít jen o něco menším množstvím vody.) Připravíme si zálivku, omyjeme špenát či rukolu a vysu...

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčí řízky na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 100 g žampiónů, 30 g másla, 4 plátky veky, PŘILOHA: 500 g brambor, 4 lžíce brusinek, pepř a sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje

Srnčie rezne prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme mletým korením, pomúčime a na rozohriatom oleji rýchlo opečieme. Opečené rezne vyberieme a na výpeku a masle opražime pokrájané žampiňóny. Pridáme kečup, trochu múky, podlejeme vodou...

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g hladké mouky, 200 g vepřového sádla, 2 vejce, 2 lžíce octa, 2 a 1/2 lžíce cukru krystal, špetka soli, 750 g očištěných jablek, asi 150 g cukru moučka, 1 lžička skořice, hrst sušených rozinek, hrst sušených brusinek, 100 g mletých dětských piškot, 1 skořicový cukr na posypání

Z mouky, sádla, vajec, cukru, soli a octa vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do lednice. Jablka nastrouháme nahrubo, osladíme je, přidáme piškoty, skořici, rozinky a brusinky. Plech vymastíme a vysypeme moukou. Tě...

stránka: