Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bulvový celer

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vepřového srdce, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, kousek celeru, sůl, 5 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 2 kuličky jalovce, 1 lžíce mleté papriky , hladká mouka, 2 dcl sladké smetany, rostlinný olej, 1 cibule

Vepřové srdce uvaříme spolu se zeleninou a kořením do měkka (nejlépe v papiňáku - zkrátíme tak dobu vaření). Necháme vychladnout, očistíme od tučných částí a nakrájíme na kostky (asi 3x3 cm). Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přisypem...

Králičí vývar s quinoou

Králičí vývar s quinoou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks kořenové petržele, 1 ks bobkového listu, 3 ks nového koření, 200 g bulvového celeru, 300 g másla, 200 ml bílého vína, 7 g pepře, 7 g kurkumy, 7 g kmínu římského, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cukety, 8 lžíce quinoi (Merlík), 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ní poslední vrstvu „kabátku“. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu z ní opečeme na směsi z másla a oleje. Po chvíl...

Zelená polévka s brokolicí

Zelená polévka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 1 ks bulvového celeru, 1 ks pórku, 1 ks brokolice, 200 g žampionů, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce libečku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Z másla a mouky připrávíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme ji do vývaru. Vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Podáváme posypané čerstvým tymiánem a libečkem s krajícem ch...

Velikonoční vývar s noky

Velikonoční vývar s noky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks kořenové petržele, 2 ks mrkve, 4 ks brambor, 1 ks pórku, 1 vejce, 60 g másla, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g hrášku, 50 ml plnotučného mléka, 80 g hrubé mouky, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 svazek pažitky, 1 hrst petrželové natě

Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme je na másle. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Mezitím si připravíme noky – smícháme vejce, mléko, mouku, nasek...

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 10 dkg strouhaného sýru, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce pesta, 1 špetka soli, 1 troška pepře

Nejdříve si připravíme celer - očistíme jej a dáme vařit, dokud není měkký. Mezitím si nastrouháme sýr, přidáme majonézu, jogurt a horčici a promícháme. Přistrouháme také vychladlý celer a přidáme drcený česnek dle chuti. Nakonec osolíme, opepří...

Pečená zimní zelenina

Pečená zimní zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší dýně Hokkaidó, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 3 mrkve, 1 červená řepa, 1 paprika (kapie), 1 batát, 1 žlutá cibule, 1 červená cibule, 1 hlávka česneku, koření (bazalka, tymián, rozmarýn, oregano), lahůdkové droždí, sůl, pepř, olivový olej

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Dýni neloupeme, pouze odstraníme vnitřek se semínky. Červenou řepu a batát oloupeme, česnek pouze rozdělíme na stroužky a necháme ve slupce. Všechno vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme sušené or...

Šumavská bramboračka

Šumavská bramboračka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti hub, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 10 g hladké mouky, 1,5 l drůbežího vývaru, 1 kg mrkve, 2 ks kořenové petržele, 1/2 ks bulvového celeru, 6 ks brambor, 2 hrsti majoránky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na sádle. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Zasypeme moukou a chvíli smažíme. Zalijeme vývarem a 15 minut povaříme. Poté přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, brambory, houby). Oc...

Vepřová líčka na pivě

Vepřová líčka na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřových líček, 30 g másla, , 200 g anglické slaniny, 1-2 mrkve, 1 kořenovovou petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 cibule, 1 červenou cibuli, 1 bobkový list, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 svazek kořenové petržele, trošku nového koření, 3 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, , 12 ks žampiónů, trošku kmínu, 1 lžičku soli, trošku pepře, 1 l černého piva

Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a osmahneme na směsi oleje a másla. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme anglickou slaninu. Přidáme i pokrájenou mrkev, petržel a celer, obě cibule na měsíčky a osmahneme. Přidáme koření a bylinky, utřený če...

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, 1-2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 kořenová petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 kousek řapíkatého celeru, 1 kousek pomeranče, 1 plátek citrónu, 3 cm zázvoru, 6 ks sušených rajčat, 10 ks sušených švestek, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, , , , , , , 1 bobkový list, 1 lžíce rajčatového protlaku, 750 ml červeného vína, 4 cl koňaku, , 20 g horké čokolády

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouha...

Celerový salát pro slavnostní příležitost

Celerový salát pro slavnostní příležitost

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvový celer, 1 ks pomeranč, 2 ks jablka, 50 g vlašských ořechů, 1/3 lžička sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer uvaříme do měkka ve slané vodě. Po uvaření ihned vyjmeme, nakrájíme ozdobným nožem na tenké plátky, přidáme citrónovou šťávu, aby neztmavl, přidáme oloupaný, tence nakrájený pomeranč bez bílé dužiny a oloupaná, te...

Celerová pomazánka s majonézou

Celerová pomazánka s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks jablka, 2 ks mrkeve, 1 ks cibule, 1 ks sterilovaná okurka, 100 g majonézy, 1-2 špetky sůli, 1 špetka pepře, 2 lžičky citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer jemně nastrouháme, hned zakapeme citrónovou šťávou, aby neztmavl, pak přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, dobře očištěnou a nastrouhanou mrkev a na drobno nakrájenou cibuli i okurku. Vše promícháme s majonézou, dle...

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 4 špetky soli, 1 kousek taveného sýra se šunkou, 1/2 hrnku rostlinného oleje

Dobře očištěný a oloupaný celer uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme z něho plátky cca 1/2 cm silné, potřeme je taveným sýrem se šunkou a vždy k sobě dva dobře přitiskneme. Obalíme v klasickém trojobale (mouka, v...

Silvestrovský povzbuzující bujón

Silvestrovský povzbuzující bujón

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 slepice, 1/2 bulvového celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 2 zelené papriky, 1/4 lžičky soli

Polovinu slepice nebo kuřete vložíme do přiměřeného množství vody, osolíme, přidáme očištěnou cibuli, mrkev, celer a zelenou papriku a vaříme 1-2 hodiny. Když je maso měkké, vývar procedíme a podáváme jako nápoj v keramických bujónkách.

Salát z kořenové zeleniny

Salát z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g bulvového celeru, 200 g kořenové petržele, 200 g mrkve, 1 cibule, 1/2 hrnku zakysané smetany, špetka soli, 1/2 lžičky citronové šťávy

Očištěnou syrovou zeleninu jemně nastrouháme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Dle potřeby osolíme, okyselíme a nakonec zalijeme smetanou, kterou můžeme nahradit kysaným mlékem.

Jarní pomazánka s lučinou

Jarní pomazánka s lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g taveného sýra, 100 g Lučiny, 100 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 1 cibule, 100 g šunky, špetka soli

Omytou a očištěnou mrkev a celer nastrouháme na jemno. Tavený sýr smícháme s Lučinou, přidáme mrkev, celer a vše promícháme. Šunku a oloupanou malou cibulku nakrájíme na kostičky a přimícháme do směsi. Dle chuti osolíme.

Salát z kuřete a celeru

Salát z kuřete a celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kuřete, 100 g celeru, 1 list hlávkového salátu, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g jogurtu, 1 lžíce nasekané pažitky

Vařené kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme vařený strouhaný celer, pokapeme citronovou šťávou a spojíme s jogurtem ochuceným nasekanou pažitkou. Dobře promícháme. Zdobíme hlávkovým salátem.

Falešný humr

Falešný humr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvrdého sýra, 1 mrkev, 1/2 bulvového celeru, 1-2 lžíce majonézy, 1 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si omyjeme a oloupeme zeleninu. Na jemno nastrouháme mrkev a celer v poměru 1:1. Směs ochutíme citrónovou šťávou, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a 1-2 lžíce domácí majonézy. Zamícháme a podáváme s vekou.

Kapr se zeleninou

Kapr se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 mrkev, 1 cibule, 10 dkg bulvového celeru, 3 stroužky česneku, 3 bobkové listy, špetka kmínu, 6 koleček celého pepře, špetka soli, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecná), 100 ml olivového oleje

Kapra očistíme od šupin, dobře omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. Maso osolíme a posypeme kořením na ryby a kmínem. Omyjeme si a oloupeme celer, mrkev, cibuli, česnek, vše nakrájíme na kolečka a nasypeme do pekáče k rybě. Dále přidáme bob...

Celerový salát s křenem

Celerový salát s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g bulvového celeru, 30 g křenu, 1 dcl vody, 2-3 lžíce octa, špetka soli, 1 lžička cukru krupice

Očištěný celer uvaříme do měkka a po vychladnutí ho nakrájíme na nudličky. Přidáme ocet rozředěný vodou, sůl, cukr, strouhaný křen a vše důkladně promícháme. Hotový salát nám vydrží i několik dnů.

Celerové placičky

Celerové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g celeru, 1 cibule, 20 g másla, 20 g strouhanky, 5 lžic polotučného mléka, 1 slepičí vejce, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře

Omytý, oloupaný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Cibuli omyjeme, oloupeme, nakrájíme na jemno a osmažíme na másle. Přidáme jemně nasekaný celer, prolisovaný česnek, strouhanku namočenou v mléce, ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. ...

Králík s jablky

Králík s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

maso z jednoho vykostěného králíka, 3 jablka, 1 silnější plátek celeru, 3-4 stroužky česneku, 2-3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce soli, 2-3 lžíce kečupu, 1-2 lžičky kari koření, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule

Maso z králíka nakrájíme na kousky. Oloupaná jablka a celer nahrubo nastrouháme do misky, přidáme lisovaný česnek a ostatní přísady (kromě cibule!), vložíme maso a pořádně promícháme. Necháme uležet v lednici do druhého dne. Následující den na ...

Zeleninové pyré na "divoko"

Zeleninové pyré na "divoko"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 8 brambor, 1 plátek bulvového celeru, 1 lžíce petrželové natě, 1 bobkový list, troška Mořské soli, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce másla, špetka muškátového oříšku, troška citronového pepře

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem do měkka. Brambory slijeme a vyjmeme bobkový list. Mrkev a celer uvaříme v osolené vodě do měkka a zcedíme. Zeleninu a brambory smícháme, rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme mušká...

Pomazánka Celerka

Pomazánka Celerka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecího salámu se sýrem, 50 g paprikáše, 400 g bulvového celeru, 4 sterilované okurky, 2 lžíce majonézy, 1 jarní cibulka, špetka bylinkové soli, špetka barevného pepře, špetka rozmarýnu, 5 kapek citronové šťávy, špetka soli

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě s větvičkou rozmarýnu a 5 kapkami citronové šťávy do měkka (cca 15-20 minut). Necháme vychladnout. Kuřecí salám se sýrem, paprikáš, nakládané okurky a celer nastrouháme. Přidáme majonézu, bylinkovou sůl, pepř...

Roštěnky se zeleninou od mé maminky

Roštěnky se zeleninou od mé maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 roštěnky, 10 dkg másla, 1 menší celer, 2 kedlubny, 1 cibule, 1/4 kg rajčat, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby, 2 lžičky hrubé mouky, 1 sklenka sladké smetany

Roštěnky na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a zlehka naklepeme. Na másle zprudka opečeme po obou stranách. Přendáme na teplý talíř a na tuku, který zbyl, podusíme pokrájenou cibuli, roštěnky dáme zpět a za mírného podlévání dusíme doměkka. Př...

Salát z celeru

Salát z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bulvového celeru, špetka Mořské soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, kousek petrželové natě, 6 lžic vody

Celer nevařím, jen jen umyji a oloupu. Pak jej nastrouhám do mísy, přidám nasekanou petrželovou nať a připravím si zálivku ze zbylých ingrediencí. Pokud máte rádi lze přidat do zálivky trochu cukru nebo Stévie rebaudiany. Pak už stačí jen přelít h...

stránka: