Vepřová líčka na pivě
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 15min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
1070
kalorií
0.0g
cukrů
105.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a osmahneme na směsi oleje a másla. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme anglickou slaninu. Přidáme i pokrájenou mrkev, petržel a celer, obě cibule na měsíčky a osmahneme. Přidáme koření a bylinky, utřený česnek a nasekanou chilli papričku a opečeme.
Dochutíme hořčicí a vrátíme maso. Zalijeme pivem a dusíme 45 minut. Mezitím ve vedlejší pánvi osmahneme žampióny. Slijeme z nich přebytečnou šťávu a přidáme je k masu. Dusíme ještě 15 minut. Před podáváním odstraníme svazky bylinek.
Tip k receptu
Můžeme připravit také ze světlého nebo i třešňového piva (ale ne z radleru a sladkých piv), potřebou je míti hořkou chuť.
sonizna03. 09. 2015
Ingredience
- 1 kg vepřových líček
- 1 l černého piva
- 1-2 mrkve
- 1 kořenovovou petržel
- 1 cibule
- 1 červenou cibuli
- 1 bobkový list
- 1/2 chilli papričky
- 12 ks žampiónů
- 30 g másla
- 200 g anglické slaniny
- 1 lžičku soli
- 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná)
- 1 svazek kořenové petržele
- 1 kousek bulvového celeru
- 3 stroužky česneku
- trošku nového koření
- trošku kmínu
- trošku pepře
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.