Vepřová líčka na pivě

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

1070 kalorií
0.0g cukrů
105.0g tuků
25.0g bílkovin


Příprava

Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a osmahneme na směsi oleje a másla. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme anglickou slaninu. Přidáme i pokrájenou mrkev, petržel a celer, obě cibule na měsíčky a osmahneme. Přidáme koření a bylinky, utřený česnek a nasekanou chilli papričku a opečeme.
Dochutíme hořčicí a vrátíme maso. Zalijeme pivem a dusíme 45 minut. Mezitím ve vedlejší pánvi osmahneme žampióny. Slijeme z nich přebytečnou šťávu a přidáme je k masu. Dusíme ještě 15 minut. Před podáváním odstraníme svazky bylinek.

Tip k receptu

Můžeme připravit také ze světlého nebo i třešňového piva (ale ne z radleru a sladkých piv), potřebou je míti hořkou chuť.

přidejte na:
Chybí obrázek

03. 09. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výborné

20. 09. 2015, 19:16

Chybí obrázek
vyzera to byt dobre jedlo

24. 08. 2016, 20:45

Chybí obrázek
chutne

16. 10. 2016, 17:53

Chybí obrázek
je to chutne jedlo

01. 02. 2017, 11:29

Chybí obrázek
recept na lička velmi dobrý

22. 08. 2017, 20:06

Chybí obrázek
recept vyskúšam

19. 06. 2019, 14:41

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.