Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Růžičková kapusta

Kapustové karbanátky s bramborami

Kapustové karbanátky s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks růžičkové kapusty, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 ks vejce, 50-100 g strouhanky, 1/2 lžičky pepře, 100 ml slunečnicového oleje, 400 g brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Kapustičky krátce spaříme (klidně ve vodě, kde se vaří brambory) a nakrájíme je najemno. Smícháme je s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou cibulí a utřeným česnekem, přidáme majoránku, vejce, hoř...

Kapustičky s hroznem a oříšky

Kapustičky s hroznem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g růžičkové kapusty, 50 g vlašských ořechů, 200 g řeckého jogurtu, 6 lžíce fíkového džemu, 2 lžíce aceta balsamica, 20 kuliček hroznového vína, 2 lžíce máty peprné, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Ořechy nasekáme nahrubo a nasucho je opražíme v pánvi. Kapustičky povaříme 8 minut ve vodě. Poté hned zchladíme. Smícháme fíkový džem s balsamicem a vaříme ve woku. Když začne bublat, nasypeme kapustičky a pořádně promícháme. Snížíme teplotu...

Polévka z kapustiček

Polévka z kapustiček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g růžičkové kapusty, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 střední brambory, 1 tenký debrecinský párek, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 vejce, 1 lžička majoránky

Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní povadlé listy a nakrájíme na proužky. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme kapustičky a krátce osmahneme. Pak zalijeme vroucí vodou, vhodíme brambory na kostičky, pokrájený párek, prolisovaný...

Zapečené kapustičky s uzeným masem a sýrem

Zapečené kapustičky s uzeným masem a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 300 g uzeného masa, 70 g másla, 200 ml sladké smetany, 1 vejce, sůl, pepř, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce strouhanky

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme kapustičky, na ně drobně pokrájené vařené uzené maso a zalijeme smetanou, ve které ...

Kapustové lívanečky se sýrem

Kapustové lívanečky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 2 slepičí vejce, 200 g polohrubé mouky, 100 ml polotučného mléka, 100 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře

Omytou kapustu nakrájíme na menší kousky, dáme na 5 minut vařit do osolené vody a poté scedíme. Vejce oddělíme a z bílku se solí vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, solí, pepřem a následně zapracujeme žloutky a vlažné m...

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna, 300 g růžičkové kapusty, 500 g brambor, špetka soli, troška pepře, troška sladké mleté papriky, 2 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 50 ml vývaru, 1 lžíce bylinkového octa, 2 bobkové listy, troška kmínu

Krůtí stehna omyjeme a pokud jsou hodně velká tak je rozřízneme jakoby na půl. Potřeme je solí, pepřem, paprikou a rychle je opečeme ze všech stran na másle. Přilijeme vývar a dusíme v troubě asi 30 minut. Pak přidáme očištěné růžičky kapusty, olo...

Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g růžičkové kapusty, špetka soli a pepře, 1 lžíce másla, špetka muškátového ořechu, 250 ml zakysané smetany, 3 lžíce mléka, 150 g šunky

Kapustičky očistíme a povaříme 10 minut v osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme kapustičky, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Hotové kapustičky přelijeme kysanou smetanou, ...

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 100 g šalotky, 400 g lišek obecných, 400 g kapusty, 500 g telecích kostí, 500 g kořenové zeleniny, 50 g rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, máslo, smetana, pár lžic zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, bylinky

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvo...

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtího horního stehna bez kosti, sůl a pepř, 1 lžíce šalvěje, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 dcl bílého vína, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžíce másla, 0,5 kg růžičkové kapusty, 100 g másla, 1/2 menší cibule, 2 dcl smetany, 2 g pepře bílého a soli dle chuti

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sojovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat. Marinované maso přendáme na pekáč polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občastného polévá...

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jeleního steaku ( Po cca 150gr), 600 g růžičkové kapusty , 50 g másla, 200 ml červeného vína, 2 lžíce rybízového džemu, 1 lžička Solamylu, špetka skořice a mletého kardamonu, 4 plátky anglické slaniny, sůl a pepř podle chuti, 3 čerstvé fíky

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme asi 10 gr masla. Dve figy rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Víno dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omá...

Teplá zeleninová příloha

Teplá zeleninová příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 1 konzerva kukuřice, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce másla

Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě, scedíme a na rozehřátém másle promícháme s kukuřicí. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k vařenému masu.

Vylepšená zeleninová polévka

Vylepšená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední mrkve, 1 kořenová petržel, 1/2 středního celeru, 1 konzerva hrášku, hrst mražené kukuřice, hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 2-3 růžičkové kapusty, hrst čerstvých (mražených, či namočených sušených) hub, 125 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, lžička majoránky, 1/2 lžičky kmínu, lžička Vegety, hrst petrželové natě nebo libečku

Kousek másla rozehřejeme v hrnci. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na slzy. Na roztopené máslo dáme osmahnout kořenovou zeleninu, potom přidáme ostatní zeleninu. Chvíli dusíme a pak dáme sůl, vegetu, kmín, máme-li libeček, tak přidáme, po...

Kapustový eintopf

Kapustový eintopf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké cibule, 20 ml slunečnicového oleje, 200 g vepřového masa, kousek špeku na provonění, 4 velké mrkve, 2 kedlubny, 200 g růžičkové kapusty, 1 lžička instantní jíšky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce másla

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev o...

Mandličková růžičková kapusta

Mandličková růžičková kapusta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 2 hrsti mandlových lupínků, 2 lžíce másla, 2 špetky skořice

Růžičkovou kapustu uvaříme a scedíme. Mandlové lupínky nasucho orestujeme. Růžičkovou kapustu polijeme rozpuštěným máslem, které jsme ochutili skořicí, posypeme mandlovými lupínky.

Jednohrnec s růžičkovou kapustou a klobáskou

Jednohrnec s růžičkovou kapustou a klobáskou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 500 g malých brambor, 200 g suché klobásy, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 špetky tymiánu, 1 list bobkového listu, 1/2 svazku hladké petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kapustičky očistíme, odřízneme z nich ovadlé lístečky a kousky stonků a odložíme je do mísy. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Klobásku zbavíme slupky a nakrájíme na širší nudle. Česnek oloupeme a nakrájíme n...

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg brokolice, 5 dkg mrkve, hrst hrášku, hrst kukuřice, kousek pórku, 3 kousky růžičkové kapusty, 1 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, špetka soli

Do vody nakrájíme zeleninu na kousky, osolíme a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme jíšku z hrubé mouky, do které vklepneme vejce a vmícháme do polévky a minutku provaříme. Podle chuti dosolíme a můžeme dochutit petrželkou.

Zapečené kapustičky s bramborem a uzeným

Zapečené kapustičky s bramborem a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 ks jarních cibulek, 200 g mražené růžičkové kapusty, sůl, pepř, kmín, oregano, 600 g uzeného masa, 2 ks vajec, 250 ml zakysané smetany

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a nakrájíme na větší plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpálíme olej a krátce orestujeme brambory s česnekem a cibulí. Přidáme kapustičky a 2 minuty ...

Randlová polévka

Randlová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, špetka soli, 10 lžic krupice, 3 vejce, 2 lžíce oleje, špetka pepře, 1 mrkev, 1/2 bulvy celeru, 250 g růžičkových kapustiček, 100 g mraženého hrášku

Do velkého hrnce dáme vařit omytou a očištěnou zeleninu. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a máslo‚ přidáme krupičku‚ osolíme a jemně opepříme. Mírně opražíme a přidáme vejce. Když se vejce začne srážet‚ roztrháme hmotu na malé hrudky – randulce.

Houbová polévka s kapustičkami

Houbová polévka s kapustičkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mražených kapustiček, 100 g měkkého salámu, 1 l vývaru z kostí, 50 g slaniny, 4 ks brambor, 50 g sušených hub, 50 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, špetka celerové natě, špetka petrželové natě, 4 krajíce starého chleba, 4 lžíce olivového oleje

Houby si namočíme do vody a necháme je chvíli ve vodě. Kapustičky necháme rozmrazit a poté je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Když jsou poloměkké scedíme je a necháme odkapat. Nakrájíme slaninu na nudličky a dáme ji rozškvařit do hrnce, poté ...

Krémová polévka se zeleninou

Krémová polévka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks mrkve, 1 ks celeru i s natí, 1 ks petržele i s natí, 6 ks mladých cibulek, 50 g kapustiček, 100 g másla, 50 ml sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce nasekané pažitky, špetka soli

Zeleninu si očistíme a nastrouháme nahrubo na hrubém struhadle. Vložíme do vody a dáme vařit, abychom měli zeleninu měkkou. Rozpustíme máslo, vmícháme moukou a uděláme jíšku, kterou následně necháme vychladnout. Vývar uvedeme do varu, přimícháme j...

Zapečené malé kapustičky

Zapečené malé kapustičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkových kapustiček, 2 lžíce másla, 200 g tvrdšího taveného sýra, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička cukru, špetka soli, špetka pepře

Kapustičky dáme podusit do mírně osolené vody. Poté je vyjmeme, necháme okapat, opepříme, přidáme cukr. Pekáček si vymastíme máslem a naskládáme do něj kapustičky. Povrch kapustiček pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhaným sýrem, a dáme péc...

Kapustovo-rajčatová polévka

Kapustovo-rajčatová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 1 rajčatový protlak, 1/2 hrsti dlouhozrné rýže, 1/4 lžičky mletého kmínu, sůl, 1 lžíci ztuženéhoý pokrmového tuku, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky

Kapustu narežeme na drobné štvorčeky a uvaríme vo vode. Vodu zlejeme. Potom znovu podlejeme vodou, pridáme mletú rascu, soľ, ryžu a ďalej dusíme. Tesne pred koncom ako je ryža uvarená, pridáme paradajkový pretlak a zamiešame. Zahustíme cibuľovou z...

Babiččiny kapustové karbanátky

Babiččiny kapustové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 1 mrkev, 20 g Eidamu (Edamu), 100 g cibule, 100 g slaniny, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžičku drcené majoránky, pepř, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíci strouhanky, 1 rohlík, 50-100 ml mléka, rostlinný olej na smažení

Podle základního předpisu připravíme kapustu a mrkev. Uvaříme kapustu, mrkev v osolené vodě téměř doměkka a nakrájíme ji najemno. Vychladlou kapustu, mrkev, slaninu vložíme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, nastrou...

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny v celku, 4 lžíce sádla, 5 brambor, 250 g růžičkové kapusty, 2 lžíce soli, muškátový ořech, 2 lžičky koření na mleté maso, 1 lžička kmínu, 6 plátků Eidamu

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhan...