Kakaové cukroví s mandlovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
8min
Celkový čas
1h 8min
Porce
Nutriční hodnoty
5174
kalorií
14.0g
cukrů
266.0g
tuků
84.0g
bílkovin
Příprava
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, kakao, kypřící prášek a ořechy. Vypracujeme tužší těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Těsto na pomoučeném válu vyválíme na 3-4 mm, vykrojíme oválky, přeložíme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 7-8 minut. Vychlazené cukroví slepíme mandlovým krémem.
Mandlový krém: Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Mandle s vanilkovým cukrem zalijeme vroucím mlékem, přidáme rum, promícháme a necháme vychladnout. Nakonec mandlovou hmotu přidáme do másla a vyšleháme.
Cukroví polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme cukrovými ozdůbkami. Necháme ztuhnout.
uschi305. 05. 2011
Ingredience
- 3 žloutky
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla + 125 g do krému
- 200 g cukru krupice
- 80 g mletých vlašských ořechů
- 75 g loupaných mletých mandlí
- 2 lžíce kakaa
- špetka kypřícího prášku do pečiva
- 3 lžíce cukru moučky
- 3-4 lžíce mléka
- špetka citronové kůry
- 1 vanilkový cukr
- 1 balení čokoládové polevy
- několik kapek rumu nebo esence
- troška cukrářského zdobení
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.