Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kapr na sladkokyselo

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1780 kalorií 0.0g cukrů 142.0g tuků 138.0g bílkovin

Příprava

Kapra nakrájíme na nudličky asi 1 x 3 cm, obalíme ve škrobové moučce a osmažíme na pánvi na 4 lžících rozpáleného oleje dokřupava.
Hotové nudličky vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Na pánev dáme nový olej a osmažíme cibuli a pórek nakájené na půlkolečka a česnek nasekaný na plátky. Také udržujeme v teple.
Nakonec si připravíme omáčku. Z cukru upražíme za stálého míchání karamel, jakmile začne hnědnout, mírně ho zalijeme vodou. Přidáme rozdrobenou bujónovou kostku, sojovou omáčku, ocet, víno, bílý pepř a zázvor. Krátce povaříme a nakonec zahustíme škrobem do hustoty medu.
Na talíře rozdělíme rybu, na ni nasypeme zeleninovou směs a nakonec s citem vše pokapeme omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Pro lepší barvu můžeme přidat nakrájenou červenou papriku.
K tomuto pokrmu se výborně hodí bílé víno.


Přidat na Pinterest
Angel 666

09. 11. 2009, Recept navštíven: 1654x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře