Kapr na sladkokyselo
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kapra nakrájíme na nudličky asi 1 x 3 cm, obalíme ve škrobové moučce a osmažíme na pánvi na 4 lžících rozpáleného oleje dokřupava.
Hotové nudličky vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Na pánev dáme nový olej a osmažíme cibuli a pórek nakájené na půlkolečka a česnek nasekaný na plátky. Také udržujeme v teple.
Nakonec si připravíme omáčku. Z cukru upražíme za stálého míchání karamel, jakmile začne hnědnout, mírně ho zalijeme vodou. Přidáme rozdrobenou bujónovou kostku, sojovou omáčku, ocet, víno, bílý pepř a zázvor. Krátce povaříme a nakonec zahustíme škrobem do hustoty medu.
Na talíře rozdělíme rybu, na ni nasypeme zeleninovou směs a nakonec s citem vše pokapeme omáčkou.
Tip k receptu
Pro lepší barvu můžeme přidat nakrájenou červenou papriku.
K tomuto pokrmu se výborně hodí bílé víno.
09. 11. 2009