Karpatské palačinky
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
2868
kalorií
7.0g
cukrů
112.0g
tuků
95.0g
bílkovin
Příprava
Do mlieka rozbijeme 2 vajcia, pridáme cukor, citrónovú kôru, soľ a múku, dôkladne premiešame a upečieme na oleji 8 palaciniek.
NÁPLŇ: Čerstvý tvaroh, maslo, práškový cukor a vanilkový cukor, smotanu a vajcia zmiešame a masou naplníme palacinky.
VÍNOVÉ CESTÍČKO: Vo víne zmiešame vajcia, múku a cukor. Do cestíčka ponárame naplnené palacínky a v horúcom oleji opečieme do žlta a napokon posypeme vanilkovým cukrom.
Tip k receptu
Na 1 porciu podávame 2 palacinky ozdobené brusnicami, pripadne ribezľami.
Jozef10. 01. 2011
Ingredience
- Těsto: 2 vejce
- 1 vejce
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 10 g cukru krupice
- Náplň: 250 g plnotučného tvarohu
- 50 g másla
- 80 g cukru moučka
- 100 g brusinkového kompotu bez šťavy
- 150 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 100-150 ml mléka
- 150 ml olivového oleje na smažení
- 100 ml smetany
- Vínové těstíčko:200 ml bílého vína
- špetka soli
- 1 sáček vanilkového cukru
- troška citronové kůry
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.