Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 60

Polévka Pho Bo

Polévka Pho Bo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 l vody, 500 g hovězích kostí, 2 cibule, 2 šalotky, 5 stroužků česneku, 5 cm zázvoru, 1 ananas, 2 skořice, 2 kardamomy, 2 hvězdičky anýzu, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru, 400 g hovězí svíčkové, 10 listů máty peprné, 10 listů bazalky, 10 listů koriandru, 250 g rýžových nudlí, 1 citrón, 2 thajské chilli papričky

Nejprve nakrájejte cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjte hovězí kosti a dejte je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou, česnekem, zázvorem a ananasem. Přidejte skořici, kardamom, anýz, sůl a cukr. Nechte vařit dvě hodiny a v příp...

Pečená panenka se sušenými švestkami

Pečená panenka se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 2 hřebíčky, 1/2 hvězdičky badyánu, 1/4 lžičky skořice, 1 lžíce řepkového oleje, 2 mrkve, 2 pastináky, 4 plátky sušené šunky, 8 stroužků česneku, 8–12 sušených švestek bez pecky, sůl a pepř

Panenku pečlivě očistěte od blány. Hřebíčky a badyán utlučte v hmoždíři nebo umelte a smíchejte se skořicí, olejem a maso směsí potřete. Nechte chvilku marinovat. Mezitím očistěte mrkev, pastináky a překrojte je na poloviny. Do kastrůlku dejte va...

Kubánská masová směs s volským okem

Kubánská masová směs s volským okem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 červená a 1 žlutá paprika, 1 čili paprička, 5 rajčat, 50 ml slunečnicového oleje, 800 g mletého vepřového masa, sůl, černý pepř z mlýnku, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička mouky, 1 hřebíček, 100 g rozinek, 4 vejce, 1 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Papriky opláchneme, vyndáme jádřince a nakrájíme je na malé kostičky. Čili papričku nasekáme najemno. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zprudka os...

Giardino salát

Giardino salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 100 ml olivového oleje, 1 cuketa, 4 velké žampiony, 1 malý lilek, 1 francouzská bageta, 100 g másla, mořská sůl, 1 lžíce dijonské hořčice, 100 ml panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička cukru, pepř z mlýnku, sůl dle chuti, 1 salát lollo rosso, 1 salát lollo biondo, 150 g zakysané smetany, pažitka na ozdobení

Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout. Žampiony, cuketu a lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogr...

Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pěkných hovězích žeber se spoustou masa, 1 cibule, 1 mrkev, 200 g celeru, 3 stroužky česneku, 100 ml slunečnicového oleje, 1 větvička čerstvého rozmarýnu a tymiánu, 100 g rajského protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml červeného vína, 300 ml hovězího vývaru, 300 ml piva, pokud možno tmavého, lžíce cukru, 1 bobkový list, celý pepř, sůl na dochucení, jarní cibulka na ozdobení

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky zhruba 1 cm velké. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. V oleji v pekáčku pomalu dozlatova orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme nasekaný česnek, tymián a rozma...

Salát z králíka

Salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 250 ml bylinkového octa, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 5 listů bobkových listů, 2 cibule, 10-13 sterilovaných okurek, 250 g majonézy, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce Dijonské hořčice

Celého králíka uvaříme v hrnci spolu s octem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem cca v 1,5 l vody doměkka. Maso obereme a pokrájíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno pokrájené okurky, majonézu a hořčici. Podle chuti dosolíme...

Čokoládová jablka s karamelem

Čokoládová jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 zralých jablek, 320 g karamelu, 340 g čokolády na vaření, 2 hrsti sekaných oříšků

Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle. Na plech na pečení rozprostřete voskový papír. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, a dejte na vos...

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, 180 ml horkého kuřecího vývaru, 50 g másla, 1 velká cibule, nasekaná najemno, 3 stroužky česneku, rozmělněné, 100 g mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky), 140 g sušených přepůlených meruněk, propláchnutých horkou vodou, velká hrst nasekané petrželky nebo koriandru, šťáva z 1 citrónu, mořská sůl a čerstvě mletý pepř dle potřeby, 1 vejce, 6 kuřecích prsních řízků, 16–18 plátků anglické slaniny, chleba k podávání

Kuskus vsypejte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechejte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a min...

Dušený králík

Dušený králík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý králík, 500 ml vody, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 5 stroužků česneku, 2 cibule, 1 lžička soli, 2 lžíce sádla

Králíka omyjeme a dobře osolíme. Uděláme si směs z papriky, kmínu, tymiánu a utřeného česneku. Směs promícháme a vetřeme do králíka. V pekáči rozpustíme sádlo a lehce na něm osmahneme na kolečka nakrájené cibule, přidáme králíka, zalijeme vodou a ...

Tvarohová bábovka bez mouky

Tvarohová bábovka bez mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g másla, 4 vejce, 200 g krupice, šťáva a kůra z jednoho citronu, 150 g cukru krupice, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500 g jemného tvarohu

Máslo, cukr, šťávu i kůru z citronu a 4 žloutky utřeme do světlé pěny v míse. V další misce si smícháme tvaroh se špetkou soli. Opatrně tvarohovou směs vmícháme ke směsi ze žloutků a másla. Poté si promícháme krupičku a kypřící prášek a spojíme s ...

Králík Braillon podle Apetitu

Králík Braillon podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 naporcovaný a očištěný králík, 6 lžíc dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 300 ml bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání

Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu jeden den odležet. Stačí i přes noc. Poté si na velké pánvi rozehřejeme olej a porce králíka si zprudka opečeme, aby se zatáhl, ale šťáva zů...

Čokoládové variace

Čokoládové variace

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g 70% čokolády, 50 g másla, 400 g Nutely, 100 g burizónů, 700 g pralinkové pasty, 150 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 700 g másla, 700 g bílé čokolády, 6 bílků, 200 ml smetany ke šlehání, 1 banán

1. Rozpusťte čokoládu s máslem a smíchejte s rýžovými burizony a nutellou. Pak hmotu nalijte do nádoby s rovným dnem, ideálně o rozměrech 20 x 40 centimetrů, aby vznikla vrstva vysoká 1 centimetr. Vložte na 20 minut do mrazáku. 2. Rozpusťte máslo...

Švýcarský „pálený“ krém

Švýcarský „pálený“ krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g cukru, lžíce vody, 400 ml mléka, 4 žloutky, 2 lžíce škrobu, 300 ml 33% smetany

Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme: pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem (pozor, zpočátku prská). Trochu mléka necháme st...

Kachna s kapustou

Kachna s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 hlávka kapusty, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička medu, 1 lžička mletého zázvoru, špetka soli

Kachnu pořádně očistíme a uvnitř vytřeme solí. Do pekáče vložíme kachnu, podlijeme vodou s trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Olej promícháme se zázvorem a rozpuštěným medem, kachnu potřeme a pečeme dalších 30 minut. Pak kach...

Srdíčka se skořicovým cukrem

Srdíčka se skořicovým cukrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g žitné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, 1 lžíce třtinového cukru se špetkou vanilky, 150 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g zakysané smetany, skořice a přírodní cukr na obalení, rybízová marmeláda

Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem s vanilkou. Postupně přimíchejte změklé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujte těsto, vyválejte jej asi tak na 1 cm tenký plát a vykrájejte srdíčka. Ta vyskládejte na plech vyložený pečicím pap...

Losos ve vermutové omáčce

Losos ve vermutové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa (150 g), sůl a bílý pepř dle chuti, 1 citrón, Na omáčku: 2 dl rybího vývaru, 2 dl suchého vermutu, 2 žloutky, 2 lžíce husté smetany, sůl a bílý pepř dle chuti, 1 lžíce jemně nasekaného kerblíku

Podkovy z lososa okořeníme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do perforované misky a vaříme 10-15 minut (v parní troubě v páře). Uvolněnou šťávu (rybí vývar) dáme spolu se 2 dl vermutu do hrnce a necháme 2-3 minuty projít varem. Při...

Husa s jedlými kaštany

Husa s jedlými kaštany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, špetka soli, troška pepře, 4 jablka, 50 g třtinového cukru, 50 g másla, 500 g oloupaných jedlých kaštanů, 250 ml zeleninového vývaru

Husu osolíme a pokmínujeme ze všech stran. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na menší kostky. Vložíme je do husy a husu uzavřeme. Husu dáme na pekáč, přilijeme 250 ml horké vody a pečeme zhruba 1 hodinu. Potom ji obrátíme, propícháme vidličko...

Závitky s mandlemi a s kokosem

Závitky s mandlemi a s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí nebo kuřecí stehenní řízky, 1 lžíce petrželové naťi, 1 citrón, 1 červená paprika, 1 pórek, 4 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 300 g mletých mandlí, 25 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce cukru krupice, 1 brambor, 200 ml vývaru

Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, papriku na proužky a oboje osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme utřený česnek a vše opékáme cca 5 minut. Potom vmícháme nasekanou petrželku, mandle, kokos, citronovou kúru a rozkvedlané vejce. Promícháme a nechá...

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna, 300 g růžičkové kapusty, 500 g brambor, špetka soli, troška pepře, troška sladké mleté papriky, 2 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 50 ml vývaru, 1 lžíce bylinkového octa, 2 bobkové listy, troška kmínu

Krůtí stehna omyjeme a pokud jsou hodně velká tak je rozřízneme jakoby na půl. Potřeme je solí, pepřem, paprikou a rychle je opečeme ze všech stran na másle. Přilijeme vývar a dusíme v troubě asi 30 minut. Pak přidáme očištěné růžičky kapusty, olo...

Škvarková pomazánka I

Škvarková pomazánka I

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového boku bez kůže, 1 jablko, sůl, pepř celý, 2 bobkové listy, 2 kyselé okurky, 1 cibule

Vepřový bok očistíme a nakrájíme na malé, cca 2 centimetrové kostičky. Dáme je do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Jakmile se tuk začne škvařit, vše lehce osolíme, opepříme. Přidáme jablko rozkrojené napůl a bobkový list. Sádlo necháme škvařit tak ...

Šopský salát

Šopský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1/2 salátové okurky, 4-6 rajčat, 1 kostka balkánského sýra, troška Bylinkové soli, troška pepře

Půlku okurky oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Rajčata zbavíme bubáku a nakrájíme na větší kousky a dáme k okurce do mísy. Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme také na větší kousky a přidáme do mísy. Lehce promícháme. Osolíme a opepříme...

Bílkové tyčinky

Bílkové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 300 g cukru moučka, 30 g polohrubé mouky, 2 balení mandlí, 3 lžíce tuku, 3 lžíce hrubé mouky

Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj přesátý cukr moučka. Madle rozsekáme hodně na jemno. Přimícháme do bílkové směsi a přidáme ještě mouku. Těsto promícháme a rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Pečeme při nízké teplotě asi 20...

Ostré mangové daiquiri

Ostré mangové daiquiri

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml jednoduchého (simple) sirupu z cukru a vody , 40 ml bílého rumu, 1/4 manga, 1 lžička mleté skořice, 1 malá chilli paprička, 5 kostek ledu, 1 lžička sezamu

Pokud jste si simple sirup nekoupili hotový, začněte jeho domácí přípravou: stačí do 1 dílu vroucí vody vsypat 2 díly cukru a vařit, dokud se cukr nerozpustí. Do mixéru dejte a dohromady rozmixujte rum, mango, skořici, chilli papričku (doporučuji ...

Cibulové koláčky

Cibulové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 g hladké pšeničné mouky , 100 g másla, 1 lžíce vody, špetka soli, Na náplň: 4 menší cibule , 1 lžička másla, 1 lžíce medu, 2 lžíce vinného octa, 1 vejce, 4 lžíce měkkého polotučného tvarohu nebo čerstvého sýru, sůl a pepř

Mouku prosejte na vál a smíchejte se solí. Máslo nakrájejte na kostky a nožem zapracujte do mouky. Pak přilijte (minerální) vodu a rychle zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu uležet, alespoň hodinu, ideálně však do druhého...

Salámová pěna

Salámová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého salámu, 100 g Eidamu, 3 vejce, 1 brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 100 g křenu, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžíce hořčice

Vejce uvaříme natvrdo. Na masovém strojku umeleme salám, vejce, sýr, uvařenou bramboru, okurku a cibuli. Vše dáme do mísy a promícháme. osolíme, opepříme, přidáme hořčici, bílý jogurt, majolku a vše vyšleháme do pěny. Podáváme na chlebíku.

stránka: