Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 59

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce rostlinného oleje, 300 g vepřové panenky, 1 stroužek česneku, 5 cm zázvoru, 1 zelená chilli, 2 malá jablka, 2 mrkve, 150 g brokolice, 300 g rýžových nudlí, šťáva z jedné limetky

Rozehřejte olej na pánvi a osmažte vepřové maso při vysoké teplotě cca 6 až 8 minut. Přidejte rozdrcený česnek, na nudličky nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, jablka nakrájená na čtvrtinky, mrkev nakrájenou/nastrouhanou na delší tenké plátky, ma...

Ostružinovo-kokosový koktejl

Ostružinovo-kokosový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g ostružin, 400 ml nízkotučné kokosové mléko, 600 ml polotučného mléka, 2 lžíce cukru krupice

Rozmixujte očištěné čerstvé ostružiny, kokosové mléko a mléko, dokud nebudete mít požadovanou konzistenci. Nalijte do 4 sklenic, okraj ozdobte cukrem a pár ostružin dejte do koktejlu.

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tmavého toastového chleba, 100 g sýru typu roquefort, svazek čerstvé pažitky

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na plech potažený pečicím papírem. Na každou hvězdičku položte kousek sýru a celý plech následně nasměrujte do trouby rozpálené na 180°C. Nechte...

Hovězí kližka na hořčici

Hovězí kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžičky hrubozrnné hořčice, sůl, 200 ml vody, 2 lžičky sladkého kečupu, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička sójové omáčky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme. Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme dokud mas...

Bublanina s borůvkami

Bublanina s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml borůvek, 250 ml polohrubé mouky, 125 ml cukru krupice, 50 ml vody, 50 g majonézy, 5 vajec, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, špetka soli

Formu o rozměru 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme majonézu a po zašlehání vodu a rum. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Va...

Koktejl z jablek a meruněk

Koktejl z jablek a meruněk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 4 meruňky, 300 ml nízkotučného mléka, 2 lžíce medu, špetka mleté skořice

Jablko zbavíme slupky a jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme ho společně s nakrájenými meruňkami do mixéru, přidáme třetinu mléka, med a skořici. Rozmixujeme na pyré a postupně přidáme zbytek mléka. Podáváme chlazené.

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové, očištěné krkovice, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 bobkové listy, 1 petrželový kořen, lžička soli, 5 kuliček černého pepře, jarní cibulka na ozdobení, Křenová houska: 6 housek , 2 lžíce nastrouhaného křenu, lžička nasekané petrželky, 900 ml mléka, špetka soli, mletého muškátového oříšku a bílého mletého pepře, 2 lžíce smetany

Vepřové maso opláchneme a společně s očištěnou zeleninou a kořením vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 45 minut. Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 centimetry. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nase...

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 medailónků z očištěného filé z mořského ďasa, 200 g na jemné plátky nakrájené anglické slaniny, pepř z mlýnku dle chuti, Rizoto: 1 šalotka , 50 ml olivového oleje, 250 g rýže arborio (neproprané), 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 500–600 ml zeleninového vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 1 stonek čerstvé šalvěje, 50 g másla, sůl, pepř z mlýnku na dochucení, 1 pomeranč, 12 cherry rajčátek, 1 lžička olivového oleje

Medailónky opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 15 minut. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zpěníme ji na oleji, přidáme rýži a krátce orestujeme. Poté zalijeme bílým...

Ovocný špíz pro děti

Ovocný špíz pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 jahod, 1 banán, 2 palačinky, ovocná marmeláda na potření palačinek, 1 lžička čokoládové rýže

Nakrájejte banán na větší kousky a jahody na půlky. Připravte si špejli a začněte napichovat ovoce - první bude půlka jahody, poté banán, jahoda, banán... Postupujte až do půlky špejle, kde napíchněte kousek srolované a marmeládou natřené palačink...

Kukuřičná polévka se špetkou chilli

Kukuřičná polévka se špetkou chilli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 palice čerstvé kukuřice, litr zeleninového vývaru, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 větší brambor, 100 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř, muškátový oříšek, špetka chilli

Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte ji dozlatova na troše oleje. Zalijte ji vývarem, přidejte na kostičky pokrájenou bramboru a nechte asi 5 minut vařit. Mezitím nožem okrájejte z omytých palic kukuřice šťavnatá zrna. Ta přidejte do polévky a ne...

Kachní játra na jalovci

Kachní játra na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kachních jater, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 10 kuliček jalovce, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, troška čerstvého tymiánu

Kachní játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Nesolíme, protože játra by ztvrdla. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Játra opečeme asi 2 minuty na oleji, přidáme šalotku s česnekem, rozdrcený jalovec, tymián a pepř. Zmírníme teplotu a opékáme další...

Játrový chlebíček

Játrový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jater, 100 g slaniny, 1 lžička sardelové pasty, 2 vejce, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička petrželové naťi, 2 lžíce strouhanky

Játra umeleme na masovém strojku, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, dva žloutky, nakrájenou cibuli, 1 lžíci másla, sardelovou pastu a podle potřeby strouhanky. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou ...

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 cibule, 1 lžíce másla, 10 ředkviček, 250 g surimi tyčinek, mletý pepř, sůl

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a tyčinky na 1/2 cm plátky. Očištěné, neloupané ředkvičky nastrouháme na slzičkovém struhadle. Cibuli usmažíme na másle dorůžova, přidáme nastrouhané ředkvičky, nakrájené tyčinky, osolíme a opepříme. Obsah pánv...

Uzené v chlebu

Uzené v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vařeného uzeného masa, troška kmínu, 2 lžíce hladké mouky, troška sezamových semínek, 1 kg polohrubé mouky, 4 ks brambor, 42 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krupice, špetka soli, 200 ml vody

Vařené uzené maso si dáme stranou a uděláme chlebové těsto. Do mísy nalijeme teplou vodu, do ní dáme kostku droždí a cukr. Když kvásek vzejde přidáme mouku,sůl a nastrouhané syrové brambory. Vše dobře zpracujeme a necháme asi 1 hodinu na teplém mí...

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g libového jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 100 g cibule, 500 g brambor, 1 kg čerstvého nebo zmraženého špenátu, 50 ml nízkotučného mléka, 1 vejce

Jehněčí maso dusíme ve vodě s polovinou jemně nakrájené cibule a dvěma stroužky česneku. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky a dusíme doměkka. Ke konci dochutíme zbylým česnekem. Špenát spaříme, nasekáme a dáme dusit d...

Bramborové krokety s uzeným masem

Bramborové krokety s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 400 g uzeného masa, 2 vejce, 70 g hrubé mouky, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 500 ml rostlinného oleje

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a poté oloupeme. Pak je rozmačkáme a přidáme hrubou mouku, 1 vejce a na kostičky nakrájené uzené maso. Ze směsi tvarujeme placičky a obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Potom je usmažíme v rozpá...

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 2 vajíčka, 4 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíci medu, olej na smažení

V misce rozšlehejte vajíčko s kokosem a trochou medu a na pánvi rozehřejte na mírném až středním plameni olej na smažení. Banán nakrájejte na zešikmená kolečka, ta obalte v kokosovém těstíčku a rovnou vkládejte do rozpáleného tuku a smažte z obou ...

Lososové trojúhelníčky

Lososové trojúhelníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brambor, 100 g uzeného lososa v plátcích, 2 stonky jarní cibulky, 2 lžíce kokosového mléka, špetka soli a pepře, 2 lžičky citronové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžička chilli, parmezán na posypání

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a 15 minut povařte v osolené vodě. Poté je slijte a šťouchadlem rozmačkejte spolu s kolečky jarní cibulky. Přimíchejte na kousky natrhané plátky lososa, prolisovaný česnek, kokosové mléko, citronovou šťáv...

Lahodné uzené maso

Lahodné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g uzené krkovice vcelku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce medu, 4 lžíce olivového oleje, 250 g jarních cibulek, 1/4 lžičky pepře bílého, 250 ml červeného vína, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1/2 kostky bujonu

V misce si smícháme med a hořčici a touto směsí potřeme uzené maso. Na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme. Přidáme k masu oloupané cibulky, pepř, bujon, víno a dusíme. Občas během dušení maso obrátíme. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na pl...

Eintopf s uzeným masem

Eintopf s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g uzeného masa, 2 cibule, 2 červené papriky, 1 balení zakysané smetany, špetka soli, troška pepře, 5 lžic oleje, 5 lžic mléka

Rozpálíme v hrnci olej a na něm osmažíme nakrájenou cibuli nadrobno a uzené maso na kostičky. Pak přidáme papriky nakrájené na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme a zalijeme zakysanou smetanou ro...

Játra na medu

Játra na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g drůbežích játer, 3 cibule, 1/2 lžičky mletá papriky , 2 lžíce medu, špetka soli, 3 lžíce másla

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra a posypeme je paprikou. Rychle je orestujeme, vmícháme k nim med a osolíme. Zvolna smažíme až získají zlatou kůrčičku. Podáváme s br...

Zapečená játra

Zapečená játra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g drůbežích jater, 2 cibule, 4 vejce, 2 lžíce másla, 200 g eidamu (Edam), 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, troška pepře, troška majoránky

Cibuli nakrájíme nadrobno a na 1 lžíci másla ji orestujeme. Přidáme pokrájená játra, orestujeme spolu s cibulí a odstavíme je. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní orestovaná játra, posypeme ...

Opečené tofu

Opečené tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tofu, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g pórku, 1 lžička mleté papriky, 200 g mražené mrkve, 200 g mraženého hrášku, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 kostky zeleninového bujónu

Tofu nakrájíme na 4 stejně silné plátky a dle chuti osolíme. Necháme chvíli odležet. Pórek pořádně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve středním kastrůlku rozpustíme máslo, na něj vhodíme mrkev i hrášek, zalijeme 100 ml vody. Vhodíme bujón a opepří...

Cibule plněná mletým masem

Cibule plněná mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých cibulí, 300 g mletého masa, 100 g rýže, 2 lžíce petrželové naťi, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžíce másla, špetka soli

Cibule oloupeme a opatrně vyjmeme vnitřek. Ten nakrájíme nadrobno a spolu s mletým masem ho osmažíme na másle, poté osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Masovou směsí plníme cibule a naskládáme je do zapékací misky. Zalijeme protlakem,který js...

Bramborový kotlík

Bramborový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 20 g másla, 1 cibule, 500 ml drůbežího vývaru, sůl a pepř dle chuti, špetka oregana, 200 g jemných párků

Brambory pořádně kartáčkem odrhneme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme. V kotlíku, nebo menším kastrůlku rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme špetku oregana a na kostičk...

stránka: