Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 63

Moravská pomazánka

Moravská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého nebo gothajského salámu, 2 cibule, 2 sterilované okurky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 balení malé majonézy, 4 vejce, 1 sklenka sterilovaného hrášku, troška pepře, špetka soli

Nejdřív si vejce uvaříme natvrdo, pak oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme nahrubo do mísy. Pak nastrouháme salám a přidáme jemně nakrájenou cibuli a nakrájené okurky. Hrášek necháme okapat a přidáme do mísy. Osolíme a opepříme. Na...

Srbské řízky

Srbské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2-3 rajčata, 2 papriky (kapie), 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka soli, 4 lžíce rostlinného oleje

Maso naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme. Na trošce oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky paprik, plátky rajčat a rajčatový protlak. Zvolna dusíme, až se všechna šťáva vydusí. Zaprášíme moukou, osmahneme, zali...

Kuře ve třech hořčicíh

Kuře ve třech hořčicíh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 lžíce marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 sklenka sterilované zeleniny, 100 g slaniny, 1 lžíce másla, troška pepře, troška kari koření, troška mleté sladké papriky , špetka soli

Marmeládu smícháme se všemi druhy hořčice, přidáme trochu soli, pepře, mletou papriku a kari koření. Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej potřeme připravenou směsí na povrchu i zevnitř. Nahoru položíme plátky slaniny a 1 lžíci másla, přidáme sterilov...

Kari pomazánka

Kari pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky smetanového sýra, 2 lžíce mléka, 1 mrkev, 2 lžíce másla, 1 lžička kari koření, 3 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati

Smetanové sýry utřeme se změklým máslem a zředíme mlékem. Přidáme na velmi jemnonastrouhanou mrkev, kari koření, sůl a dobře promícháme. Mažeme na veku a zdobíme vařenými vejci a petrželkou.

Jogurtová pomazánka

Jogurtová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 100 g strouhaného sýra, 1 cibule, 1 sterilovaná paprika (kapie), špetka soli, troška pepře, 1 lžíce pažitky

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme k němu bílý jogurt. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Kapii pokrájíme také najemno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou pažitkou. Dobře promícháme.

Římská káva

Římská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sklenky silné scezené kávy, 4 lžíce kondenzovaného mléka, 4 žloutky, 4 plátky citrónu, troška skořice, 200 ml Martini

Všechny přísady dáme do mixéru a důkladně promixujeme. Nalijeme do 4 vysokých sklenic a doplníme ledovou tříští. Výborné osvěžení.

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Brynzová bačova pomazánka

Brynzová bačova pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Brynzy, 200 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce hořčice, 50 g másla, troška kmínu, 1 lžíce pažitky

Uzené maso buď umeleme na strojku nebo nakrájíme na jemno. Do mísy dáme brynzu, přidáme k ní nakrájené nebo umleté maso, hořčici, kmín, máslo a nakrájenou pažitku. Vše dobře promícháme.

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší brambory, 1 cibule, 1 vejce, 1 kyselá okurka, 80 g másla, kousek taveného sýra, 1 lžíce hořčice, 1 balení malé majonézy, špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Brambory a vejce nastrouháme na struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno a okurku na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme změklé máslo, sýr, hořčici a majolku. Dobře promíchá...

Kuře v hořčicovo-sýrové omáčce

Kuře v hořčicovo-sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, troška pepře, 1 lžička mleté papriky , 50 g strouhaného sýra, 200 ml bílého vína, 1 lžíce hořčice, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 25 g strouhanky

Kuře očistíme a naporcujeme na čtvrtky. Opečeme ho na oleji, osolíme, opepříme a oprášíme mletou paprikou. Poté podlijeme vodou a dusíme do měkka. Měkké maso dáme do zapékacího pekáčku. Ve výpeku rozpustíme strouhaný sýr a pomalu jej zahříváme, ab...

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 cibule, 1 kg dýně, 1 kelímek zakysané smetany, 300 g kulatozrnné rýže , 2 lžičky šalvěje, špetka soli a pepře, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 250 ml bílého vína

Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaří...

Kuře na majonéze

Kuře na majonéze

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, špetka soli, 1 lžička pepře, 50 g slaniny, 1 sáček mražené zeleninové směsi, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 ml majonézy

Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtky a vložíme na pekáč. Osolíme a opepříme ze všech stran. Na čtvrtky poklademe plátky slaniny, trošku podlijeme a dáme péci do trouby na cca 20 minut. Poté kuře zalijeme směsí zeleniny, majonézy, smetany a dáme na d...

Čokoládovo-smetanová pěna

Čokoládovo-smetanová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

65 g másla, 250 g kvalitní hořké čokolády, 5 ks vejce, 75 g cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání (33 až 40 %)

V míse v horké vodní lázni rozehřejte máslo s čokoládou a vymíchanou hmotu zašlehejte do pěny vypracované šlehačem v kotlíku nad párou z oddělených žloutků a cukru (pěnu pouze prohřejte!). Než zchladne, vyšlehejte z bílků pevný sníh, ze smetany vy...

Avokádová pěna

Avokádová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 zralá avokáda, 3 vejce, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 60 g Lučiny, 2 lžíce majonézy

Vejce uvaříme téměř natvrdo a po vychladnutí je protřeme přes struhadlo do mísy. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, lžící vyjmeme ze slupky dužinu a také jí protlačíme přes struhadlo. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, lučinu, majonézu a ručním šleh...

Jablečný sníh

Jablečný sníh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 350 g cukru moučka, 250 g jablek

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a najemno nastrouháme. Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh a vmícháme do něj cukr. Potom zlehka vmícháme i nastrouhaná jablka, z kterých jsme důkladně vymačkali šťávu. Sněhem plníme třeba kremrole.

Kuře na banánech

Kuře na banánech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 6 banánů, 50 g másla, 1 lžička máty, 1 lžička saturejky, 1 lžička petrželové naťi, 1 lžíce hladké mouky, troška pepře a soli

Kuře dobře omyjeme a rozporcujeme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ní kuře, osolíme, opepříme a opečeme. Zalijem trochou vody a podusíme doměkka. Banány oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme banány do pánve a také bylin...

Smažené hrušky s nivou

Smažené hrušky s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 200 g Nivy, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, 150 g strouhanky, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme hrušky trochu tužší. Celé je omyjeme a oloupeme, škrabkou vydloubneme jádřince a otvor tím vzniklý zaplníme strouhanou nivou. Potom hrušky obalíme v klasickém trojobalu. Na mírném ohni je osmažíme ze všech stran dozlatova. Na talíři je ješ...

Hovězí kližka s hráškem

Hovězí kližka s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, sůl, 1/2 lžičky Mexického koření, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, 3 lžíce mraženého hrášku, instantní tmavá jíška

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, maso na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran. Přidáme sůl, mexické koření a oloupaný, na drobno nasekaný česnek. Podlijeme vodou a...

Paštiková pomazánka se zeleninou

Paštiková pomazánka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce máslové jíšky, 4 lžíce mléka, 1 balení játrové paštiky, 1 paprika (kapie), 5 ředkviček, 1 cibule, 1 lžíce petrželové naťi

Lžíci máslové jíšky rozředíme mlékem a povaříme. Do ní vmícháme játrovou paštiku a přidáme nadrobno nakrájenou papriku, ředkvičky, cibuli a petrželovou nať. Promícháme a necháme vychladnout. Pak mažeme na chléb.

Zapečené čínské zelí

Zapečené čínské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 250 g uzeniny, 1 hlávka čínského zelí, 150 ml bílého vína, špetka soli, troška pepře, 1/2 hrnečku masového vývaru, 1 vejce, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce pažitky

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přimícháme nakrájenou uzeninu a osmahneme. Zelí důkladně omyjem a nakrájíme na nudličky a vmícháme do česnekovo-uzeninového základu. Podlijeme vínem a krátce podusíme. Po...

Krůtí nudličky s hráškem a olivami

Krůtí nudličky s hráškem a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky hladké mouky, 10 oliv bez pecky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1/4 bujónu, sůl, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Mexického koření

Maso nakrájíme na nudličky, olivy na kolečka a hrášek propláchneme vodou. Na rozehřátém oleji orestujeme nudličky masa do měkka a posypeme je moukou. Promícháme, chvíli opékáme, zasypeme mexickým kořením a promícháme. Vše ihned zalijeme trochou vo...

Gugla

Gugla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších brambor, 40 dkg uzeného masa, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 3-4 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, špetka majoránky, špetka pepře, 3-4 lžíce mléka

Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme. Brambory nastrouháme nahrubo, případně z nich můžeme vytlačit puštěnou tekutinu. Přidáme k nim ostatní ingredience a zamícháme tak, aby vznikla hustější hmota, kterou vlijeme na vymazaný...

Thajská čočková polévka

Thajská čočková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 3 hrsti čočky (předem uvařené, případně sterilované), 1 čerstvý zázvor o velikosti celého vlašského ořechu, 1 kořen mrkve, 2-3 brambory, 125 g másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1-2 jarní cibulky, 3 listy citronové trávy, 1 lžička třtinového cukru, 1,5 l zeleninového vývaru, 1-2 lžičky soli, 0,5 lžičky kari koření

Cibulku nakrájíme na drobné kousky, česnek, zázvor a mrkev na jemné krátké nudličky. Brambory nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou trávu překrojíme na 3 kousky. Chili papričku (i se semínky, kdo rád pikantnější chutě) nakrájíme rovněž na drobn...

Chleba bez hnětení a bez pekárny

Chleba bez hnětení a bez pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hladké mouky, 1,5 lžičky sušeného droždí , 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu (drceného nebo celého), 1,5 hrnečku vody

Smícháme ve velké míse mouku, sušené droždí, sůl a kmín. Do takto zamíchané směsi přilijeme vlažnou vodu a mícháme, až se vše spojí. Množství vody je třeba upravit podle toho, jak se daří suché směsi s ní spojit, takže jí může být méně, ale i o ně...

Houbová cuketa

Houbová cuketa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 1 cibule, 1 hrst lesních hub, směs, 1 stroužek česneku, 15-20 dkg hovězího mletého masa, 1-2 rajčata, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, špetka pepře bílého, špetka oregana, špetka kmínu, 10-15 ml olivového oleje, 1 lžíce petrželové natě, 4 lžíce parmazánu

Cuketu vydlabeme a vydlabanou dužinu si nakrájíme na drobné kousky. Stejně tak pokrájíme i cibuli (menší), rajčata, houby. Nadrobno nasekáme česnek a petrželku. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme hovězí mleté ...

stránka: