Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 65

Česnekové kuře

Česnekové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 g másla, 2 cibule, 1 hlávka česneku, 200 ml vývaru, špetka soli, troška pepře

Kuře si rozporcujeme na 4 čtvrtky. Osolíme je a potřeme prolisovaným česnekem ze všech stran. Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme kousky kuřete, zalijeme vývarem a upečeme dozlatova.

Švýcarský salát

Švýcarský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g goudy, 100 g salámu, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 2 vejce, 1 cibule, špetka soli a pepře, 1 balení bílého jogurtu, 1 balení velké majonézy

Dáme si uvařit 2 vejce natvrdo. Do mísy nakrájíme nadrobno sýr gouda, salám, sterilované okurky, papriky, 2 vařená vejce a 1 menší cibuli. Osolíme a opepříme. Spojíme s jogurtema majonézou a dobře promícháme.

Kapusta smažená v těstíčku

Kapusta smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka kapusty, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, špetka soli, 150 g tuku

Kapustu očistíme a rozpůlíme na polovinu, poté ji povaříme ve slané vodě asi 10 minut. Pak ji scedíme, necháme okapat a nadrobno nasekáme. Ze 3 lžic hladké mouky, 2 vajec a trochy mléka uděláme hladké těstíčko. Osolíme jej a vmícháme kapustu. Lží...

Skopové po čínsku

Skopové po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 50 ml sojové omáčky, troška pepře, 4 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, 5 rajčat, 2 pórky, 2 lžíce petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky a pokapeme sojovou omáčkou. Pak je opepříme a osmahneme na oleji. Podlijeme vínem a dusíme. Před koncem dušení přidáme 5 nakrájených rajčat, 2 velké nadrobno nakrájené pórky, ještě trochu podlijeme a dodusíme doměkka. Doch...

Milánské sušenky

Milánské sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g měkkého másla, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 malá vejce, strouhaná kůra z 1 citrónu, 500 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva

Máslo hladce utřeme, postupně vmícháme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, kůru z citrónu, polohrubou mouku a prášek do pečiva, asi polovinu mouky vmícháme do másla, potom zbytek mouky a zpracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu. Z tě...

Berlínský salát

Berlínský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g sterilovaného celeru, 300 g červené řepy, 2 lžičky olivového oleje, 1 citrón, špetka soli, 100 g slaniny, hlávka salátu

Jablko (nejlépe sladkokyselé) nakrájíme na nudličky do mísy. Přidáme pokrájený sterilovaný celer a červenou řepu, kterou pokrájenou na nudličky. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme. Pot...

Loupežnická pochoutka v alobalu

Loupežnická pochoutka v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 4 cibule, 5 brambor, 4 ostravské klobásy, 300 g slaniny, 1 šálek hub, 5 lžic tuku

Připravíme si 6 misek a do každé zvlášť si dáme nakrájenou jednu ingredienci. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, brambory na kolečka, klobásu na kolečka, slaninu na plátky a houby napůl. Suroviny stříděva napichjeme na grilovací...

Cikánský salát

Cikánský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pečeného vepřového masa, 200 g vařeného hovězího masa, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 5 stroužků česneku, 100 ml octa, 50 g cukru krupice, špetka soli a pepře, 50 ml olivového oleje, 5 lžic kečupu, 150 ml majonézy

Připravíme si mísu a dáme do ní nadrobno nakrájené, vepřové maso, hovězí maso, cibuli, sterilované okurky, kapie a česnek. Připravíme si zálivku - smícháme ocet, cukr - opepříme, osolíme, přidáme trochu oleje a trochu vody. Salát zalijeme připrave...

Řecký sýr

Řecký sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g balkánského sýra, 4 cibule, 20 lžic oregana, 250 ml olivového oleje

Balkánský sýr nakrájíme na kostky a skládáme do sklenice. Cibule pokrájíme nadrobno. Každou vrstvu sýra prosypeme cibulí a oreganem. Zalijeme na konci olivovým olejem a necháme v chladu a temnu uležet cca týden.

Surimi rizoto s hráškem

Surimi rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g surimi tyčinek, 1 sáček rýže ve varných sáčcích, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cibule, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic sterilovaného hrášku, 50 g uzeného eidamu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zmrzlé tyčinky nakrájíme na plátky, hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Rýži v sáčku uvaříme podle návodu. Na oleji usmažíme cibuli do světlerůžova. Přidáme nakrájené tyčinky, prohřejeme, osolíme, ope...

Okurky zapečené s masem

Okurky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 5 lžic tuku, 500 g vepřové plece, špetka soli, 2 okurky, 5 lžic hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 hrneček mléka, 3 vejce

Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném tuku na pánvi. Na ní dáme nakrájené plecko, které jsme osolily a dusíme bez podlévání doměkka. 2 okurky oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme semeníky a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce a při...

Čočka po brněnsku

Čočka po brněnsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení čočky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 větší mrkev, 1/4 středního celeru, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, sůl a pepř podle chuti, hrst nasekané petrželky, 1 kelímek zakysané smetany, troška citronové šťávy

Přebranou čočku nejméně na 2 hodiny namočíme. Pak ji v téže vodě dáme vařit. K poloměkké čočce přihodíme kostku zeleninového bujónu a přimícháme mrkev a celer nakrájené na tenké hranolky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, když se začne barvit do...

Houbová omáčka s paprikami

Houbová omáčka s paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené papriky (kapie), hrst očištěných hub, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmína, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a pokrájíme. Zpěníme v hrnci cibuli a přidáme 2 nadrobno nakrájené papriky a osmahneme. Přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Poté podlijeme trochou vody a 10 minut dusíme. Poté zalijeme smetanou,...

Káhirské rizoto

Káhirské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce másla, 400 g hovězího mletého masa, 1 šálek dlouhozrnné rýže, 150 g strouhaného sýra, 2 rajčata

Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Poté k cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opékáme. Šálek rýže promyjeme horkou vodou a dáme do kastrolu, zalijeme 2 šálky horké vody a osolíme....

Dušené ředkvičky

Dušené ředkvičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 svazků ředkviček, 1 cibule, 3 lžíce másla, špetka soli, troška kmína, 4 vejce, 1-2 lžíce pažitky

Ředkvičky omyjeme a neloupeme. Nakrájíme je na tenká kolečka a osmahneme je spolu s nadrobno nakrájenou cibulí na másle. Trochu podlijeme, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme 4 rozšlehaná vejce. Zamícháme a necháme pokrm srazit...

Rybí filé s křenem

Rybí filé s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, špetka soli, kousek křenu, 150 g másla, 2 lžíce tuku

Rybí filé omyjeme a osušíme ubrouskem. Nakrájíme je na tenké plátky, které osolíme a posypeme nastrouhaným křenem podle libosti a poté poklademe plátky másla. Zapékací misku vymažeme tukem a do ní skládáme rybí filé ve vrstvách, poslední vrstvou j...

Mozeček z ovesných vloček

Mozeček z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g ovesných vloček, 1/2 l vody, 1 cibule, 4 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi

Vločky namočíme do vody a necháme několik hodin stát. Poté na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vločky a dusíme doměkka. Pak přidáme 4 rozkvedlaná vejce, osolíme a umícháme jako mozeček. Nakonec posypeme petrželovou natí. Ideá...

Mozaikový chlebíček

Mozaikový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 lžičky sardelové pasty, 150 g šunky vcelku, 150 g zbytků pečeného masa, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 1 lžička kaparů, 1 veka

Vejce si uvaříme natvrdo. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pečené maso, dále 2 uvařená vejce pokrájená na kostičky, sterilované okurky a lžičku rozsekaných kaparů. Vše dobře promícháme. Veku rozkroj...

Telecí závitky se sýrem

Telecí závitky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky telecích řízků, 4 plátky sýra Ementál, 4 lžíce tuku, špetka soli a pepře, 1/4 ml vývaru, 4 lžíce instantní jíšky

Telecí řízky omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme a posolíme a opepříme. Poté poklademe plátkem ementálu a zavineme. Upevníme nejlépe nití. V pánvi rozpálíme tuk a na něm osmahneme závitky ze všech stran poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hoto...

Skopové řízky s fazolkami

Skopové řízky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky skopových řízků, troška bylinkové soli, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 1 cibule, 1 sáček mražených fazolek

Skopové řízky omyjeme a osušíme, poté lehce naklepeme. Osolíme je a poprášíme hladkou moukou, jen tak lehce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na něm osmahneme řízky, spíše zvolna. Podlijeme je vodou a dusíme téměř doměkka. Do druhé pánve d...

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 300 g strouhaného sýra, 1 sklenka piva, troška pepře, 1 balení veky, 150 g sekaných mandlí

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme strouhaný sýr (nejlepší je čedar nebo gouda). Poté přidáme sklenku piva a na mírném ohni umícháme hustou kaši. Opepříme ji. Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky a potřeme pomazánkou a posypeme sekanými mandl...

Vuřtový salát

Vuřtový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 špekáčky, 1 cibule, 2-3 ks sterilovaných okurek, 250 ml majonézy, 1 citrón, 2-3 lžíce hořčice, 2 lžičky petrželové natě

Špekáčky oloupeme a nakrájíme do mísy na tenká půlkolečka. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a přidáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy spolu s pokrájenými sterilovanými okurkami. Majolku ...

Česnekový tvaroh

Česnekový tvaroh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce petrželové naťi, troška pepře a soli

Tvaroh dáme do misky, přidáme lžíci majolky, 3 stroužky utřeného česneku, 1 lžíci vinného octa, petrželku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme na tmavý chléb. Syrová mrkev je dobrá jako příloha.

Pomazánka ze sojových bobů

Pomazánka ze sojových bobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sojových bobů, 1 lžíce slunečnicového oleje, 250 g kořenové zeleniny

Sojové boby si předem doměkka uvaříme a poté umeleme na masovém strojku a smícháme se lžící oleje. Poté do základu vmícháme nastrouhanou syrovou zeleninu. To je základ a lze obměňovat třeba přidáním strouhaného sýru, pažitky, petrželky, rozmačkan...

Kysané zelí s mletým masem

Kysané zelí s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kmínu, 500 g kyselého zelí, troška pepře a soli, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru krupice

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso, přidáme k němu 2 pokrájené papriky, nejlépe na proužky. Poté okořeníme mletou paprikou, kmínem, pak přidáme okapané a pokrájené kysané zelí a trochu podlijeme vodou. Povaříme na mírném ohni 20...

stránka: