Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 15min

Celkový čas

2h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

15664 kalorií
0.0g cukrů
1292.0g tuků
1521.0g bílkovin


Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky zhruba 1 cm velké. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. V oleji v pekáčku pomalu dozlatova orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme nasekaný česnek, tymián a rozmarýn. Přidáme protlak a lehce orestujeme. Zaprášíme moukou a řádně promícháme. Zalijeme vínem, vývarem a pivem, přidáme bobkový list, cukr a celý pepř, osolíme. Nakonec přidáme žebra a odkryté pečeme v troubě při 160 °C asi 120 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Po vyndání z trouby přidáme ještě nahrubo nasekanou jarní cibulku a servírujeme, nejlépe s čerstvým pečivem.

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 10. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborne a šťavnate

06. 03. 2016, 19:56

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.