Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 15min 2h 35min
Nutriční hodnoty
15664 kalorií 0.0g cukrů 1292.0g tuků 1521.0g bílkovin

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky zhruba 1 cm velké. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. V oleji v pekáčku pomalu dozlatova orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme nasekaný česnek, tymián a rozmarýn. Přidáme protlak a lehce orestujeme. Zaprášíme moukou a řádně promícháme. Zalijeme vínem, vývarem a pivem, přidáme bobkový list, cukr a celý pepř, osolíme. Nakonec přidáme žebra a odkryté pečeme v troubě při 160 °C asi 120 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Po vyndání z trouby přidáme ještě nahrubo nasekanou jarní cibulku a servírujeme, nejlépe s čerstvým pečivem.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

30. 10. 2012, Recept navštíven: 1993x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne a šťavnate

06. 03. 2016, 19:56

Přidat komentář

Facebook komentáře