Hovězí žebra s pivem a zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
2h 15min
Celkový čas
2h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
15664
kalorií
0.0g
cukrů
1292.0g
tuků
1521.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky zhruba 1 cm velké. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. V oleji v pekáčku pomalu dozlatova orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme nasekaný česnek, tymián a rozmarýn. Přidáme protlak a lehce orestujeme. Zaprášíme moukou a řádně promícháme. Zalijeme vínem, vývarem a pivem, přidáme bobkový list, cukr a celý pepř, osolíme. Nakonec přidáme žebra a odkryté pečeme v troubě při 160 °C asi 120 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Po vyndání z trouby přidáme ještě nahrubo nasekanou jarní cibulku a servírujeme, nejlépe s čerstvým pečivem.
Šéfredaktor30. 10. 2012
Ingredience
- 8 pěkných hovězích žeber se spoustou masa
- jarní cibulka na ozdobení
- 200 g celeru
- 100 g rajského protlaku
- 100 ml slunečnicového oleje
- 200 ml červeného vína
- 300 ml piva, pokud možno tmavého
- 1 větvička čerstvého rozmarýnu a tymiánu
- 1 lžíce hladké mouky
- lžíce cukru
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 bobkový list, celý pepř, sůl na dochucení
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.