Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 137

Krůtí směs po uzenářsku

Krůtí směs po uzenářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g uzeného masa, 1 ks domácí klobásy, 200 g žampiónů, 1 velká cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky včelího medu, 1 ks jarní cibulky

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu. Zatím si nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme...

Ovocný smajlík

Ovocný smajlík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého či ovocného jogurtu dle chuti dítěte, banán, borůvky, jablko, mandarinka, jahody, kukuřičné lupínky - CornFlakes

Na talířek nalijeme jogurt. Kolem dokola vytvoříme vlásky a obličej pomocí corn flakes. Očička uděláme z jahod, obočí z banánu, nos z kousku mandarinky nebo jablíčka. Pusu uděláme z borůvek. Ovoce různě kombinujeme. Můžeme udělat smějícího nebo mr...

Sladké letadlo

Sladké letadlo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 4 vejce, 200 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 200 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilkový pudink, čokoláda na vaření, sušenky a bonbóny na dozdobení

Půlku másla, žloutky, cukr krupici s vanilkovým cukrem utřeme. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Těsto nalijeme do formy na biskupsky chlebíček. Peč...

Bleskové rizoto s kari

Bleskové rizoto s kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari , 200 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 250 g mražené zeleninové směsi

Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bujonovou kostku a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme odkapat. V rendlíku rozpálíme olej, nasypeme na něj kari, zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku. Krátce vše podusíme, přisypeme rýži...

Kuře v cibuli

Kuře v cibuli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 špetka soli, 3 stroužky česneku, 2 velké cibule

Kuře rozdělíme na porce, kůži stáhneme, maso osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nahrubo nebo na kolečka. Kuře dáme do ohnivzdorné skleněné nádoby a vložíme zasypané cibulí do mikrovlné trouby. Pečeme na plný výkon trouby 10 ...

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g cukru krystal, 7 vajec, 2 lžíce kakaa, 1-2 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení ztužovače šlehačky

Bílky ušleháme s krystalovým cukrem, zlehka přidáme žloutky, ořechy a kypřící prášek. Těsto nalijeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Po upečení plát těsta svineme a po vychladnutí z něho stáhneme pa...

Zalévaná polévka

Zalévaná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých brambor, 1 špetka soli, 1 troška kmínu, 1 hrst sušených (nebo 300g čerstvých) hub, 0,75 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kopru, 0,25 l zakysané smetany

Brambory a houby uvaříme se solí a kmínem doměkka v 1,5l vody. V hrnku mléka rozkvedláme mouku, zahustíme jí polévku, krátce povaříme, zalijeme ji zbytkem mléka a opět povaříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a vlijeme zakysanou smetanou. Již nevař...

Ananasový moučník

Ananasový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1 a půl hrnečku polohrubé mouky, 1 a půl hrnečku cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky Sody bikarbóny, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 malá konzerva ananasu, Krém: 2 balení pomazánkového másla, 1 lžíce cukru krupice, 1 ks vanilky, 2 dcl mléka, 1/2 sáčku pudinkového prášku

Všechny ingredience na těsto postupně mixerem promixujeme.Ananas rozmixujeme i se šťávou a přidáme do směsi.Upečeme. Uvaříme puding z 2dcl mléka a poloviny pudingu,osladíme 1 lžicí cukru(vychladíme). Vše smícháme a rozetřeme na těsto.Nakonec poli...

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Gnocchi (bramborových noků), 3 lžíce oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 100 g sýru s modrou plísní nakrájeného nadrobno, 200 g zakysané smetany, 250 g čerstvého nasekaného špenátu, 150 g anglické slaniny nakrájené na kostičky

Noky uvaříme podle návodu.V hluboké pánvi opečeme na oleji cibulku,aby zesklovatěla,přidáme plísnový sýr a zakysanou smetanu a při střední teplotě necháme rozpustit.Přidáme špenát a prohřejeme jej.Slaninu opražíme na jiné pánvi nasucho dozlatova.L...

Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrového červeného zelí, 200 g hroznového vína, 1 větší jablko, 1 lžíce oleje, 1 lžíce aceto balsamico (balzamikového octa), 100 ml studené vody, 5 tablet Diachromu ( nízkoenergetického sladidla), špetka soli

Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Zatím připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody, vše dobře promícháme....

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celozrné mouky, 1 lžička mořské soli, 50 g másla, 20 g čerstvého droždí (kvasnic), 80 ml teplé vody, 1 bílek na potření těsta, drcený kmín

Celozrnnou mouku smícháme se solí a změklým máslem a promneme. Droždí rozdrobíme a rozmícháme v teplé vodě. Nalijeme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme na pečící papír. Potřeme ho bílkem, posypeme kmínem a nakrájíme do ...

Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje na smažení, 2 menší cibule, 500 g měkkého salámu, 4 konzervy bílých fazolí v tomatě, 4 lžíce kečupu

Na pánev nalijeme trochu oleje. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený salám. Jakmile je osmažený, přilijeme obsah konzervy. Zamícháme a necháme prohřát. Přidáme trochu ke...

Plněné topinky

Plněné topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 1 balení jakékoliv paštiky (výborná je Májka), 2 ks slepičích vajec, 1 ks cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 kousek sádla na pečení

Z obou plátků chleba vykrojíme střídku vcelku tak, aby zůstala jen opravdu kůrka. Pozor, nerozkrajujeme, kůrka musí být spojená. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a dáme na ni kůrku chleba. Do ní rozklepneme celé vajíčko, vidličkou narušíme žloute...

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 5 lžic jablečného octa, 2 cibule, 4 rajčata, 4 žluté papriky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky medu

Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou,osušíme a pokapeme jablečným octem.Cibuli oloupeme.Rajčata a papriky omyjeme a očistíme.Pak rajčata nakrájíme na plátky,cibuli a papriky na nudličky.Ve velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli,rajčata i papriky na ...

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého zelí, 1 lžíce oleje, 200 g mletého masa, sůl, pepř, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 sklenka boloňské omáčky, 1/2 svazku kopru

Zelí očistíme,omyjeme a nastrouháme na nudličky.V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme maso.Přidáme zelí a rovněž orestujeme.Vše osolíme,opepříme a poprášíme paprikou.Přilijeme asi 300 ml studené vody a vmícháme obsah sklenice s boloňskou omáčk...

Domácí hovězí vývar

Domácí hovězí vývar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího masa (hrudí nebo žebírko nejlépe), 1 morková kost, 1 menší celer, 2 střední mrkve, 2 střední petržele (příp. pastiňák), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 3-4 bobkové listy, pár kuliček pepře, pár kuliček nového koření, sůl, 1/2 moka lžičky muškátového květu, svazek zelené petrželky nebo celerové natě, trocha petrželky na ozdobu talíře

Omyjeme maso a očistíme zeleninu, vše dáme do velkého hrnce (dávám do 9 litrového a postupným varem dojde k redukci asi tak na polovinu), přidáme sůl a ostatní koření, cibuli – neloupeme ji (polévka bude mít pěknou barvu), jen odstraníme špičky, č...

Drábské maso

Drábské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa, 1 větší cibule, 3 hrsti kopřivových listů (možno i cokoli zeleného - čerstvý špenát, polníček, v nejhorším cibulovou nať), 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 dcl piva, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, pórek, 1 ostravská klobása, 1 paprika (kapie), 3-4 cherry rajčátka

Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promíchá...

Griliášové bonbóny

Griliášové bonbóny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru moučka, 120 g arašídů (burských ořechů)

Cukr rozpustíme do žluta, raději ve vodní lázni, aby se nepřipálil. Přidáme nasekané burské oříšky. Necháme v cukru varem přejít, ale NE zhnědnout. Hmotu vylijeme na pomaštěný pekáč asi do výše prstu a nožem namočeným ve vodě srovnáme. Po chvilce ...

Těstovinový nákyp s tvarohem

Těstovinový nákyp s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 250 g tvarohu, 3 vejce, 6 lžic cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 citrón, 100 ml smetany, 100 g rozinek, 1/2 kostky másla

Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu.Když jsou uvařené,rychle je propláchneme pod proudem studené vody,aby se neslepily a promícháme je s trochou másla.Žloutky opatrně vyšleháme se 3 lžícemi moučkového cukru a s vanilkovým cukrem do hladké...

Velká bábovka z tatranek

Velká bábovka z tatranek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 250 g Hery, 4 žloutky, 2 tatranky, 350 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 300 ml mléka, 4 bílky - sníh

Cukr, tuk a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nahrubo nastouhané tatranky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Dáme do velké bábovkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů.

Husarská roláda

Husarská roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 300 g mletého masa (vepřového a hovězího), 1 ks domácí klobásy, 2-3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu. Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravd...

Bramborová roláda

Bramborová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 8 ks ve slupce uvařených brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, pepř, majoránka, 1 lžíce Solamylu, sůl, Náplň: 250 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové), 1 cibule, pepř, sůl, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř,majoránku a solamyl.Vypracujeme těsto,které rozdělíme na 4 části.Na válu pokrytém potravinovou folií je opatrně rozválíme na obdélníky.Na každý z nich rozetřeme náplň,kterou jsme...

Těstoviny s kysaným zelím

Těstoviny s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 500 g kyselého zelí, 100 g klobásového kabanosu, příp. klobásy, 150 g anglické slaniny

Na kostičky nakrájíme kabanos a anglickou slaninu, pak mírně osmahneme na malém množství oleje a přidáme kysané zelí. Toto vše řádně promícháme a dusíme pod pokličkou, až je zelím měkké. Do takto připraveného základu vmícháme těstoviny uvařené ve ...

Kuře na pomerančích s ořechy

Kuře na pomerančích s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 4-6 pomerančů se štávou i dužninou, 2 lžíce másla, špetka mletého kmínu, 2 lžíce sušeného tymiánu, 1 lžíce soli, 2-3 hrst sekaných vlašských ořechů, 1 lžíce medu

Pokud nemáme rovnou kuřecí čtvrtky, celé kuře rozčtvrtíme. Posolíme a z obou stran prudce opečeme na pánvi na troše másla. Pak je naskládáme do pekáčku, mírně pokmínujeme a posypeme tymiánem (já jím tedy nešetřím, ale to musíte vyzkoušet), po...

Vepřové kapsičky

Vepřové kapsičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky z vepřové kýty, 4 menší sterilované okurky, 2 vejce, 1 špekáček, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 1 cibule

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý plátek položíme vejce (půlku natvrdo uvařeného), čtvrtku podélně rozkrojeného špekáčku a 1 okurku. Plátky zabalíme a okraje sepneme párátkem. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a p...

stránka: