Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 207

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čočky, 1 cibule, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce octu, pepř, sůl, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky hořčičných semínek

Čočku namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím na másle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a smažíme za stálého míchání do světle hněda. ...

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g řepy, 2 cibule, 50 g másla, sůl, 2 lžíce solamylu, 500 ml zeleninového bujónu, 2 lžíce octu, 4 lžíce zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 250 ml červeného vína, kopr na ozdobu

Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou řepu a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přidáme víno, sůl, ocet, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, dokud řepa nezměk...

Slaný popcorn

Slaný popcorn

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kukuřice na popcorn, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl

Správnou teplotu oleje poznáme tak, že na něj vložíme tři zrnka kukuřice, přikryjeme pokličkou a posloucháme. Jakmile se ozve třetí puknutí, znamená to, že olej má správnou teplotu. Přidáme tolik kukuřice, aby v jedné vrstvě pokryla dno. Přikryjem...

Ravioly s bylinkami

Ravioly s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 1 balení kuřecí játry, pepř, sůl, 3 lžíce strouhanky, 5 stroužků česneku, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce nasekané šalvěje, 1 lžíce nasekané petrželové nati, 50 g másla

Mouku smícháme s 2 vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím játru očistíme, přidáme vejce, strouhanku, pepř a vypracujeme hladkou lehce lepkavou směs. Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželovou nať, nasekanou baza...

Sýrové ravioly se špenátem

Sýrové ravioly se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 2 vejce, 250 g lučiny, 250 g mletého špenátu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 vaječný žloutek

Mouku smícháme s 2 vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím smícháme lučinu se žloutkem do hladké hmoty. Špenát smícháme se smetanou, přidáme rozetřený česnek, pepř, sůl dle chuti a přivedeme k varu. Odleželé těsto ro...

Ravioly s houbovou nádivkou

Ravioly s houbovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml vody, 250 g hub, 150 g vlašských ořechů, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého kmínu, pepř, sůl, 250 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g parmazánu, 50 g másla

Mouku smícháme s vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím si z hub, cibule, ořechů, vody, kmínu, soli, pepře a oleje připravíme houbovou nádivku (viz související recepty). Odleželé těsto rozkrojíme na půl a z jedné pol...

Rebarborový koláč s posypkou

Rebarborový koláč s posypkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rebarbory, 300 g hladké mouky, 1 vejce, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 240 g cukru krystalu, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 125 g másla

Z polohrubé mouky, cukru moučky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 150 g cukru krystalu, přikryjeme ...

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g ztuženého pokrmovéhu tuku, 190 g cukru krystalu, 2 vejce, špetka soli, 500 g rebarbory, 100 g cukru moučky, 250 g vlašských ořechů, 250 g jahod

Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnou...

Rebarborový kompot s kokosovou šlehačkou

Rebarborový kompot s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rebarbory, 100 g cukru krystalu, 150 g kokosové moučky, 350 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 100 g cukru moučky

Smetanu ke šlehání (šlehačku) ušleháme. Přidáme cukr, kokos a ztužovadlo. Vše opatrně promícháme a dáme chladit do lednice. Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 3 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarb...

Popcorn s medem

Popcorn s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kukuřice na popcorn, 4 lžíce včelího medu, 4 lžíce rostlinného oleje

Na olej v hrnci vložíme tři zrnka kukuřice, přikryjeme pokličkou a posloucháme. Jakmile se ozve třetí puknutí, olej má správnou teplotu. Přidáme tolik kukuřice, aby v jedné vrstvě pokryla dno. Přikryjeme pokličkou a za stálého protřepávání pražíme...

Banány v listovém těstě

Banány v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 listové těsto, 40 g másla, 3 lžíce rumu, 100 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření

Banány oloupeme, nakrájíme na tři stejně velké kusy. Každý kousek podélně rozkrájíme na 0,5 cm silné plátky, které opečeme na roztopeném másle. Přidáme cukr krupici, rum a necháme projít varem. Listové těsto zpracujeme, rozdělíme na dva stejné díl...

Marinovaný pangasius s fazolkami

Marinovaný pangasius s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 80 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1/2 lžíce cukru moučky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, rozetřený česnek, citrónovou šťávu, cukr a kari koření. Takto připravenou směsí potřeme plátky pangasia a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Mezití...

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 100 g másla, sůl, 2 stroužky česneku, 100 g chřestu, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, 100 ml zeleninového bujónu, 3 vejce, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme z obou stran kmínem, mletou pálivou paprikou, opepříme a osolíme dle chuti. Přidáme na kousky nakrájené máslo, podlijeme bujónem a pečeme 30 minut v předehřáté tr...

Pangasius s hráškem a citróny

Pangasius s hráškem a citróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 1 konzerva hrášku, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce mletého máku

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme dle chuti a posypeme mletým mákem. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 15 minut na mírném plameni do měkka. Při podávání ozdobíme hráškem a plátky citrónu.

Pangasius v těstíčku

Pangasius v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, sůl, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 červená paprika při podávání, nať petržele na ozdobu

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a osolíme dle chuti. Z vejce, mouky, sojové omáčky, citrónové šťávy vymícháme hladké těstíčko. Plátky pangasia postupně obalujeme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání o...

Pangasius s mrkví a jogurtem

Pangasius s mrkví a jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce sojové omáčky, 2 mrkve, 1 lžička kmínu, sůl, pepř, 1 lžička octu, 200 ml vody, 200 ml bílého jogurtu

Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do vroucí osolené vody, vaříme 15 minut do měkka a poté necháme okapat. Mezitím plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Dáme je smažit na rozpálený ole...

Pangasius na pórku a česneku

Pangasius na pórku a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 5 stroužků česneku, 1 pórek

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 10 minut na mírném plameni. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájený česnek a smažíme ješ...

Mandlový koláč

Mandlový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g mandlí, 150 g hladké mouky, 200 g másla, 2 vejce, 200 g cukru krystalu, špetka soli

Mandle nasekáme nahrubo a smícháme s cukrem, nakrájeným máslem, moukou, vejci a solí. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při podávání posypeme moučkovým cu...

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného, vařeného či pečeného masa, 400 g nudlí, 1 cibule, nejlépe sterilovaná např. z okurek, hrst polníčku, hrst rukoly, 1 listový salát, 1 římský salát, 2 mrkve, 2 jarní cibulky nebo menší pórek, 100 g sterilovaných žampionů, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje

Uvaříme si nudle podle návodu. Ty pak zcedíme, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli také, natrháme všechny možné zelené části bylinek a salátů podle toho, co máme doma (saláty, rukolu, polníček, apod...

Česnekovo-cibulová polévka

Česnekovo-cibulová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších cibulí, 1 palička česneku, 1 l hovězího bujónu, špetka soli, 1/2 lžičky vegety, 1 lžíce sádla, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička mletého pepře

Na sádle zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na tenká kolečka. Trpělivě ji na mírném ohni zahříváme, aby pustila šťávu. Přidáme k ní část utřeného česneku (asi 4-5 stroužků) se solí, orestujeme, zalijeme vývarem, opepříme, okmínujeme a povaříme c...

Plněné lilky

Plněné lilky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 250 ml vody, 250 g hub, 150 g vlašských ořechů, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého kmínu, pepř, sůl

Lilky očistíme, rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu tak, aby vznikla schránka silná 1,5 cm. Lilky dáme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut. Poté je necháme okapat. Na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nad...

Vepřové kuličky na jehlu

Vepřové kuličky na jehlu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 5 stroužků česneku, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce olivového oleje

Maso propláchneme, vymačkáme vodu a dáme do mísy. Zapracujeme do něj česnek utřený se solí, všechno koření a přísady. Z masa tvoříme malé kuličky, které napichujeme na grilovací jehlu a grilujeme. Nemáme-li gril, můžeme také smažit či péct v troubě.

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Lilkový dort

Lilkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 300 g vaječných těstovin, 400 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 lžička sušeného oregana, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 150 g eidamu (Edamu), 2 lžíce rostlinného oleje

Lilek nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, osolíme a necháme 30 minut odležet, aby pustily nahořklou šťávu. Opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme do vroucí vody, vaříme 1 minutu. Poté plátky necháme okapat a osušíme. Těstoviny uvaříme dle ná...

Housky se škvarkami

Housky se škvarkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg hladké mouky, 50 g pohankové mouky, 520 ml mléka, 2 lžičky soli, 100 g škvarků, 1 lžička cukru krupice, 30 g droždí (kvasnic), hrst lněného semínka, hrst slunečnicového semínka, hrst máku, hrst kmínu, lžíce hrubé mořské soli, lžíce grilovacího koření

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy si připravíme obě mouky se solí, vlijeme kvásek, zbytek mléka a pomalu zpracováváme v hladké kynuté těsto. Po spojení ingrediencí přidáme jem...

stránka: