Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 83

Baraní maso po irsku

Baraní maso po irsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g vykoštěného beraního stehna, 50 g tuku, 2 cibule, špetka soli, 100 ml vývaru z beraních kostí, 1 hlávka kelu (zelí), 300 g brambor, troška pepře, 4 stroužky česneku

Na masti speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na menšie plátky a vyklepané, osolíme, trocha opečieme, pridáme cesnak, podlejeme a udusíme do polomäkka. Potom pridáme nakrájaný kel, očistené , umyté a na kocky pokrájané zemiak...

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí paličky (koncová část stehna), 4 plátky anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 50 g másla, 300 g nových brambor, 150 g čerstvých fazolových lusků, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 200 g nakládané červené řepy (kuličky), sůl

Troubu rozehřejeme na 210°C. Maso omyjeme a osušíme. Každou paličku obalíme plátkem slaniny a naskládáme je do pekáčku vytřeného lžící slunečnicového oleje. Posypeme kmínem, osolíme a poklademe plátky másla. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a...

Kapr na černém pivě

Kapr na černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapra, sůl, 1 cibule, 2 ks hřebíčku, 2 bobkové listy, 8 kuliček pepře, 250 ml černého piva, 30 g hladké mouky

Kapra rozporcujeme a osolíme. Vložíme do kastróla, pridáme pokrájanu cibuľu, klinčeky, bobkové listy a čierne korenie. Podlejeme pivom, v ktorom sme rozmiešali hladkú múku. Prikryté udusíme do mäkka. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Karbanátky z uzeného masa

Karbanátky z uzeného masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařeného uzeného masa, 400 g brambor vařených ve slupce, 2 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka, olej

Mäso a očistené zemiaky spolu zomelieme, cibuľu a cesnak nakrájame na jemno.Osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky a vymiešame. Zo zmesi vyformujeme faširky, obalíme rozšľahanými bielkami, strúhankou a vypražíme v rozohriatej masti z oboch strán do čer...

Kuře se zázvorem a saturejkou

Kuře se zázvorem a saturejkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 lžíce nakrájené saturejky, 1 lžička soli, 1 lžička zázvoru, ¨3 lžíce másla

Očištěné kuře zvenku i zevnitř potřeme saturejkou, lehce solíme, posypeme zázvorem a pokapeme rozehřátým máslem. Troubu rozpálíme na 180°C a asi hodinu (podle velikosti) v ní kuře pečeme dozlatova.

Jednoduchý, ale vynikající recept na torteliny se šunkou a omáčkou

Jednoduchý, ale vynikající recept na torteliny se šunkou a omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tortellin, 200 g šunkového salámu, 1 balení smetany ke šlehání , kukuřice, hrášek, mrkev, olej

Tortelliny necháme uvařit v mírně osolené vodě doměkka. Mezitím si nakrájíme šunkový salám na malé kostičky, který opečeme na pánvi. Přidáme trochu kukuřice nebo hrášku nebo mrkve ( dle libosti ). Necháme změknout. Jakmile jsou tortelliny h...

Dušená zelená fazolka s houbami

Dušená zelená fazolka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelené fazolové lusky), 250 g čerstvých hub, 40 g sádla, 1 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 60 g hladké mouky, pažitka

Cibuľku pokrájame na tenké plátky, zapeníme na masti, pridáme umyté posekané huby, drvenú rascu, mleté korenie a soľ, podlejeme ju a dusíme. Neskôr pridáme očistenú zelenú fazuľku pokrájanú na tenké rezance. Za podlievania ju udusíme s hubami do m...

Štika na český způsob

Štika na český způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg štiky, 120 g rajčat, 120 g žampionů, 80 ml oleje, 100 ml bílého vína, 1 citrón, 4 stroužky česneku, troška pažitky, špetka soli, troška tymiánu

Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme pod prúdom tečúcej vody, osušíme a pokrájame na porcie. Osolíme a z oboch strán opečieme do zlatista. Podlejeme bielým vínom a pridáme rajčiaky, rozkrájané šampiňóny, rozotretý cesnak a vetvičku tymiánu. Udusíme ...

Uzená krkovička s ananasem

Uzená krkovička s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uzené krkovice, 5 cibulí, 500 g ananasového kompotu, 3 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička zázvoru, 1 lžíce cukru, 1 lžíce kari , špetka soli, 4 lžíce másla, 250 ml ananasové šťávy

Ananás nakrájame na kúsky,šťavu zlejeme. Cibuľu nakrájame na kolieska.Horčicu, zázvor, cukor, soľ, a 1/2PL kari vymiešame na pastu. Mäso potrieme pastou a vložíme do vymasteného pekáča. Okolo mäsa rozložíme nakrájaný ananás a kolieska cibule. Posy...

Houbová kaše

Houbová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hřibů, 80 g slaniny, 40 g hladké mouky, 100 ml kečupu, 100 ml červeného vína, 1 cibule , 4 stroužky česneku, troška majoránky, špetka soli

Posekanú cibuľu s rozotretým cesnakom opražíme na slanine, pridáme huby zomleté v mlynčeku na mäso, ďalej múku, kečup, majorán a soľ, všetko dobre premiešame a udusíme. Keď kaša zhustne, odstavíme ju a dochutíme červeným vínom. Podávame s opražený...

 Uzená kuřecí stehna dle hospodyně

Uzená kuřecí stehna dle hospodyně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 uzených kuřecích stehen, 20 plátků slaniny, 800 g kysané kapusty, 500 g na plátky nakrájených brambor

Stehna umyjeme, osušime a obalíme plátkami slaniny. Do pekáča dáme kyslú kapustu, na to navrstvíme zemiaky a nakoniec stehna. Pečieme v horúcej rúre cca 60minút.

Rychlé domácí špízy v trojobalu

Rychlé domácí špízy v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 500 g točeného salámu, 400 g tvrdého sýru, 2 vejce, 1/2 šálku hladké mouky, 1/2 hrnečku strouhanky

Malé cibule s průměrem do 5 cm (spíš podlouhlé) nakrájíme na kolečka. Plátky sýra o šířce asi 1 cm nakrájíme na čtverečky asi 2 x 2 cm. Točený salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jedna porce jsou asi dvě 10 - 15 cm špejle. Napícháme za sebou ...

Pečená srnčí kýta

Pečená srnčí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg vykoštěného srnčího stehna, 120 g domácí slaniny, 80 g tuku, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 10 borůvek nebo kuliček jalovce, 150 ml červeného vína

Mäso umyjeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme a na rozpálenej masti sprudka opečieme zo všetkých strán. Potom podlejeme červeným vínom pridáme borievky a prikryté pomaly dusíme. Keď je mäso mäkké, vložíme ho do rúry a pri ...

Halušky se zelím a uzeným

Halušky se zelím a uzeným

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks brambor, 350 g hladké mouky, 1 sáček kyselého zelí, 1 špetka soli, 2 ks vajec, 1 kousek uzeného masa, 6 hrstí strouhaného sýru, 3 hrsti cukru krystal

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle (stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytvářím...

Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, špetka soli, 3 lžičky strouhanky, 200 g másla, 2 lžíce cukru moučka

V míse smícháme tvaroh, vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Mouku přidáváme podle potřeby. Na pomoučněném vále vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm a nakrájíme ho na stejné dílky. Pomoučněnýma rukama vytvoříme šišky, které ve vroucí vodě po...

Vaječný řízek

Vaječný řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, špetka soli, 4 lžíce strouhanky, olej dle potřeby

Vejce rozšleháme v hrníčku, osolíme, přidáme strouhanku a nalijeme na olej v rozpálené pánvičce. Opečeme z obou stran. Po vyjmutí z pánvičky rozpůlíme a položíme na chléb namazaný hořčicí. Zdobíme okurkou, paprikou a rajčetem, popřípadě cibulkou n...

Bramboráčky s pikantní směsí

Bramboráčky s pikantní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 120 g hladké mouky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, 1 špetka soli, 2 ks slepičích vajec, 3 lžíce mléka, 3 kuřecí prsa, 1 konzerva fazolí ve šťávě, 1 ks cibule, 2 - 3 ks papriky (kapie), 1 špetka chilli koření, 1 špetka soli

Ze surovin vypracujeme těsto na bramboráky a upečeme je. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku. Chvilku opékáme. Poté přidáme fazole i se šťávou. Nakonec dochutíme solí a chilli ...

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku nebo krkovice, lžička soli, lžička pepře, 400 g kyselé kapusty, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, troška kmínu

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso osolíme, okoreníme posypeme rascou, po...

Zveřinová paštika

Zveřinová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g srnčího plecka, 300 g jater ze zvěřiny, 200 g prorostlé slaniny, 4 dcl červeného vína, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 50 g sušených švestek, 50 g pistácií, 5 vajec, 1 dcl smetany ke šlehání , nové koření, celý pepř, mletý pepř, muškátový ořech, bobkový list, sůl

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku do zlatistva až hneda. Pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme. Počas dusenia podlievame červeným vínom. Potom pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme a okoreníme. Dusíme as...

Brambory v sýrové omáčce

Brambory v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 3 vejce, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1 l mléka, 100 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Svetlú zápražku pripravte z masla a múky. Zrieďte ju mliekom, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Potom pridajte postrúhaný syr a odstavte. Zemiaky uvarte v šupke, ošúpte, nakrájajte na plátky a premiešajte s uvarenými vajciami, pokrájanými na k...

Jednoduché rychlošpízy

Jednoduché rychlošpízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 cibule, 3 brambory, špetka soli, hrst grilovacího koření

Brambory a špekáčky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na větší kousky. Vše střídavě napichujeme na špízy, poté osolíme a posypeme grilovacím kořením. Zabalíme do alobalu a dáme péci cca na 30 minut do trouby.

Zubáč (candát) s bešamelovou omáčkou

Zubáč (candát) s bešamelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg candáta, 100 g žampiónů, 100 g másla, 2 dcl bešamelové omáčky , 50 g cibule, bobkový list, pepř, citronová šťáva, petržel, sůl, 2 dcl bílého vína

Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na masle. Pridáme očisteného zubáča pokrájaného na porcie, okoreníme a osolíme. Podlejeme vínom a udusíme do polomäkka. Osobitne udusíme huby a pridáme ich k dusenej rybe. Zalejeme bešamelovou omáčkou a pridáme b...

Zvolenské roštěnky

Zvolenské roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 hovězích roštěnek, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 párky, 100 g slaniny, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky , 2-3 papriky , 200 g hrášku, 1 lžíce hladké mouky, kostka masoxu na vývar, špetka soli, špetka pepře

Roštenky opláchnite, osušte a naklepte. Na krajoch narežte, aby sa neskrútili. Osoľte, okoreňte a na oleji prudko z oboch strán opečte. Potom pridajte párky nakrájané na polovice a na okrajoch prerezané do kríža, na plátky nakrájanú a na dlhšom ok...

Plněný Arabský chlebík

Plněný Arabský chlebík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků Arabského chleba, 500 g kuřecích prsou, 500 g barevných paprik, 2-3 jarní cibulky, 1/2 sklenky tatarské omáčky, 3-4 lžíce kečupu, 1 velká hlávka salátu, trochu rostlinného oleje, 2 lžičky grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře

Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, posypeme solí, pepřem a grilovacím kořením. Na oleji maso prudce osmahneme, snížíme teplotu a za občasného promíchání pražíme doměkka. Hotové kuřecí maso necháme vychladnout. Kečup a tatarskou om...

Jehněčí filé s jablky

Jehněčí filé s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 50 ml rostlinného oleje, 10 g hladké mouky na obalení, 2 jablka, 60 g másla, 30 g hrubé mouky, 20 g cukru krupice, 100 ml mléka, 1 žloutek, 50 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře, 2 stroužky česneku

Z jahňacieho stehna nakrájame 8 rezňov, naklepeme ich, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na horúcom oleji. Potom ich vložíme do zapekacej nádoby posypeme cesnakom, na každy rezeň dáme koliesko jablka a na vrch štipku masla, podlejeme v...

stránka: