Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 87

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300-350 g kuřecích jater, 300 ml kuřecího vývaru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce instantní jíšky, 1 lžíce petrželky, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, špetka soli

Kuřecí jatýrka očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme, pak je překrojte na kousky. Rozehřejem olej, na kterém zpěníme jemně pokrájenou cibulku. Když je cibulka hotová, přidáme jatýrka, která krátce (max. 1O minut) podusíme, občas je prom...

Tuňákové kostičky na zelenině

Tuňákové kostičky na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 dkg syrového tuňáka, 1 balíček mražené čínské zeleniny , 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 1 špetka koření na ryby

Syrového, očištěného tuňáka nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a tuňáka na něm prudce osmahneme dozlatova. Přidáme mírně rozmraženou zeleninu, osolíme a okořeníme a podlijeme bílým vínem. Tuňáka na zelenině pod pokličkou dusíme d...

Spinacine (špenátové karbanátky)

Spinacine (špenátové karbanátky)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvého špenátu, hrneček strouhanky (2-4 lžíce do těsta + na obalení), 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce parmazánu/parmezánu, 100 ml mléka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, špetka soli, troška pepře, troška muškátového květu

Špenát nasekáme nadrobno a spaříme ho horkou vodou. Dáme ho okapat, přendáme do mísy a přidáme hladkou mouku, vejce, mléko, strouhanku, nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, ochutíme, přidáme nadrobno nakrájenou petržel a dobře promísíme. Měla by ...

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí stehenní řízky, 6 půlek kompotovaných meruňek, 12-15 listů špenátu, 3 velké (6 malých) plátky šunky, 3 velké (6 malých) plátky Eidamu, špetka soli, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, lžíce pepřové omáčky, 30 g másla, 2 lžíce oleje

Stehenní řízky přes mikrotenovou fólii rozklepeme na plát a potřeme je pepřovou omáčkou (lze vynechat, ale nebudou tak pikantní). Pak na ně postupně klademe šunku, sýr, špenát a navrch meruňky. Maso zavineme, aby nám vznikly malé roládky. Ty upevn...

Kapr na šalvěji

Kapr na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 očištěný kapr, 1 větší cibule, 50 g anglické slaniny v plátcích, špetka soli, špetka pepře, 4-6 lístků šalvěje, 1/2 hrnečku hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 2 bobkové listy, 3-4 kuličky nového koření, 3-5 kuliček celého pepře, 2 lžíce másla

Kapra nakrájíme na porce, ty osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekanou šalvějí. Nakonec obalíme v hladké mouce. Takto připravené porce osmahneme v pánvi, na rozehřátém másle, nejprve na jedné straně, otočíme a k masu přidáme cibuli, nakrájen...

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 200 g krůtích prsou, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 kolečka celeru, 1 mrkev, troška pepře, špetka soli, troška kmínu, troška bazalky, 150 g bramborového škrobu

Na oleji orestujeme na tenké plátky a kousky nakrájené žampionky, mrkev, stroužky česneku a na proužky nakrájený celer. Poté osolíme krůtí maso, které je taky na kousky nakrájené, a jemně je zaprášíme škrobem, pak vše smícháme na pánvi se zelenino...

Zapečené kuřecí maso se sýrem

Zapečené kuřecí maso se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 2 vejce, špetka soli, 1 balení šlehačky, 1 lžíce oleje, 100 g Eidamu (strouhaný nebo plátkový)

Maso opláchneme, naklepeme a osolíme. Šlehačku rozmícháme se 2 vejci. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a maso z obou stran opečeme dozlatova. Navrch masa poklademe sýr a zalijeme vaječnou šlehačkou. Dáme péci do trouby. Až je zapečené kuřecí ma...

Srnčí maso po americku

Srnčí maso po americku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího masa, 12 stroužků česneku, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, pár kapek citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 4 lžíce slunečnicového oleje, troška petržele

Prolisovaný česnek smícháme se solí a lžíci oleje. Maso opláchneme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na malé nudličky. Dáme je do mísy a přimícháme česnekovou pastu. Promícháme a necháme 1-2 hodiny v chladu odpočívat. Nadrobno nasekanou cibulku smí...

Bochník ala Zuzu

Bochník ala Zuzu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba, 1 balení zakysané smetany, 1 balení Nivy nebo sýra Bambino, 200 g šunky, 200 g oravské slaniny, 1 větší zelená paprika , 2 rajčata, troška petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kyslú smotanu zmiešame s roztierateľným syrom, pridáme pokrájané suroviny( šunku, slaninu, papriku, paradajky, korenie. Všetko dobre zmiešame a dochutíme koreninami. Vrch bochníka odkrojíme, vydlabeme. Do vnútra dáme hotovú zmes a prikryjeme vrcho...

Kuře pečené na pórku

Kuře pečené na pórku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1-2 pórky, troška kmínu, špetka soli, voda na podlití dle potřeby, 2 lžíce másla

Zeleninu očistíme a nasekáme. Do pekáčku dáme nakrájený pórek spolu s cibulí, navrch poklademe osolená a okmínovaná kuřecí stehna. Stehna posypeme zbytkem pórku a dáme plátky másla. Kuře na pórku pečeme přikryté víkem nebo alobalem asi 40 minu...

Tagliatelle Contadina

Tagliatelle Contadina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin tagliatelle, troška olivového oleje, 200 g žampionů, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku, 200 g špenátových lístků, 200 ml sterilovaných rajčat v konzervě, 250 ml sladké smetany, troška sušené bazalky, troška sušeného oregana, troška soli, troška pepře

Lilek umyjeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a špenát rozmrazíme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Zatím co se vaří, na troše oleje orestujeme prolisovaný česnek, přidáme zeleninu a restujeme. Osolíme, opepříme, přid...

Chutné vepřové řízky

Chutné vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Vepřového masa, špetka soli, troška pepře, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice, 2 dcl vody, troška Vegety

Maso osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme. Takto připravené řízky obalíme ve vejcích a z obou stran prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Osmahnuté maso přeložíme do zapékací mísy. Vodu, hořčici, kečup, olej, vegetu a...

Těstoviny s omáčkou z balkánského sýra

Těstoviny s omáčkou z balkánského sýra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 200 g balkánského sýra, 4 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, balení oliv, 3 lžičky másla, špetka soli, 0,5 dcl kravského mléka

Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku. Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme nadrobno nakrájený balkánský sýr, česnek, sůl a mléko. Počkáme, dokud se kostičky balkánského sýru nerozpustí a omáčka není hladká. Hotovou omáčkou polijeme těstoviny...

Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí

Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 brambor, 1 balení jemného tvarohu, 3 rajčata, 8 plátků tvrdého sýra, 5 stroužků česneku, 10 listů bazalky, 1 lžíce mleté papriky, špetka pepře, 1-2 špetky soli, 2-3 lžíce olivového oleje

Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou a asi 25 minut vaříme. Uvaříme je do poloměkka, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Zchladlé brambory překrojíme nožem na dvě poloviny a vnitřky vydlabeme. Bramborovou hmotu vidličkou ...

Kuřecí kousky v sýrové marinádě

Kuřecí kousky v sýrové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml bílého vína, špetka pepře, 1 lžička koření na kuře, 50 g strouhaného eidamu, 50 g nastrouhané Nivy, pár lístků čerstvého oregana

Připravíme si marinádu: smícháme olej, kečup, hořčici, sojovou omáčku, koření, přilijeme víno, zamícháme a nakonec přidáme oba sýry. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší slabé plátky (medailonky) a maso vložíme do marinády. Vše dobře promícháme a dá...

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 litru dlouhozrnné rýže, 800 g vepřového mletého masa, 3 cibule, trochu soli, trochu pepře, 2-3 lžíce majoránky, 2 vejce, 100 g uzeného sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1/2 l vody, 1,5 l rajčatové šťávy, 1 bobkový list, troška cukru krystal, troška skořice

Rýži uvaříme klasickým způsobem. Cibuli nakrájíme a na troše oleje pražíme asi 10 minut. Maso a opraženou cibuli pomeleme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme rýži, nastrouhaný sýr, vejce a důkladně promícháme. Ze směsi uděláme kuličky, ve...

Česká lepenice

Česká lepenice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 250 g kyselého zelí, špetka cukru krystal, 1 cibule, špetka soli

Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka ve slané vodě. Zelí krátce povaříme v osolené vodě, propláchneme a přisypeme ke slitým bramborám. Zpracujeme šťouchadlem a na závěr do lepenice zamícháme osmahnutou cibulku.

Vepřové kotlety na zázvoru

Vepřové kotlety na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mletého zázvoru, špetka soli, špetka mletého kmínu

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a poprášíme moukou. Rozehřejeme lžíci sádla a maso opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme druhou lžíci sádla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. K osmažené cib...

Pečená kuřecí křidýlka se žampiony a rozinkami

Pečená kuřecí křidýlka se žampiony a rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích křídel, 150-200 g žampionů, 50 g rozinek, 50 g slaniny, 1 zelená paprika , 20 g celeru, 1 cibule, 50 g másla, špetka soli, špetka mleté papriky , špetka kmínu, 2 sáčky předvařené rýže, 150 g mražené kukuřice

Na dno pekáčku nalijeme cca 1dci vody, dáme cibuli, nakrájenou na měsíčky, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku, na tenké proužky celer a proložíme slaninou, která je nakrájená na proužky. Kuřecí křidýlka omyjeme a dáme osolená do pekáčku. ...

Špagety s drůbežím  masem a bazalkou

Špagety s drůbežím masem a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 200 g drůbežího masa, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 zelená paprika , 2-4 rajčata, 2-5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře, 10-15 lístků bazalky, 1 balení kečupu

Na rozpálené pánvi orestujeme slaninu s drůbežím masem, maso může být i vařené, přidáme česnek, nakrájený na drobná kolečka, cibuli, zelenou papriku, rajská jablíčka a vše orestujeme. Po pár minutách přidáme sůl a trošku pepře. Listy bazalky nakr...

Zapečené italské kotlety

Zapečené italské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety (nejlépe s kostí), 2 rajčata, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, lžička tymiánu, lžička bazalky, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 100 g strouhaného sýra, rukola

Kotlety velmi mírně naklepeme, osolíme a opepříme, pak je zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem - ale jen kratince, než se maso "zatahne". Mezitím si rajčata nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Opečené kotlety přendáme do pekáčku, posy...

Křupavé kuřecí kousky

Křupavé kuřecí kousky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, 2-3 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky kukuřičných lupínků, 1 lžička mleté papriky

Maso nakrájíme na větší kousky. Mouku promícháme s pepřem, se solí a paprikou. Kousky obalíme v mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a v drcených lupíncích. Maso vysmažíme, na papírové utěrce necháme okapat. Podáváme s bramborami a zeleninou.

Vepřové se sýrem a smetanou

Vepřové se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků Vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 250 ml zakysané smetany, 4-5 stroužků česneku, 200 g strouhaného sýra, 1 lžička mleté papriky

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran prudce opražíme na oleji. Teplotu snížíme a maso dusíme přikryté ve vlastní šťávě. Dle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Maso udusíme doměkka. Zatím co se maso dusí, kysanou smetanu smícháme ...

Misky z mletého masa

Misky z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg mletého masa, 2 vejce, špetka soli, troška pepře, troška kari koření, troška mleté papriky, troška bazalky, troška majoránky, 1 lžička mletého zázvoru, 1 balení špenátu, 100 g strouhaného sýru, nať z mladé cibulky

Mleté maso smícháme s vejcem, kořením a je-li směs řídká, zahustíme hladkou moukou. Na plech dáme pečící papír a z dobře propracované směsi mletého masa vytváříme košíčky, které klademe na papír. Špenát uděláme jako obvykle, a chceme-li jej tužší...

Krůtí řízek trochu jinak

Krůtí řízek trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, špetka soli, špetka pepře, špetka oregana, 1 hrneček strouhanky, 2-3 vejce, olej, 150-200 ml vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 1-2 lžičky Vegety

Maso nakrájíme na čtyři plátky, lehce osolíme, opepříme, posypeme oreganem, položíme do strouhanky a naklepeme tak, aby se co nejvíce strouhanky vklepalo do masa. Pak každý plátek vykoupeme v rozšlehaných vejcích a osmažíme na rozehřátém oleji do...

stránka: