Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 87

Tuňákové kostičky na zelenině

Tuňákové kostičky na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 dkg syrového tuňáka, 1 balíček mražené čínské zeleniny , 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 1 špetka koření na ryby

Syrového, očištěného tuňáka nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a tuňáka na něm prudce osmahneme dozlatova. Přidáme mírně rozmraženou zeleninu, osolíme a okořeníme a podlijeme bílým vínem. Tuňáka na zelenině pod pokličkou dusíme d...

Spinacine (špenátové karbanátky)

Spinacine (špenátové karbanátky)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvého špenátu, hrneček strouhanky (2-4 lžíce do těsta + na obalení), 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce parmazánu/parmezánu, 100 ml mléka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, špetka soli, troška pepře, troška muškátového květu

Špenát nasekáme nadrobno a spaříme ho horkou vodou. Dáme ho okapat, přendáme do mísy a přidáme hladkou mouku, vejce, mléko, strouhanku, nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, ochutíme, přidáme nadrobno nakrájenou petržel a dobře promísíme. Měla by ...

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí stehenní řízky, 6 půlek kompotovaných meruňek, 12-15 listů špenátu, 3 velké (6 malých) plátky šunky, 3 velké (6 malých) plátky Eidamu, špetka soli, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, lžíce pepřové omáčky, 30 g másla, 2 lžíce oleje

Stehenní řízky přes mikrotenovou fólii rozklepeme na plát a potřeme je pepřovou omáčkou (lze vynechat, ale nebudou tak pikantní). Pak na ně postupně klademe šunku, sýr, špenát a navrch meruňky. Maso zavineme, aby nám vznikly malé roládky. Ty upevn...

Kapr na šalvěji

Kapr na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 očištěný kapr, 1 větší cibule, 50 g anglické slaniny v plátcích, špetka soli, špetka pepře, 4-6 lístků šalvěje, 1/2 hrnečku hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 2 bobkové listy, 3-4 kuličky nového koření, 3-5 kuliček celého pepře, 2 lžíce másla

Kapra nakrájíme na porce, ty osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekanou šalvějí. Nakonec obalíme v hladké mouce. Takto připravené porce osmahneme v pánvi, na rozehřátém másle, nejprve na jedné straně, otočíme a k masu přidáme cibuli, nakrájen...

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 200 g krůtích prsou, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 kolečka celeru, 1 mrkev, troška pepře, špetka soli, troška kmínu, troška bazalky, 150 g bramborového škrobu

Na oleji orestujeme na tenké plátky a kousky nakrájené žampionky, mrkev, stroužky česneku a na proužky nakrájený celer. Poté osolíme krůtí maso, které je taky na kousky nakrájené, a jemně je zaprášíme škrobem, pak vše smícháme na pánvi se zelenino...

Zapečené kuřecí maso se sýrem

Zapečené kuřecí maso se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 2 vejce, špetka soli, 1 balení šlehačky, 1 lžíce oleje, 100 g Eidamu (strouhaný nebo plátkový)

Maso opláchneme, naklepeme a osolíme. Šlehačku rozmícháme se 2 vejci. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a maso z obou stran opečeme dozlatova. Navrch masa poklademe sýr a zalijeme vaječnou šlehačkou. Dáme péci do trouby. Až je zapečené kuřecí ma...

Srnčí maso po americku

Srnčí maso po americku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího masa, 12 stroužků česneku, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, pár kapek citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 4 lžíce slunečnicového oleje, troška petržele

Prolisovaný česnek smícháme se solí a lžíci oleje. Maso opláchneme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na malé nudličky. Dáme je do mísy a přimícháme česnekovou pastu. Promícháme a necháme 1-2 hodiny v chladu odpočívat. Nadrobno nasekanou cibulku smí...

Bochník ala Zuzu

Bochník ala Zuzu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba, 1 balení zakysané smetany, 1 balení Nivy nebo sýra Bambino, 200 g šunky, 200 g oravské slaniny, 1 větší zelená paprika , 2 rajčata, troška petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kyslú smotanu zmiešame s roztierateľným syrom, pridáme pokrájané suroviny( šunku, slaninu, papriku, paradajky, korenie. Všetko dobre zmiešame a dochutíme koreninami. Vrch bochníka odkrojíme, vydlabeme. Do vnútra dáme hotovú zmes a prikryjeme vrcho...

Kuře pečené na pórku

Kuře pečené na pórku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1-2 pórky, troška kmínu, špetka soli, voda na podlití dle potřeby, 2 lžíce másla

Zeleninu očistíme a nasekáme. Do pekáčku dáme nakrájený pórek spolu s cibulí, navrch poklademe osolená a okmínovaná kuřecí stehna. Stehna posypeme zbytkem pórku a dáme plátky másla. Kuře na pórku pečeme přikryté víkem nebo alobalem asi 40 minu...

Tagliatelle Contadina

Tagliatelle Contadina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin tagliatelle, troška olivového oleje, 200 g žampionů, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku, 200 g špenátových lístků, 200 ml sterilovaných rajčat v konzervě, 250 ml sladké smetany, troška sušené bazalky, troška sušeného oregana, troška soli, troška pepře

Lilek umyjeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a špenát rozmrazíme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Zatím co se vaří, na troše oleje orestujeme prolisovaný česnek, přidáme zeleninu a restujeme. Osolíme, opepříme, přid...

Chutné vepřové řízky

Chutné vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Vepřového masa, špetka soli, troška pepře, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice, 2 dcl vody, troška Vegety

Maso osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme. Takto připravené řízky obalíme ve vejcích a z obou stran prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Osmahnuté maso přeložíme do zapékací mísy. Vodu, hořčici, kečup, olej, vegetu a...

Těstoviny s omáčkou z balkánského sýra

Těstoviny s omáčkou z balkánského sýra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 200 g balkánského sýra, 4 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, balení oliv, 3 lžičky másla, špetka soli, 0,5 dcl kravského mléka

Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku. Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme nadrobno nakrájený balkánský sýr, česnek, sůl a mléko. Počkáme, dokud se kostičky balkánského sýru nerozpustí a omáčka není hladká. Hotovou omáčkou polijeme těstoviny...

Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí

Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 brambor, 1 balení jemného tvarohu, 3 rajčata, 8 plátků tvrdého sýra, 5 stroužků česneku, 10 listů bazalky, 1 lžíce mleté papriky, špetka pepře, 1-2 špetky soli, 2-3 lžíce olivového oleje

Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou a asi 25 minut vaříme. Uvaříme je do poloměkka, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Zchladlé brambory překrojíme nožem na dvě poloviny a vnitřky vydlabeme. Bramborovou hmotu vidličkou ...

Kuřecí kousky v sýrové marinádě

Kuřecí kousky v sýrové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml bílého vína, špetka pepře, 1 lžička koření na kuře, 50 g strouhaného eidamu, 50 g nastrouhané Nivy, pár lístků čerstvého oregana

Připravíme si marinádu: smícháme olej, kečup, hořčici, sojovou omáčku, koření, přilijeme víno, zamícháme a nakonec přidáme oba sýry. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší slabé plátky (medailonky) a maso vložíme do marinády. Vše dobře promícháme a dá...

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 litru dlouhozrnné rýže, 800 g vepřového mletého masa, 3 cibule, trochu soli, trochu pepře, 2-3 lžíce majoránky, 2 vejce, 100 g uzeného sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1/2 l vody, 1,5 l rajčatové šťávy, 1 bobkový list, troška cukru krystal, troška skořice

Rýži uvaříme klasickým způsobem. Cibuli nakrájíme a na troše oleje pražíme asi 10 minut. Maso a opraženou cibuli pomeleme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme rýži, nastrouhaný sýr, vejce a důkladně promícháme. Ze směsi uděláme kuličky, ve...

Česká lepenice

Česká lepenice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 250 g kyselého zelí, špetka cukru krystal, 1 cibule, špetka soli

Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka ve slané vodě. Zelí krátce povaříme v osolené vodě, propláchneme a přisypeme ke slitým bramborám. Zpracujeme šťouchadlem a na závěr do lepenice zamícháme osmahnutou cibulku.

Vepřové kotlety na zázvoru

Vepřové kotlety na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mletého zázvoru, špetka soli, špetka mletého kmínu

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a poprášíme moukou. Rozehřejeme lžíci sádla a maso opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme druhou lžíci sádla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. K osmažené cib...

Pečená kuřecí křidýlka se žampiony a rozinkami

Pečená kuřecí křidýlka se žampiony a rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích křídel, 150-200 g žampionů, 50 g rozinek, 50 g slaniny, 1 zelená paprika , 20 g celeru, 1 cibule, 50 g másla, špetka soli, špetka mleté papriky , špetka kmínu, 2 sáčky předvařené rýže, 150 g mražené kukuřice

Na dno pekáčku nalijeme cca 1dci vody, dáme cibuli, nakrájenou na měsíčky, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku, na tenké proužky celer a proložíme slaninou, která je nakrájená na proužky. Kuřecí křidýlka omyjeme a dáme osolená do pekáčku. ...

Špagety s drůbežím  masem a bazalkou

Špagety s drůbežím masem a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 200 g drůbežího masa, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 zelená paprika , 2-4 rajčata, 2-5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře, 10-15 lístků bazalky, 1 balení kečupu

Na rozpálené pánvi orestujeme slaninu s drůbežím masem, maso může být i vařené, přidáme česnek, nakrájený na drobná kolečka, cibuli, zelenou papriku, rajská jablíčka a vše orestujeme. Po pár minutách přidáme sůl a trošku pepře. Listy bazalky nakr...

Zapečené italské kotlety

Zapečené italské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety (nejlépe s kostí), 2 rajčata, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, lžička tymiánu, lžička bazalky, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 100 g strouhaného sýra, rukola

Kotlety velmi mírně naklepeme, osolíme a opepříme, pak je zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem - ale jen kratince, než se maso "zatahne". Mezitím si rajčata nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Opečené kotlety přendáme do pekáčku, posy...

Křupavé kuřecí kousky

Křupavé kuřecí kousky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, 2-3 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky kukuřičných lupínků, 1 lžička mleté papriky

Maso nakrájíme na větší kousky. Mouku promícháme s pepřem, se solí a paprikou. Kousky obalíme v mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a v drcených lupíncích. Maso vysmažíme, na papírové utěrce necháme okapat. Podáváme s bramborami a zeleninou.

Vepřové se sýrem a smetanou

Vepřové se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků Vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 250 ml zakysané smetany, 4-5 stroužků česneku, 200 g strouhaného sýra, 1 lžička mleté papriky

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran prudce opražíme na oleji. Teplotu snížíme a maso dusíme přikryté ve vlastní šťávě. Dle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Maso udusíme doměkka. Zatím co se maso dusí, kysanou smetanu smícháme ...

Misky z mletého masa

Misky z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg mletého masa, 2 vejce, špetka soli, troška pepře, troška kari koření, troška mleté papriky, troška bazalky, troška majoránky, 1 lžička mletého zázvoru, 1 balení špenátu, 100 g strouhaného sýru, nať z mladé cibulky

Mleté maso smícháme s vejcem, kořením a je-li směs řídká, zahustíme hladkou moukou. Na plech dáme pečící papír a z dobře propracované směsi mletého masa vytváříme košíčky, které klademe na papír. Špenát uděláme jako obvykle, a chceme-li jej tužší...

Krůtí řízek trochu jinak

Krůtí řízek trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, špetka soli, špetka pepře, špetka oregana, 1 hrneček strouhanky, 2-3 vejce, olej, 150-200 ml vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 1-2 lžičky Vegety

Maso nakrájíme na čtyři plátky, lehce osolíme, opepříme, posypeme oreganem, položíme do strouhanky a naklepeme tak, aby se co nejvíce strouhanky vklepalo do masa. Pak každý plátek vykoupeme v rozšlehaných vejcích a osmažíme na rozehřátém oleji do...

Krkovička na bazalce s kroketami

Krkovička na bazalce s kroketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky krkovice s kostí, troška pepře, špetka soli, 1 lžíce mleté papriky, troška kmínu, 5-7 listů bazalky, 150-300 g mražených bramborových kroket, 1 cibule, lžíce oleje nebo sádlo

Krkovičku jemně naklepeme,nařízneme,posypeme pepřem,jemně osolíme,posypeme kmínem a červenou paprikou. na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a poté orestujeme připravené plátky krkovičky.vše posypeme na drobno nakrájenou bazalkou,jemně pod...

stránka: