Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 89

Květákové lečo

Květákové lečo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g květáku, 100 g mrkve, 200 g rajčat, 3 lžíce krupice, 3 vejce, 2 lžíce másla

Květák rozebereme a dusíme společně s kostičkami mrkve. Před dokončením přidáme kousky rajčat, zasypeme krupicí, podusíme a zalijeme vejci. Omastíme rozpuštěným máslem.

Pikantní kuřecí kostičky s brokolicí

Pikantní kuřecí kostičky s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 1 lžíce Maggi, 1 lžíce Vegety, 250 ml šlehačky, 3 ks taveného sýra, 1/2 vařené brokolice (nesolit při vaření), 240 g těstovin

Řízky nakrájíme na kostičky,smícháme s magi a vegetou a orestujeme do měkka. Zalijeme je smetanou,přidáme tavené sýry a necháme rozpustit,nakonec přidáme vařenou brokolici a vařené těstoviny,vše v pánvi promícháme a a může se podávat:-)

Zahradnická pečeně

Zahradnická pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího předního, 100 g mrkve, 100 g květáku, 50 g bulvového celeru, 50 g hrášku

Plátky masa opečeme nasucho, podlijeme a dusíme. Před dokončením šťávu zahustíme moukou a přidáme zvlášť podušenou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Do hotového vložíme máslo. Lze přidat trochu šťávy z citrónu podle chuti.

Ražniči se šunkou

Ražniči se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g libového vepřového masa, 100 g šunky, 1 rajče, 2 lžíce másla

Maso naklepeme, nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehlice s kouskem silnějšího plátku šunky a plátkem rajčete. Vložíme do pekáčku, trošku podlijeme a v troubě dusíme doměkka. Omastíme máslem.

Vepřové plátky na celeru

Vepřové plátky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 200 g celeru, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla

Naklepané plátky opečeme nasucho, pak podlijeme a dusíme. Přidáme na nudličky nakrájený celer. Štávu zahustíme moukou a máslem.

Italské vepřové řízky

Italské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce olivového oleje

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek, jednu lžíci mouky, jemně nastrouhaný parmazán a olivový olej. Maso naklepáme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Řízky vysmažíme na oleji a polo...

 Řecká musaka

Řecká musaka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 1 cibule, lžíce soli, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 750 g mletého masa, 1 nasekaný svazek petrželky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 800 g sterilovaných rajčat, špetka pepře, 450 g brambor, 50 g hladká mouka, 50 g másla, 600 ml mléka, 200 g bílého jogurtu, 2 vejce, 4 lžíce parmazánu/parmezánu, 3 lžíce strouhanky

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 min. odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 min. Oloupan...

Zelňáky - rychlovka na plech

Zelňáky - rychlovka na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky bílého zelí, 1 hrneček polohrubé mouky, 2 vejce, 1/2 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku oleje, lžíce soli, lžíce Podravky, troška pepře, troška mleté pálivé papriky

Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:-)) 1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovat...

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových kotlet bez kostí , 2 cibule, 8 stroužků česneku, 8 sterilovaných okurek, balení sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 balení šlehačky- lze nahradit kysanou smetanou , 3 lžíce jíšky Knorr, špetka pepře, špetka soli, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kape...

Zbojnický rožeň

Zbojnický rožeň

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa (kýta, krkovice), 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, špetka soli, troška pepře, lžíce grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 papriky, lžíce oleje, 3 rajčata, 1 lžíce citronové šťávy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na...

Kuře na olivách

Kuře na olivách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 1 cibule, 1 kapie, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 125 ml vody, půl kostky zeleninového bujónu, špetka soli, troška pepře, troška bazalky, balení oliv (černé nebo zelené), lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř a dáme zatím stranou. Cibuli jemně nakrájíme a dáme na olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, kapii na proužky, bazalku, kečup, olivy. Zalijeme...

Sýrové tortellini

Sýrové tortellini

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýrových tortellin, 250 ml smetany, 200 g šunky, 150 g nivy, 250 g pórku, 3 stroužky česneku, troška pepře, špetka soli

Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájený pórek, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou šunku. Tortellini uvaříme dle návodu. Omáčku připravíme ze smetany, kterou zahříváme a za stálého míchání přidáváme nastrouhanou nivu. Až omáčka zhoustne, p...

Kuře na čerstvé zelenině

Kuře na čerstvé zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 500 g brambor, 2-3 mrkve, 100 g másla(sádla), kousek celeru, 1-2 kořeny petržele, 1 paprika , 1 rajče, 1 pórek, 1 lžička Vegety, 1 lžíce petrželové nati, 1 hlávkový salát, špetka soli

Očištěné brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, pekáč vytřeme máslem. Na dno rozložíme směs brambor a zeleniny,posypeme vegetou a sekanou petrželovou natí. Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na kusy a položíme na brambory. Osolíme, ob...

Zbyl chleba

Zbyl chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chleba, který již není čerstvý, 2 vejce, 6 stroužků česneku, balení slaniny, špetka soli, troška pepře, troška oregana, 150 ml mléka, svazek jarní cibulky (pokud není použijte normální)

Chleba rozdrobíme jak nejlépe umíme, zalijeme vlažným mlékem tak aby se chleba namočil. Aby vznikla hustá hmota. Do toho přidáme prolisovaný česnek, usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř, orestovanou cibulku, oregano a uhňácáme kaši, která bude vyp...

Těstoviny s brokolicovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

půl brokolice, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g strouhaného sýru, troška pepře, špetka soli, 150 g nadrobno nakrájené šunky, 2 žloutky, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, trocha zásmažky, 200 ml mléka nebo smetany, 150 g těstovin

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme nadrobno nakrájenou brokolici, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a podusíme. V druhém nádobě si připravíme sýrovou bešamelovou omáčku – použijeme zásmažku, mléko nebo smetanu, 2 žl...

Kuře Chow Mein

Kuře Chow Mein

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g vaječných nudlí, 1 cibule, 50 g hub, 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 170 g kuřecích prsou, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry (normální víno nebo nemusí být), 6 lžic drůbežího vývaru

Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme a smícháme s 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájenou na plátky a česnek nakrájený nadrobno smažíme 2 minuty na 2 lžících oleje. Přidáme kuře nakrájené nadrobno a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty....

Kuře s ananasem a hrozinkami

Kuře s ananasem a hrozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 2 střední cibule, lžíce rostlinného oleje, půl konzervy kompotovaného ananasu, větší hrst rozinek, špetka soli, lžíce sladké mleté papriky, troška pepře, troška chilli

Na oleji dozlatova opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, následně osolíme, lehce okořeníme pepřem a sl. paprikou a špetkou chilli koření. Poté co je maso usmažené, tak do hrnce přidáme polovinu ananasového kompotu (šťávu před...

Zapečené brambory po staročesku

Zapečené brambory po staročesku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kyselého zelí, 200 g anglické slaniny, 1 cibule, špetka soli, troška kmínu, 200 ml mléka, lžíce oleje

Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. Přidáme teplé mléko a uděláme hustší kaši. Na opečenou slaninu přidáme cibuli a mírně osmahneme. Vložíme kysané zelí, kmín a podusíme. Do vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na n...

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kvalitního a libového hovězího masa (nejlépe svíčkové) , 1 vejce, špetka soli, troška pepře, troška mleté papriky, trocha chilli pasty, lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, lžíce kečupu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 10 plátků chlebu na topinky

Hovězí maso nejméně 2x pomeleme, případně naškrábeme, máme-li svíčkovou. Do mletého masa pak přidáme cibuli nakrájenou velmi najemno, vejce, sůl, pepř, papriku, chili pastu - pokud chceme mít tatarák pikantnější, jinak ji můžeme vynechat. Dochutím...

Holandské řízečky

Holandské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, lépe bez tuku, 200 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, 5 lžic strouhanky (podle potřeby i více), špetka soli, špetka pepře, 150-200 g strouhaného sýra, 1/2 šálku hladké mouky, 1-2 vejce, hrneček strouhanky

Vše v misce prohněteme a tvoříme malé placičky, které obalíme v trojobalu jako řízek a na nižší teplotu smažíme. Jako příloha je dobrá bramborová kaše a zelenina, klidně i zeleninový salát.

Sekaná květáková pečeně

Sekaná květáková pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa(vepřové i hovězí nebo jen vepřové), půl menšího květáku, 5 lžic strouhanky, 50 ml mléka, 1 vejce, 5 lžic sodové vody, 1 cibule, 1 brambora, lžíce plnotučné hořčice, 2-4 stroužky česneku, troška Vegety, lžička mleté papriky, lžička majoránky, troška kmínu, špetka soli

Očištěný květák uvaříme v menším množství vody nebo v páře do změknutí. Mleté maso dáme do misky, přidáme v mléce namočenou strouhanku, rozšlehané vejce se sodovou vodou, jemně nastrouhaný syrový brambor, pokrájenou cibuli, hořčici, prolisovaný če...

Kuře po zahradnicku

Kuře po zahradnicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1-2 mrkve, větší kousek celeru, 1 petržel, 2 kyselé okurky, špetka soli, špetka pepře, 1-2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na menší plátky a dáme ho na rozehřátý olej. Mrkev, celer i petržel nastrouháme nahrubo a přidáme k masu. Dohromady chvíli všechno restujeme, pak podlijeme trochou horké vody, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou dusit doměkka...

Brokolice se sýrem

Brokolice se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brokolice, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 100 g kečupu, špetka soli, špetka pepře, troška petrželky, 40 g strouhaného sýra

Brokolici předvaříme a rozdělíme na růžičky. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájený česnek a petrželku, přidáme brokolici a osmahneme. Po chvíli přidáme kečup, ochutíme a dusíme, až je brokolice měkká. Na talíři sypeme strouhaným sýrem a podáváme ...

Dietní rýže

Dietní rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček rýže natural (celozrnná), 2 mrkve, 1/2 kedlubnu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst hrášeku, hrst kukuřice, špetka bazalky, špetka Harmonie chuti

Cibulku osmahneme na olivovém oleji a rýži na ní orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a kedluben a po minutě zalijeme vodou, přidáme harmonii chuti, česnek, zbytek cibule. Kukuřici a hrášek přidáme později a dusíme. Dietní rýže by měla...

Dietní brambory zapečené s pórkem a žampiony

Dietní brambory zapečené s pórkem a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor vařených ve slupce, 400 g pórku, 200 g žampionů, 200 g mražené zeleninové směsi s paprikou, 200 ml nízkotučného mléka, 4 bílky, 60 g cibule, 20 ml rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře

Na dno olejem vymazaného pekáče naskládáme vrstvu brambor, nakrájených na kolečka, přidáme na kolečka nakrájený pórek a cibuli. Mraženou zeleninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony krátce povaříme, slijeme a přidáme do pekáče. Osolíme, opep...

stránka: