Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 93

Kuřecí játra v kečupové směsi

Kuřecí játra v kečupové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g játry, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 50 ml kečupu, 50 g šunky, sůl, pepř

Očištěná játra nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Na pánvičce zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou šunku a kečup. Trošičku podlijeme a necháme přejít varem. Játra vrá...

Majonézové kuře

Majonézové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 ml majonézy, 1 palička česneku, sůl

Kuře naporcujeme a naskládáme do pekáčku. Potřeme prolisovaným česnekem a vydatně posolíme. Potřeme majonézou a uložíme minimálně na 2 hodiny do lednice (ale lepší je přes noc). Pečeme 45 min až hodinu. Podáváme s brambory.

Rybí filé z Burgasu

Rybí filé z Burgasu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filé, 2 cibule, 6 rajčat, 4 papriky, 3 lžíce hladké mouky, sůl, olej

Rybí filé osolíme, obalíme v mouce a osmahneme na oleji. Rybu odebereme a na zbylém tuku orestujeme nasekanou cibuli, proužky paprik a kolečka rajčat. Vše podlijeme 50 ml vody a dusímě asi 8 minut. Přidáme rybu a vše produsíme. Podáváme s rýží.

Sýroví ježci

Sýroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g šunky nebo jiného měkkého salámu, 100 g ementalu nebo jiného tvrdého sýra, 1-2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 paprika (kapie), 1 cibule, sůl, 5-7 lžic strouhanky

Šunku, sýr, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme s hladkou moukou, rozšlehanými vejci, mlékem a strouhankou. Dle chuti osolíme a můžeme přidat i koření dle chuti. Tvarujeme kuličky a ve fritovacím hrnci jemně opečeme do zlatov...

Kuřecí řízečky v jogurtu

Kuřecí řízečky v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežího masa, 1 bílý jogurt, strouhanka, sůl, koření dle chuti

Drůbeží jemně naklepeme, osolíme a okořeníme, ponoříme do bílého jogurtu a zhruba na 3 hodiny necháme v lednici odležet. Poté obalíme už jen ve strouhance (jogurt z masa nestíráme) a smažíme jako klasické řízky. Tyto řízečky jsou velice jemné a st...

Guláš zahuštěný perníkem

Guláš zahuštěný perníkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího masa, 100 g slaniny, 1 malá mrkev, 0,5 kořenu petrželky, kousek celeru, 150 ml octa, 2 větší cibule, 1 velký bobkový list, 500 ml hovězího bujón, 1 lžíce soli, celý pepř, 100 g nastrouhaného perníku na pečení, 1 lžíce cukru, 250 ml zakysané smetany

Příprava nálevu na marinování masa: do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl, cukr, zrnka pepře a najemno nasekanou cibuli. Vytvořený nálev krátce povaříme, aby se všechny chutě dobře propojily. Marinádu necháme vychladnout ...

Ryba se špenátem

Ryba se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g sladkovodní ryby, filet (candát, kapr), 1 ks citrónu, 1 lžička zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1 ks bílku, 3 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny), 2 lžíce sojové omáčky, 1,5 l drůbežího vývaru, 500 g špenátu, 1 červené papriky (kapie), sůl, pepř, olej

Nakrájené rybí maso pokapeme citrónem a dáme na 1/2h do chladu. Nakrájíme česnek, cibuli, přidáme zázvor, lžíci maizeny, bílek, sůl, lžíci oleje, přidáme rybí maso a nahrubo rozmixujeme. Tvoříme malé knedlíčky, které pomocí lžičky obalíme v maize...

Cibulovo - ořechový koláč

Cibulovo - ořechový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 3 lžíce vody, Náplň: 4 ks cibulí, 10 lžic smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g Eidamu (Edam), 50 g Nivy, 50 g másla, 2 ks vajec, 100 g vlašských ořechů, muškátový ořech, sůl, pepř

Z mouky, žloutku, másla, vody a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Cibuli nakrájíme nadrobno, podusíme v trošce vody, přidáme máslo, vejce, smetanu, nivu a eidam nakrájené na kostičky, muškátový oříšek a dobře prohře...

Filé z tresky s pomeranči

Filé z tresky s pomeranči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce filé z tresky, 2 ks pomerančů, 25 g másla, 1 lžička sladké chilli omáčky, 1/2 citrónu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička pomerančové kůry, sůl, pepř, rukola na ozdobu

Do kastrolu vložíme filé, zakapeme je šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijeme vše vroucí vodou, aby byla treska těsně ponořená. Postavíme na vařič a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Mezit...

Bramboráky s nivou a kapustou

Bramboráky s nivou a kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlávkové kapusty, 800 g brambor, 150 g šunky, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 100 g Nivy, olej na smažení, rajčata na ozdobu, petrželka na ozdobu

Kapustu omyjeme, spaříme v horké vodě a necháme okapat. Potom ji nakrájíme na malé kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme je hladkou moukou, přidáme vejce, nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vše do...

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Mexické medailonky

Mexické medailonky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového masa (kýty), Mexické koření, olej, 1 vejce

Maso si nakrájíme na jednolité medailonky, naklepeme, potřeme olejem a posypeme kořením - necháme chvíli v chladu odležet. Pak si rozpálíme olej, maso na něm zprudka opečeme z obou stran a pak zvolna dopékáme. Z vejce si připravíme volské oko, kte...

Argentina

Argentina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1 velká cibule, olej, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, jarní cibulka, kořenící směs Domácí sekaná Rossk

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, prosypeme kořením a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli na tenká půlkolečka a nať jarní cibulky nadrobno. Rozpálíme olej a maso na něm zprudka orestujeme, pak přidáme cibuli a zmírníme plamen. Při...

Delikatesní kuřecí játra

Delikatesní kuřecí játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 4 lžíce škrobové moučky, 1 hrst mandlí, 4 stroužky česneku, špetka chilli koření, 2 pórky, 20 ml sojové omáčky

Očištěná kuřecí játra obalíme ve škrobové moučce a prudce osmahneme. Přidáme oloupané mandle, pokrájené na hrubší nudličky, chilli a prolisovaný česnek a znovu osmahneme. Zmírníme plamen a mírně podlijeme. Dusíme asi 8 minut, poté vložíme na koleč...

Kuře na jablkách

Kuře na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 4 jablka, olej

Kuře naporcujeme, posolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Jablka nakrájíme na čtvrtky a cibuli na kolečka. Dáme do pekáčku a pokapeme trochou oleje. Na směs položíme porce kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Krutony Rossk

Krutony Rossk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, Domácí sekaná Rossk - koření, 1 vejce, trocha strouhanky, olej

Mleté maso smícháme s kořením a s vejcem, podle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme dva krutony a necháme je 15 minut odležet, aby se chuť koření "vsákla" do masa. Necháme rozehřát olej a krutony na něm opečeme. Podáváme s čímkoliv - nejlép...

Nakládané maso na pánev

Nakládané maso na pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžíce majoránky, 1 lžička pepře, 1 lžička kmínu, sůl, 8 lžic plnotučné hořčice, 100 ml slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Mletý pepř, drcený kmín a ostatní ingredience smícháme a nalijeme na maso. Ručně promícháme, omáčku do masa jakoby vtlačujeme. Uložíme na 12h (lépe na 24 hodin) do lednice. Poté jen osmažíme a podáváme s ...

Kuřecí nudličky s nivou

Kuřecí nudličky s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžička mletého pepře, sůl, 2 hrnečky škrobové moučky, 30 ml slunečnicového oleje, 150 g Nivy, 1 lžíce Worcesterské omáčky

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, smícháme se škrobou moučkou a prudce osmahneme. Zakapeme worchsterovou omáčkou a lehce podlijemem vodou. Do měkkého masa přidáme nastrouhanou nivu a podáváme nejlépe s pečenými brambory.

Kuře na citrónu a medu

Kuře na citrónu a medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce včelího medu, 2 citróny, pepř, sůl

Kuřecí prsa omyjeme a rozložíme do zapékací nádoby. Připravíme si marinádu z medu, jemně trouhané kůry ze dvou citrónů a šťávy z jednoho, soli a pepře. Marinádu nalijeme na maso a to v ní několikrát důkladně obalíme. Pečeme asi 20 minut, poté maso...

Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, 2 lžíce medu, 1 lžíce grilovacího koření

Stehýnka opláchneme, osolíme, potřeme medem a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáčku a podlijeme vodou a pomalu pečeme, dokud stehýnka nezezlátnou. Často podléváme.

Kuřecí rychlovka

Kuřecí rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 15 dkg strouhaného sýra, 1 cibule, 15 dkg žampionů, 1 balení smetany, sůl, grilovací koření

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, posolíme, posypeme grilovacím kořením. Sýr nastrouháme, cibulku nakrájíme najemno a žampiony na kostičky, vše promícháme v míse. Do zapékací mísy dáme maso a na to směs. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme sm...

Kuřecí prsa Florida

Kuřecí prsa Florida

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou-řízků, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, mandarinky

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Maso prudce opečeme. Jednotlivé porce dáme na talíř. Na každý plátek dáme šunku, pár kousků mandarinky, přikryjeme plátkem sýru a dáme zapéct do mikrovlnky.

Smaženky z nudlí

Smaženky z nudlí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg nudlí, 10 dkg tvrdého sýra, 10 dkg hladké mouky, 20 dkg strouhanky, 2 vejce, 1 dcl mléka, sůl, petržel

Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme se strouhaným sýrem, strouhankou, hladkou moukou, dvěmi vejci s přidaným mlékem, zelené petrželky a soli. Toto rovnoměrně urovnáme na vál a zatížíme prkénkem. Po vychladnutí si na krájíme obdélníky...

Svíčková plněná klobásou

Svíčková plněná klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vepřové svíčkové, 3 domácí klobásy, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 špetky kmínu

Maso omyjeme, nařežeme, jemně naklepeme, do středu uložíme klobásu, zavineme, upevníme nití, posypeme solí, pepřem a kmínem. Uložíme do tukem vymazaného pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě upečeme. Během pečení podléváme vodou....

Kuřecí prsa v alobalu

Kuřecí prsa v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 80 g Eidamu, 80 g šunky, 4 lžíce másla, pepř, sůl, 1 lžíce oregana

Kuřecí prsa lehce naklepe, posolíme, opepříme a poprášíme oreganem. Poklademe plátky šunky a sýra. Zabalíme do předem vymaštěného alobalu a pečeme asi 25 min. při 200°C.

stránka: