Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 94

Karpatská roštěnka

Karpatská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěnky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce rostlinného oleje, 40 g uzené slaniny, 100 g cibule, 50 g rajčatového protlaku, 100 g žampionů, 100 ml červeného vína

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a jemně po okraji nařežeme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme z obou stran a přeložíme na talíř. Do výpěku přidáme kostičky slaniny i plátky cibule. Chvíli pražíme a přidáme rajčatový pro...

Jessynčino kuře

Jessynčino kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kuřecích stehen, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 sklenice zavařené cukety (může být i čerstvá), 1 cibule, bazalka

Kuřecí stehna opereme a naskládáme na plech. Posypeme červenou sladkou paprikou a grilovacím kořením. Na každé stehno dáme vrstvu zavařené cukety, cibule, posypeme bazalkou a dáme péct. Vhodná příloha jsou brambory v jakékoliv úpravě. Přeji dobrou...

Jehněčí roláda s hráškem

Jehněčí roláda s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 150 g šunky, 100 g hrášku, 50 g čerstvých oliv, 1 vejce, 1 cibule, olivový olej, sůl, pepř, rozmarýn

Jehněčí maso upravíme na plát, na kostičky nakrájenou šunku orestujeme s cibulí na oleji,přidáme hrášek,nakrájené olivy a vejce.Dáme na maso,srolujeme a svážeme.Pečeme asi 40 minut na másle a rozmarýnu.Maso opatrně otáčíme a podléváme.Výborná příl...

Jehněčí řízky

Jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýta (4 plátky), 50 g másla, 50 ml Borovičky, 2 vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení, pepř, sůl

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na másle, poté dusíme za občasného podlévání vodou a borovičkou. Necháme vychladnout a studené řízky obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance - muže být i chleba a smažíme na oleji. Podáváme s vařenými...

Guláš z drůbežích žaludků

Guláš z drůbežích žaludků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežích žaludků, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, kmín, pepř

Očištěné a omyté žaludky prudce opečeme na cibulce, osmažené na oleji, zaprášíme moukou, přidáme kmín, pepř, osolíme, podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Před dokončením dochutíme sojovou omáčkou.

Plněné uzené maso

Plněné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky uzeného masa, 1 plátek balkánského sýra, petrželová nať, 2 vařená vejce, 1 cibule, pepř, kmín

Do masa ostrým nožem prořízneme kapsu, naplníme ji rozdrobeným sýrem, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou. Maso spíchneme jehlou nebo ho sešijeme. Opepříme, okmínujeme, narovnáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně podlijem...

Plněné ledvinky

Plněné ledvinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vepřových ledvinek, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 4 plátky šunky, 2 plátky sýra, 1 paprika, 1 ostravská klobása, 2 žampiony, 1 cibule, 1 lžíce sojové omáčky

Ledvinky po délce nakrojíme tak, abychom dobře vykrojili žilky. Vznikne plát masa, který v několika vodách důkladně propláchneme a na 20 minut vložíme do mléka. Znovu ledvinky opláchneme, osušíme, rozložíme na prkénko, každý plát natřeme hořčicí, ...

Sekaná na jogurtu

Sekaná na jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g mletého masa, 2 cibule, 2 lilky, 4 rajčata, 2 lžíce oleje, 4 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 bílý jogurt, sůl

Mleté maso osolíme a děláme v kastrolu na oleji a trošce vody tak dlouho, až zhnědne a vysouší se. Pak na ně položíme vrstvu nakrájených lilků, nasekané cibule a oloupaných nakrájených rajčat. Ve středně vyhřáté troubě to pak pečeme asi půl hodiny...

Ředkvičkové palačinky

Ředkvičkové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 4 vejce, 3 lžíce sušeného mléka, sůl

Vajíčka rozšleháme, vmícháme na kolečka pokrájené ředkvičky, sušené mléko a sul. Z vaječné hmoty na pánvi, kterou jsme jen mírně potřeli tukem, po obou stranách pečeme palačinky.

Zajíc na houbách

Zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zajíc, 4 plátky slaniny, 1 cibule, 1 hrnek nasekaných hub, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, drcený kmín, sůl, pepř

Zajíce rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, houby, vše opečeme, posypeme kmínem, podlijeme masovým vývarem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Nakonec ...

Cuketový guláš

Cuketový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, sůl

Cukety oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s pokrájenou cibulí dusíme doměkka. Přimícháme česnek utřený se solí, pepř, kečup a dochutíme sojovou omáčkou.

Mandlová prsíčka

Mandlová prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 lžíce oloupaných mandlí nakrájených na nudličky, 1 větší cibule, kari koření, sůl, slunečnicový olej

Maso naklepeme, osolíme, poprášíme kari a potřeme nastrouhanou cibulí. Plátky masa po jedné straně opečeme na pánvi, kterou jsme lehce potřeli slunečnicovým olejem. Pak prsíčka položíme opečenou stranou na alobal, posypeme mandlemi, dobře je zabal...

Marinovaný králik

Marinovaný králik

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks divokého králíka, 200 ml rostlinného oleje, 200 ml vody, 2 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1/4 lžička mleté pálivé papriky , 1/2 lžíce soli, 1/4 lžičky pepře

Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme. Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chla...

Treska s celerem

Treska s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 tresky, 0,5 hrnku sekaného kopru, 0,5 hrnku vody, 1 celer, 1 cibule, rostlinný olej, pepř, sůl

Tresku naporcujeme na špalíčky, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáčku, který jsme lehce vytřeli rostlinným olejem, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka a pečeme asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájený celer, podlijeme vodou a dopékáme další...

Bažant se slaninou

Bažant se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 60 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, nové koření, pepř, sůl, drůbeží bujón na podlévání

Očištěného bažanta osolíme a prošpikujeme slaninou. Svážeme stehýnka a na cibulce opečeme slaninu a dáme opéct bažanta. Podléváme vývarem a na závěr přidáme lžíci másla a pečeme v troubě asi hodinu.

Drůbeží na zelenině

Drůbeží na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 mrkve, 125 g celeru, 1 paprika, 5 stroužků česneku, grilovací koření, Solamyl, sůl, olej, olej

Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a obalíme v solamylu. Nakrájíme cibuli na měsíčky, celer na tenké nudličky, mrkvičku na tenké proužky, papriku na kostičky a česnek na tenká kolečka. Zeleninu osmahneme na oleji, pak přidáme drůbeží maso a ...

Malé chutné překvapení

Malé chutné překvapení

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřových kotlet, 6 plátků sendvičové šunky, 6 plátků slaniny, 180 g tvrdého sýra, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 6 kousků másla

Plátky masa umyjeme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán, potom teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, preložíme ho do zapek...

Rychlé bramborové řízečky

Rychlé bramborové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 300 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 lžička škrobové moučky, 1 vejce, 300 g uzeniny

Uvařené brambory ve slupce, ještě horké oloupeme a na pomoučený vál je prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, škrob, osolíme a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na sílu asi 4 mm. Vykrajujeme placky do kterých zabalíme kolečko měkkého sa...

Ovesná kaše s mangem

Ovesná kaše s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 1 mango, 150 g kokosového ořechu, 500 ml mléka

Ovesné vločky uvaříme v mléce, přisypeme nastrouhaný kokos a kousky manga (může být mangová dřeň). Nepřislazujeme.

Chilli ryba na víně

Chilli ryba na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 100 g hladké mouky, 2 lžíce chilli koření, 100 g másla, 3 dcl bílého vína, 200 g strouhaného sýra, 3 lžíce kečupu

Porce kapra obalíme v mouce smíchané s chilli. Dáme rozpustit máslo, když bublá přidáme 2 dl bílého vína, přidáme kapra, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme kečupem a dáme do vyhřáté trouby asi na 20 minut péct, pak přidáme ještě víno a kečup do š...

Nejlepší lívance od babičky

Nejlepší lívance od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé mouky, 500 g polohrubé mouky, 1 l mléka, 35 g droždí (kvasnice), 1 lžíce cukru krystalového, špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 lžička citronové kůry, 1 sklenka zavařených borůvek, 250 ml zakysané smetany

Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým obe múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z ne...

Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci

Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykostěné kuře, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 hrsti kopřiv, 5 vajec, 150 g moravského uzeného, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 2-3 lžičky kmínu, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 1-2 lžičky hladké mouky

Kuře si koupíme už vykostěné nebo ho vykostíme sami. Maso upravíme na plát, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak plát masa poklademe plátky moravského uzeného. Kopřivy dáme do cedníku, dobře je omyjeme a krátce spaříme vroucí ...

Okoun na oleji

Okoun na oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g okouna, 100 g oleje, hladká mouka, mletá paprika , sůl

Ryby očistíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Potom je prudce opečeme na oleji.

Krevetový koláč

Krevetový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 těsto na pizzu, 1 balení krevet, 2 stroužky česneku, 1 malá cuketa, 20 dkg cherry rajčátek, 200 g Eidamu, olej, sůl, pepř

Těsto na pizzu potřeme česnekem a posypeme sýrem. Cuketu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky a vše dáme na těsto. Potom klademe krevety, osolíme, opepříme a polijeme trochu oleje a dáme péct na cca 15 minut.

Skopové na hrozinkách

Skopové na hrozinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g skopového masa, 500 g jasmínové rýže, 1 šálek čočky, 1 šálek rozinek, 0,5 šálku másla, 0,5 šálku datlí, sůl

Nakrájené maso dusíme v osolené vodě doměkka. V téže vodě pak dusíme čočku, až se voda vypaří. V másle pražíme pár minut hrozinky a datle. V jiné nádobě uvaříme osolenou rýži. Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky...

stránka: