Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 98

Torti s rajčatovou omáčkou, sojovým masem a parmazánem

Torti s rajčatovou omáčkou, sojovým masem a parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g těstovin(torti), 2 rajčata, půl papriky, 50 g sojového masa(granulátu), 100 ml rajčatového protlaku, trocha bílého vína, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička oregana, 1 cibule, 2 stroužky česneku, trocha olivového oleje, 1 lžíce parmazánu/parmezánu

Těstoviny si uvaříme al dente a zakápneme trochou olivového oleje. Na pánvi si osmahneme cibulku, přidáme předem uvařený sojový granulát a na kostičky nakrájená rajčata a papriku. Okořeníme solí, pepřem a oreganem a necháme chvíli smažit. Zalij...

Tvarohový bramborák

Tvarohový bramborák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 250 g měkkého tvarohu, 2 ks vajec, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička majoránky, 2 stroužky česneku, olej na smažení

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme tvaroh, vejce a majoránku, nadrobno nasekanou cibuli a česnek, zahustíme moukou a dobře promícháme. Naběračkou naléváme na pánev s rozehřátým olejem a opékáme...

Panganius na grilu se sýrovou omáčkou

Panganius na grilu se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé (Panganius), 1 lžička mletého kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 l mléka, 15 dkg Nivy, 2 balení taveného sýra - větší obdélníkové, 1 lžička bazalky

Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a ugrilujeme či opečeme na pánvi. Do mléka rozmělníme tavený sýr, nastrouháme Nivu a přivedeme k varu. Když se sýr řádně rozvaří, zahustíme hotovou bílou jíškou, případně dosolíme, ale to záleží na množ...

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarůžků, 150 g Eidamu , 1 hrneček strouhanky, 3-4 ks bílky, špetka pepře, špetka mleté papriky , 1 hrneček rostlinného oleje

Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný sníh, zahustíme hrstí strouhanky a okořeníme pepřem a paprikou. Solit není třeba, sýry jsou slané dost, ale kdo má rád slanější, může, samo...

Ryba načerveno

Ryba načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé, 250 ml boloňské omáčky, 150 g nastrouhaného sýra

Polorozmražené plátky ryby omyjeme a položíme do zapékací mísy. Boloňskou omáčku zalijeme 2 dl vody, přidáme strouhaný sýr a dobře zamícháme. Omáčkovou směsí zalijeme ryby a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut. Nesolíme!

Oběd z pekáče

Oběd z pekáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 0,5 kg vepřové krkovice, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme kostičky brambor, do středu dáme kostky masa(máme 3 pruhy-brambory, maso, brambory). Česnek neloupeme, celé stroužky přidáme k bramborám. Maso...

Vepřové kotlety Texas

Vepřové kotlety Texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 1/2 sáčku grilovacího koření Texas Kotányi, 50 ml oleje, 2 avokáda, 2 hrušky, 1 ml citronové šťávy

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme čistou utěrkou a po obou stranách lehce naklepeme. Směs koření promícháme s olejem a vzniklou marinádou přelijeme kotlety. Pak je necháme aspoň 60 minut odležet v chladu. Marinované maso položíme na olejem potřený ...

Dietní kuře na rýži

Dietní kuře na rýži

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 1 l drůbežího vývaru, 1 lžíce koření na kuře podle chuti, 2 ks kuřecích čtvrtek

Do vysoké nádoby (zapékací miska, vysoký pekáč) nasypeme rýži, na ní položíme čtvrtky kuřete s kůží. Zalijeme připraveným vývarem tak, aby bylo zalité i kuře. Můžeme přidat koření dle chuti nebo jen sůl a pepř. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dám...

Gratinované krabí prsty

Gratinované krabí prsty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg krabích tyčinek, 0,5 kg domácí bramborové kaše, 2 ks vajec, 100 g Eidamu (Edam), 50 g petrželky, tuk na vymazání plechu

Na vymazaný plech naklademe krabí tyčky po 3 kusech. Do hotové bramborové kaše přidáme vejce, nastrouhaný sýr, petrželku. Hotovou směs plníme do zdobícího sáčku a stříkáme na krabí tyčinky. Pečeme cca 15 – 20 minut.

Kapr na chlebu

Kapr na chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

starší patku chleba, 3 kg kapra, máslo, voda, 3 stroužky česneku, sůl, Vegeta, 2 dcl bílého vína

Kapra vykucháme, osolíme i vevnitř, posypeme vegetou, vyložíme plátky česneku a celého posadíme na patku chleba. Lehce podlijeme, poklademe plátky másla a pečeme. Zhruba v polovině pečení podlijeme 2dl vína a dopečeme. Kapr se nám po upečení při n...

Těstoviny s mexickou směsí

Těstoviny s mexickou směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 200 g mražená zeleninová mexické směsi, 5 lžic boloňské omáčky, 4 ks klobásy

Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat. Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájené klobásky (olej nedávám), přidáme polorozmrzlou mexickou směs a boloňskou omáčku. Dobře promícháme a spojíme s uvařenými těstovinami.

Kuřecí maso s cuketou a kukuřicí

Kuřecí maso s cuketou a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 malá konzerva kukuřice, 2 menší cukety, sůl podle chuti, olej

Na oleji osmahneme kuřecí maso, přidáme na kousky nakrájenou cuketu a cca 15 minut za občasného míchání vaříme. Když je maso i cuketa hotová, vsypeme sterilovanou kukuřici, dobře zamícháme a podle chuti osolíme.

Králík v cibulovém obalu

Králík v cibulovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks králíka, cibule hmotnostně stejně jako váží králík, slanina na obalení králíka, máslo, voda, sůl, 2 dcl bílého vína, česnek

Králíka očistíme, osolíme, zabalíme do slaniny(zůstane šťavnatý), poklademe plátky česneku, plátky másla, lehce podlijeme a zasypeme cibulí(mraky cibule, alespoň tolik, co králíka). Dáme péci a 20 minut před dopečením podlijeme vínem. Nemusíme zah...

Kuřecí maso pod peřinkou s mřížkou

Kuřecí maso pod peřinkou s mřížkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks kuřecích prsou, 1 konzerva žampionů, 2 velké cibule, sůl, pepř, koření dle chuti, 1 balení smetany, 1 balení listového těsta

Vše nakrájíme, orestujeme na pánvi, okořeníme, zalijeme vývarem a lehce podusíme, do směsi nakonec přidáme smetanu. Hotovou směs dáme do vymazaného pekáčku a přikryjeme rozváleným listovým těstem – vytvoříme peřinku. Ze zbylého kousku těsta vytvoř...

Hnízdečka

Hnízdečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 20 dkg strouhaného Eidamu (Edam), olej, pepř, sůl, plnotučná hořčice na potření masa, 4 ks vajec

Maso z kotlet si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji. Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet si uděláme tunýlek ze sýru tak, aby uprostřed vzniklo místečko na volské oko. Pak je zpět p...

Kuřecí prsa na ananasu

Kuřecí prsa na ananasu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kuřecích prsou, 1/2 konzervy ananasu, Ďábelské koření, sůl, pepř, asi 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hladké mouky, 5 dkg másla, 1/2 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Na rozpálené máslo dáme maso na nudličky, osolíme, okořeníme ďábelským kořením, opepříme a přidáme sojovou omáčku. Když je hezky dozlatova, přidáme ananas bez šťávy a prohřejeme. Vyjmeme z pánve na misku. Do pánve přidáme trochu másla a zaprášíme ...

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové pleci, 1 velká sklenka leča, 1/2 až 3/4 kg brambor (podľa veľkosti hrnca), 2 stroužky česneku, 1-2 cibule, troška majoránky, 2-3 lžičky sojové omáčky, troška kmínu, troška mleté papriky, špetka pepře

Cibule nakrájame nadrobno a osmahneme do sklovita. Na nich udusíme na kocky nakrájané mäso, dochutíme sójovou omáčkou prípadne vegetou, rascou /kmínom/, korením /pepřem/, paprikou a pridáme cesnak. Mäso udusíme domäkka, potom pridáme lečo a zemiak...

Sýrová kuřecí stehýnka

Sýrová kuřecí stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecí stehna, 150 g balkánského sýra, 10 dkg sušených rajčat, 2 lžíce nasekané petržele, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 400 g malých rajčat

Stehna nařízneme a vyndáme kost. Jemně nastrouhaný sýr pak promícháme s nasekanými sušenými rajčaty a petrželí. Kapsu v mase, která vznikla po odstranění kosti, naplníme sýrovou směsí (zbytek dáme stranou). Pečlivě ji uzavřeme a spíchneme. Naplněn...

Vepřové závitky s chutí Itálie

Vepřové závitky s chutí Itálie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 lžíce bazalkového pesta, 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, 1 balení Mozzarelly (1 kulička), 50-100 ml bílého vína, 150 ml sladké smetany, 80 g Nivy, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce rostlinného oleje

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a...

Rychlé těstoviny pro začátečníky

Rychlé těstoviny pro začátečníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 200 g Nivy, 100 g šunky, 3 stroužky česneku, cibule, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), petrželka, sůl, pepř, olej

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Salám pokrájíme nadrobno, nivu nastrouháme. Utřeme česnek se solí, petrželku a cibuli posekáme najemno. V hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme salám, česnek a krátce opražíme. Vlijeme šlehačku a než se začne vař...

Roštěnky od čerta

Roštěnky od čerta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěné, sůl, mletý pepř, hořčice, cibule, kečup, chilli koření, olej, máslo, 200 ml červeného vína

Plátky roštěné nakrájíme na malé kousky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a čili. Maso naložíme do této marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Opečeme je na ...

Opečené chobotničky

Opečené chobotničky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 1 cibule, rostlinný olej, sůl, pepř, 500 g chobotniček

Chobotničky opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody. Oškrábeme brambory, nakrájíme je na měsíčky a vložíme na dno pekáče. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a proložíme s ní brambory. Brambory a cibuli v pekáči zalijeme rostlinným olejem...

Kuřecí v dýni s bramborem pro nejmenší

Kuřecí v dýni s bramborem pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký brambor, 50 g dýně hokkaidó, 50 g kuřecích prsíček (velmi najemno nakrájených), 1 dcl kojenecké vody, 1 lžička slunečnicového oleje (olivového)

Brambory, maso a dýni uvaříme doměkka (dýni klidně přihoďte k bramborům a masu, ale později, protože se uvaří dříve). Vše potom buď propasírujeme nebo pomeleme (záleží na věku dítěte). Nakonec přimícháme olej a ihned podáváme.

Hovězí na celeru

Hovězí na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 cibule, 1-2 kořeny bulvového celeru, 1 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, pepř, kmín, sůl

Celer a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Plátky hovězího naklepeme, opepříme, osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku opečeme po obou stranách. K opečenému masu přidáme cibuli a celer a ještě chvíli společně opékáme,...

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa (kýta či krkovice), 3 ks cibule, 1 sklenka křeníku - jakéhokoli ostrého naloženého křenu, 200 ml smetany

Cibuli postupně oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Pak cibulová kolečka osmahneme na oleji ve větší pánvi. Uzené maso nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli a rychle orestujeme. Potom maso společně s cibulí přendáme do pekáčku. V mis...

stránka: