Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 96

Kuřecí řízky v kari, jogurtu a kornflejkách

Kuřecí řízky v kari, jogurtu a kornflejkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 100 g bílého jogurtu, 2 lžičky kari koření, 150 g drcených cornflakes, sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme a obalíme v jogurtu, ve kterém jsme rozmíchali kari a potom v kornflejkách. Pečeme v troubě na pečícím papíře.

Zapékané maso se šlehačkou

Zapékané maso se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 250 ml sladké smetany, 3-5 cibulí, 500-750 g brambor, sůl, pepř, troška másla

Krkovici omyjeme a nakrájíme na menší plátky - takové medailonky a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vymažeme jí máslem. Poklademe masem,...

Špenátové flíčky zapečené se sýrem

Špenátové flíčky zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hrubé mouky, 2 vejce, 150 g špenátu, 20 ml olivového oleje, 150 g tvrdého sýra, 150 g másla, sůl

Z mouky, vajec, jemně sekaného nebo mletého špenátu a oleje připravíme těsto. Vyválíme je a necháme oschnout. Potom z něho nakrájíme větší čtverečky - flíčky. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, promastíme polovinou másla a vmícháme polovinu strou...

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 60 g másla, 8 lžic popence, 4 lžíce zelené petrželky, 4 lžíce pažitky nebo cibulové natě, 100 g eidamu nebo jiného tvrdšího sýra, mletý pepř, sůl, drcený kmín

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozdělíme je na 8 kusů alobalu. Každou hromádku osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme část promíchaných bylinek. Doplníme kouskem másla. Alobal dobře uzavřeme. Pečeme na plechu v předehřáté troubě asi 30...

Zeleninový guláš s vepřovým masem

Zeleninový guláš s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového vepřového masa, 1 hlávka mladé kapusty, 2 cibule, 2 jarní mladé kedlubeny, 100 g másla, 200 g brambor, 2 stroužky česneku, mletá paprika , pepř, sůl

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme a za občasného podlévání dusíme do poloměkka. Mezitím očistíme a omyjeme kapustu, kedlubny a brambory oloupeme a...

Pečené kotlety s jablky

Pečené kotlety s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 jablka, 1 lžička másla, šťáva z 1 citrónu, 125 ml sladké smetany, 4 rajčata, pepř, sůl, hladká mouka, olej

Kotlety naklepeme, tuk okrájíme a na okraji maso nařízneme. Odkrojené sádlo nakrájíme na kostičky, osolíme a v kastrolku vyškvaříme. Kotlety osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme do červena. Jablka oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, p...

Vepřové řízky s cibulovým pyré

Vepřové řízky s cibulovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 5 větších cibulí, 2 střední jablka, 100 g másla, pepř, hladká mouka na obalení, sůl

Vepřové řízky naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách na polovině másla opečeme a dáme do tepla. Cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět na vypečené štávě, pak přidáme na plátky pokrájená jablka, osolí...

Vepřové po ďábelsku

Vepřové po ďábelsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 vejce, 5 stroužků česneku, 5 malých pálivých papriček, 2 pórky, 1 cibule, 100 ml bujón (z poloviny kostky), sůl, pepř, olej

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 3 cm. V misce rozšleháme vejce, osolíme, hodně opepříme a přidáme jemně utřený česnek. Potom vložíme do misky nudličky masa a společně promícháme. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli ...

Sekaná ze tří druhů mas

Sekaná ze tří druhů mas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 200 g uzeného masa, 50 g anglické slaniny, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 bílek, sůl, pepř

Maso umeleme na masovém strojku přes desku s menšími otvory 2-2,5 milimetru, smícháme, přidáme strouhanou nebo mletou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, asi 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a vše pečlivě prohněteme. Z těsta utvoříme podlouhlou šišk...

 Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g mletého masa, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 balení rajčatového protlaku, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky drceného kmínu, 1-2 lžičky koření Country gril, 3-4 lžíce bílého vína, 100 ml sladké smetany, 1 hrst mraženého hrášku, 100 g žampionů, 150 g strouhaného sýra, 2-3 lžíce rostlinného oleje

Nejdříve si připravíme masovou směs: Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, orestujeme ho, přidáme rozmačkaný česnek, rajčatový protlak, žampiony, nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření Country g...

Farfale s brokolicí, rajčaty, šmakounem a sýrem

Farfale s brokolicí, rajčaty, šmakounem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g těstovin Farfalle, třetina brokolice (nebo jedna malinká), 2 rajčata, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 30 g Nivy, 20 g Eidamu (Edamu)

Těstoviny uvaříme dle návodu, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, brokolici nasekáma na drobné kousky, šmakouna nakrájíme na kostičky nebo natrháme na kousky, nivu a eidam nastrouháme nahrubo na struhadle. Do zapékací misky dáme nejdřív vrstvu ...

Kuřecí kapsa se šunkou, sýrem a zeleninou

Kuřecí kapsa se šunkou, sýrem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky, 4 plátky šunky, 4 plátky tvrdého sýra, 3 papriky (červenou, žlutou a zelenou), 2 rajčata, 2 vejce, hladká mouka na obalení, strouhanka na obalení, olej na smažení, sůl

Kuřecí plátky omyjeme, nasolíme. Na každý kus poklademe plátek šunky, sýra, nakrájenou papriku na proužky, čtvrtku rajčete a svineme. Připíchneme párátkem, aby se nám to nerozmotalo. Obalujeme jako klasický řízek v trojobale, mouka, vejce a strouh...

Řízek plněný špenátem a mozzarellou

Řízek plněný špenátem a mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 250 g špenátu, 250 g Mozzarelly, 3 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, sůl, olej na smažení

Omyjeme plátky masa, nasolíme a naklepeme. Uvaříme špenát. Na řízky klademe uvařený vychladlý špenát a nahoru dáme mozzarellu. Řízky svineme a připíchneme párátky. Obalujeme v klasickém trojobalu, mouka, vejce a strouhanka. Smažíme na oleji po vše...

Zapečené krůtí řízky s brokolicí

Zapečené krůtí řízky s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks krůtího masa, 250 g brokolice, 4 plátky libového česnekového boku nebo debrecínky, 4 plátky tvrdého sýra, sůl, pepř, tuk na orestování a vymazání pekáče

Krůtí plátky po obvodu nařízneme, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, vložíme na rozehřátý tuk a po obou stranách zvolna opečeme. Očištěnou brokolici uvaříme v malém množství osolené vody nebo v páře doměkka. Do tukem vymazaného pekáče rozložíme o...

Kotlety zapečené se sýrem

Kotlety zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně, 4 plátky tvrdého sýra, 1 jablko, 1,5 lžíce mleté papriky , 0,5 lžičky pepře

Kotlety lehce naklepeme, mírně opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme po obou stranách. Potom na každou kotletu položíme kolečko syrového jablka a plátek tvrdého sýra. Poprášíme sladkou paprikou a pod pokličkou zapékáme až se sýr roztaví.

Játra na víně

Játra na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jater, 1 větší cibule, pepř, sůl, sádlo, 0,2 dcl suchého červeného vína

Cibuli nakrájenou na proužky zpěníme na sádle, přidáme na proužky, cca 2cm silné, nakrájenou játru, kterou jsme předtím naklepali. Vše orestujeme a mírně podléváme vínem. Játru jen pepřem lehce okořeníme. Na talíři mírně osolíme podle chuti. Dobro...

Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 60 g strouhaného sýra, 3-4 lžíce strouhanky, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 3-4 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 5 kuliček pepře, 1-2 ks bobkového listu, 1-2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce sladké smetany, 1 lžíce rostlinného oleje

Maso dáme do misky, přidáme vajíčko, sýr, 1 cibuli, najemno nasekanou, prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř, strouhanku a všechno dobře promícháme. Z hmoty utvoříme kuličky, asi 3 cm v průměru. Kuličky si osmažíme dozlatova na lžíci oleje a dáme st...

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg bůčku, 30 dkg sterilovaného zelí, 20 dkg kabanosu, 2 lžíce plnotučné hořčice

Libový bůček rozkrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí /může být i ostrá hořčice/, poklademe zelím /kysané nebo sterilované/ na které položíme klobásový kabanos, který jsme rozdělili na čtyři díly. Takt...

Krkonošský vánoční kuba

Krkonošský vánoční kuba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 sáčku krup, 4 hrsti sušených hřibů ji jiných hub, 1/4 balení másla, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček mléka, 8 stroužků česneku

Sušené houby namočíme asi na půl dne do mléka, stačí i kratší doba. Kroupy řádné propláchneme a dáme vařit spolu se solí, kmínem a trochou másla do vody téměř do měkka. Používám největší velikost, ale lze použít včechny druhy. Drobné krupky pak d...

Rybí koláč

Rybí koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 4-5 větších brambor, 50 ml mléka (i více), 2 cibule, máslo na vymazání pekáče, 5 lžic strouhanky na vysypání pekáče, strouhaný sýr, mletá paprika , sůl, 2 lžíce oleje

Makrelu obereme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit v osolené vodě. Mléko svaříme. Uděláme bramborovou kaši a necháme ji na straně. Cibuli očistíme, nakrájíme a osmažíme. Přidáme pokrájenou makrelu, mletou papriku a sp...

Řízek plněný celerem

Řízek plněný celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové pečeně, 100 g celeru, 60 g strouhanky, 2 lžičky slunečnicového oleje, 3 dcl vývaru

Z uvedeného množství vepřové pečeně uděláme dva silnější řízky, do kterých uděláme kapsu pro naplnění. Náplň se skládá z jemně nastrouhaného celeru který je smíchán se strouhankou a pro zlešení chutě je přidán slunečnicový olej. Toto vše dobře pro...

Božíhodová krůta

Božíhodová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 krůta, 150 g anglické slaniny, 150 g šunky, 2 housky, 1 sklenka mléka, 1/8 másla, 5 vajec, olej, sůl, 100 g jedlých kaštanů

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připravíme si nádivku. Potřebujeme k tomu šunku, nakrájenou housku (politou mlékem - nesmí být napuštěná mlékem), utřené máslo se žloutky a tuhý s...

Lacova pochoutka

Lacova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsíček, 5 žampionů, kousek pórku, 1 balení smetany ke šlehání (30%), bramborový škrob na zahuštění, pepř, sůl, olej

Prsíčka si nakrájíme na malé nudličky a malinko opepříme, žampiony nakrájíme na plátky (pokud jsou velké, tak je ještě překrojíme, pórek si nakrájíme najemno (jako do číny a podobných jídel), po této přípravě můžete začít. Na hlubší pánvi nebo v ...

Kuře s brambory na zelí

Kuře s brambory na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kyselé zelí, 0,5 kg brambor, 1 kuře nebo čtvrtky či stehna, 2 jablka, 1 cibule, 4 stroužky česneku (záleží na chuti každého), mletá paprika , kmín, sůl, sádlo, máslo

Vymažeme sádlem pekáček, do kterého vložíme nakrájenou cibuli, buď najemno nebo na měsíčky. Pak na dno vysypeme kysané zelí, které rovnoměrně rozložíme a posypeme nastrouhanými jablíčky. Nakrájené syrové brambory položíme na zelí a okmínujeme je,...

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězího zadního, 100 g šunky, 1 cibule, 1 zelená paprika (kapie), 1-2 sáčky předvařené rýže, 0,1-0,2 l smetany na zahuštění, 2 lžíce sádla nebo jiného tuku, maggi, Worcesterská omáčka, mletá paprika , oregano, mletý pepř, sůl, 3 rajčata (mohou být i sterilovaná), mražená nebo sterilovaná kukuřice, salátová okurka na dozdobení, kmín

Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou papriku a chvíli smažíme. Zaprášíme mletou paprikou, která nám tak trošku vše obarví do červena až hněda. Přidáme na tenké nudličky nakrájené hovězí, promícháme, vše jemně oso...

stránka: