Portugalské filé
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 0min
Čas vaření
15min
Celkový čas
1dní 0h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1996
kalorií
4.0g
cukrů
216.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Filé nakrájíme na plátky asi 2-3 cm silné, naskládáme do nádoby a zalijeme asi polovinou oleje, do něhož přidáme nastrouhaný česnek, pepř, sůl, oregáno, petrželku a kopr. Necháme v chladu 24 hodin. Pak opečeme na oleji. Mezitím si připravíme omáčku. Všechny uvedené součásti dobře promícháme. Maso na talířích ochutíme solí a pepřem a obložíme plátky citronu, posypeme pažitkou, řeřichou. Omáčku podáváme zvlášť.
karkolka16. 02. 2010
Ingredience
- 1/8 l oleje
- 4-6 ks rybího filé
- 1/2 citrónu
- sůl
- Na omáčku: 8 lžic majonézy
- 6 lžic smetany ke šlehání (šlehačky)
- 6 lžic mléka
- 2 lžičky hořčice
- sůl
- 1 lžička oregana
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky
- kopr
- kopr
- petrželová nať
- petrželová nať
- řeřicha
- pažitka
- pepř
- pepř
- 3 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.