Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 92

Uzené maso v kysaném zelí

Uzené maso v kysaném zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzeného masa, 500 g brambor, 500 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 50 g sádla, 1 cibule, 200 ml sladké smetany, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Předem si uvaříme brambory. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme na plátky nakrájené vychladlé brambory, pokmínujeme, opepříme a osolíme. Na brambory klademe plátky uzeného masa a pokryjeme je zelím, podušeným na slanině a cibulce. Nakonec zalijeme sm...

Zapečené hermelínové brambory

Zapečené hermelínové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 1 cibule, 1 červená cibule, 1 velký hermelín, 100 g Nivy, 100 g měkkého salámu, 80 g Eidamu (Edam), 1 balení smetany (250 ml), špetka soli

Brambory nakrájíme na menší kousky, ostatní suroviny také. Oba druhy cibule nakrájíme na tenká půlkolečka. Vše smícháme dohromady, podle potřeby můžeme osolit a nasypeme do zapékací mísy. Zalijeme smetanou a pečeme asi 35 minut, dokud se všechny s...

Rychlý uzeninový guláš

Rychlý uzeninový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeniny, 1 cibule, 60 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky (kapie), 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, troška mleté papriky , špetka soli

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou uzeninu a rajčatový protlak. Osmažíme, až se olej odděluje od protlaku, pak vmícháme mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky, worcester a sůl a prohřejeme. Podáváme s ...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250-500 g hovězího zadního, asi 5 mrkví, 2-3 petržele, kousek bulvového celeru, 1 cibule, 500 ml mléka, 3-5 lžic hladké mouky, 1 sklenka sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 2-4 bobkové listy

Maso rozdělíme na tři stejné díly a spolu s kořenovou zeleninou vaříme doměkka, po uvaření vše scedíme. Do části vývaru přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše pořádně rozmixujeme, poté zahustíme záklechtkou, udělanou z mléka a z hl...

Jehněčí ragů s  jahodami

Jehněčí ragů s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g listového těsta, 500 g jehněčí kýty, 300 g žampionů, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g tvrdého sýra, 250 g jahod, sůl, pepř, citronová šťáva, šálek masového vývaru nebo bílého vína, sladká smetana

Z listového těsta upečeme paštičky, košíčky, které budeme plnit masovou směsí, uchováme je v teple. Maso nakrájíme na maličké kousky a opečeme na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájené žampiony a restujeme. Přilijeme vývar /víno/ a zvo...

Kuře na řecký způsob

Kuře na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička Vegety, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička kari koření, 2 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 2 mrkve, 3 stroužky česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 jablko, 200 g strouhaného sýra, špetka pepře

Brambory, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Pokapeme olejem, smícháme s nasekaným česnekem, grilovacím kořením, vegetou a hořčicí. Necháme asi hodinu marinovat. Maso umyjeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, karí ko...

Krůta pečená na slanině

Krůta pečená na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 50 g slaniny, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, sůl

Očištěnou a omytou krůtu protkneme na prsou poloviční dávkou slaniny a osolenou pečeme na zbývající slanině a másle. Cibuli drobně nasekáme a přidáme do tuku. Během pečení krůtu vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku a provaříme. Podáváme s červeným ze...

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, sůl, 4 lžíce hladké mouky, kmín, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce másla, petržel, 1 citrón

Porce kapra osolíme, pomoučníme a okmínujeme, vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách dočervena. Těsně před podáváním porce přelijeme rozehřátým máslem, pokapeme citronem a posypeme nasekanou petrželkou.

Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky

Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, 600 g brambor, 200 g papriky, 200 g rajčat, 300 g jablek, 50 ml slunečnicového oleje, 300 ml smetany, 2 vejce, sůl

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Vložíme je do vymaštěného pekáčku a na ně klademe na plátky pokrájené filé, zeleninu, jablka, osolíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce a dáme zapéct.

Sýrové kuličky v rýžovém papíru

Sýrové kuličky v rýžovém papíru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g měkkého sýra s bílou plísní na povrchu, 6 ks rýžového papíru, 150 g čerstvých nebo kompotovaných brusinek, 50 g cukru krystal, 50 cl vody, hrst rukoly, 16 cherry rajčátek, 1 lžička pažitky, 1 polévková lžíce řeřichy, sůl, pepř, 1 lžička olivového oleje, 0,5 lžičky vinného octa, par kapek aceta balsamica

Ze sýra vytvarujeme 6 stejně velkých kuliček a zabalíme je jako malá psaníčka do navlhčeného rýžového papíru. Na rozpálené teflonové pánvi je z obou stran opečeme tak, aby sýr uvnitř změkl. Z cukru vytvoříme světlý karamel, zalijeme vodou a svařím...

Vepřová kýta s džemem

Vepřová kýta s džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 3 stroužky česneku nasekané na drobno, 4 lžíce másla, 1 lžička kari koření, 4 hrnky nakrájeného ananasu, 1,5 hrnku ananasové šťávy, 1,5 hrnku drůbežího bujónu, 1,5 hrnku pomerančového džemu

Do masa uděláme hluboké zářezy a ty vyplníme česnekem. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kari koření a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme ananas a vaříme dalších 5 minut. Přilijeme vývar a ananasovou šťávu a vaříme 10 minut. Maso položím...

Zelí po čínsku

Zelí po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá hlávka zelí, 6 nožek dietních párků, 2 lžíce Solamylu, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, olej, hrst hub (nemusí být), 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari koření

Nakrájíme párky, lehce je obalíme v solamylu a hodíme na olej spolu s cibulí, nakrájeným česnekem, namočenými houbami, lžičkou kari - lehce opéčeme, přidáme na větší kostky pokrájené zelí, dusíme a podléváme. Po změknutí přidáme sojovou omáčku a u...

Srnčí ragú

Srnčí ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčího masa, 300 g kořenové zeleniny, 6 lžic rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 4 plátky citrónu, 500 ml vody, 100 ml červeného vína, 250 ml sladké smetany, 1 hrneček brusinkového kompotu, 1 cibule

Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu a na kocôčky nakrájanú zeleninu opražíme na oleji, pridáme mäso, prudko opečieme, poprášime múkou, ešte krátko opražíme, pridáme pretlak, podlejeme vodou, osolíme, okor...

Placičky z ovesných vloček

Placičky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 100 g mražené zeleninové směsi, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře

Ovesné vločky hodinu předem namočíme do vody. Potom vodu slijeme a vločky smícháme s kořením a mraženou zeleninovou směsí. Přidáme vejce, osolíme, vmícháme lisovaný česnek a sójovou omáčku. Ručně dobře propracujeme. Placičky smažíme na rozpáleném ...

Mletý řízek na smetaně

Mletý řízek na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 rohlík, 1 šálek mléka, 1 vejce, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžíce Solamylu, 1 šálek hladké mouky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 bobkové listy, 2 lžičky tymiánu , 150 ml sladké smetany, 1/2 papriky

Rohlík rozkrájíme a namočíme do mléka. Maso dáme do misky, přidáme rozmočený rohlík, vejce, sůl, pepř, lžičku česneku a asi lžíci Solamylu. Vše dobře promícháme, utvoříme menší placičky a obalíme je v hladké mouce. Na oleji řízečky opečeme dozlato...

Špekové knedlíky s česnekem

Špekové knedlíky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 housek, 8 nasekaných česnekových stvolů, 200 g anglické slaniny, 4 vejce, 1/4 l mléka, 200 g hrubé mouky, sůl

Drobně nakrájenou slaninu zpěníme, přidáme na kostičky nakrájené žemle, osmahneme a dáme do mísy. Přelijeme osolenými vejci rozšlehanými s mlékem a necháme chvíli vsáknout. Promícháme s moukou a česnekovými stvoly, prohněteme a necháme 10 minut st...

Zapečený černý kořen

Zapečený černý kořen

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g černého kořene, 100 g másla, 4-6 vajec, muškátový květ, sůl, 2 dcl mléka, 80 g polohrubé mouky, 1 citrón, petržel

Černý kořen uvaříme v osolené a okyselené vodě. Oloupeme a pokapeme citronem. Asi 80g másla /zbytek necháme na vymazání misky/ utřeme se žloutky, přidáme mléko, sůl, muškátový květ, mouku a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Do těsta přimí...

Řapíkatý celer v šunce

Řapíkatý celer v šunce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg řapíkatého celeru, sůl, 50 g másla, 30 g strouhanky, 1/4 l mléka, 200 g strouhaného sýra, 3 ks vajec, 4 lžíce smetany, 4-8 plátků šunky, 4 lžíce petrželky

Řapíky nakrájíme na 15 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vyjmeme, dáme okapat. V hrnku připravíme z másla a mouky světlou jíšku a rozšleháme ji s mlékem a troškou vody. Povaříme, přidáme nastrouhaný sýr a sejmeme z ohně. Vejce...

Artyčoky plněné mletým masem

Artyčoky plněné mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks artyčoků, 150 g anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 3 větší cibule, 300 g mletého masa, 1 hrneček strouhanky zvlhčené mlékem, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané petrželky

Nejprve připravíme nádivku. Nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje, přidáme mleté maso a opečeme. Rozmačkáme vidličkou a přidáme lisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vytvoříme tvárnou nádivku. Omyté artyčoky zbavíme nejedl...

Jablečné lasagne s oříšky

Jablečné lasagne s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lasagní, 4 čerstvé fíky, 50 g rozinek, 100-150 g mletých ořechů, 50 g strouhanky, 600 g nakyslých jablek, 100 g másla, 0,5 lžičky soli, špetka pepře, citronová kůra, olivový olej

V osolené vodě uvaříme dle návodu plátky lasagni,rozložíme je, aby se neslepily. Čerstvé fíky nakrájíme na malé kousky a nahrubo nasekáme vlašské ořechy. Rozinky namočíme do vlažné vody. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V hrn...

Dušená jablka s mletým masem

Dušená jablka s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g cibule, 500 g sladkých jablek, 1 lžička majoránky, 500 g hovězího mletého masa, 200 g strouhaného sýra, 200 g cherry rajčátek, sůl, pepř, olej

Cibuli nakrájíme na kolečka. Omytá jablka neloupeme, jen bez jádřinců nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a cibulové kroužky na něm dozlatova opečeme. Přidáme mleté maso a opečeme ho. Osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. K masu přidám...

Mastná stehýnka

Mastná stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích spodních stehen, 20 ml pomerančového džusu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 20 ml sojové omáčky, 2 lžíce tekutého včelího medu

Kuřecí paličky poklademe na dno pekáčku. Z ostatních surovin dobře umíchéme marinádu a nalijeme na stehna. Maso v marinádě několikrát obrátíme. Pečeme v troubě rozpálené na 210°C asi 35 minut. Během pečení často obracíme (min. 5 - 6x).

Kuře s houbami a medem

Kuře s houbami a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl, 100 ml olivového oleje, 250 g žampionů, 20 ml kečupu, 2 lžíce včelího medu, 1 kostka drůbežího bujónu, rozmarýn

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme a zprudka osmahnneme na olivovém oleji. Dáme stranou. Do pánve vhodíme nakrájené žampiony a rozmarýn a smažíme dozlatova. V hrnku vody rozmícháme bujón, med a kečup a nalijeme na žampiony. Vložíme maso a na...

Kuře se zeleninovou rýží

Kuře se zeleninovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g rajčat, 0,5 kg paprik, 2 hrnečky dlouhozrnné rýže, 4 kuřecí čtvrtky, sůl

Pekáč vymažeme a nakrájíme do něj cibuli. Maso osolíme a poklademe do pekáče na cibuli. Navrch nasypeme nakrájená rajčata a papriky. Dolijeme vodou, aby vše bylo potopené. Pečeme asi 20 minut. Poté nasypeme rýži a pečeme dalších 15 minut.

stránka: