Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 90

Pomerančový nákyp

Pomerančový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g pomerančů, 5 lžic másla, 5 lžic hladké mouky, 1/8 l mléka, 2-4 lžíce rumu, 5 vajec, 150 g dětských piškotů, troška cukru krystal

Ze 4 lžic másla a mouky připravíme velmi světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. Po částečném vychladnutí přidáme rum a šťávu z 2/3 pomerančů, 5 žloutků a rozdrcené piškoty a vše promícháme. Pět bílků vyšleháme v tuhý sníh a zvolna je sp...

Plněná vepřová krkovička

Plněná vepřová krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky z vepřové krkovice, 100 g uzeného sýra, 100 g slaniny, 2 feferonky, 3 vejce, 1/2 sklenky sterilované papriky (kapie), 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce nasekané petržele

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, speníme na oleji, pridáme nakrájanú slaninu, na kocôčky nakrájané feferónky a restujeme. Pridáme nakrájanú kapiu, osolíme, okoreníme čiernym korením, vl...

Kotlety s česnekovým krémem

Kotlety s česnekovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřového masa , špetka soli, špetka pepře, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1/2 lžičky sušeného oregana, 6 lžic olivového oleje, 200 g taveného sýra, 3 lžíce zakysané smetany, 6 stroužků česneku

Maso opláchneme, osušíme a naklepáme. Olej smícháme se solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Maso vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny odležet. Poté maso na suché pánvi opečeme, podlijeme trochou vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Tavený sýr v...

Maminčina sekaná

Maminčina sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové plece, 5 rohlíků, 1/2-3/4 l mléka, 4 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 3-5 stroužků česneku, 2 větší cibule, 1 lžíce soli, troška pepře, troška majoránky

Maso umeleme a rohlíky namočíme do mléka. Do mletého masa přidáme vajíčka, na kousky nakrájenou cibuli, hladkou mouku a zamícháme. Potom přimícháme namočené rohlíky, osolíme, dochutíme majoránkou, pepřem a česnekem. Pokud je směs příliš řídká, při...

Katův meč

Katův meč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 1 sklenka leča, 10 sterilovaných okurek, 3 lžíce ostrého kečupu, kousek chilli papričky, 2 lžíce Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, podlijeme trochou vody a udusíme do poloměkka. Pak přidáme lečo, na malé kostičky nakrájené okurky, nakrájené feferóny nebo čili, kečup, hořčici, směs osolíme a opepříme. Udusíme doměkka. Podáváme s...

Vepřové kotlety se sýrovo - žampiónovou omáčkou

Vepřové kotlety se sýrovo - žampiónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 200 ml masového vývaru, 100 g taveného sýra, 150 g žampionů, 150 ml mléka, pár kapek citronové šťávy, 1 šálek hladké mouky, 1 lžička mleté papriky , špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2-3 lžíce rostlinného oleje

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a necháme 30 minut odležet. Potom plátky obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji z obou stran. Maso přeložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při 2...

Játra s jablky

Játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 jablko, 500 g kuřecích jater, špetka soli, špetka pepře, špetka majoránky

Slaninu, cibuli a jablko nakrájíme na kostičky. Společně zprudka osmažíme na malém množství oleje. Když je jablko poloměkké, přidáme nakrájená játra a smažíme do změknutí. Ochutíme pepřem, solí a majoránkou. Podáváme s rýží.

Hrníčkové lívance

Hrníčkové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky vlažného mléka, 2 hrnečky hladké mouky, 1/2 kostky droždí , špetka soli, 1 lžíce cukru krupice, 1-2 vejce, 3-4 lžíce rostlinného oleje

Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Všechno zamícháme kvedlačkou a necháme v teple pod utěrkou kynout. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme lívanečky. Hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem a namočíme do skořicového cukru nebo ...

Něžné kuře

Něžné kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1-2 lžičky soli, špetka pepře, 1/2 šálku hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 balení sladké smetany

Naporcované kuře osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Narovnáme na pekáček, zalijeme smetanou. Pečeme dozlatova na 180 stupňů asi 1 hodinu.

Kynuté koláče se sladkým zelím

Kynuté koláče se sladkým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnice), 200 ml mléka, 600 g bílého zelí, 2 hrsti cukru krystal + 1 lžíce do těsta, špetka soli, 1 vejce, 50 g másla nebo jiného tuku

Krystalový cukr necháme zkaramelizovat a přidáme nakrájené zelí, špetku soli, opražíme, podlijeme trochou vody a udusíme doměkka. Z 1 lžíce cukru, mléka a droždí připravíme kvásek, který vypracujeme s moukou, se špetkou soli a vejcem na jemné těs...

Vepřová specialitka

Vepřová specialitka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa /karé/, 1 sklenka sterilované červené papriky (kapie), 1 sklenka sterilovaných okurek, 4 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 1 konzerva sterilovaných rajčat /400/, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudle. Osolíme, opepříme a na oleji prudce osmahneme. Pak teplotu snížíme a maso dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Dle potřeby podlijeme vodou. Mezitím si nakrájíme okurky a kapii na tenké proužky. Vložíme je do kastrolu, zalijem...

Středomořský pangasius

Středomořský pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky pangasiuse, 2 lžičky másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, hrst černých oliv, hrst kapar, 10 cherry rajčátek, 1 dcl bujónu pro ryby a dary moře, 1-2 stroužky česneku

Filety osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Prudce osmahneme na oleji z obou stran. Mezitím na másle orestujeme prolisovaný česnek, přidáme olivy a kapary, po chvilce osmahnuté filety. Podlijeme rybím bujónem a chvíli dusíme. Krátce před koncem př...

Bramborové placky mojí babičky

Bramborové placky mojí babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 1 lžička soli, 1 vejce, 1 šálek hladké mouky, 3 lžíce sádla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce a mouku a zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme váleček, z něj odkrajujeme kousky, z kterých vyválíme tenké placky. Pečeme na pánvičce,...

Kuřecí játra se zeleninou

Kuřecí játra se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 300 g mražené zeleninové směsi /květák,brokolice,mrkev,fazolka/, 2 lžíce rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 150 ml zeleninového vývaru

Játra omyjeme, očistíme, necháme okapat, nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji osmahneme. Oheň ztlumíme, játra podlijeme trochou vývaru a udusíme doměkka. Rozmraženou zeleninu na troše oleje osmahneme na jiné pánvi, osolíme, opepříme, dle potř...

Marinované kuřecí nugety

Marinované kuřecí nugety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 200 ml sladké smetany, 2-3 lžíce kečupu, 1 lžíce škrobové moučky, 1-2 stroužky česneku

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Vejce, sůl, pepř, worcesterskou omáčku, hořčici, škrobovou moučku a prolisovaný česnek smícháme a kuřecí kousky namarinujeme. Maso necháme odležet minimálně 12 hodin. Poté maso na oleji prudce ...

Buchty na páře

Buchty na páře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 4 lžíce cukru krystal, špetka soli, 600 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 1 sklenka ovoce /meruňky,broskve.../

Z mlieka, trochy cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, vlažné mlieko s rozpusteným zvyšným cukrom a vajce. Vymiesime hladké, vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, vykrojí...

Pštrosí vejce s mletým masem

Pštrosí vejce s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 natvrdo uvařených vajec , lžíce koření na mleté maso, 400 g mletého masa, 100 g hladké mouky, 200 g strouhaného sýru, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře, půl hrnečku strouhanky, 3 lžíce oleje

Mleté maso promícháme s vejci, sýrem, moukou a kořením. Oloupaná vařená vejce obalíme masovou směsí, potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Usmažené rozkrojíme a podáváme s brambory nebo ...

Vařený bůček v bylinkách

Vařený bůček v bylinkách

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného bůčku, 10 stroužků česneku, 2 cibule, 1 chilli paprička, 10 kuliček pepře, špetka tymiánu , troška pažitky, troška rozmarýnu

Bůček dáme vařit do vody s kořením, bylinkami a cibulí asi na 2 hodiny. Poté nakrájíme a podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem a křenem.

Smetanové langoše

Smetanové langoše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 2 vejce, 400 ml mléka, 250 ml zakysané smetany, 4 lžičky soli, 50 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal

Do 2 dcl vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozmrvíme droždí, necháme nakynout. Mouku prosejeme, smícháme s kváskem, vejci, smetanou, solí a zbylým vlažným mlékem. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme nakynout. Těsto vyválíme, vykrojíme kole...

Levné zapečené brambory

Levné zapečené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 400 g kyselého zelí, 100 g anglické slaniny, 250 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobné, brambory na větší kostičky. Zapékací mísu vypláchneme vlažnou vodou a nasypeme brambory a slaninu, poklademe kyselým zelím a zalijeme důkladně kysanou smetanou. Pečeme ...

Krůtí špízy pečené na bramborách

Krůtí špízy pečené na bramborách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 150 g anglické slaniny v plátcích, 200 g žampionů, 1 velká paprika , 1 cibule, 1 kg menších brambor, 2-3 lžičky soli, 2-3 stroužky česneku, asi 2 snítky rozmarýnu, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky citronové šťávy, 2-3 lžičky koření Texas steak

Maso nakrájíme na kousky velikosti palce, dáme ho do misky, lehce osolíme, okořeníme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladu. Oloupané brambory rozkrájíme na čtvrtinky, vložíme je do pekáčku, osolíme, okořeníme Texas country...

Mleté maso na sladko

Mleté maso na sladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1-2 cibule, 5 stroužků česneku, 3-4 lžíce rostlinného oleje, 1-2 balení kečupu, hrneček vody, balení nudlí, 100 g tvrdého sýra

Dáme olej do hrnce, přidáme cibuli nakrájenou najemno, trochu osmahneme a přidáme česnek nakrájený najemno, chvilku asi 5 min. vaříme a poté přidáme mleté maso, drolíme ho a osmahneme, až je skoro hotové. Poté zalijeme vodou a podusíme asi 5 min....

Smažená kuřecí prsíčka

Smažená kuřecí prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích nebo kuřecích prsíček, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce petrželky, 1 citrón, 1 majonéza

Maso z prsíček nakrájíme na plátky, mírně rozklepneme, osolíme, opepříme a zakapeme olejem a citronovou šťávou. Necháme je asi hodinu odležet. Potom jednotlivé porce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je po obou stranách na oleji. Osm...

Kedlubny se zakysanou smetanou

Kedlubny se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks velkých kedlubnů, 3 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička sojové omáčky, 500 ml zakysané smetany

Kedlubny dobře omyjeme, oloupeme a nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo a kedlubny na něm osmažíme. Podlijeme několika lžícemi vody a dusíme doměkka (asi 10 minut). Osolíme, opeříme, ochutíme sojovou omáčkou a zamícháme kysanou smetanu. Prohřeje...

Kuře Vindaloo - nepálivá varianta

Kuře Vindaloo - nepálivá varianta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 6 drcené hřebíčky, půl lžičky šalvěje, půl lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového ořechu, půl lžičky mleté skořice, čtvrt lžičky namletého nového koření, 6 kuliček pepře, 1-2 lžičky kari koření, 3 rajčata, 6 brambor, 100 g másla, 1 šálek vody, 1 bílý jogurt

Kuřecí stehna rozdělíme na dva menší kusy, osolíme a opečeme na rozpuštěném másle. Opečené maso vyjmeme a do másla vložíme rozsekanou cibuli a rozsekaný česnek. Když začne cibule růžovět, přidáme rozkrájená rajčata a za 5 minut vmícháme jogurt. St...

stránka: