Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mletý řízek na smetaně

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
924 kalorií 3.0g cukrů 40.0g tuků 16.0g bílkovin

Příprava

Rohlík rozkrájíme a namočíme do mléka. Maso dáme do misky, přidáme rozmočený rohlík, vejce, sůl, pepř, lžičku česneku a asi lžíci Solamylu. Vše dobře promícháme, utvoříme menší placičky a obalíme je v hladké mouce. Na oleji řízečky opečeme dozlatova a dáme stranou. Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na malé kousky, necháme restovat, po chvíli přisypeme cukr, lehce ho zkaramelizujeme, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme horkou vodou a přivedeme do varu. Pak do zeleniny přidáme řízečky a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Po této době řízky opatrně vyndáme, omáčku prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, vrátíme na oheň a zahustíme asi 2 lžičkami hladké mouky, rozmíchané ve vodě, necháme provařit, přilijeme smetanu a přidáme červenou papriku, nakrájenou na malé kostičky. Do omáčky vrátíme i řízky a necháme je chvíli v omáčce prohřát.

Bulb Tip k receptu

Jako přílohu podáváme vařené těstoviny.


Přidat na Pinterest
Angel 666

13. 04. 2010, Recept navštíven: 2319x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře