Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 91

Krůtí pikantní plátky

Krůtí pikantní plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml kečupu, 4 plátky krůtích prsou, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového květu, rostlinný olej

Plátky krůtího masa osolíme a opepříme, opečeme z obou stran na rozpáleném tuku, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Pak je pokapeme olejem a dáme v pekáčku do trouby péci. Smícháme kečup s hořčicí, cukrem a muškátem, směs přelijeme přes maso ...

Špagety s uzenými šproty

Špagety s uzenými šproty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špaget, 1 balení uzených šprotů v oleji, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce tymiánu (Mateřídoušky obecná)

Špagety dáme vařit podle návodu. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Slijeme olej ze šprotů, rozpálíme ho na pánvičce a osmažíme česnek a cibuli dorůžova. Přidáme tymián a když zavoní, vsypeme šproty. Varečkou je na pánvičce rozsekáme na menší kou...

Fazolky na paprice

Fazolky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 2 lžíce másla, 1/2 kostky masoxu, špetka soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 šálek smetany, 1/2-1 hrneček vody

Na rozehřáté máslo vložíme překrájené zmrazené fazolky, podlijeme je vřelou vodou, přidáme masox, osolíme, zasypeme paprikou a dusíme přikryté pokličkou doměkka. Připravené fazolky zalijeme smetanou rozkvedlanou v mouce a dobře povaříme. je to dob...

Hrášek zapečený s uzeninou

Hrášek zapečený s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 50 g másla, 150 g uzeniny, šálek mléka, 2-3 vejce, 50 g tvrdého sýra

Na másle osmahneme na nudličky nakrájenou uzeninu, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, promícháme a dáme do trouby zapéct. Za chvíli zalijeme vejci rozšlehaným v mléce, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme tak dlouho, až vejce ztuhnou a sýr...

Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkové kapusty, 150 g uzeniny, 4 lžíce másla, 3 vejce, 3 lžíce strouhanky, 70 g strouhaného sýra, špetka soli

Očištěnou kapustu uvaříme ve vodě, ocedíme a umeleme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mletou kapustu, osolíme, přisypeme na kostičky nakrájenou uzeninu a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku...

Čočka s uzeným a rajčaty

Čočka s uzeným a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 10 rajčat, 200 g uzeného masa, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 2 vejce, 5 ml octa

Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzené maso, nakrájená rajčata, zalijeme sojovou omáčkou a podusíme. Nakonec vmícháme předem namočenou čočku, trochu okyselíme a vše společně dodusíme. Podle chuti můžeme přisolit.

Paprikové salámové placičky

Paprikové salámové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku krátkozrnné rýže, 300 g měkkého salámu, 3 vejce, 1,5 lžičky mleté papriky, hrst petržele, špetka soli

K rýži přidáme 3 hrnky horké vody, osolíme a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. K vychladlé rýží přidáme nadrobno nakrájený salám, petrželku, posypeme paprikou a osolíme. Vše dobře promícháme. Na pánvi rozpálíme olej, na který lžící klademe pl...

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 1 vejce, 300 g uzeniny, 1/2 hrnečku hladké mouky, 300 g slaniny

Z těsta v prášku s přidáním vejce a vody zaděláme těsto a necháme odležet. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát tak 3-4 mm tlustý, širší sklenicí vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka dáme kopeček nak...

Brambory zapečené se žampiony

Brambory zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 300 g hub (žampionů), 80 g másla, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, špetka soli, 1 špetka pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje

Oškrábané brambory překrájíme na půlky, středy vyhloubíme a brambory v troubě upečeme. Na plátky nakrájené houby-nejlépe žampiony- osolíme, opepříme a na másle podusíme doměkka. Po vychladnutí je smícháme s rozšlehanými vejci a strouhaným sýrem, s...

Zapečené brambory s tvarohem

Zapečené brambory s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 lžíce másla, špetka soli, 250 g tučného tvarohu, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 300 ml mléka, 3 lžíce kečupu, 1 lžička mleté papriky

Oloupané syrové brambory nakrájíme na silnější nudle a osmahneme na másle. Potom je rozložíme do tukem vymazané zapékací mísy, přelijeme zálivkou a ve středně vyhřáté troubě zapečeme dozlatova. Zálivka: tvaroh rozšleháme se žloutky, mlékem, solí...

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 tvarůžků, 200 g trvanlivého salámu, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 hrneček strouhanky, 5-8 lžíce ztuženého pokrmového tuku, špetka soli, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky

Tvarůžky obložíme z obou stran plátky salámu, upevníme je párátky, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se špetkou soli a ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém tuku. Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Babiččina čína

Babiččina čína

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do uzavřené misky, přidáme sojovou omáčku, citronovou šťávu a dáme na 2 dny do ledničky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla. Máso vyjmeme, necháme okapat a pak ho obalíme v solamylu. Smažíme na másle.

Nudle zapečené a s povidly

Nudle zapečené a s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 50 g másla, 200 g švestkových povidel, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1-2 lžíce másla na vymazání, 1-2 lžíce strouhanky na vysypání, troška cukur moučky na posypání

Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat. Do ještě teplých nudlí vmícháme máslo. Švestková povidla podle potřeby rozmícháme s horkou vodou do krémové hustoty a vmícháme je do nudlí. Pak je rozlož...

Plněné pečené brambory

Plněné pečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g tvarohu, 250 g Eidamu, 110 g másla, 100 g smetany, 100 g cibule, sůl, petržel

Dobře omyté nové brambory částečně uvaříme. U starších brambor po částečném uvaření slupku odstraníme. Vychladlé brambory podélně rozpůlíme a vyhloubíme. Z tvarohu, másla, sýru, bylinek a smetany připravíme hustou pomazánku, kterou naplníme brambo...

Ostravská domácí sekaná

Ostravská domácí sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 1 balení vepřového mletého masa, 3 vejce, 3 lžíce majoránky, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 4 rohlíky, 3 cibule, 7 stroužků česneku, 150 ml mléka, 30 ml kremžské hořčice, 6 sterilovaných okurek, 3 dietní párky

Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, rohlíky nakrájené nadrobno a namočené v mléku, majoránku, hořčici, sůl, pepř, utřený česnek. Promícháme a dáme asi na půl hodiny do chladničky. Ze směsi vytvarujeme dvě šišky, dopro...

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg pangasia, 2 citróny, 1 lžička cukru krupice, špetka sůl, 2 lžíce koření na ryby

Maso omyjeme a nakrájíme na menší plátky, aby se nám vešlo do parního hrnce. Posypeme kořením na ryby a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Mírně osolíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do spodní části parního hrnce. Do násl...

Pikantní kuřecí čína se sojovým masem

Pikantní kuřecí čína se sojovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg kuřecích prsou, 1 sáček sojového masa, 5 lžic sojové omáčky, 3 lžíce kečupu, 1-2 lžíce kořenící směsi na čínu, 1-2 chilli papričky, 1 lžička Vegety, 3 lžíce olivového oleje

Sojové maso (nejlépe kousky) uvaříme dle návodu uvedeného na sáčku, nejlépe společně se lžící vegety (nebo bujónu), která maso ochutí. Jakmile sojové maso změkne, scedíme jej, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky...

Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou

Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 4 plátky Eidamu, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžička másla, 50 g strouhaného sýra, 50 ml smetany

Kuřecí prsní řízky omyjeme a naklepeme. Mírně osolíme. Na každý plátek kuřecího masa vložíme plátek šunky a sýra (může být i tavený). Prsní řízek přehneme a na okrajích „zašijeme“ pomocí párátek. Vložíme do vyššího pekáčku, který jsme si předem vy...

Paštika smažená v těstíčku

Paštika smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 2 lžíce hrášku, 20 g másla, špetka soli, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžíce hladké mouky

Vychlazenou paštiku vytlačíme z konzervy na prkénko a z každé nakrájíme 4 kolečka. Vejce, mléko, mouku, sůl a rozehřáté máslo rozšleháme na středně husté těstíčko a vmícháme okapaný hrášek. Kolečka paštiky namáčíme do těstíčka, vkládáme do rozehřá...

Nákyp z brokolice

Nákyp z brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice (asi 500 g), 1 hrneček polohrubé mouky (250 ml), 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra, 80 g anglické slaniny, 120-150 ml mléka, 2-3 stroužky česneku, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce rostlinného oleje

Brokolici rozebereme na růžičky, dáme vařit do osolené vody a vaříme krátce, aby brokolice zůstala nerozvařená. Brokolici scedíme a nasekáme na malé kousky, dáme do mísy, přidáme hrnek mouky, promíchané s práškem do pečiva, vklepneme vejce, přili...

Vaječná omeleta s hráškem

Vaječná omeleta s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g zeleného hrášku, 1 lžička másla, 50 g Eidamu (Edam), špetka soli, špetka pepře

V míse rozšleháme vejce, přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme vaječnou směs. Opekáme asi 3 minuty, aby povrch zůstal tekutý. Posypeme sýrem a pak, máme-li pánev vhodnou do trouby, dáme zapéct, jinak necháme na pl...

Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 housek, 18 vajec + 4 uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželky, 3/4 lžičky Sody bikarbóny, 3 domácí klobásy, 150 g slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Klobásu uvaríme domäkka a nakrájame na kolieska. Žemle namočíme do studenej vody a necháme rozmočiť, slaninu nakrájame na malé kocky. Vajcia rozbijeme, v miske rozšľaháme a pridáme k riadne vyžmýkaným žemliam. Pridáme nakrájanú klobásu, slaninu, ...

Šišky

Šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 40 g droždí (kvasnice), 750 ml mléka, 4 žloutky, 80 g cukru moučka, 100 g másla, špetka soli, 2 lžíce rumu, 1 sklenka džemu

Múku preosejeme, pridáme citrónovú kôru, droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtky, cukor, rozpustené maslo, soľ, rum a zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryté necháme nakysnúť. Pracovnú dosku posypeme múkou, cesto vyvaľk...

Maso s těstovinami na kari

Maso s těstovinami na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 lžíce kari koření, špetka soli, 250 g malých těstovin, 100 g Eidamu (Edam), 30 ml kravského mléka, 2 vejce

Těstoviny uvaříme a scedíme. Mleté maso smíchéme s kari, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ho smícháme s uvařenými těstovinami a naskládáme do zapékací misky. Posypeme sýrem a polijeme mlékem, rozšlehaným s vajíčky. Zapečeme.

Meruňkové kuře

Meruňkové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ml aceto balsamico, 4 ks kuřecích prsou, 1 lžíce škrobové moučky, 1 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1/2 lžičky tymiánu, špetka soli, špetka pepře, asi 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí maso naklepeme, nakrájíme na menší kousky, obalíme ve škrobové moučce, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme v teple. Do pánve nasypeme najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme mer...

stránka: