Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 85

Bramborová pizza s rajčaty

Bramborová pizza s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 150 g celozrnné mouky, 1 pórek, 300 g rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 10 oliv bez pecek, 5 větviček tymiánu, troška bazalky, troška oregana, 100 g ovčího sýru, špetka soli, špetka pepře, tuk na vymazání formy

Brambory opereme a pod pokličkou vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Slijeme je, necháme odpařit, oloupeme a ještě horké prolisujeme lisem na brambory. Necháme je vychladnout. Předehřejeme troubu. Vymažeme formu. Bramborovou hmotu ochutíme solí...

Chutné slané palačinky

Chutné slané palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 100 g uzeného masa, 250 g hladké mouky, 3 slepičí vejce, 250 ml kravské mléka, špetka soli, 3 lžíce másla

Slaninu a uzené maso nakrájejte na drobné kousky. Část odebere (asi 1/6) a osmažte na másle. Poté vlijte na pánev část těsta, které jste připravili rozšleháním vajec, mouky, mléka a soli. Vše společně osmažte. Podávejte horké. Uvedené množství vy...

Smažená mozzarella

Smažená mozzarella

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Mozzarelly, 1 slepičí vejce, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 1 hrst slunečnicových semínek

Plátky mozarelly obalíme v trojobalu v pořadí: mouka, vejce a strouhanka smíchaná s rozdrcenými slunečnicovými semínky. Mozzarellu potom krátce smažíme na rozpáleném oleji - jen do zlatavě hněda.

Rybí filé v medu a sezamu

Rybí filé v medu a sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rybího filé, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce včelího medu, 4 lžíce sezamu

Každý plátek rybího filé opláchněte vodou a dobře osušte. Poté po obou stranách posypejte solí a pepřem a poté protáhněte v medu a obalte v sezamu. Na pánvi dobře rozpalte olej a smažte po obou stranách. POZOR! Filé v medu se smaží trochu rychle...

Kuřecí prsa se šunkou

Kuřecí prsa se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 4 plátky šunky, 40 g másla, 1 špetka soli, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Osolené plátky kuřecích prsíček zbavené kůže rozklepeme, potřeme máslem a poklademe plátkem šunky. Potom je přeložíme na polovinu, okraje sklepneme paličkou na maso a spíchneme jehlami na závitky. Na rozehřátém tuku ve vyhřáté troubě opečeme dozla...

Oravské kuřátko

Oravské kuřátko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 8-10 plátků slaniny, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření

Kuře rozčtvrtíme, opepříme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Dáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. V polovině kuře otočíme, vrátíme bez alobalu do trouby a pečeme 10 min...

Cukety na arašídovém másle

Cukety na arašídovém másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 2 stroužky česneku, 1 lžíce arašídového másla, 1 lžička zázvoru, 4 lžíce másla

Cukety oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na másle. Vyjmeme z pánve a přidáme najemno nasekaný česnek a chvíli opékáme. Pak přidáme plnou lžíci arašídového másla a pár kapek vody. Vaříme asi minutu na mírném ohni. Přidáme najemno nastrouhaný...

Dušený fenykl

Dušený fenykl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký fenykl, 1 lžíce sezamu, 10 ml aceto balsamico, 4 lžíce másla

Fenykl rozpůlíme a srdíčko klínovitě vyřízneme tak, aby zbytek držel pohromadě. Poté se každá půlka překrojí napůl. Čtvrtky opečeme zvolna na másle a těsně před koncem úpravy zasypeme sezamem a podlijeme aceto balsamico. Můžeme podávat horké i stu...

Krupicovo - obilná kaše

Krupicovo - obilná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce pšenice, 1/2 lžíce krupice, 50 ml kondenzovaného mléka, 50 ml pomerančové šťávy

Pšenici najemno umeleme a spolu s krupicí vložíme do hrnečku a zalijeme kondenzovaným mlékem. Zahříváme až k varu a poté vaříme dvě minuty. Odstavíme a do zpola vychladlé kaše vmícháme šťávu z pomeranče. Ihned podáváme.

Jelítka s jablky

Jelítka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jelita, 3 jablka, 50 g másla, špetka soli, 2 lžíce sádla

Jelítka nakrájíme na silnější kolečka. Osmahneme je na pánvi - nejdříve na sádle a později na másle dokřupava. Pak přidáme na pánev na kostičky pokrájená oloupaná jablka, která s jelítky smažíme asi 5 minut. Podáváme s brambory nebo pečivem.

Pijácké rizoto

Pijácké rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového prorostlého bůčku, 400 g rýže , světlé pivo, 1 cibule, 200 g chilli papriček, vývar , 1 tavený pivní sýr, 80 g Ementalu, špetka mleté papriky , špetka soli, bobkový list, olej

Bůček očistíme, oloupeme a nakrájíme najemno cibuli a dáme zpěnit. Na zpěněnou cibuli přidáme dusit bůček, nakrájený na kostičky, osolíme a za chvíli podlijeme pivem. Dusíme do poloměkka. Rýži propláchneme a smícháme s masem. Zalijeme pivem a výva...

Panganius jako řízek

Panganius jako řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kusy pangasia, 1-2 vejce, strouhanka, špetka soli

Pangase osolíme a rozdělíme na dvě části, protože je ryba dost velká. Rozklepeme vajíčko a rozšleháme jej. Pangase namočíme ve vejci a potom vložíme do strouhanky a obalíme. Na rozehřáté pánvi smažíme pangase dozlatova. Pangase podáváme jako...

Párky s cibulí v alobalu

Párky s cibulí v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek másla, 2 silné párky, 1 cibule, 1 lžíce kečupu, lžička hořčice, lžička mleté papriky, špetka soli, 1 lžička grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Silné párky oloupeme ze slupky. Na alobal poklademe cibuli nakrájenou na kolečka, navrch párky, kousek másla, zase cibuli - tou nešetříme. Podle chuti můžeme přidat kečup, hořčici, grilovací koření, papr...

Srnčí kýta na višních

Srnčí kýta na višních

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 100 g uzené slaniny, 1 lžíce másla, 1 lžička kečupu, 100 ml červeného vína, 300 g višní, špetka soli, špetka pepře

Maso odblaníme a prošpikujeme nudličkami slaniny, které jsme namočili do pepře. Zbylou slaninu nakrájíme, s máslem ji vložíme do hrnce a krátce opražíme. Přidáme i maso a prudce opražíme ze všech stran. Podlijeme vínem, přimícháme kečup, sůl, pepř...

Krůtí roláda s uzenou náplní

Krůtí roláda s uzenou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg krůtího prsa, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, pár listů libečku, 300 g uzeného masa, 150 g uzeného sýra, 1/2 červené papriky, špetka soli, špetka pepře, špetka kmínu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1-2 lžíce másla, 1-2 plátky anglické slaniny

Krůtí prso seřízneme tak, abychom dostali co největší plát. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme najemno nasekaným libečkem. Uzené maso umeleme a navrstvíme na masový plát. Na uzené naklademe nudličky z červené papriky a ...

Kuřecí copánky na grilu

Kuřecí copánky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky anglické slaniny, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy, 3 lžíce rostlinného oleje, pár lístků oregana, pár lístků libečku, pár lístků saturejky, troška koření Texas steak

Kuřecí prsa seřízneme tak, abychom dostali tenký dlouhý pásek a rozkrojíme na třetiny, ale nedokrojíme do konce. Plátky slaniny také rozřízneme na třetiny a nedořízneme do konce. Slaninu položíme na maso a oboje zapleteme do copánku, který na začá...

Palačinky na jablkách

Palačinky na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 4 dkg cukru moučka, 10 dkg hladké mouky, špetka soli, troška citronové kůry, 4 jablka

Do mléka zašleháme vejce, cukr, sůl, přidáme mouku a citonovou kůru. Vznikne mám polohusté těsto, které necháme 15 minut odležet. Na suchou rozpálenou teflonovou nebo titanovou pánev poklademe oloupané a jádřince zbavené jablka, nakrájené na plátk...

Bramborový keks

Bramborový keks

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, 1 vejce, 1 cibule, Vegeta

Nakrájané zemiaky na malé kocky uvaríme v osolenej vode. Uvarené zmiešame s vajíčkom a nadrobno nakrájanou cibuľou. Zmes vylejeme na zapekaciu misu a pečieme asi cca 20 min na 180 stupňov.

Čachtické krůtí řízky

Čachtické krůtí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg krůtích prsíček, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 50 g hladké mouky, 20 g sušených hub, 40 g strouhaného sýra, 1/4 lžičky soli, špetka pepře, 2 dcl slunečnicového oleje

Prsíčka nakrájíme na malé řízky o hmotnosti asi o 50 g, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Z vajec, mléka, mouky, uvařených a jemně nasekaných hub a strouhaného sýra připravíme těstíčko. Do něj namáčíme řízky a smažíme.

Královská krkovička

Královská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřová krkovice, 8-10 plátků tvrdého sýra, 8-10 plátků uzeného masa, 150 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce včelího medu, sůl

Připravíme si marinádu smícháním 2 lžic citronové šťávy, 4 lžic bílého vína, 3 lžic dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžic oleje a soli. Krkovičku si nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky, ale tak, že nedokrojíme. Plátky krkovičky potřeme marinádo...

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 2 lžičky sardelové pasty, 100 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy

Maso nakrájíme na asi centimetrové plátky, které důkladně naklepeme a naložíme do marinády, vzniklé smícháním sardelové pasty, olivového oleje a citrónové šťávy. Necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Grilujeme na rozpáleném grilu, stačí 3 ...

Vepřové kotlety v alobalu s jablky

Vepřové kotlety v alobalu s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 20 ml olivového oleje, špetka soli, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 jablka, 4 plátky sendvičové šunky

Vepřové kotlety naklepeme, vetřeme do nich olej a necháme v lednici odležet. Připravíme si 4 čtverečky alobalu, na které položíme plátek masa, který potřeme hořčicí. Přidáme nakrájená vypeckovaná jablka a plátek šunky. Dobře zabalíme a grilujeme n...

Plněný bůček

Plněný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, láhev černého piva, špetka soli, špetka mleté papriky , sklenka čalamády

Kůži na bůčku nakrájíme do mřížky, nasolíme a potřeme paprikou. Uprostřed masa vyřízneme kapsu a naplníme okapanou čalamádou. Důkladně sešijeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme černým pivem. Pečeme alespoň 40 minut.

Špíz s dunajskou klobásou

Špíz s dunajskou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml rostlinného oleje, 120 g domácí ostřejší klobásy

Maso pokrájíme na menší kostky. Vyrobíme marinádu smícháním grilovacího koření, hořčice a sójové omáčky. Do této směsi přidáme olej a vše dobře rozmícháme. Do marinády vsypeme maso a pečlivě ho v marinádě ze všech stran otáčíme. Necháme odležet (...

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 100 g kaparů v bílém vinném octu , 1 tavený sýr, 3 plátky šunky, 50 g másla, olej, 1 špetka soli, pepř barevný, 100 ml sladké smetany

Do kotlet uděláme kapsy, které lehce naklepeme a pak je naplníme kouskem taveného sýra, zabaleného do plátku šunky. Kotletky spíchneme párátkem, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji je zprudka opečeme po jedné straně pěkně dozlatova. Otočíme, ...

stránka: