Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 82

Hovězí roštěná na houbách

Hovězí roštěná na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 cibule, 250 g Suchohřibů, 100 ml rostlinného oleje, 30 g hladké mouky, 4 lžíce kečupu, 300 ml zeleninového vývaru, lžička soli, troška kmínu, troška pepře bílého

Naklepané a osolené plátky roštenky rýchlo opečieme na polovičke oleja. Na zvyšnom oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme pokrájane huby a trochu podusíme. Huby preložíme k mäsu, porášime múkou, trocha opečieme, zalejeme zeleninovým vývarom, osol...

Smažené žampiony

Smažené žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, olej na vysmažení, trochu mléka

Žampiony rychle opláchneme, osušíme na obrousku a posypeme solí a pepřem. Vejce smícháme s trochou mléka, soli a hladké mouky. Žampiony obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Vysmažíme ve fritovacím hrnci a na papírovém obrousku necháme okapat...

Zemplínské zelí s uzeninou a brambory

Zemplínské zelí s uzeninou a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, 500 g kyselého zelí, 300 g vepřové uzené kýty, 60 g sádla, 40 g hladké mouky, 100 ml rajčatového protlaku, 50 g anglické slaniny, 100 ml sladké smetany, 1 lžička soli

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na časti tuku, pridáme kyslú kapustu, rajčiakový pretlak, údené bravčové stehno, nakrájané na kúsky, rozškvarenú slaninu a varíme, až je všetko skoro mäkké. Potom pridáme zemiaky, nakrájané na kocky, osolíme, zahu...

Zvolenské kuličky

Zvolenské kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 slepičí vejce, 80 g hladké mouky, špetka bílého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli

Očistené surové zemiaky postrúhame, necháme na site odkvapkať, pridáme cibuľku, opraženú na oleji s cesnakom, soľ, korenie ,majorán a múku. Zamiešame k tomu zomleté alebo na jemno nakrájané údené mäso a vajcia. Z cesta formujeme guľky, obalíme ich...

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového jazyka, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule, 100 ml zeleninového vývaru, 150 ml zakysané smetany, 3 sardelky (ančovička), 10 g cukru krystal, 6 kuliček pepře, 5 ml citronové šťávy, 3 hřebíčky, troška skořice, 1 lžička soli

Umytý očistený jazyk dáme variť do osolenéj vody. Z masla a múky pripravíme červenú zápražku s postrúhanou cibuľou, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť. Pridáme rozotreté sardelky, smotanu, podľa chuti osladíme a okoreníme celým korením...

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Husí nebo kachní játra se smetanou

Husí nebo kachní játra se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g husích anebo kachních jater, 1 cibule, 150 ml mléka, 120 ml sladké smetany, 80 ml olivového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 20 g hladké mouky, 30 g mandli, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 lžička soli

Husaciu alebo kačaciu pečeň deň vopred namočíme do mlieka. Povpichujeme do nej mandle, pokrájané na prúžky. Cibuľu zapeníme na oleji do ružova, okoreníme, vložíme pripravenú pečeň a pečieme asi 15 minút. Pečeň vyberieme, pridáme múku, bujón rospus...

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 80 ml olivového oleje, 80 g uzeného bůčku, 1 cibule, 250 g fazolí, 3 stroužky česneku, 1 lžička pepře bílého, 250 g brambor, 1 lžička soli

Fazuľu preberieme, umyjeme a večer ju namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Ráno ju uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme na olej, na ktorom sme rozškvarili údený bôčik pokrájaný nadrobno a spenili cibuľu. Osolíme, okoreníme a za občasnéh...

Olivové špagety

Olivové špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 100 g zelených oliv, 1 balení špaget, 2 balení Cottage cheese oliva s rajčatem, troška čerstvé bazalky, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek česneku

Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme je a promícháme s olivovým olejem. Cottage cheese přidáme k těstovinám, promícháme, podáváme ozdobené rajčátkem a olivami. Dle chuti můžeme přidat česnek a posypat čerstvou bazalkou.

Smažená kozí kýta

Smažená kozí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kozí kýty, 50 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 80 g strouhanky, 100 ml oleje, 2 stroužky česneku, sůl

Očistené a na menšie kúsky nakrájané kozie mäso potrieme rozotretým cesnakom zo soľou. Obalíme v múke, vajci rozšľahanom v mlieku a strúhanke. Vypražime na horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Telecí maso ala bažant

Telecí maso ala bažant

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí klížky, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 6 kuliček jalovce, lžička pepře bíleho, lžička soli

Mäso prešpikujeme slaninou a posolíme. Opečieme do ružova na masle a vyberieme na tanier. Cibuľu pokrájame nadrobno a upražíme do zlata. Zalejeme vínom, vložíme opečené mäso, pridáme biele korenie a jalovec a pod pokrievkou dusíme asi 45 minút. P...

Telecí játra s jablky

Telecí játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecich jater, 100 ml olivového oleje, cibule, jablko, sladko-kyselá okurka, 50 ml kečupu, lžíce Worcesterské omáčky, 30 g hladké mouky, 30 g francouzské hořčice, špetka bílého pepře , lžička soli

Teľaciu pečeň nakrájame na rezne, mierne ich naklepeme, potrieme trochu horčicou a okoreníme, pomúčime a na horúcom oleji z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier. Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺko...

Liptovské řízky  v bramboráku

Liptovské řízky v bramboráku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 4 stroužky česneku, špetka soli, 150 ml olivového oleje, 600 g brambor, 1 cibule , 1 lžička majoránky, troška pepře bílého, troška kmínu, 2 vejce, 30 g hladké mouky

Zemiaky zotrieme, pridáme múku, vajíčka, dobre pomiešame. Dochutíme korením, majoranom, rascou a osolíme nakoniec pridáme na jemno pokrájanú cibuľu. Na horúcom oleji vypražime 8 malých placiek ktoré odložíme na teple miesto. Bravčové mäso pokrájam...

Vysokokalorické topinky

Vysokokalorické topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sýru Eidam/moravský bochník, 4 plátky šunky, 6 vajec, 150 ml oleje, špetka soli, 4 krajíčky opečeného chlebu

Medzi dva a dva plátky syra vložíme plátok šunky a dobre pritlačíme. Rozšľaháme 2 vajcia a pripravené rezne zo syra a šunky v nich obalíme a rychlo ich z oboch strán vypražíme. Zo 4 vajec si pripravíme volské oka. Vypražené rezne dáme na krajíček ...

Křehké škvarkové pagáčky

Křehké škvarkové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 180 g polohrubé mouky, 250 g škvarků, 20 g droždí , 100 ml sladkého mléka, 2 žloutky, 2 lžíce smetany, špetka soli, 1 vejce na potření

Do múky dáme zomleté škvarky, v mlieku nakysnuté droždie, žĺtky, smotanu, soľ a dobre vypracujeme. cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, poskladáme na štvoro a necháme stať 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme, znovu poskladáme a necháme odpočívať. Nakoniec c...

Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 600 ml vody, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru, 1 lžička tymiánu, 3 petržele, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 celer, sůl, 5 kuliček nového koření, 4 mrkve, 400 ml octa, 120 g slaniny, 8 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 400 ml smetany, 3 bobkové listy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout. ...

Kýta z divočáka na brusinkách

Kýta z divočáka na brusinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g plátků kýty z kance, 80 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 40 g hladké mouky, 250 g brusinek, 100 ml sladké smetany, sůl, 6 kuliček jalovce

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Na polovici masti sprudka opečieme naklepané a osolené rezne. Opečené vyberieme, na masť dáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme rezne a dusíme do makka. Z masti a múky si pripravíme svetlú zápražku...

Houbové kroketky s kuřecími játry

Houbové kroketky s kuřecími játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 300 g kuřecích jater, 3 vejce, olej, 1 cibule, 100 g hladké mouky, strouhanka, špetka pepře, špetka soli, špetka majoránky, 100 g strouhaného sýra

Na oleji opražíme cibuľu a udusíme na nej pečeň pokrájanú na drobno. odstavíme , pridáme pokrájané hríby, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme krokety, obalíme ich múkou, vajcami a strúhankou a opražíme na oleji. Podávame posy...

Zapečená slanina se špenátem

Zapečená slanina se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špenátu, 4 plátky anglické slaniny, 4 slepičí vejce, 40 ml smetany, 50 g strouhaného sýra

Spaříme špenátové listy. Troubu rozehřejeme na 200°C. Mělkou zapékací misku vyložíme plátky slaniny a posypeme špenátovými listy. Vyklepneme vejce a zalijeme smetanou. Posypeme sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme 7-9 minut.

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily (tortilly), 4 lžíce meruňkové marmelády, 200 g kuřecích prsou (pečených nebo grilovaných), 2 jarní cibulky

Kuřecí maso a jarní cibulku pokrájíme na kousky. Každou tortillu vždy potřeme lžící marmelády a poklademe kuřecím masem a jarní cibulkou. Stočíme nebo poskládáme a zapékáme 5-6 minut pod rozpáleným grilem. Ihned podáváme.

Plněné husí krky

Plněné husí krky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 husí krky, 200 g vepřového masa z plecka, 1 cibule, 30 g rýže, 100 g hub, 1 vejce, špetka pepře, špetka soli, 40 g sádla, voda

Bravčové mäso aj s cibuľou zomelieme, huby pokrájame, pridáme podusenú vychladnutú ryžu, soľ, korenie, vajce a pomiešame. Čisté husacie krky(len kožky), na jednom konci zviažeme niťou, naplníme hmotou a koniec tiež zviažeme. Naplnené krky osolíme,...

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehen (paliček), 20 ml Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 20 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce včelího medu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme worchesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, hořčici a med a ve vzniklé marinádě důkladně obalíme paličky. Přesuneme na pekáč pokrytý alobalem a pečeme 35 minut. Během pečení je několikrát obrátíme a potíráme ...

Vepřové s povidlovou krustou

Vepřové s povidlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 100 g Nivy, 4 lžíce švestkových povidel, špetka soli, špetka pepře

Kotlety osolíme, opepříme a vložím na 16 minut pod rozpálený gril. V polovině pečení obrátíme. Potom na kotletky naneseme povidla a posypeme nakrájeným sýrem. Vrátíme pod gril, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.

Lovecký plátek

Lovecký plátek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 250 g telecí pečeně, 300 g bravčovej panenky, 100 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 150 ml bílého vína, špetka pepře, špetka soli, 50 ml vodky, 1 bobkový list

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, osolíme a striedavo všetky súčasti pochúťky na vlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou. Podávame s opekaným...

Telecí flambované řížky

Telecí flambované řížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 telecí rezne cca 600g, 200 g chřestu (špargle), 150 g šunky, 150 g Ementálu, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 30 ml koňaku, špetka soli

Rezne naklepeme a opečieme na masle. Vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, osolíme a podlejeme vínom. Na každý rezeň položíme plátok šunky, hlavičku špargle, plátok ementálu, kúsok masla a zapečieme v rúre alebo na grile. Môžme flambovať...

stránka: