Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 80

Janovské špagety

Janovské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g nových malých brambor, 300 g špaget, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce bazalkového pesta, špetka soli, špetka pepře, olivový olej, bazalka na ozdobu

Malé nové brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky. Do osolené vařící vody vložíme brambory a necháme je vařit asi 3 minuty. Po této době do hrnce přidáme špagety a očištěné překrájené fazolové lusky. Necháme vařit 10 mi...

Slaný švestkový koláč

Slaný švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g švestek, 125 g hladké mouky, 125 g lískových ořechů, špetka soli, 100 g másla, 1 vejce, 250 g goudy, 100 g šunky nakrájené na kostičky

Z mouky, oříšků, soli, másla, vejce a dvou lžic vody ušleháme hebké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme ji do fólie a dáme na 30 min do lednice. Omyjeme švestky, odpeckujeme a rozpůlíme. Nastrouháme 75 g sýra, zbytek nakrájíme. Troubu předehřejeme ...

Guláš z pekla

Guláš z pekla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g oloupaných brambor, 200 g cibule, 100 g sádla, mletá paprika , kmín, 40 g hladké mouky, česnek, sůl, pepř, majoránka, kostka masoxu

Pokrájenou cibuli osmažíme, vmícháme mletou papriku a kmín, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu. Přidáme brambory, pokrájené na kostky, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou. Připravíme si světlou jíšku (sádlo,hl.mouka), přidáme ji k bramborám, ro...

Řáholecké kuře

Řáholecké kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g slaniny, 10 kuliček jalovce, špetka soli, bobkový list, 1 cibule, tymián , zázvor, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 100 g másla, 1/2 kostky masoxu, 1 lžíce hladké mouky

K realizaci tohoto receptu budeme potřebovat ještě pár větviček jehličí. Kuře osolíme a vytřeme tlučeným jalovcem, položíme do pekáčku a proložíme větvičkami jehličí. Kuře zatížíme a dáme na 2 dny do chladu. V 300 ml vody uvaříme masox. Před peče...

Colové paličky

Colové paličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích paliček, 2 dcl Coca Coly, 1 dcl pomerančového džusu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce pepře, 1 lžíce mleté papriky, 3 lžíce oleje

Všechny suroviny na marinádu smícháme v míse, vložíme do ní kuřecí maso a necháme odležet v chladu 2-4 hodiny. Maso dáme péct do trouby, rozpálené na 180 stupňů, na 1 hodinu. Během pečení paličky několikrát obrátíme a potíráme zbylou marinádou. V ...

Listy v těstíčku

Listy v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst kopřivových listů, 2 vejce, 1/2 dcl mléka, 1/2 dcl bílého vína, 30 g strouhaného sýra, asi 5 lžic polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, špetka grilovacího koření, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného česneku , rostlinný olej na smažení

Větší, ale mladé kopřivové listy omyjeme a necháme dobře oschnout. Ze všech přísad připravíme polotuhé těstíčko (podle potřeby můžeme přidat buď mouku nebo mléko). Listy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Žampiony plněné mletým masem

Žampiony plněné mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 větších žampionů, 300 g mletého masa, 1/2 cibule, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu , 100 g strouhané goudy, olivový olej, 1 vejce

Žampiony oloupeme, nožky opatrně vylomíme a nasekáme je na kousíčky. Do mletého masa přidáme vejce, nasekané nohy žampionů, najemno nasekanou cibuli, sušený česnek, sůl, pepř, tymián, směs dobře promícháme a naplníme s ní kloboučky hub. Připrave...

Brambory plněné masem

Brambory plněné masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g velkých brambor, 150 g vepřového masa, 150 g uzeného masa, 1 houska, 1 vejce, 1 cibule, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 200 ml mléka, 10 g cukru krystal, 1 bobkový list, 1 lžička soli, troška mletého pepře

Očistené zemiaky umyjeme a v strede vydlabeme. Mäso zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemlu, vajce, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú cibuľu a pomiešame. Pripravené zemiaky naplníme plnkou, dáme na kastról, podlejeme troškou vody a prikr...

Cuketové kroužky plněné zeleninou a masem

Cuketové kroužky plněné zeleninou a masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kuřete, 2 menší cukety, 3 papriky, 4 rajčata, 1 střední cibule, 5 stroužků česneku, 1 sklenka drůbežího vývaru, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření, 1 Hermelín, 3 lžíce rostlinného oleje

Nejdříve si uvaříme kuřecí maso ve vývaru jako na polévku. Připravíme cuketu - oddělíme kraje cukety - špičku se stopkou a nakrájíme cuketu na 3 - 5 cm silná kolečka. Lžičkou vydlabeme dužinu tak, aby na jedné straně kroužku zbylo asi 0,5 cm dno....

Hovězí maso s kroupami a kapustou

Hovězí maso s kroupami a kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí klížky, 250 g krup, 1 cibule, 400 g hlávkové kapusty, 100 ml rostlinného oleje, 1 lžička soli, troška pepře, troška majoránky

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a za občasného podlievania udusíme takmer do mäkka. Potom pridáme prebraté umyté krúpy a na drobno pokrájaný kel, osolíme, okoreníme, posypeme majoránom a rascou, premieša...

Pstruh podle Hemingwaye

Pstruh podle Hemingwaye

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 120 g másla, 300 g ananasu, 120 ml bílého vína, 120 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička čerstvého kopru, špetka soli, troška pepře bílého

Pstruhy vypitveme, očistíme, umyjeme pod prúdom tečúcej vody a utrieme čistou utierkou. Osolíme ich, trochu okoreníme a vložíme do panvice, v ktorej sme rozpustili maslo a z oboch strán prudko opečieme. Pred podávaním podlejeme vínom a necháme chv...

Pizza se 3 druhy sýra, šunkou a rajčetem

Pizza se 3 druhy sýra, šunkou a rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 1 lžička rozmrveného droždí (kvasnice), trocha soli, 2 lžíce olivový olej, hladká mouka dle potřeby, 4 lžíce kečupu, 100 g Eidamu (Edam), 6-7 plátků sendvičové šunky, 1 Mozzarella, 1 větší rajče, 80 g Nivy, troška koření na pizzu

Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme sůl, olej a tolik mouky, aby jsme vypracovali jemné, hladké těsto. Těsto přikryté necháme chvíli kynout. Formu na pizzu vymažeme tukem, mozzarellu necháme okapat, rajče nakrájíme. Těsto ve formě roztáhneme, vytvo...

Šoulet v kuřecí kůži

Šoulet v kuřecí kůži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

kuřecí kůže, která nám někdy zbyla po vykostˇování kuřete, 200 g středních krup, 200 g hrachu, 3 stroužky česneku, sůl, kmín, saturejka (lze nahradit majoránkou), 2 lžíce sádlo (nebo oleje) na opečení

Kroupy dobře propereme a uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme hrách. Uvařené kroupy smícháme s uvařeným hrachem, přidáme utřený česnek se solí, okořeníme a promícháme. Směsí naplníme plátky kuřecí kůže, zabalíme do válečků a okraje upevníme jehlami neb...

Srnčí kýta na víně se žampióny

Srnčí kýta na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčí kýty, 1 lžíce jalovčinek, 2 lžíce sádla nebo másla, 150 g celeru nadrobno, 1 velká cibule (najemno), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička mletého zázvoru, 150 g slaniny na plátky, 150 g malých žampiónů, 250 ml zeleninového vývaru, 250 ml červeného vína, 4 lžíce višňové nebo rybízové zavařeniny

Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti osolíme a do masa vetřeme podrcené jalovčinky, necháme odležet alespoň do druhého dne. V pekáči rozpálíme tuk, vsypeme celer a cibuli a osmahneme. Maso poprášíme zázvorem a moukou a vložíme do základu, opečeme ze vš...

Tvarohový trhanec

Tvarohový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 4 vejce, 6 lžic husté smetany, 3 lžíce cukru moučky, 120 g másla (20g je na vymazání plechu), 2 lžíce strouhanky na vysypání plechu, špetka soli

Maslo vymiešame s cukrom a tvarohom, primiešame žĺtky, trošku soli, smotanu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a dáme do horúcej rúry upiecť. Upečený vidličkou potrháme a posypeme práškovým cuk...

Dušený bažant s citrónem

Dušený bažant s citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kořen petržele, troška pepře bílého, 1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 4 kuličky jalovce

Očisteného bažanta umyjeme a na pokrájanej slaninke a cibuľke dusíme. Počas dusenia osolíme, pridáme očistenú zeleninu, korenie, kúsok citrónovej kôry a cukor. Podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprašíme múkou a povaríme. Nakon...

Smažený camembert anebo uzený sýr

Smažený camembert anebo uzený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrubší plátky Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 50 g másla, 1 banán, 2 lžíce brusinkového kompotu

Údený syr nakrájame na plátky, obalíme v múke, vajci a v stúhanke ako rezne. Ak použijeme cammembert, zbavíme ho povrchovej plesne. Sprudka ho vypražíme, poukladáme na teplý tanier, ozdobíme plátkami banánov a brusnicovým kompótom.

Makedonské telecí řízky

Makedonské telecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí z roštěnce, 50 ml olivového oleje, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžička kopru, 1 lžička cukru krystal, troška octu, 1 lžička soli

Očistené teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme a z oboch strán opečieme na oleji. Osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do šťavy, povaríme, pridáme posekaný kôpor, cukor a oco...

Hovězí na polský způsob

Hovězí na polský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěnky, 60 g másla, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, špetka soli, troška mletého pepře

Hovädzie rezne naklepeme, osolíme, vložíme do kastróla, ktorý sme vymastili čerstvým maslom, pridáme čierne korenie, pokrájanú cibuľu, očistenú pokrájanú zeleninu, podlejeme vývarom alebo vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu pretri...

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 lžiček Dijonské hořčice, trocha sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 6 lžic strouhaného sýra, 3-4 rajčata, 2 papriky, 1 cibule, čerstvá bazalka, troška kečupu, pár kapek olivového oleje, pár kapek octa, špetka cukru krystal, 1/2 lžičky mleté papriky , 3-4 stroužky česneku

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme, vyklepeme na tenký řízek. Každý plátek potřeme hořčicí, pokapeme sójovkou, osolíme špetkou soli, okořeníme a posypeme strouhaným sýrem. Maso pevně zavineme do rolády. Tu nakrájíme na 2 cm kolečka a ponapichujeme...

Rozmarýnové telecí steaky

Rozmarýnové telecí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 20 ml sherry octa, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře, 4 telecí steaky

V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmažíme osolené a opepřené steaky. Vyjmeme je a uložíme do tepla. Poté do výpeku přilijeme ocet ze sherry a zbytek másla. Chvíli vaříme přimícháme rozmarýn. Vaříme, dokud rozmarýn "nezavoní". Poté steaky naara...

Grilovaná kuřecí prsíčka s jablky a skořicí

Grilovaná kuřecí prsíčka s jablky a skořicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 2 jablka, 1 lžička skořice, 20 ml olivového oleje, špetka soli

Na rozehřátém grilu grilujeme osolená a opepřená kuřecí prsíčka z obou stran 5 minut. Mezitím oloupáme jablka, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na kostičky. Připravíme si 4 kousky alobalu a vymažeme je olejem. Vložíme částečně ugrilovaná prsíčka, z...

Čekankové puky s nivou

Čekankové puky s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks čekanky obecné, kousek limety, 40 ml smetany, 80 g Nivy, 100 g vlašských ořechů, špetka pepře

Čekankové puky rozkrojíme napůl a vybereme z nich srdíčka. Ta pokapeme šťávou z limetky a odložíme. V míse smícháme smetanu s rozdrobenou nivou a dochutíme pepřem. Čekanky rozložíme na talíř, naplníme sýrovým krémem a ozdobíme ořechy a vyjmutými ...

Vepřová roláda se zelím

Vepřová roláda se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového masa, sůl, 2 ostravské klobásy, 1 cibule, 300 g kyselého zelí, kmín, mletá paprika, 2 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky

Zelí slijeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku, přidáme zelí, kmín a vydusíme do sucha. Maso upravíme na plát, nakelepeme, posypeme solí a mletou paprikou, dáme na něj zelí, klobásy rozpůlené, zarolujeme, svážeme, obalíme v mouce a...

Makarónový nákyp s parmezánem

Makarónový nákyp s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 150 g šunky, 80 g másla, 40 g strouhaného parmezánu, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, 1 lžíce strouhanky na vysypání, 1 lžička soli

Makaróny varíme vo veľkom množstve posolenej vody asi 25 minút. Potom ich pokrájame na drobné kúsky, zamiešame do nich pokrájanú šunku, maslo, soľ žĺtky a nakoniec sneh z bielkov.Takto pripravenú zmes dáme do maslom vymastenej a strúhankou vysypa...

stránka: