Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 84

Kapr pečený na sardeli se smetanou

Kapr pečený na sardeli se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 80 g másla, 1 lžíce sardelové pasty, 250 ml zakysané smetany, 1 citrón, petrželka, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli

Osolené a múkou poprášené ryby pečieme v rúre na masle zmiešanom so sardelovou pastou. Počas pečenia podlievame kyslou smotanou. Pečieme cca 20-30 minút. Ozdobíme kúskami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.

Švédská roštěnka II.

Švédská roštěnka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 80 g strouhaného Ementalu, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sardelové pasty, voda

Mäso nakrájame na 6 rezňov, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Opečené rezne vyberieme a na oleji do zlatista opečieme na koliečka pokrájanú cibuľu. Rezne vložíme späť, pridame sardelovú pastu, podlejeme vodou a prikr...

Popencová omeleta

Popencová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 100 g anglické slaniny, 1 ks cibule, 4 lžíce popence, 4 ks slepičích vajec, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na kolečka (mohou být i z předchozího dne). Na pánvi rozškvaříme kostičky slaniny a přidáme kolečka brambor a cibule. Chvíli opékáme. Vejce rozšleháme s nadrobno nakrájeným popencem, solí a cibulí. Nalijeme n...

Krůtí špíz se zeleninou a kukuřicí

Krůtí špíz se zeleninou a kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou bez kostí a kůže, 2 ks kukuřičných klasů, 1 ks cukety, 12 ks cherry rajčátek, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce citronové kůry bio, 2 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přilejeme olej, citornovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, drcený česnek, pepř, rozmarýn, všechno důkladně promícháme a necháme odležet v chladnu alespoň hodinku. Mezitím si nakrájíme cuketu na plát...

Ryzce zapékané v rýži

Ryzce zapékané v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryzců, 250 g rýže , 30 g tvrdého sýru, 2 vejce, špetka pepře, tuk na vymazání formy, špetka soli, petrželová nať

Pokrájane rýdziky udusíme s mletým čiernym korením so soľou a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme uvarenú ryžu a udusené huby. Vrchnú vrstvu ryže potrieme vajcom, posypeme postrúhaným syrom a za...

Rychlá želva

Rychlá želva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hovězí hamburger, 1 nožička párku, 3 plátky anglické slaniny, 2 hřebíčky

Anglickou slaninu nakrájíme na 6 proužků a propleteme jako rohož, tj. ze tří proužků vyrobíme osnovu a tou napříč protáhneme zbylé tři proužky. Nožičku párku naporcujeme tak, že konec odkrojíme v délce asi 2-3 cm, ve špici provedeme 2 vpichy a do ...

Grilovaný bůček na jehle

Grilovaný bůček na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového boku bez kosti a kůže, 4 stroužky česneku, lžička římského kmínu, šťáva z 1 citronu, 4 lžíce olivového olej, 2 lžíce zázvorového piva, sůl, pepř, 3 snítky šalvěje, 3 snítky majoránky

V misce smícháme šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře a mletý kmín na marinádu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček odblaníme a ostrým nožem uděláme do masa i tuku několik zářezů. Potom maso z vnitřní strany lehce nak...

Kuřecí roláda s krabími tyčinkami

Kuřecí roláda s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsíček, 100 g sekaného špenátu, 2-3 stroužky česneku, 100 g krabích tyčinek, 2 citróny, 200 ml bílého vína, 200 ml smetany, olivový olej, sůl, petrželová nať

Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky. Špenát smícháme s česnekem a se solí. Osolené maso pokryjeme špenátem. Navrch dáme krabí tyčinky, pokapeme citronem a zarolujeme. Rolády zpevníme provázkem a opečeme na oleji. Poté podlijeme bílým vínem a dus...

Rybí kousky v báječné marinádě

Rybí kousky v báječné marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr nebo amur, 100 ml tatarské omáčky, 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 80 ml piva, 2 lžíce bramborového škrobu, 3 stroužky utřeného česneku, šťáva z 1/2 citrónu, lžička mleté papriky (podle chuti sladké nebo pálivé), lžička drceného kmínu, lžička pepře, lžička soli, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 šálek polohrubé mouky, 2 lžičky grilovacího koření, olej

Nejdříve si připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekanou petrželku. Rybu naporcujeme na menší kousky, je lépe, stáhneme-li kůž...

Fazolky s tofu

Fazolky s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek fazolí z konzervy, 1 kostka Tofu, 250 g žampionů, 3 lžíce hladké mouky, 10 ml sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce oleje

Na malé kocky pokrájame tofu, pokvapkáme sojovou omáčkou, premiešame a necháme odstáť asi 1/2 hod. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, pridáme fazuľku a ešte dusíme asi 10 minút. Nakoniec pridá...

Plnený lilek

Plnený lilek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší baklažán, 1 lžička sojové omáčky, špetka soli, troška pepře, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 cibule, troška petržele, stroužek česneku, troška koriandru, 200 ml zeleninového vývaru, 1 červená paprika , 100 g sojových kostek

Baklažán rozrežieme pozdĺž a vydlabeme dužinu. Cibuľu speníme na oleji, pridáme pretlačený cesnak, dužinu z baklažánu a pokrájané sojové kocky, ktoré sme vopred nechali namočené v zeleninovom vývare. Dochutíme sojovou omáčkou, soľou, korením a krá...

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 400 ml mléka, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, špetka provensálského koření, špetka soli, 1 česnek, 1 balení taveného sýru, 100 g strouhaného sýru

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem , přidáme sýry, koření, sůl, česnek. Povaříme. Podáváme s těstovinami.

Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 sáčky dlouhozrnné rýže, 400 ml kravského mléka, 100 g cukru krupice, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilky, 1 lžička hladká mouka, 1 sklenka ovoce, 2 vejce, 2 balení jemného tvarohu

Uvaříme do poloměkka rýži ve vodě, sáčky otevřeme a rýži vsypeme do mléka po vrch rýže a povaříme s cukrem. Stále mícháme. Do vymazaného a vysypaného pekáčku dáme 1/2 rýže, pak tvaroh smíchaný se žloutky, cukrem a vanilkou, ovoce a zbytek rýže, vr...

Mleté kuličky z králíka

Mleté kuličky z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

400 g vykoštěného králičího masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 1 vejce, 1 lžíce petržky, 1/2 lžička mleté papriky, 40 g slaniny, 20 dkg hladké mouky, 1 celer, 50 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru

Vykostěné maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, překrojíme a umeleme spolu s masem na mlýnku. Přidáme oloupaný utřený česnek, sůl, mletý pepř, vejce, nasekanou petrželku, mletou papriku a na malé kostičky nakrájenou slaninu:to vše dobře...

Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 menší králík, 500 ml podmáslí, 150 ml červeného vína, 100 ml smetany (12%), 100 g pomazánkového másla, 3 lžíce oleje, 1 svazek tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Králíka omyjeme , osušíme a rozdělíme na porce. Tymián opláchneme a jednotlivé lístečky otrháme. Smícháme víno s podmáslím, vmícháme lístky tymiánu, osolíme a pepříme. Naporcovaného králíka naskládáme do mísy, zalijeme marinádou, zakryjeme fólií a...

Houbové lívanečky

Houbové lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hub, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 1 hrst zelené petrželky a pažitky, 300 ml mléka, 10 g droždí , špetka cukru krupice, 160 g hladké mouky, 2 vejce, lžička soli, 1 zakysaná smetana, citronová šťáva z 1/2 citronu, špetka pepře

Houby a cibuli nakrájíme najemno a opečeme na oleji a přisypeme petrželku s pažitkou. Do vlažného mléka dáme droždí a cukr krupici a rozmícháme, přidáme mouku, žloutky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme v teple vykynout, p...

Kapr s fazolemi

Kapr s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kapr, lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 20 dkg slaniny, 1 zakysaná smetana, 1 konzerva fazolí

Kapra vyvrhneme, očistíme, sfiletujeme a nakrájíme na kostky asi 1x1cm. Tyto kostky obalíme v mouce smíchané s paprikou a osmažíme na oleji do červena, pak je vyjmeme a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a p...

Nadívaná vepřová pečeně

Nadívaná vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové pečeně s kostí, 200 g plátků tvrdého sýra Eidam 45%, 200 g plátků šunkového salámu , 200 g plátků anglické slaniny, 5 lžiček plnotučné hořčice, 5 lžiček kečupu, 3 ks cibule, 1 lžíce sádla, 250 ml masového vývaru, 1 lžička soli, 2 lžičky směsi koření gyros

Maso příčně nakrojíme ke kosti na plátky cca 1 cm široké a to tak, aby maso zůstalo vcelku. Potom ho ze všech stran osolíme a okořeníme. Dále každý plátek potřeme kečupem a hořčicí a dovnitř zasuneme několik koleček cibule, plátek sýra a šunky. Pa...

Kuře v pivu

Kuře v pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malá kuřata, lžička soli, troška pepře, 3 cibule, 2 mrkve, 40 g másla, 4 oloupaná rajčata nakrájená na kostky, 125 g jater, 2 lžíce zakysané smetany, špetka tymiánu, bobkový list, 125 ml vývaru, 125 ml černého piva

Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme na velké slzy. Na másle osmažíme porce kuřete po všech stranách dohněda, přidáme nakrájenou cibuli, tymián, nastrouhanou mrkev, pokrájená rajčata a bobkový...

Bohatá neděle

Bohatá neděle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 200 g žemle, 300 g másla, 300 ml mléko, 5 vajec, 10 g muškátu, 20 g pepře, 30 g soli, 1 kostka masoxu, 400 g žampionů, 1 citrón, 500 ml zakysané smetany

Maso rozemeleme, přidáme máčenou prolisovanou žemli v mléce, vajíčka, pepř, muškát, sůl a trochu citrónové kůry. Vše promícháme a tvoříme řízky a na másle opečeme. Výpek podlijeme trochou vývaru a smetanou a necháme podusit. Do šťávy dáme žampióny...

Lahůdkové kotletky pro přátele

Lahůdkové kotletky pro přátele

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety, 1 velká cibule, 1 velká červená cibule, 1 zelená paprika , 1/2 červené papriky , 2 lžíce hladké mouky, 200 g uzeného sýra, kostka masoxu, 200 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky, 2-3 snítky čerstvého tymiánu , 2 lžíce sojové omáčky, 2-3 lžíce oleje

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji je prudce osmahneme dozlatova. Připravíme si zapékací misku a na dno rozložíme obě cibule, nakrájené na měsíčky, papriky, nakrájené na proužky a ...

Karibské kokosové kuličky

Karibské kokosové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce koření na mleté maso, 1 balení hovězího mletého masa, 100 g kokosové moučky, 2 ks slepičí vejce, 50 ml rostlinného oleje

Mleté maso smícháme s kořením. Z hmoty vytváříme kuličky o velikosti sousta, které namáčíme v rozšlehaném bílku a obalujeme v kokosové moučce. Budeme muset trochu přitlačit, aby nám moučka hned neopadala. Pak už stačí jen usmažit v rozpáleném ole...

Kuřecí prsa v houskových krutonech

Kuřecí prsa v houskových krutonech

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 2 ks housek, 1 slepičí vejce, 4 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 50 ml rostlinného oleje

Nejprve si připravíme krutonky: starší housky nakrájíme na malé kousky a dozlatova opečeme na vyšší vrstvě oleje. Vyjmeme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu v pořadí: mouka, vejce, strouhanka. Na záv...

Kuřecí špízy na grilu

Kuřecí špízy na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kusy kuřecích prsou, 1,5 dcl olivového oleje, 1 střední cibule, 1 menší červená paprika (kapie), 4 stroužky česneku, 3 špetky soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce cukru krupice, 1,5 lžičky mleté papriky, 1 lžička chilli (dle chuti)

Kuřecí prsa podélně nakrájíme na dlouhé nudličky (z jednoho prsa asi 4 nudle) a napíchneme je na špejle, které jsme před tím namočili do oleje. Marináda: Do misky si dáme olivový olej, střední cibuli nakrájenou na kostičky, nakrájenou červenou pa...

Svíčková našich babiček

Svíčková našich babiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa (nejlepší je falešná svíčková), sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, 100 g másla, 2 lžíce oleje, 500 ml vývaru, 1 smetana, špetka soli, 4 kuličky jalovce, 10 dkg špeku, špetka cukru, citronová šťáva z 1/2 citronu, 250 ml vody, 250 ml octa(4%), 3 lžíce kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) nakrájené nadrobno, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, troška tymiánu, 3 bobkové listy, 1 cibule nakrájená na kolečka

Přísady na mořidlo(od vody dále) svaříme a necháme vychladnout. Mezitím si odblaníme maso a protkneme ho na klínky nakrájeným špekem. Takto upravené maso naložíme do vychladlého mořidla a necháme ho v chladu 2 a ž 3 dny. Denně maso obracíme. Pak m...

stránka: