Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 45

Játrová směs na špagety

Játrová směs na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g drůbežích jater, 1 malý pórek, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva rajčatového protlaku (190 g), sůl, mletý pepř, oregano, asi 3 stroužky česneku, olej, tvrdý sýr

Očištěná játra nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném oleji. Okořeníme, přidáme nadrobno pokrájený pórek, rozmačkaný česnek a ještě chvíli společně posmažíme, pořád mícháme. Až jsou játra měkká a propečená, přisypeme propláchnuté fazole a ...

Grilovaný mišmaš

Grilovaný mišmaš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,30 kg vepřového masa, 3 ks kuřecích prsou, 1 balení sušených švestek, 15 stroužků česneku, 3 ks cibule, 4 ks pikantních párků, 4 plátky anglické slaniny, 20 dkg Eidamu, troška grilovacího koření

Maso nakrájíme na malé kousky - plátečky, aby šly napichovat na grilovací jehlu. Pak střídavě napichujeme vepřové maso, sýr, cibuli, kuřecí maso, švestky, párky, rozpůlené stroužky česneku. Celé posypeme libovolným grilovacím kořením, případně ješ...

Smažené vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Smažené vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1/2 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 sklenky sterilovaných okurek, 2 hrnečky strouhanky, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka masoxu, 250 ml sladké smetany

Nejprve si uděláme omáčku. Do mléka pokrájíme kyselé okurky na čtverečky, podle chuti, moje děti mají velkou spotřebu...jinak stačí tak půl sklenice. Přidáme masox, necháme lehce povařit, přidáme lžíci plnotučné hořčice, ve smetaně rozšleháme mou...

Jehněčí kýta na fazolce

Jehněčí kýta na fazolce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 3 stroužky česneku, 2 ks rajčat, 200 g fazolky (zelené fazolové lusky), 1,5 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, ocet, cukr krystal

Maso naporcujeme. Pepř smícháme s přetlačeným česnekem a směsí potřeme maso. Pak prudce opečeme z obou stran na oleji. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata a udusíme doměkka. Na troše oleje osmažíme mouku, zalijeme smet...

Sarma

Sarma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 500 g mletého masa, 1 cibule, 2 hrsti rýže, 1/2 másla, 1 lžíce ajvaru nebo rajského protlaku, 1 kostka masoxu, sůl, pepř

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí osolíme a opepříme. Velké listy rozdělíme na půl a zbavíme silného kmene. I středním listům odříznu trochu ten hrbolek kmene. List napln...

Lančmít zapečený s eidamem

Lančmít zapečený s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Luncheon Meatu, 4 plátky Eidamu (Edam), 5 lžic másla, 50 g slaniny, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě

Pekáček vymažeme máslem, poklademe plátky slaniny, na ni urovnáme vedle sebe plátky lančmítu. Na každý plátek lančmítu položíme plátek sýra a dáme zapéct. Podáváme s pečivem, při podávání posypeme mletou sladkou paprikou a petrželovou natí.

Ražniči ze špekáčků

Ražniči ze špekáčků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 špekáčků, 5 paprik, 5 rajčat, 1 sklenka sterilovaných okurek, 100 g slaniny, 5 lžic olivového oleje

Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriky, rajčata, okurky nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na silnější proužky a střídavě napichujeme na jehlu. Poté potřeme olejem, vložíme do pekáčku, přidáme trochu oleje a pečeme asi 10 minut, při 200 °C. ...

Gyros s tzatziki

Gyros s tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, koření gyros, olej, 1 měkký odtučněný tvaroh, 4 lžíce zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce nasekaného kopru, olivový olej, ocet, směs koření na tzatziky, bílý pepř, sůl

Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky. Koření na gyros smícháme se 2 lžícemi oleje. Maso necháme ve směsi marinovat aspoň 2 hodiny a potom jej opečeme na oleji. Okurku nastrouháme, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila šťávu. Tvaroh smícháme se...

Špagety po lombardsku

Špagety po lombardsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 40 ml rostlinného oleje, 1 lžíce sekaného libečku, 2 cibule, 400 g vepřového masa, sůl , sladká a pálivá paprika, 50 g mrkve, 50 g celeru, 400 g rajčat, 2 lžíce kečupu, strouhaný sýr

Uvařené špagety necháme okapat. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a krátce podusíme. Směs okořeníme paprikami, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme 1/4 hodiny. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a celer,...

Nudle s masozeleninovou směsí

Nudle s masozeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 50 g másla, 100 g mrkve, 100 g celeru, 1 cibule, 50 g slaniny, hrst celerové natě, sůl, pepř, 1 dcl bílého vína, 100 g zbtyků masa, 2 vejce

Veškerou zeleninu postrouháme na mrkvovém struhadle. Cibuli pokrájíme najemno, celerovou nať nasekáme. Rozpustíme máslo a vše podusíme do měkka, osolíme, opepříme, občas mírně podlijeme lžící vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit,...

Pikantní uzeninová jehla

Pikantní uzeninová jehla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs uzenin (párky, točený, slanina,...), 1 cibule, 2 papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 50 ml kečupu, 50 ml sojové omáčky, hořčice

Uzeniny a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a papriky na plátky. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. Potřeme omáčkou z oleje, kečupu, sojové omáčky a hořčice. Grilujeme a potíráme omáčkou.

Gulášová pochoutka

Gulášová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 klobásy, 2 cibule, rostlinný olej, 1/2 kostky Masoxu, 1 šálek vody, 1/8 zakysané smetany, 40 g polohrubé mouky, sůl, mletá paprika, kmín

Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou papriku, osmahneme, přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme ol...

Utopenci s okurkou

Utopenci s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks špekáčků, 2 sterilované okurky, 200 g cibule, 2,5 dcl vody, 1 dcl 8% octa, pepř, sůl

Svaříme a vychladíme nálev, který jsme si připravili z vody, octu, soli a pepře. Špekáčky oloupeme a rozkrájíme podélně na půlky, poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka, proužky kapií a na kostičky nakrájenými okurkami. Zalijeme nálevem a nechá...

Fašírky trochu jinak

Fašírky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 cibule, 2 šálky mléka, 3 rohlíky, slanina, sůl, pepř

Zomelieme mäso, cibuľu nadrobno nakrájame, do mlieka rozdrobíme rožky. Všetko spolu zmiešame, okoreníme, osolíme a narobíme karbonátky. Necháme v chlade odležať 1 deň. Na druhý deň ich ovlažíme osoleným mliekom, poukladáme na vymastený plech, ktor...

Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků hovězího zadního, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1/2 sklenky přírodního červeného vína, 1/2 sklenky červeného vinného octa, 1 lžička soli, 50 g slaniny, 4 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychlad...

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových řízků, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, chilli koření, olej, 1 sterilovaná paprika, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené paprik...

Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 500 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 125 ml rajčatového protlaku, nasekaná zelená petrželka, 400 g hovězího masa na pomletí nebo hotového mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáč...

Vepřová panenka v ovesné krustě

Vepřová panenka v ovesné krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 1 lžíce meruňkového džemu, 50 g strouhanky, 50 g ovesných vloček, 3 snítky tymiánu, 1 lžíce olivového oleje, sůl na dochucení

Vepřovou panenku opláchneme, rozkrájíme na 4 porce, osolíme a potřeme ze všech stran meruňkovým džemem. Smícháme strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalíme vepřové. Přemístíme do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečeme ...

Těstoviny zapečené s mletým masem

Těstoviny zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (kolínka, apod.), 400 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 l mléka, 3-4 vejce, máslo na vymazání

Na pánvičce opečeme směs: maso, nakrájená cibule, utřený česnek, pepř, sůl. V mléce rozšleháme vejce. Pekáč (formu na srnči hřbet...) vymažeme máslem, nasypeme polovinu těstovin (nevařených!!) na to dáme směs masa a zbytek těstovin. Nakonec to zal...

Vepřové řízky se sněhem

Vepřové řízky se sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, hladká mouka, sůl, 3 vejce, strouhanka, trocha mléka, olej

Maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v žloutcích rozmíchaných s mlékem, ve strouhance a nakonec ve sněhu z bílků. Pomalu smažíme v horkém tuku. Takto obalené řízky jsou šťavnatější než klasicky obalené a pěkně narostou.

Vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou

Vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g čínských nudlí, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g brokolice, 400 g vepřové panenky, 6 ks jarní cibulky, 100 g žampionů, 300 g sojových klíčků, 50 g kešu ořechů

Nudle připravíme dle návodu, v pánvi wok rozpálíme olej, vsypeme na růžičky rozebranou brokolici a smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme maso, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a na plátky pokrájené žampióny a krátce osmažíme. Pak zakapeme sójovou...

Šumavská kapsa

Šumavská kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepřových játer, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g ztuženého rostlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakráje...

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 30 g másla, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, 1 lžička octa, tymián, 2 sterilované okurky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce nasekané petrželky, vývar

Kotlety nařízneme od kosti, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji a odložíme do tepla. Přebytečný olej z pánve slijeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přilijeme víno, ocet a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem, p...

Silvestrovské kotlety

Silvestrovské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, pepř, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunkového salámu, 100 g žampionů, rostlinný olej, máslo, hladká mouka, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, petrželová nať, sladká paprika, 4 plátky sýra

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, prudce opečeme po obou stranách na oleji a uložíme do tepla. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, čtvrtky žampionů, opečeme, zasypeme moukou a necháme přismahnout....

Vepřové kotlety na šlehačce

Vepřové kotlety na šlehačce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 250 ml smetany ke šlehání, 2 cibule, sůl, pepř, strouhaný sýr, kousek másla

Pekáček vymažeme máslem a dno pokryjeme nakrájenou cibulí. Na ni rozložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a vše zalijeme šlehačkou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby.

stránka: