Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 46

Uzené maso zapečené se špenátem

Uzené maso zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátového protlaku, 200 g uvařeného uzeného masa, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 2 dcl mléka, 4 lžíce strouhaného Eidamu (Edamu), 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře

Špenátový protlak osolíme, ochutíme pepřem a utřeným česnekem a promícháme s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky, prohřejeme v troubě, pak zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a strouhan...

Mleté maso zapečené s květákem

Mleté maso zapečené s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 květáky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 2 cibule, 200 g strouhanky, 5 lžic másla, špetka soli, špetka pepře

Květák uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka a rozebereme na růžičky. Mleté maso smícháme s mlékem, vejcem, osmaženou cibulkou, osolíme, opepříme a smícháme s trochou strouhanky. Zapékací misku vymažeme máslem a dáváme vrstvu mletého masa, vr...

Musaka

Musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa, 400 g brambor vařených ve slupce, 200 g paprik, 200 g rajčat, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 dcl smetany, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře

Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji, poté dáme mleté maso, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 15 minut. Do vymazaného pekáče naskládáme vrstvu na plátky nakrájených vařených brambor, podušeného masa, nakrájené zeleniny a poté dáme z...

Nedietní česnečka na neděli

Nedietní česnečka na neděli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa na polévku, 2 mrkve, 1 pórek, 1 menší celer, 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme a dáme do vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme asi hodinu. Během vaření několikrát sebereme vzniklou pěnu. Zeleninu očistíme, opereme, polovinu nahrubo nakrájíme a zhruba po 15 minutách přidáme k masu. Zbytek nakrájíme ...

Masové houby nebo houbové maso

Masové houby nebo houbové maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice nebo žebírek, 4 cibule (dle chuti i více), sušené houby, lžička soli, troška kmínu, 2 lžíce sádla

Maso osolíme, okmínujeme a dáme na plech, posypeme cibulí a předem namočenými houbami, přikryjeme a dáme přes noc uležet. Před vložením do trouby podlijeme vodou a pečemem až se voda odpaří. Pak přidáme 2 lžíce sádla nebo pokapeme olejem a ješťe t...

Bramborový závin se zelím

Bramborový závin se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor vařených ve slupce, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, vejce, lžička soli, slanina, cibule, 300 g kyselého zelí, 50 g másla, 300 g klobásy, 1 stroužek česneku, troška mletého pepře

elí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdé...

Kapustové závitky s klobásou

Kapustové závitky s klobásou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka kapusta, 500 g klobásy, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Kapustu povaříme v mírně osolené vodě a rozebereme na listy, žebra naklepeme. Klobásu nakrájíme na kolečka a zabalíme do připravených listů. V pekáčku si rozehřejeme olej, cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na oleji v pekáčku. Poté na cibuli nas...

Masové šátečky

Masové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 450 g mletého masa, 1 cibule, 1 hrstka pažitky, 2-3 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, 1 vejce, špetka soli, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, hrst sezamového semínka

Cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Přidáme k masu společně s kečupem, solí a kořením a důkladně promícháme. Necháme odpočinout v chladu asi půl hodiny. Těsto rozdělíme na poloviny. Každou vyválíme na obdélník a rozkrájíme na 6 čtverců (10 x 10 ...

Masovo-pórkové tašky

Masovo-pórkové tašky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g listového těsta, 600 g mletého masa, 1 větší pórek, špetka soli, troška mletého pepře, troška oregana, 100 ml kečupu, špetka chilli koření, 1 vejce, troška kmínu, 1 lžíce oleje

Na pánvi potřené olejem orestujeme mleté maso dohněda. Osolíme, okořeníme, přidáme kečup a pokrájený pórek a všechno společně smažíme za stálého míchání doměkka. Ochutíme chilli a necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na tři části. Každou rozválím...

Párečkové bonbóny

Párečkové bonbóny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 6-8 kousků uzeniny-párku, 1 vejce

Párky nakrájíme na kousky a každý propíchneme 2 - 3 krát vidličkou. Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme na obdélníky asi o 3 cm širší než kousky párků. Každý kousek párku položíme na obdélník těsta a zabalíme do válečku. Okraj těsta mírně přitlač...

Šunkové rolky

Šunkové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg šunky, 20 dkg uzeného sýra, 2 vejce, 5 lžic celozrnné mouky, 5 lžic strouhanky

Z vajíček umícháme vaječinu a naklademe ji na plátky šunky. Posypeme nastrouhaným sýrem, (pro zpestření můžeme přidat pažitku nebo petrželku), stočíme do ruličky a obalíme v klasickém trojobalu. Po stranách závitky sepneme párátkem, aby se nerozje...

Ragú z mletého masa

Ragú z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa z plecka, 1 mrkev, 1 kořen petržele, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku, 2 citróny, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželové natě, 2 lžíce másla, mléko nebo smetana, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, rostlinný olej na smažení

Do mletého masa dáme sůl, celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj d...

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

vepřová žebra, 4 dcl Hoisin omáčky, 3 dcl včelího medu, 1 dcl sladké chilli omáčky, 1 lžička chilli koření, troška čerstvého zázvoru, 1 lžička čínského koření, 2,5 dcl sladového octu, pražená sezamová semínka

Žebírka naporcujeme a vložíme do pekáče. Na větší pánvi(nebo v hrnci) promícháme a zahřejeme Hoisin omáčku, med, sladkou chilli omáčku, ostré chilli, činské koření, sladový ocet a nastrouháme na jemno zázvor. V omáčce rukou dokonale obalíme žebí...

Masové kuličky s ananasem

Masové kuličky s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mletého vepřového masa, 6 ks jemně nakrájených jarních cibulek, 2 vejce, 1 konzerva ananasu, hladká mouka, strouhanka, sůl, pepř, 1 cibule, 1 stroužek česneku, rostlinný olej, 1 malý rajčatový protlak, 1 bobkový list, snítka tymiánu, 300 g rajčat

Smícháme maso, nakrájené cibulky, koření, žloutky z vajec a zahustíme strouhankou. Vždy kousek směsi rozplácneme na placičku, vložíme dobře okapaný kousek ananasu, uzavřeme a zakulatíme. Jednotlivé kuličky obalíme v mouce, rozšlehaných bílcích a s...

Luxusní nádivka

Luxusní nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 vajec, 1 hrst mladých kopřiv, 500 g vepřové plece, 500 g vařeného uzeného masa, 50 g majonézy, 700 ml vepřového bujónu, 5-10 stroužků česneku

Rohlíky nakrájíme a namočíme do vepřového bujónu. Na kostičky nakrájíme také maso a přidáme do mísy. Dále přidáme žloutky, posekané kopřivy, majonézu a utřený česnek. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme. Po té nádi...

Plněné řízky

Plněné řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky dietního salámu, 4 plátky anglické slaniny, 1 vejce, sůl, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky

Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek salámu a proužek slaniny. Přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo párátky a obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka. Smažíme do...

Nedietní řízky

Nedietní řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 100 g strouhanky, 4 vejce, 250 ml smetany, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření, sůl, 1 lžíci sojové omáčky

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády – smícháme olej, rozetřený česnek, sojovou omáčku a koření. Necháme v ledničce nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z marinády, ale tak, aby na nich trochu zůstala, obalíme ...

Sádlo z domácí pekárny

Sádlo z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sádlo vepřové surové

Sádlo nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5cm vložíme do domácí pekárny a zapneme program džem, po skončení procesu znova zapneme pekárnu na stejný program, pak scedíme a škvarky použijeme dle chuti. Je vynikající!

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 2 uvařená vejce, 2 nakládané okurky, 1 cibule, 2 lžička hořčičné omáčky, sůl dle chuti, pepř mletý dle chuti, petrželová nať

Pevné složky semeleme na masovém strojku, přidáme koření, promícháme. Mažeme na chléb a posypeme jemně sekanou petrželkou-

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

Zeleninový salát s masem

Zeleninový salát s masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 250 g vepřového masa, 3 lžíce kečupu, sůl, mletá paprika

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso. Osolíme, přidáme mletou papriku, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom přidáme částečně rozmraženou zeleninu, lehce přisolíme, podlijeme a dodusíme do měkka. Kd...

Špekáčky na pivě

Špekáčky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 špekáčků, 4 cibule, 4 stroužky česneku, 4 feferonky, 4 lžíce kečupu, 1 černé pivo

Oloupané špekáčky podélně nařízneme, vzniklou kapsu naplníme kolečkem cibule, plátkem česneku a kouskem feferonky. Naplněné špekáčky klademe těsně k sobě do zapékací misky (remosky) tak, aby se nerozvíjely. Zalijeme kečupem, podlijeme černým pivem...

Vuřt guláš

Vuřt guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Kabanosu, 2 lžíce sádla, 5 cibulí, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku pálivé mleté papriky, 1 lžíci hladké mouky, 1 zelenou papriku, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1-2 stroužky česneku, sůl, 3 dcl vody

Na sádle osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme kolečka salámu, osmahneme, zasypeme sladkou i pálivou paprikou a moukou, opečeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou papriku, majoránku, utřený česnek, podle chuti přisolíme a k...

Děčínský kotlet

Děčínský kotlet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové pečeně, 15 ml rostlinného oleje, 15 g másla, 10 g šunky, 1/3 vejce, 15 g nakládaných žampionů, 50 g 33% smetany, 0,1 dcl bílého vína, mletý pepř, sůl

V kotletě z vepřového masa nařízneme kapsu, kterou naplníme touto směsí: na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do podušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce a necháme za stálého míchání srazit...

Kotlety Hit

Kotlety Hit

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 rajčata, 2 papriky, 100 g Eidamu (Edamu), 4 lžíce kečupu, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl

Do olejem potřeného pekáčku vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe anglickou slaninou, šunkou, plátky rajčat a nakrájenou paprikou. Posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka

stránka: