Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 43

Hovězí maso na klacku

Hovězí maso na klacku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 stroužky česneku, 2 ks cibule, 1 kousek feferonky, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce vody, 1 lžíce oregana, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce olivového oleje

Rozmixujeme česnek s cibulí, feferonkou, vinným octem, oreganem, worcesterem, 4 lžícemi oleje a vody. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme ho marinádou a necháme odležet. Poté maso napícháme na klacíky a upečeme zvolna na pánvi. Podáváme s brambory.

Roštěnky v zelenině

Roštěnky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 4 ks paprik, 4 ks rajčat, 5 lžíc olivového oleje

Plátky roštěnek lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran a poté zvolna dopečeme. Ke konci pečení maso potřeme 1 stroužkem utřeného česneku. Na další pá...

Grilované uzené koleno

Grilované uzené koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzené koleno, voda, grilovací koření, 5 lžic olivového oleje

Uzené koleno povaříme cca 30 minut v horké vodě, poté osušíme, potřeme grilovacím kořením a olejem. Necháme několik hodin odležet. Poté zvolna opékáme na grilu ze všech stran do měkka. Podáváme s hořčicí a chlebem.

Panenka v těstě s ořechy

Panenka v těstě s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 50 g strouhanky, 50 g mletých lískových jader, 250 g listového těsta, 5 lžic jemně nasekané petrželové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 3 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřovou panenku osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme odležet. Poté vepřovou panenku opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Připravíme si směs z nasucho opečené strouhanky, mletých...

Grilovaná vepřová žebírka

Grilovaná vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových žebírek, 100 ml kečupu, 70 ml olivového oleje, 4 lžíce medu, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce vinného octa, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička drceného koriandru, 1 cibule, špetka chilli koření

Vepřová žebírka nakrájíme na kousky. V míse smícháme kečup, olivový olej, med, sojovou omáčku, lžičku vinného octa, namletou cibuli, prolisované stroužky česneku, drcený pepř, odcený koriandr a podle chuti chilli koření. Přísady promícháme, do mar...

Špalíčky z bůčku

Špalíčky z bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 sáček kyselého zelí, 4 podrcené jalovčinky, špetka drceného kmínu, troška petrželky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Vepřový bůček osolíme, posypeme drceným kmínem. Rychle je opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Zelí scedíme, nasypeme do pekáčku, pokryjeme vepřovým bůčkem, zakapaeme olejem, posypeme podrcenými jalovčinkami, vložíme do trouby a pečeme do měk...

Nadívaný bůček

Nadívaný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 4 rohlíky, 100 g mletého uzeného masa, 2 vejce, trochu petrželky, trochu mléka, 5 lžic strouhanky, špetka muškátového ořechu, špetka drceného kmínu, špetka pepře, špetka soli

Vepřový bůček si vykostíme a vyřízneme do něj velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetka muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem, promícháme a...

Vepřové soté s paprikami

Vepřové soté s paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 5 paprik, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 feferonky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 hrneček vývaru, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso nakrájíme na kostky, posypeme lžící hladké mouky a promícháme. V hrnci rozpálíme olej, zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli, přidáme maso, nakrájené feferonky a opečeme. Lehce opečenou směs posypeme lžičkou mleté sladké papriky, z...

Dušené vepřové plecko na mrkvi

Dušené vepřové plecko na mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové plece, 500 g mrkve, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička másla, 2 lžičky hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plecko vykostíme, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, vložíme maso a opečeme z obou stran. Poté ho podlijeme vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu a dusíme do měkka. Když je maso poloměkké, přidáme k němu mrkev, lž...

Řízky naruby

Řízky naruby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 300 g Eidamu (Edam), 2 vejce, trochu strouhanky, kmín, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Obalíme je ve směsi jemné strouhanky smíchané s jemně nastrouhaným eidamem, poté je obalíme v rozšlehaných vejcích, vložíme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Podává...

Vepřová krkovice s párky

Vepřová krkovice s párky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 4 nožky párků, 30 g rozinek, 1 sklenka piva, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička cukru, špetka zázvoru, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovici vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a kouskem nastrouhaného zázvoru. Maso necháme chvíli odležet a poté ho opečeme ze všech stran na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, podlijeme pivem, přidáme rozinky, kečup, lžíci nastrouhaného per...

Švédská roštěnka

Švédská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 40 g oleje, 3 cibule, 20 g hladké mouky, 60 g strouhaného sýra, sůl, pepř, voda

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme pokrájenou cibuli, spolu s masem ji osmahneme, přilijeme vodu a udusíme. Udušené roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, chvíli povaříme, přes síto nalijeme na ...

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 feferonka, 1 hrneček vývaru, 10 lžic ostrého kečupu, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovičku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme odležet. Do pánve dáme rozpálit olej a maso opečeme z obou stran, poté přeložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem, přidáme nadrobno nakrájeno...

Grilovaná krkovička

Grilovaná krkovička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřové krkovice, 1 hrst sušeného rozmarýnu, 1 hrst sušené šalvěje, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušeným rozmarýnem a šalvějí, zakápneme olivovým olejem, necháme v chladu několik hodin odležet. Poté maso opečeme na grilu z obou stran do měkka. Podáváme s brambory.

Ovarové koleno v pivu

Ovarové koleno v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřové koleno, 1 světlé pivo, 1 petržel, 1/2 celeru, sůl podle chuti

Do studené vody nalijeme čtvrtinu piva a nakrájíme na menší kusy petržel a celer. Teprve až vodu s pivem a zeleninou přivedeme k varu, vložíme očištěné koleno . Ovarové koleno v pivu se vaří tak dlouho, až je maso zcela měkké.

Kotlety s hráškem

Kotlety s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku

Kotlety opláchneme a osušíme. Potom je naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a na ní pak dáme dusit ochucené maso. Mírně podlijeme horkou vodou a masoxem, přidáme lisovaný česnek, posypeme oregánem a necháme ...

Játra smažená v těstíčku

Játra smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka, 1 špetka sladké papriky, sůl, pepř, 1 svazek petrželky, 1 cibule, rostlinný olej

Játra nakrájíme na menší plátky. Vejce rozmícháme s mlékem, moukou, špetkou sladké papriky, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Játra posypeme paprikou, obalíme v petrželovém těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. Nejprve z jedné stra...

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 kg sladkokyselého sterilovaného zelí, 2 cibule, 150 g paprikové klobásy, 100 ml bílého vína, petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic sádla, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme z obou stran na sádle a na oleji. Do pekáčku dáme odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, promí...

Vepřové pikantní plátky

Vepřové pikantní plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 8 kostiček sterilovaných okurek, 0,5 l vývaru, troška cibulové natě, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu několik hodin odležet. V pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje, plátky masa na něm z obou stran opečeme, vyjmeme, odložíme a do pánve přidáme máslo, zpěníme na něm nadrobno n...

Masové nudličky na houbách

Masové nudličky na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 500 g hub, 200 g sojových klíčků, 2 pórky, 2 lžičky Solamylu, 6 lžic sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce olivového oleje

Plátky naklepeme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme solamyl, lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme. Houby nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi na 2 lžících olivového oleje, osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Poté přidáme houb...

Vepřové v paprikové směsi

Vepřové v paprikové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 50 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 300 g paprik, 4 rajčata, 250 g cukety, špetka soli, špetka pepře

Prošpikujeme vepřové maso slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a dáme do pekáče, poté pokryjeme čtyřmi plátky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme do poloměkka. Poté přidáme na proužky nakrájené pap...

Hovězí steak na zelenině

Hovězí steak na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězího masa na steak, 250 ml hotové hovězí nebo drůbeží šťávy, 1 balení mražené zeleniny, rostlinný olej, pepř

Steaky si několik dní předem naložíme do olejové lázně s pepřem. Na rozpáleném oleji je zprudka opečeme z obou stran, pak vyjmeme a na výpeku osmažíme zprudka zeleninu. Zalijeme instantní masovou šťávou rozmíchanou ve studené vodě. Pár minut prohř...

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hlívy ústřičné, 4 plátky uzeného sýra, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžičky sušené či čerstvě nasekané bazalky, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, sádlo, 1 kg topinambur, 4 plátky vepřové kotlety

Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou. Dáme do před...

Zapečená zeleninová omeleta

Zapečená zeleninová omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks paprika, 4 ks rajče, 4 ks vejce, 20 dkg měkký salám, 1 hrst Strouhaný sýr, 2 lžíce slunečnicový olej, sůl dle chuti, pepř mletý

Do olejem vymazaného pekáče dáme plátky salámu,na to čtvrtky rajčat,pokrájenou papriku,osolíme,opepříme.Pekáč přikrejeme a dáme dusit do vyhřáté trouby.Pak zalijeme rozšlehaným vajíčkem,zasypeme sýrem.Pečeme dokud se vajíčko nesrazí.Posypeme zelen...

Hovězí s dušenou zeleninou

Hovězí s dušenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 500 g brambor, 4 lžíce másla, 150 g celeru, 200 g cukety, 1 cibule, špetka pepře, trocha soli, 1 lžíce hořčičného semínka, 6 rajčat, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička Solamylu

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na špalíčky a na pánvi s trochou másla asi 10 minut opékáme. Mezitím okrájíme a opereme celer a nasekáme ho na kostičky. Očištěnou cuketu rozkrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zel...

stránka: