Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 41

Pikantní moravské medailonky

Pikantní moravské medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových medailonků, směs Staročeské koření, 1 sklenka sterilované zeleniny Moravanka, 1 sklenka sterilované zeleniny mrkev s hráškem ve slaném nálevu, olej, hladká mouka, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky

Vepřové maso nakrájíme na medailonky, okořeníme staročeským kořením (pozor - ne kořením staročeská vepřová) a obalíme v mouce. Pak zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přidáme Moravanku (bez okurek a cibulek, případně i bez feferonky)...

Starořecké špízy

Starořecké špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového masa, 2 ks cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička grilovacího koření, 5 lžic olivového oleje

Maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kolečka. A střídavě napichujeme na jehly. Do misky dáme 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce grilovacího koření a promícháme. Touto směsí potřeme špízy a dáme péct zhruba na 30 minut d...

Masové kroketky s cibulí

Masové kroketky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 ks rohliku, 150 ml vývaru z kostí, 1 lžička mletého kmínu, 4 ks cibule, 5 lžic olivového oleje, 250 ml majonézy, 4 ks kápií v nálevu, 2 ks chilli papriček, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Kapie a chilli papričky nakrájíme nadrobno, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, nastrouhaný česnek, špetku soli, mletou sladkou papriku a promícháme. Odložíme do ledničky a necháme dobře vychladit. Žemli namočíme do vývaru, vymačkáme p...

Ostravský mletý řízek

Ostravský mletý řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 150 g Eidamu, 5 ks vajec, 1 lžička muškátového květu, 4 lžíce hladké mouky, 6 lžic strouhanky, troška zelené petrželové natě, špetka soli

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Poté maso umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně promícháme. Rukou tvoříme placky, které obalíme v hladké mouce, vejci, ...

Mleté maso na mrkvi

Mleté maso na mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 250 g mrkve, 5 lžíce olivového oleje, 1 balení těstovin, trochu vody, špetka pepře, špetka soli

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme mleté maso, osolíme, opepříme, poté vložíme nakrájenou mrkev na kolečka a necháme restovat. Poté zalijeme vodou a dusíme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, hotové těstoviny scedíme.

Řecký Guláš

Řecký Guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic oleje, 600 g vepřové plece nebo ramínka, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhaného sýru, 3 vejce, 1 citrón

Na rozehřátém oleji osmahneme ze všech stran maso nakrájené na kostky a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno.Vše chvíli opékáme,pak osolíme,opepříme,vmícháme papriku,mírně podlijeme a dusíme.Podle potřeby podléváme.Nakonec štávu zaprášíme moukou,pov...

Vepřové maso na medu s jablky

Vepřové maso na medu s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 4 lžíce včelího medu, 4 ks jablek, 1 ks cibule, 1 sklenka vody, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku. Když je cibulka zpěněná, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, orestujeme, přidáme med, nastrouhaná jablka na...

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jelita nebo jitrnice, trocha oleje, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4 krajíce chleba, křen

Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypem...

Řízky plněné cibulí

Řízky plněné cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší vepřové řízky, 2 cibule, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 žloutky, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce zakysané smetany, olej, Vegeta, voda, hladká mouka

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Polovinu každého řízku natřeme hořčicí a rozšlehaným žloutkem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rozdělíme na řízky, přidáme trochu křenu, řízky přeložíme a spojíme párátkem. Na pánvi je zprudka opečeme na o...

Vejce s mletým masem

Vejce s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mletého masa, sůl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička bílého vína, 2 lžičky hladké mouky do masa, 2 lžíce hladké mouky na obalení vajec, 4 natvrdo vařená vejce, 3 lžíce oleje, dušená rýže, tatarská omáčka

Mleté maso smícháme se solí, sójovou omáčkou, vínem a hladkou moukou a uděláme malé placičky, které zprudka osmažíme na rozehřátém oleji. Natvrdo vařená vejce překrájíme na půlky, obalíme v hladké mouce a také osmažíme na oleji. Do misek urovnáme ...

Kuřecí maso zapečené v mletém mase

Kuřecí maso zapečené v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 200 g uzeného masa, 500 g vepřového bůčku, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks rohlíků, 4 lžíce mléka, 2 ks vajec, 2 lžíce sádla, 1 hrst petrželky, špetka majoránky, špetka mleté papriky, špetka pepře, špetka soli

Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do misky s mlékem a necháme je nasáknout mléko. Uzené maso a bůček nakrájíme na kousky, umeleme a dáme do mísy. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpuštěném sádle dozlatova. Poté přidáme k masu,...

Krutony po tatarsku

Krutony po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g mletého masa (nejlépe míchané půl na půl), sůl, pepř, kmín, majoránka, 3-4 stroužky česneku - nakrájené, 1 větší cibule nadrobno nakrájená (část si odložíme na posypání), 2 vejce, 1-2 lžíce strouhanky (je třeba odhadnout podle konzistence), strouhanka na obalení, 1-2 rohlíky nakrájené na kolečka (1 rohlík stačí pro 2 osoby), trocha tatarské omáčky, trocha hořčice

Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli odležet. Pak si vlhčíme dlaně studenou vodou a ze směsi tvarujeme malé kuličky, které ve finále zploštíme na placičky. Ty pak obalíme ve st...

Vepřové na rožni

Vepřové na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg vepřové pečeně, 8 lžic rostlinného oleje, 1 stroužek česneku, 1 troška kmínu, 1 špetka soli

Vepřovou pečínku vykostíme, umyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky (řízky) a naklepeme na obou stranách. Řízky osolíme, potřeme česnekem, přidáme trošku kmínu a pokapeme olejem. Poté necháme na 2 hodiny odležet v chladu. Nachystané plátky masa vlo...

Ježeček

Ježeček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

strouhanka na obalení, vejce na obalení, hladká mouka na obalení, 2 ks vepřového řízku, 2 bílky, 100 g strouhaného sýra, bochník chleba, 10 ks cherry rajčátek, hrst oliv, sůl, pepř, 1 okurka

V mouce, vajíčku a strouhance obalíme kousky masa. Z bílků ušleháme sníh, osolíme a vmícháme nastrouhaný sýr. Tvoříme kuličky, které taky obalíme v trojobale a osmažíme. Na špejle napichujeme dle fantazie a chuti střídavě cherry rajčátka, kuličky ...

Ping-pong

Ping-pong

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jater, olej, 1 cibule, sůl, pepř, pažitka, 150 ml sladké smetany, 3 vejce

Cibulku opražíme, přidáme játra a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou pažitku a vše dáme do vymazaného pekáčku. Zalejeme vejci rozšlehanými ve smetaně a zapečeme v troubě.

Vepřové řízky v šunkovém těstíčku

Vepřové řízky v šunkovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 100 g šunky, 2 ks vajec, 100 g hrubé mouky, 10 lžic olivového oleje, špetka petrželky, špetka pepře, 1 špetka soli, 1 špetka soli

Těstíčko připravíme takto: Rozmícháme vejce s na nudličky nakrájenou šunkou a najemno nasekanou petrželkou, osolíme a zahustíme hrubou moukou. Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, dáme na rozpálený olej do pánvičky a navrch masa dám...

Vepřové řízky s česnekem

Vepřové řízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 4 stroužky česneku, 2 ks vajec, 50 g hladké mouky, 50 g strouhanky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, potřeme stroužky česneku, osolíme, obalíme v mouce, vejci, strouhance a dáme smažit.

Vepřové maso na smetaně s celerem

Vepřové maso na smetaně s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 1 ks celeru, 250 ml zakysané smetany, 1 sklenka vody, 1 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce sádla, špetka soli

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, sádlo si rozpustíme v hrnci a dáme na něj zpěnit cibulku. Když je cibulka zpěněná, vložíme na kostičky nakrájené maso, na nudličky nakrájený celer a osmahneme. Poté osolíme, podlijeme sklenkou vody a dusíme dom...

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks celeru, 1 ks petržele, 50 ml červeného vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce šípkové marmelády, 1 sklenka vody, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 4 lžíce olivového oleje, 4 ks jalovčinek, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, špetka tymiánu, 1 ks skořice, 1 špetka cukru, špetka soli

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, olej si rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, když je cibule zlatavá, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer a najemno nastrouhanou petržel a osmahneme. Maso na...

Vepřové maso pečené v mléce

Vepřové maso pečené v mléce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa, 1 l mléka, 10 stroužků česneku, špetka muškátového oříšku, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na plátky, dáme do hrnce, zalijeme 1 l mléka, přidáme oloupané stroužky česneku vcelku, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, opepříme, osolíme a necháme odležet přes noc v ledničce. Druhý den maso podusíme v mléce a poté dáme pé...

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 2 kuličky nového koření, 5 lžic nasekané pažitky, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Maso dáme do 1 l horké vody, přidáme očištěnou a na půlku překrojenou cibuli, dvě kuličky nového koření a uvaříme doměkka. Z másla a hladké mouky si vytvoříme jíšku, kterou zalijeme 0,5 l vývaru, rozšleháme, osolíme a povaříme. Poté přilijeme smet...

Vepřové ragú se smetanou

Vepřové ragú se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 nožičky párků, 2 ks cibule, 100 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 1 sklenka vody, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 kuličky nového koření, trochu pažitky na ozdobu, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na kostičky, olej si rozpálíme v hrnci, cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme na kostičky nakrájené maso, opečeme po všech stranách, podlijeme vodou a dusíme doměkka. K...

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 ks cibule, 100 g čerstvých hub, 1 lžíce másla, 4 ks vajec, 4 plátky Eidamu , 4 lžíce olivového oleje, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vývaru z kostí, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, máslo si rozpustíme v hrnci a podusíme na něm nakrájené houby. Poté přidáme rozkvedlaná vajíčka a vytvoříme houbovou míchanici. Plátky vepřového masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme, poklademe plátkem eidam...

Ostravská vepřová jehla

Ostravská vepřová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 1 ks cibule, 50 g slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 lžička sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme nadrobno, poté ji orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme maso a opečeme ho po všech stranách. P...

Roštěná na zázvoru

Roštěná na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěné, 1 ks cibule, 10 ks brambor, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka mletého zázvoru, špetka pepře, špetka soli

Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, vložíme roštěnky a opečeme je ...

stránka: