Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 37

Bratislavská kotleta

Bratislavská kotleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kotlety, 1 velká cibule, 2 lžíce rostlinného oleje (může být řepkový), 2 kostky hovězího bujónu, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 lžíce hrášku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 lžíce octa, 1 sterilovaná okurka, 2 l vody, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 3-5 dcl plnotučného mléka

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na plátky nakrájenou kotletu, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme vodu, hovězí bujóny, mrkev nakrájenou na kostky, celer nakrájený na kostky a hrášek. Vaříme cca 2h, dokud m...

Jemneho kotlety

Jemneho kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, troška česnekové drťi (Rossk), 100 ml olivového oleje, 1 lžička bazalkového pesta, 3 velmi tence nakrájená rajčata, špetka soli

Vepřové kotlety omyjeme a nemusíme naklepávat. Naložíme je do směsi olivového oleje a česnekové drti (dle chuti si přidejte, kolik máte rádi) cca na 2 hodiny. Pak je trošku nasolíme a zprudka osmahneme na pánvi. Poté ztlumíme oheň a podusíme cca 1...

Vepřové roládky plněné párkem

Vepřové roládky plněné párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa - 2 válečky z kýty, 2 párky, sůl, pepř barevný (čtyř barev), máslo na opečení masa, olivový olej na opečení masa

Ostrým nožem vytvoříme do každého vepřového válečku hluboký zářez, kterým vytvoříme úzkou kapsu. Do ní vsuneme nožičku párku. Maso pak osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Dáme rozpálit pánev a na ni nalijeme trochu olivového oleje a ...

Oběd z pekáče

Oběd z pekáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 0,5 kg vepřové krkovice, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme kostičky brambor, do středu dáme kostky masa(máme 3 pruhy-brambory, maso, brambory). Česnek neloupeme, celé stroužky přidáme k bramborám. Maso...

Vepřové kotlety Texas

Vepřové kotlety Texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 1/2 sáčku grilovacího koření Texas Kotányi, 50 ml oleje, 2 avokáda, 2 hrušky, 1 ml citronové šťávy

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme čistou utěrkou a po obou stranách lehce naklepeme. Směs koření promícháme s olejem a vzniklou marinádou přelijeme kotlety. Pak je necháme aspoň 60 minut odležet v chladu. Marinované maso položíme na olejem potřený ...

Hnízdečka

Hnízdečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 20 dkg strouhaného Eidamu (Edam), olej, pepř, sůl, plnotučná hořčice na potření masa, 4 ks vajec

Maso z kotlet si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji. Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet si uděláme tunýlek ze sýru tak, aby uprostřed vzniklo místečko na volské oko. Pak je zpět p...

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové pleci, 1 velká sklenka leča, 1/2 až 3/4 kg brambor (podľa veľkosti hrnca), 2 stroužky česneku, 1-2 cibule, troška majoránky, 2-3 lžičky sojové omáčky, troška kmínu, troška mleté papriky, špetka pepře

Cibule nakrájame nadrobno a osmahneme do sklovita. Na nich udusíme na kocky nakrájané mäso, dochutíme sójovou omáčkou prípadne vegetou, rascou /kmínom/, korením /pepřem/, paprikou a pridáme cesnak. Mäso udusíme domäkka, potom pridáme lečo a zemiak...

Vepřové závitky s chutí Itálie

Vepřové závitky s chutí Itálie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 lžíce bazalkového pesta, 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, 1 balení Mozzarelly (1 kulička), 50-100 ml bílého vína, 150 ml sladké smetany, 80 g Nivy, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce rostlinného oleje

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a...

Roštěnky od čerta

Roštěnky od čerta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěné, sůl, mletý pepř, hořčice, cibule, kečup, chilli koření, olej, máslo, 200 ml červeného vína

Plátky roštěné nakrájíme na malé kousky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a čili. Maso naložíme do této marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Opečeme je na ...

Kebab

Kebab

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopové panenky, 400 g mletého masa, česnek, 2 ks feferonek, olivový olej, mletá pálivá paprika , cibule, tymián, sůl, pepř

Skopovou panenku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme je k masu. Přilijeme 3 lžíce olivového oleje a opepříme. Vše promícháme a až do grilování necháme uležet. Mleté maso vložíme do mísy, nastrouháme k němu cibu...

Salát s grilovaným masem

Salát s grilovaným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 400 g grilovaného masa, 250 g plísňového sýra, 10 ks cherry rajčátek, 300 g zeleného a fialového listového salátu

Nakrájenou slaninu osmahneme na pánvi. Do mísy vložíme natrhané saláty, rajčátka, kousky grilovaného masa. Posypeme slaninou a rozdrobeným modrým sýrem. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Hovězí na celeru

Hovězí na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 cibule, 1-2 kořeny bulvového celeru, 1 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, pepř, kmín, sůl

Celer a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Plátky hovězího naklepeme, opepříme, osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku opečeme po obou stranách. K opečenému masu přidáme cibuli a celer a ještě chvíli společně opékáme,...

Polévka se švestkami

Polévka se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 petržel (kořen i nať), 1 cibule, 2 ks vajec, 250 g sušených švestek, 230 g hladké mouky, 200 g smetany, 40 g másla, ocet, sůl

Švestky namočíme na několik hodin do teplé vody. Maso nakrájíme na kousky, osmažíme na oleji. Kostičky cibule, nastrouhanou mrkev a petržel dáme na olej, když vyndáme maso. Zalijeme 2,5 l vody, dáme zpět maso a vaříme. Z mouky, másla a vejce vytvo...

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa (kýta či krkovice), 3 ks cibule, 1 sklenka křeníku - jakéhokoli ostrého naloženého křenu, 200 ml smetany

Cibuli postupně oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Pak cibulová kolečka osmahneme na oleji ve větší pánvi. Uzené maso nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli a rychle orestujeme. Potom maso společně s cibulí přendáme do pekáčku. V mis...

Vepřová panenka báby Máry

Vepřová panenka báby Máry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké vepřové panenky, čerstvá šalvěj, čerstvý rozmarýn, čerstvý koriandr, čerstvá petrželka, čerstvá saturejka, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvě nadrcený pepř, sůl

Panenky omyjeme a osušíme. Připravíme marinádu z bylinek. Všechny bylinky posekáme najemno, prolisujeme česnek, přidáme citrónovou šťávu a vše smícháme s olivovým olejem. Maso osolíme, posypeme čerstvě nadrceným pepřem a potřeme marinádou. Vše nec...

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg telecího masa, 200 g uzeného špeku, 3 ks cibule, 1/2 sklenky piva, 50 g octa, kořenící směs dle chuti, mletý černý pepř, sůl

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu ležet. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbyt...

Krůtí srdce na špeku

Krůtí srdce na špeku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg krůtích srdcí, 1 větší cibule, 20 dkg uzeného špeku, 4 stonky řapíkatého celeru, 1 kostka masoxu, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, petrželová nať

Na kostičky nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné nevzhledné části, přepůlíme a nakrájíme podélně na nudličky. Srdce propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se š...

Vepřové nudličky s banány

Vepřové nudličky s banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových řízků, 2 ks cibule, 4 ks banánů, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 ks paprik (2 červené, 2 zelené), petržel, mletá paprika , mletý pepř, sůl

Oloupeme cibuli, nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme do zlatova. Řízky osolíme a opepříme a nakrájíme na tenké proužky. Maso přidáme na pánev k cibuli a opékáme na mírném ohni asi 10 minut. Papriku nakrájíme na proužky. Nasypeme k masu a cibuli,...

Polévka z hovězího ocásku

Polévka z hovězího ocásku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí oháňky, 1,5 l vody, 1 ks cibule, 1 ks květáku, 100 g sterilovaného hrášku, 4 lžíce nadrobno nasekané petrželky, 50 g másla, 5 lžic hladké mouky, špetka pepře, špetka soli, 150 g kořenové zeleniny

Hovězí ocásky omyjeme, nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Necháme vařit zhruba hodinu. Kořenovou zeleninu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu, dále přidáme oloupanou cibuli, opepříme, osolím...

Pomazánka z kachních jater

Pomazánka z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g tuku, 1 ks cibule, 200 g kachních jater, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 lžičky plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Tuk si rozpustíme, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, orestujeme. Když je cibule orestovaná, přidáme omytá a na menší kousky nakrájená játra a zprudka opečeme ze všech stran. Poté podlijeme trochou vody a necháme játra vychladnout. Kdy...

Vepřové plátky na česneku

Vepřové plátky na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky libového vepřového masa, sůl, pepř, grilovací koření (případně jiné dle chuti), 4-8 stroužků česneku, voda na podlití, olej, sádlo

Připravíme si maso(do pekáčku dáváme vždy jako plátky, chuť česneku a koření je lepší a maso se rychleji peče), okořeníme, česnek rozdrtíme se solí a potřeme tím maso. Plátky dáme do pekáčku s troškou oleje a sádla a zalijeme asi sklenkou vody(aby...

Vepřová polévka s estragonem

Vepřová polévka s estragonem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele, 1 bulvový celer, 1 cibule, 75 g rýže, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 svazek čerstvého estragonu, 1 citrón, 1 svazek petrželové natě, sůl

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Kousky vepřového vaříme zvolna ve vodě se solí a průběžně odebíráme z hladiny vývaru pěnu. Mezitím oloupeme cibuli a očistíme kořen petržele, celeru, mrkve a vše nakrájíme na malé kousky. Když...

Pikantní tokáň na cibuli

Pikantní tokáň na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového masa dle libosti (vepřové, hovězí, krůtí), 4 ks cibule, 100 g žampionů, 3 stroužky česneku, mletá paprika, petrželová nať, sůl, pepř celý i mletý, olej, troška smetany

Maso omyjeme, nakrájíme na tenčí plátky, které pak osmažíme prudce na oleji. Když jsou plátky lehce osmažené, vyndáme je z pánve a na stejném oleji podusíme cibuli, kterou zalijeme hrnkem studené vody. Když cibule změkne, přidáme sloupnuté, umyté ...

Masové špízy s rajčaty

Masové špízy s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 3 snítky tymiánu, rozmarýn, bazalka, 60 ml olivového oleje, sůl, pepř, 250 g cherry rajčátek

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky. Rajčata omyjeme, vyřízneme stopky a střídavě s kostkami masa napichujeme na špejle a ukládáme do mísy. Česnek nadrobno posekáme. Tymián, rozmarýn a bazalku opereme, otrháme listy a naj...

Vepřový či kuřecí řízek v sýrové omáčce

Vepřový či kuřecí řízek v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy kuřecího prsa na řízek, 30 dkg strouhaného Eidamu, 1 balení šlehačky, 1 lžička soli, 1/2 lžička mletého pepře, 2 vejce, 1 dcl mléka, 4 lžíce hladké mouky

Je jedno zda použijeme vepřový či kuřecí plátek. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky a mléka. Pak je lehce osmažíme na pánvi, naskládáme do pekáčku a zalijeme šlehačkou, smíchamou se strouhaným sýrem, popř. troch...

stránka: