Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 34

Vepřové kotlety na zázvoru

Vepřové kotlety na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mletého zázvoru, špetka soli, špetka mletého kmínu

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a poprášíme moukou. Rozehřejeme lžíci sádla a maso opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme druhou lžíci sádla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. K osmažené cib...

Zapečené italské kotlety

Zapečené italské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety (nejlépe s kostí), 2 rajčata, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, lžička tymiánu, lžička bazalky, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 100 g strouhaného sýra, rukola

Kotlety velmi mírně naklepeme, osolíme a opepříme, pak je zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem - ale jen kratince, než se maso "zatahne". Mezitím si rajčata nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Opečené kotlety přendáme do pekáčku, posy...

Vepřové se sýrem a smetanou

Vepřové se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků Vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 250 ml zakysané smetany, 4-5 stroužků česneku, 200 g strouhaného sýra, 1 lžička mleté papriky

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran prudce opražíme na oleji. Teplotu snížíme a maso dusíme přikryté ve vlastní šťávě. Dle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Maso udusíme doměkka. Zatím co se maso dusí, kysanou smetanu smícháme ...

Misky z mletého masa

Misky z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg mletého masa, 2 vejce, špetka soli, troška pepře, troška kari koření, troška mleté papriky, troška bazalky, troška majoránky, 1 lžička mletého zázvoru, 1 balení špenátu, 100 g strouhaného sýru, nať z mladé cibulky

Mleté maso smícháme s vejcem, kořením a je-li směs řídká, zahustíme hladkou moukou. Na plech dáme pečící papír a z dobře propracované směsi mletého masa vytváříme košíčky, které klademe na papír. Špenát uděláme jako obvykle, a chceme-li jej tužší...

Krkovička na bazalce s kroketami

Krkovička na bazalce s kroketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky krkovice s kostí, troška pepře, špetka soli, 1 lžíce mleté papriky, troška kmínu, 5-7 listů bazalky, 150-300 g mražených bramborových kroket, 1 cibule, lžíce oleje nebo sádlo

Krkovičku jemně naklepeme,nařízneme,posypeme pepřem,jemně osolíme,posypeme kmínem a červenou paprikou. na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a poté orestujeme připravené plátky krkovičky.vše posypeme na drobno nakrájenou bazalkou,jemně pod...

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího , 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, lžička cukru krupice, 150 ml sladké smetany, větší svazek pažitky

Maso vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na plátky a dáme stranou, vývar použijeme na omáčku. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Do omáčky přidáme pepř, sůl, smetanu, do...

Vepřová minutka

Vepřová minutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžičky Dijonské hořčice, špetka grilovacího koření

Maso naklepáme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, z jedné strany potřeme hořčicí a posypeme moukou. Na rozpáleném oleji maso opražíme nejdřív z jedné strany (nepotřené), poté i z druhé strany a když třeba, podlijeme trochou vývaru ne...

Sekaná pečeně s hrachem

Sekaná pečeně s hrachem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 200 g hrachu, 50 g slaniny, 1 ks vejce, 1 ks malé cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce mletého pepře, 2 lžíce sádla

Hrách si přes noc namočíme do studené vody, druhý den ho v téže vodě uvaříme doměkka. Sceďíme, protřeme sítem a promícháme s mletým masem. Přidáme kostičky slaniny, utřený česnek, nasekanou cibuli, vejce, osolte a opepřete. Směsí naplňíme sádlem ...

Bretoňský jehněčí řízek

Bretoňský jehněčí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jehněčího steaku, špetka soli, 1 lžička mletého pepře, 2 lžíce másla, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 300 ml rajčatového protlaku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Pak na ně položíme fazolky a přelejeme rajčatovým protlakem nebo rajčatovou omáčkou.

Vepřové kotlety se sýrem

Vepřové kotlety se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 kousků vepřové kotlety, 1-2 cibule dle velikosti, 4 lžičky grilovacího koření, 4 lžičky mleté papriky , 2 lžíce másla, 25 dkg Eidamu, 4 lžičky Vegety - či dávám Podravku

Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky (může být i nasekaná s kostí), většinou ji jen pomačkám a nenaklepávám, pokud nejsou plátky silné a položíme na plech vymazaný máslem. Nesolit! Cibuli pokrájíme na hodně drobné kousky - aby nepadala. Maso...

Zahradnická pečeně

Zahradnická pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího předního, 100 g mrkve, 100 g květáku, 50 g bulvového celeru, 50 g hrášku

Plátky masa opečeme nasucho, podlijeme a dusíme. Před dokončením šťávu zahustíme moukou a přidáme zvlášť podušenou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Do hotového vložíme máslo. Lze přidat trochu šťávy z citrónu podle chuti.

Ražniči se šunkou

Ražniči se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g libového vepřového masa, 100 g šunky, 1 rajče, 2 lžíce másla

Maso naklepeme, nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehlice s kouskem silnějšího plátku šunky a plátkem rajčete. Vložíme do pekáčku, trošku podlijeme a v troubě dusíme doměkka. Omastíme máslem.

Masová telecí pomazánka

Masová telecí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželky, 3 lžíce kečupu

Maso uvaříme. Trochu opraženou mouku rozředíme šťávou z udušeného masa a mlékem. Povaříme na kaši, přidáme kečup. Necháme mírně vychladnout, přidáme umleté nebo jemně nasekané maso a nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme s pečivem.

Vepřové plátky na celeru

Vepřové plátky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 200 g celeru, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla

Naklepané plátky opečeme nasucho, pak podlijeme a dusíme. Přidáme na nudličky nakrájený celer. Štávu zahustíme moukou a máslem.

Italské vepřové řízky

Italské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce olivového oleje

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek, jednu lžíci mouky, jemně nastrouhaný parmazán a olivový olej. Maso naklepáme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Řízky vysmažíme na oleji a polo...

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových kotlet bez kostí , 2 cibule, 8 stroužků česneku, 8 sterilovaných okurek, balení sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 balení šlehačky- lze nahradit kysanou smetanou , 3 lžíce jíšky Knorr, špetka pepře, špetka soli, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kape...

Zbojnický rožeň

Zbojnický rožeň

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa (kýta, krkovice), 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, špetka soli, troška pepře, lžíce grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 papriky, lžíce oleje, 3 rajčata, 1 lžíce citronové šťávy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na...

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kvalitního a libového hovězího masa (nejlépe svíčkové) , 1 vejce, špetka soli, troška pepře, troška mleté papriky, trocha chilli pasty, lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, lžíce kečupu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 10 plátků chlebu na topinky

Hovězí maso nejméně 2x pomeleme, případně naškrábeme, máme-li svíčkovou. Do mletého masa pak přidáme cibuli nakrájenou velmi najemno, vejce, sůl, pepř, papriku, chili pastu - pokud chceme mít tatarák pikantnější, jinak ji můžeme vynechat. Dochutím...

Holandské řízečky

Holandské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, lépe bez tuku, 200 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, 5 lžic strouhanky (podle potřeby i více), špetka soli, špetka pepře, 150-200 g strouhaného sýra, 1/2 šálku hladké mouky, 1-2 vejce, hrneček strouhanky

Vše v misce prohněteme a tvoříme malé placičky, které obalíme v trojobalu jako řízek a na nižší teplotu smažíme. Jako příloha je dobrá bramborová kaše a zelenina, klidně i zeleninový salát.

Plněná vepřová krkovička

Plněná vepřová krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky z vepřové krkovice, 100 g uzeného sýra, 100 g slaniny, 2 feferonky, 3 vejce, 1/2 sklenky sterilované papriky (kapie), 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce nasekané petržele

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, speníme na oleji, pridáme nakrájanú slaninu, na kocôčky nakrájané feferónky a restujeme. Pridáme nakrájanú kapiu, osolíme, okoreníme čiernym korením, vl...

Kotlety s česnekovým krémem

Kotlety s česnekovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřového masa , špetka soli, špetka pepře, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1/2 lžičky sušeného oregana, 6 lžic olivového oleje, 200 g taveného sýra, 3 lžíce zakysané smetany, 6 stroužků česneku

Maso opláchneme, osušíme a naklepáme. Olej smícháme se solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Maso vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny odležet. Poté maso na suché pánvi opečeme, podlijeme trochou vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Tavený sýr v...

Maminčina sekaná

Maminčina sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové plece, 5 rohlíků, 1/2-3/4 l mléka, 4 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 3-5 stroužků česneku, 2 větší cibule, 1 lžíce soli, troška pepře, troška majoránky

Maso umeleme a rohlíky namočíme do mléka. Do mletého masa přidáme vajíčka, na kousky nakrájenou cibuli, hladkou mouku a zamícháme. Potom přimícháme namočené rohlíky, osolíme, dochutíme majoránkou, pepřem a česnekem. Pokud je směs příliš řídká, při...

Katův meč

Katův meč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 1 sklenka leča, 10 sterilovaných okurek, 3 lžíce ostrého kečupu, kousek chilli papričky, 2 lžíce Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, podlijeme trochou vody a udusíme do poloměkka. Pak přidáme lečo, na malé kostičky nakrájené okurky, nakrájené feferóny nebo čili, kečup, hořčici, směs osolíme a opepříme. Udusíme doměkka. Podáváme s...

Vepřové kotlety se sýrovo - žampiónovou omáčkou

Vepřové kotlety se sýrovo - žampiónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 200 ml masového vývaru, 100 g taveného sýra, 150 g žampionů, 150 ml mléka, pár kapek citronové šťávy, 1 šálek hladké mouky, 1 lžička mleté papriky , špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2-3 lžíce rostlinného oleje

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a necháme 30 minut odležet. Potom plátky obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji z obou stran. Maso přeložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při 2...

Vepřová specialitka

Vepřová specialitka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa /karé/, 1 sklenka sterilované červené papriky (kapie), 1 sklenka sterilovaných okurek, 4 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 1 konzerva sterilovaných rajčat /400/, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudle. Osolíme, opepříme a na oleji prudce osmahneme. Pak teplotu snížíme a maso dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Dle potřeby podlijeme vodou. Mezitím si nakrájíme okurky a kapii na tenké proužky. Vložíme je do kastrolu, zalijem...

stránka: