Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 30

Hovězí na kyselých okurkách

Hovězí na kyselých okurkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžíce hladké mouky, 2 dcl červeného vína, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na nudličky cca 2 cm a podusíme na oleji a cibulce. Když je maso téměř měkké, přidáme nadrobno nakrájené okurky a dodusíme doměkka. Zalijeme jogurtem rozkvedlaným s hladkou moukou, povaříme, zalijeme červeným vínem a prohřejeme.

Vepřová játra na slanině

Vepřová játra na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových jater, 50 g slaniny, 2-3 špetky soli, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla, troška pepře, 10 lžic masového vývaru

Odblaněná a na proužky pokrájená játra protáhneme proužky slaniny, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme sádlo, játra na něm po každé straně asi 3 minuty opékáme a přendáme je na teplou misku. Zbylou šťávu zaprášíme moukou, zasma...

Jelítková polévka

Jelítková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jelítka, 4 plátky anglické slaniny, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, troška pepře, 2 špetky soli, 1 lžíce majoránky, 3 lžíce krup

V hrnci dorůžova vyškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, zpěníme na ní nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Do hrnce vymačkáme obsah jelítek, krátce osmažíme a zalijeme vroucí vodou. Přidáme kostku masoxu, utřený česnek, pepř, sůl...

Pajšlová polévka

Pajšlová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg plící, 3 l vody, 2 mrkve, 1 celer, 1 cibule, 1 lžička pepře, 1 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžička soli, 100 ml acidofilního mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce

Dobře omyté plíce dáme vařit do studené osolené vody spolu s očištěnoou celou zeleninou a kořením. Zvolna vaříme. Když je vše měkké, necháme vychladnout. Vývar scedíme a zavaříme do něho acidofilní mléko rozšlehané s moukou a alespoň 10 minut vaří...

Portugalské telecí filé

Portugalské telecí filé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kýty, 250 g rajčat, 100 g zeleného hrášku, 200 g květáku, 100 g žampionů, 250 g uvařené dlouhozrnné rýže, 400 g smažených bramborových hranolků, 100 g sádla, 100 g másla, 50 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Teľacie stehno nakrájame na tenké rezne, naklepeme, posolíme a z jednej strany pomúčime. Opečieme z oboch strán na masti. Do tuku z opekania pridáme trochu masla a šťavou zalejeme mäso. Očistíme rajčiaky, pokrájame ich na kolieska a trochu podusím...

Jehněčí plecko na divoko

Jehněčí plecko na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí plece, 80 g slaniny, 1cibule, 50 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, troška mletého pepře, 2 bobkové listy, troška majoránky, sůl podle potřeby

Vykostené jahňacie pliecko popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list a pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikr...

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového masa, 300 g mrkve, 800 g brambor, 2 velké cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 100 g zeleného hrášku, 1 lžíce zelené petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 1 kostka masoxu, troška mletého pepře, 3 lžíce kečupu, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou a rozotretým cesnakom dáme na olej. Očistíme zemiaky, mrkvu, pridáme vodu, v ktorej sme rozpustili masox a na miernom ohni povaríme s mäsom asi 80 minút, v tlakovom hrnci menej. Asi 30 minút pred dova...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Rizoto z husích drobů

Rizoto z husích drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g husích drobů (mohou být i kuřecí), 200 g dlouhozrnné rýže, 1 větší cibule, 150 g kořenové zeleniny, 50 g sádla, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové ňati

Očistené pokrájané husacie droby dáme na opraženú cibuľu. Trochu ich popražíme, podlejeme vodou a udusíme nie celkom do mäkka. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu, pokrájanú na kocky. Podusíme s drobami asi 15 minút, posolíme, pridáme prebratú a um...

Popovický guláš

Popovický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 dkg hovězího masa , 200 g chleba, 1 lžička kmínu, 1 lžíce křenu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mleté sladké a 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička pepře, 1 sklenka piva, 1 lžička soli, 5 dcl masového vývaru

Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečeme. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme ještě kmín a dusím...

Hovězí v kávové omáčce

Hovězí v kávové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího masa nakrájeného na kostičky , 250 ml bílého vína, 100 ml silné černé kávy, 70 g másla, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

V hrnci na 40g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, přidáme maso, které opečeme, zalijeme vodou, osolíme, posypeme oregánem, pepřem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou připravenou z ...

Lahůdkové kotlety s kyselým zelím

Lahůdkové kotlety s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového karé, 700 g kyselého zelí, 2 cibule, 2 brambory, sůl podle potřeby, 80 g sádla, 3 lžíce hladké mouky, 80 g uzeného strouhaného sýru, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 100 g uzené slaniny, 20 g strouhaného křenu, troška cukru, špetka kmínu

Mäso nasekáme na kotlety a okrajové blany narežeme. Potom ich osolíme, obalíme v múke a opečieme na masti. Do výpeku dáme zvýšok múky, rascu a opražíme. Pridáme postrúhaný syr, rozotretý cesnak, mletú papriku, zalejeme šťavou z kapusty, pridáme op...

Rumunský guláš

Rumunský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 80 ml olivového oleje, 2 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, 150 g zelené papriky, 150 g rajčat, 100 g lilku, 4 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce hladké mouky, sůl podle potřeby, cca 1500 ml vody

Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, papriku, soľ a za občasného pomiešania dusíme. Neskoršie podlejeme horúcou vodou a prikryjeme. Osobitne na malom množstve oleja udusíme na rezance pokrájanú zelenú papri...

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg šunkového salámu v celku, 3 středně velké uvařené brambory, 1 střední cibule, 2 sterilované okurky, marináda: 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička cukru krystal, 1 lžíce octa, 1 lžíce plnotučné hořčice, 0,5 lžičky mletého pepře

Šunkový salám, uvařené brambory a okurky nastrouháme najemno do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a vše promícháme. Pak přidáme vychladlou marinádu (směs necháme pár vteřin spěnit na sporáku v kastrolku a necháme vychladnout) opět promíchá...

Vepřová kýta s ananasem

Vepřová kýta s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 150 g ananasového kompotu, 50 g mandli, 1 lžíce Solamylu, 50 ml dezertního červeného vína, sůl podle potřeby, 5 lžíc olivového oleje, 1 lžíce petrželky, 1 lžička sojové omáčky

Mäso pokrájame na tenke rezance, osolíme, pomiešame s rozmočeným Solamylom a opražíme v rozohriatom oleji do zlata. Potom pridáme ananásový kompót pokrájaný na malé kocky a olúpané opražené posekané mandle, pokvapkáme vínom a dusíme do mäkka. Nak...

Karbanátky na jablkách

Karbanátky na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 lžíce hořčice, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 velké jablko, sůl, 1 balení šťávy k masu, pepř, instantní tmavá jíška

Smícháme maso, vejce, strouhanku a hořčici a dochutíme solí a pepřem. Vytvarujeme 8 karbenátků. Na pánvi zahřejeme olej a karbenátky opékáme z každé strany 4-5 min, vyjmeme a uchováme teplé. Mezitím omyjeme jablko, vyjádříme a nakrájíme na plátky....

Hovězí karbanátky s bramborovou krustou

Hovězí karbanátky s bramborovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 1 plátek slaniny, 150 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1/2 lžičky majoránky, sůl, pepř, 1/2 menší mrkve, 1 menší brambor, 1 lžíce olivového oleje

Oloupeme a nakrájíme cibulku i slaninu. Oddělíme vejce, bílek dáme do misky, přidáme k němu maso, cibulku, slaninu, majoránku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a dochutíme a tvarujeme karbenátky. Oloupeme mrkev a bramboru, omyjeme je a nastrouh...

Janovského pečínka

Janovského pečínka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřových jater, 4 vejce, 2 dcl oleje, 250 ml sladké smetany, lžička soli, 2 lžičky Vegety

Pečienku, vajcia, olej a smotanu na šľahanie dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkú kašu. Osolíme a dochutíme troškou vegety. Pekáč vymastíme maslom alebo olejom a posypeme trochou strúhanky. Zmes vylejeme na pekáč alebo do misy z jánskeho skla a ...

Stejkové proužky na cibulce a topince

Stejkové proužky na cibulce a topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové nebo minutkového masa, 6 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžička hnědého cukru, 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, špetka soli, 1-2 snítky čerstvého tymiánu , 4 plátky chleba, 2 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku

Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu. Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na ...

Zabíjačková klobása

Zabíjačková klobása

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, sůl podle potřeby, 6 lžíc bílého vína, 100 ml sladké smetany, troška mletého pepře, troška citronové kůry, 50 g sádla

Bravčové mäso zomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, biele víno, sladkú smotanu a všetko dobre premiešame. Dobré umyté tenké čreva navlečieme na plniacu striekačku a opatrne plníme. Hotové klobásy uzavrieme a po oboch ...

Žárská pochoutka

Žárská pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřových jater, 500 g vepřové kýty, 150 g debrecínských párků, 250 g brambor, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, troška mletého pepře, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Bravčové stehno a pečeň pokrájame na rezance, urestujeme ich spolu s cibuľou, soľou a korením. Zo zemiakov, múky , soli, majoránky, korenia, cesnaku a vajec pripravíme zemiakové placky. Do každej dáme urestované mäso, potom ju stočíme a na jej v...

Topinková svačinka

Topinková svačinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků chleba, 10 dkg trvanlivého salámu, 3 vejce, 1 cibule, 12 plátků plátkového sýra, 1 hrst majoránky, troška Vegety, troška mleté papriky

Chleba nakrájíme na plátky, ty pak ještě rozpůlíme na půlky. Opečeme je v topinkovači. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, do kastrůlku nebo na pánvičku dáme olej a osmahneme cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený salám, trochu osmahneme. Přid...

Játrové posúchy

Játrové posúchy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 150 g brambor, 2 vejce, 50 g strouhanky, 80 ml oleje

Pečeň odblaníme, pomelieme, pridáme postrúhané zemiaky, soľ, vajcia a zahustíme strúhankou. Robíme malé posúchy, ktoré opekáme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou.

Dušené telecí se zeleninou

Dušené telecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 morková kost, 5 brambor, mletá sladká paprika , 100 g sádla, 3-4 mrkve, 1 svazek petrželky, 300 g telecího masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, pepř

Maso nakrájíme na malé tenké kousky. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory a celer nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pór na kolečka. Všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme. Do nádoby, kterou lze vodotěsně uzavřít, vložíme nejprve sádlo, pak...

Cikánská omáčka

Cikánská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg anglické slaniny nebo selské slaniny, 2 cibule, 2 papriky, 2 stroužky česneku, 1 konzerva krájených rajčat, 4 sladkokyselé okurky, 2 velké žampiony nebo 3 malé, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, olej

Nakrájíme si - slaninu na kostičky, papriku na proužky, cibuli na měsíčky, česnek na plátky, okurky na kolečka, žampiony na plátky. Na oleji orestujeme slaninu, pak k ní přidáme ostatní ingredience mimo okurek a vše restujeme do poloměkka. Na závě...

stránka: