Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 33

Grilovaný bůček na jehle

Grilovaný bůček na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového boku bez kosti a kůže, 4 stroužky česneku, lžička římského kmínu, šťáva z 1 citronu, 4 lžíce olivového olej, 2 lžíce zázvorového piva, sůl, pepř, 3 snítky šalvěje, 3 snítky majoránky

V misce smícháme šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře a mletý kmín na marinádu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček odblaníme a ostrým nožem uděláme do masa i tuku několik zářezů. Potom maso z vnitřní strany lehce nak...

Nadívaná vepřová pečeně

Nadívaná vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové pečeně s kostí, 200 g plátků tvrdého sýra Eidam 45%, 200 g plátků šunkového salámu , 200 g plátků anglické slaniny, 5 lžiček plnotučné hořčice, 5 lžiček kečupu, 3 ks cibule, 1 lžíce sádla, 250 ml masového vývaru, 1 lžička soli, 2 lžičky směsi koření gyros

Maso příčně nakrojíme ke kosti na plátky cca 1 cm široké a to tak, aby maso zůstalo vcelku. Potom ho ze všech stran osolíme a okořeníme. Dále každý plátek potřeme kečupem a hořčicí a dovnitř zasuneme několik koleček cibule, plátek sýra a šunky. Pa...

Bohatá neděle

Bohatá neděle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 200 g žemle, 300 g másla, 300 ml mléko, 5 vajec, 10 g muškátu, 20 g pepře, 30 g soli, 1 kostka masoxu, 400 g žampionů, 1 citrón, 500 ml zakysané smetany

Maso rozemeleme, přidáme máčenou prolisovanou žemli v mléce, vajíčka, pepř, muškát, sůl a trochu citrónové kůry. Vše promícháme a tvoříme řízky a na másle opečeme. Výpek podlijeme trochou vývaru a smetanou a necháme podusit. Do šťávy dáme žampióny...

Lahůdkové kotletky pro přátele

Lahůdkové kotletky pro přátele

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety, 1 velká cibule, 1 velká červená cibule, 1 zelená paprika , 1/2 červené papriky , 2 lžíce hladké mouky, 200 g uzeného sýra, kostka masoxu, 200 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky, 2-3 snítky čerstvého tymiánu , 2 lžíce sojové omáčky, 2-3 lžíce oleje

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji je prudce osmahneme dozlatova. Připravíme si zapékací misku a na dno rozložíme obě cibule, nakrájené na měsíčky, papriky, nakrájené na proužky a ...

Karibské kokosové kuličky

Karibské kokosové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce koření na mleté maso, 1 balení hovězího mletého masa, 100 g kokosové moučky, 2 ks slepičí vejce, 50 ml rostlinného oleje

Mleté maso smícháme s kořením. Z hmoty vytváříme kuličky o velikosti sousta, které namáčíme v rozšlehaném bílku a obalujeme v kokosové moučce. Budeme muset trochu přitlačit, aby nám moučka hned neopadala. Pak už stačí jen usmažit v rozpáleném ole...

Svíčková našich babiček

Svíčková našich babiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa (nejlepší je falešná svíčková), sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, 100 g másla, 2 lžíce oleje, 500 ml vývaru, 1 smetana, špetka soli, 4 kuličky jalovce, 10 dkg špeku, špetka cukru, citronová šťáva z 1/2 citronu, 250 ml vody, 250 ml octa(4%), 3 lžíce kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) nakrájené nadrobno, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, troška tymiánu, 3 bobkové listy, 1 cibule nakrájená na kolečka

Přísady na mořidlo(od vody dále) svaříme a necháme vychladnout. Mezitím si odblaníme maso a protkneme ho na klínky nakrájeným špekem. Takto upravené maso naložíme do vychladlého mořidla a necháme ho v chladu 2 a ž 3 dny. Denně maso obracíme. Pak m...

Jelítka s jablky

Jelítka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jelita, 3 jablka, 50 g másla, špetka soli, 2 lžíce sádla

Jelítka nakrájíme na silnější kolečka. Osmahneme je na pánvi - nejdříve na sádle a později na másle dokřupava. Pak přidáme na pánev na kostičky pokrájená oloupaná jablka, která s jelítky smažíme asi 5 minut. Podáváme s brambory nebo pečivem.

Párky s cibulí v alobalu

Párky s cibulí v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek másla, 2 silné párky, 1 cibule, 1 lžíce kečupu, lžička hořčice, lžička mleté papriky, špetka soli, 1 lžička grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Silné párky oloupeme ze slupky. Na alobal poklademe cibuli nakrájenou na kolečka, navrch párky, kousek másla, zase cibuli - tou nešetříme. Podle chuti můžeme přidat kečup, hořčici, grilovací koření, papr...

Královská krkovička

Královská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřová krkovice, 8-10 plátků tvrdého sýra, 8-10 plátků uzeného masa, 150 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce včelího medu, sůl

Připravíme si marinádu smícháním 2 lžic citronové šťávy, 4 lžic bílého vína, 3 lžic dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžic oleje a soli. Krkovičku si nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky, ale tak, že nedokrojíme. Plátky krkovičky potřeme marinádo...

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 2 lžičky sardelové pasty, 100 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy

Maso nakrájíme na asi centimetrové plátky, které důkladně naklepeme a naložíme do marinády, vzniklé smícháním sardelové pasty, olivového oleje a citrónové šťávy. Necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Grilujeme na rozpáleném grilu, stačí 3 ...

Vepřové kotlety v alobalu s jablky

Vepřové kotlety v alobalu s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 20 ml olivového oleje, špetka soli, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 jablka, 4 plátky sendvičové šunky

Vepřové kotlety naklepeme, vetřeme do nich olej a necháme v lednici odležet. Připravíme si 4 čtverečky alobalu, na které položíme plátek masa, který potřeme hořčicí. Přidáme nakrájená vypeckovaná jablka a plátek šunky. Dobře zabalíme a grilujeme n...

Plněný bůček

Plněný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, láhev černého piva, špetka soli, špetka mleté papriky , sklenka čalamády

Kůži na bůčku nakrájíme do mřížky, nasolíme a potřeme paprikou. Uprostřed masa vyřízneme kapsu a naplníme okapanou čalamádou. Důkladně sešijeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme černým pivem. Pečeme alespoň 40 minut.

Špíz s dunajskou klobásou

Špíz s dunajskou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml rostlinného oleje, 120 g domácí ostřejší klobásy

Maso pokrájíme na menší kostky. Vyrobíme marinádu smícháním grilovacího koření, hořčice a sójové omáčky. Do této směsi přidáme olej a vše dobře rozmícháme. Do marinády vsypeme maso a pečlivě ho v marinádě ze všech stran otáčíme. Necháme odležet (...

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 100 g kaparů v bílém vinném octu , 1 tavený sýr, 3 plátky šunky, 50 g másla, olej, 1 špetka soli, pepř barevný, 100 ml sladké smetany

Do kotlet uděláme kapsy, které lehce naklepeme a pak je naplníme kouskem taveného sýra, zabaleného do plátku šunky. Kotletky spíchneme párátkem, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji je zprudka opečeme po jedné straně pěkně dozlatova. Otočíme, ...

Steak v jogurtu

Steak v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 200 ml bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžička grilovacího koření

Česnek prolisujeme a smícháme s jogurtem a grilovacím kořením. Opravdu důkladně zamícháme. Maso v této marinádě důkladně obalíme a naskládáme do misky. Zbytek marinády nalijeme navrch. Dobře zakryjeme fólií a uložíme do lednice alespoň na 12 hodin...

Dokonalé steaky

Dokonalé steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 2 lžičky Dijonské hořčice, 2 lžičky koření Texas steak

V tomto receptu nejde ani tak o množství ingrediencí, jako o pečlivý postup. Všechny plátky svíčkové lehce naklepeme. Ručně do každého zvlášt z obou stran vetřeme koření. Poté to samé provedeme z hořčicí - jemně, nesmíme maso příliš pomačkat. Stea...

Křehký steak v olivovém oleji

Křehký steak v olivovém oleji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hovězí svíčkové steaky, 250 ml olivového oleje, 30 g parmazánu/parmezánu

Steaky mírně naklepeme, naložíme do olivového oleje a necháme marinovat min. 24 hodin. Maso se tak krásně zjemní. Poté rozpálíme gril nebo litinovou pánev a maso na ní zprudka opečeme z obou stran. Když je maso hotové, posypeme vrchní stranu parme...

Hamburský vepřový kotlet

Hamburský vepřový kotlet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel, 1 kyselá okurka, 100 g vepřové šunky, 2-3 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 citrónu, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1-2 lžičky cukru krupice, 2-3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, špetka pepře, špetka soli, 50 ml bílého vína, 2 lžičky plnotučné hořčice

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené maso odložíme stranou a ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky, orestujeme, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme hořč...

Voňavé hovězí kostky

Voňavé hovězí kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g mrkve, 80 g kedlubny, 3 badyány, 3 lžíce sojové omáčky, 1/4 lžičky zázvoru, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce červeného vína, 1/4 lžičky soli, 1 sklenka masového vývaru

Maso nakrájíme na kostky a prudce ho osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka krájenou cibuli. Necháme chvíli restovat. Zatím si nakrájíme mrkev a kedlubnu na menší hranolky. Do pánve k masu přidáme badyán, zázvor, cukr a osmahneme. Pak vmícháme sójo...

Pivní špačci

Pivní špačci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 250 g slaniny (popř. uzeného boku), 400 g cibule, 50 g česneku, 300 ml černého piva (může být i světlé), 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, trocha strouhanky

Dno pekáče pokryjeme pokrájenou cibulí a celými stroužky česneku. Plátky krkovice osolíme, na každý vložíme plátek slaniny a naskládáme do pekáče na cibuli. Vše podlijeme pivem, pokmínujeme. Nejdříve při nižší teplotě dusíme a nakonec dopečeme. Pe...

Hovězí plněné závitky

Hovězí plněné závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky šunky, 1 paprika, 1 šunková klobása, 2 lžíce hořčice, lžička soli, lžička pepře, 1 cibule, 300 ml vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky

Lence naklepejte 4 plátky hovězího masa z kýty. Osolte je, opepřete a potřete hořčicí. Na každý položte plátek šunky, kolečko cibule, několik nudliček červené papriky a špalíček šunkové klobásy. Stočte do závitků, které zajistěte nití nebo masovou...

Vepřové medailonky v sýrové omáčce

Vepřové medailonky v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 250 g hub, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 balení rajčatového protlaku, 125 ml šlehačky, špetka soli, špetka pepře, 3 žloutky, 80 g másla, 100 g Eidamu (Edam), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 250 ml kravského mléka

Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji a dáme do mísy. Podusíme žampiony, přidáme protlak, smetanu a necháme projít varem. Přelijeme medailonky. Ve vodní lázni ušleháme mléko, žloutky, máslo, wortschester, mou...

Mortadella

Mortadella

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 5 vajec, 2-3 stroužků česneku, 1 lžička Vegety, 1 lžička pepře, špetka muškátového ořechu, 1 lžička soli, 1 paprika (kapie), 1 lžíce mleté papriky

Pomletý bůček smícháme s vajíčky, přidáme utřený česnek, vegetu, pepř, sůl, na špičku nože muškátový oříšek a kapi nakrájenou na drobné kousky. Vše řádně promícháme a necháme odležet 24 hodin v ledničce. Potom dáme do mikrotenového sáčku, doře zav...

Směs na boloňské špagety

Směs na boloňské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slunečnicového oleje, 600g balení vepřového mletého masa, 1 cibule, 1 kořen mrkve, 200 ml rajčatového protlaku, 1 lžička soli, 200 ml kečupu, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička oregana, 200 ml červeného vína

Orestujeme cibulku, přidáme mrkvičku na kousky, protlak, kečup, mleté maso, vodu, sůl, cukr, oregano, zalijeme červeným vínem a dusíme. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.

Chutné vepřové řízky

Chutné vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Vepřového masa, špetka soli, troška pepře, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice, 2 dcl vody, troška Vegety

Maso osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme. Takto připravené řízky obalíme ve vejcích a z obou stran prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Osmahnuté maso přeložíme do zapékací mísy. Vodu, hořčici, kečup, olej, vegetu a...

stránka: