Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 36

Jehněčí kýta plněná vejci

Jehněčí kýta plněná vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg jehněčí kýty, 50 g anglické slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 2 sterilované sladkokyselé okurky, 2 vejce, 0,5 šálku hovězího bujónu, 0,5 lžičky hořčice, sůl, 2 - 3 lžíce kyselé smetany

Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidá...

Roštěná na zelenině a žampiónech

Roštěná na zelenině a žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěné, 1 cibule, kousek pórku, 250 g žampionů, 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 2 kyselé okurky, 2 lžíce kečupu, 100 ml bílého vína, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na hranolky. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme žampióny, nakrájené na plátky, nadrobno nasekaný česn...

Sekané řízky z vepřového bůčku

Sekané řízky z vepřového bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 100 ml mléka, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 lžíce ztuženého tuku

Maso osolíme a promícháme s mlékem a necháme asi 30 minut stát. Pak hmotu odměříme třeba naběračkou a tvoříme z ní placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném tuku.

Zapékané maso se šlehačkou

Zapékané maso se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 250 ml sladké smetany, 3-5 cibulí, 500-750 g brambor, sůl, pepř, troška másla

Krkovici omyjeme a nakrájíme na menší plátky - takové medailonky a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vymažeme jí máslem. Poklademe masem,...

Zeleninový guláš s vepřovým masem

Zeleninový guláš s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového vepřového masa, 1 hlávka mladé kapusty, 2 cibule, 2 jarní mladé kedlubeny, 100 g másla, 200 g brambor, 2 stroužky česneku, mletá paprika , pepř, sůl

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme a za občasného podlévání dusíme do poloměkka. Mezitím očistíme a omyjeme kapustu, kedlubny a brambory oloupeme a...

Pečené kotlety s jablky

Pečené kotlety s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 jablka, 1 lžička másla, šťáva z 1 citrónu, 125 ml sladké smetany, 4 rajčata, pepř, sůl, hladká mouka, olej

Kotlety naklepeme, tuk okrájíme a na okraji maso nařízneme. Odkrojené sádlo nakrájíme na kostičky, osolíme a v kastrolku vyškvaříme. Kotlety osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme do červena. Jablka oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, p...

Vepřové řízky s cibulovým pyré

Vepřové řízky s cibulovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 5 větších cibulí, 2 střední jablka, 100 g másla, pepř, hladká mouka na obalení, sůl

Vepřové řízky naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách na polovině másla opečeme a dáme do tepla. Cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět na vypečené štávě, pak přidáme na plátky pokrájená jablka, osolí...

Vepřové po ďábelsku

Vepřové po ďábelsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 vejce, 5 stroužků česneku, 5 malých pálivých papriček, 2 pórky, 1 cibule, 100 ml bujón (z poloviny kostky), sůl, pepř, olej

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 3 cm. V misce rozšleháme vejce, osolíme, hodně opepříme a přidáme jemně utřený česnek. Potom vložíme do misky nudličky masa a společně promícháme. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli ...

Sekaná ze tří druhů mas

Sekaná ze tří druhů mas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 200 g uzeného masa, 50 g anglické slaniny, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 bílek, sůl, pepř

Maso umeleme na masovém strojku přes desku s menšími otvory 2-2,5 milimetru, smícháme, přidáme strouhanou nebo mletou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, asi 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a vše pečlivě prohněteme. Z těsta utvoříme podlouhlou šišk...

Řízek plněný špenátem a mozzarellou

Řízek plněný špenátem a mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 250 g špenátu, 250 g Mozzarelly, 3 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, sůl, olej na smažení

Omyjeme plátky masa, nasolíme a naklepeme. Uvaříme špenát. Na řízky klademe uvařený vychladlý špenát a nahoru dáme mozzarellu. Řízky svineme a připíchneme párátky. Obalujeme v klasickém trojobalu, mouka, vejce a strouhanka. Smažíme na oleji po vše...

Kotlety zapečené se sýrem

Kotlety zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně, 4 plátky tvrdého sýra, 1 jablko, 1,5 lžíce mleté papriky , 0,5 lžičky pepře

Kotlety lehce naklepeme, mírně opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme po obou stranách. Potom na každou kotletu položíme kolečko syrového jablka a plátek tvrdého sýra. Poprášíme sladkou paprikou a pod pokličkou zapékáme až se sýr roztaví.

Játra na víně

Játra na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jater, 1 větší cibule, pepř, sůl, sádlo, 0,2 dcl suchého červeného vína

Cibuli nakrájenou na proužky zpěníme na sádle, přidáme na proužky, cca 2cm silné, nakrájenou játru, kterou jsme předtím naklepali. Vše orestujeme a mírně podléváme vínem. Játru jen pepřem lehce okořeníme. Na talíři mírně osolíme podle chuti. Dobro...

Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 60 g strouhaného sýra, 3-4 lžíce strouhanky, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 3-4 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 5 kuliček pepře, 1-2 ks bobkového listu, 1-2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce sladké smetany, 1 lžíce rostlinného oleje

Maso dáme do misky, přidáme vajíčko, sýr, 1 cibuli, najemno nasekanou, prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř, strouhanku a všechno dobře promícháme. Z hmoty utvoříme kuličky, asi 3 cm v průměru. Kuličky si osmažíme dozlatova na lžíci oleje a dáme st...

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg bůčku, 30 dkg sterilovaného zelí, 20 dkg kabanosu, 2 lžíce plnotučné hořčice

Libový bůček rozkrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí /může být i ostrá hořčice/, poklademe zelím /kysané nebo sterilované/ na které položíme klobásový kabanos, který jsme rozdělili na čtyři díly. Takt...

Pomazánka pro pánskou společnost

Pomazánka pro pánskou společnost

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku , 2-3 lžíce sladké smetany

Anglickou slaninu spolu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, dáme do misky, přidáme rajčatový protlak, trochu smetany, sůl, pepř a sušený česnek. Všechno spolu dobře utřeme na hladkou pomazánku. Před podáváním necháme uležet v chladu. Mažeme na p...

Řízek plněný celerem

Řízek plněný celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové pečeně, 100 g celeru, 60 g strouhanky, 2 lžičky slunečnicového oleje, 3 dcl vývaru

Z uvedeného množství vepřové pečeně uděláme dva silnější řízky, do kterých uděláme kapsu pro naplnění. Náplň se skládá z jemně nastrouhaného celeru který je smíchán se strouhankou a pro zlešení chutě je přidán slunečnicový olej. Toto vše dobře pro...

Řezy obalované v kokosu

Řezy obalované v kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 300 g cukru moučka, 3 vejce, 150 g vlašských ořechů, 1/4 l mléka, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 6 lžic rumu, 6 lžic vody, 6 lžic kakaa, 1 hrneček kokosové moučky

Příprava těsta: utřeme 3 žloutky s cukrem a máslem do pěny, přidáme mleté ořechy, mléko a mouku s kypřícím práškem do pečiva, zamícháme a na konec lehce vmícháme sníh. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech rozetřeme těsto a pečeme při 180°C. Vychl...

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězího zadního, 100 g šunky, 1 cibule, 1 zelená paprika (kapie), 1-2 sáčky předvařené rýže, 0,1-0,2 l smetany na zahuštění, 2 lžíce sádla nebo jiného tuku, maggi, Worcesterská omáčka, mletá paprika , oregano, mletý pepř, sůl, 3 rajčata (mohou být i sterilovaná), mražená nebo sterilovaná kukuřice, salátová okurka na dozdobení, kmín

Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou papriku a chvíli smažíme. Zaprášíme mletou paprikou, která nám tak trošku vše obarví do červena až hněda. Přidáme na tenké nudličky nakrájené hovězí, promícháme, vše jemně oso...

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 1 malá konzerva ananasu, 2 ks menších cuket, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 ks mrkve, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej na smažení

Cukety nakrájíme na plátky, maso na nudličky, ananas na kousky. Na trošce oleje orestujeme osolené a opepřené maso a pak vyjmeme. Do pánve dáme cukety a ananas, přidáme sójovku, rajský protlak, zalijeme půl deci vody a šťávou z ananasu. Podusíme d...

Vánoční šunka

Vánoční šunka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5-2 kg šunky vcelku, 20 ks hřebíčků, 1 konzerva ananasu, 10 ks cherry rajčátek, petrželka, 10 ks koktejlových třešní

Do velkého hrnce dáme vařit vodu (můžeme se zeleninou – tu pak použít na polévku). Až bude vřít, vložíme do ní celou šunku kůží nahoru a mírným varem necháme „táhnout“ tři čtvrtě hodiny. Maso pak vyjmeme, necháme vychladnout a kůži šikmo nařízneme...

Steak texas

Steak texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, olej, máslo, koření Texas steak

Maso naklepeme, okořeníme kořením Rossk - Texas steak. Nejprve maso zprudka opečeme na oleji - asi tak 2 minuty z každé strany, pak zvolna dohotovíme - asi 8 minut, těsně před dohotovením přidáme lžičku másla na zjemnění šťávy. Servírujeme s opeče...

Česká mortadela

Česká mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového bůčku, 10 stroužků česneku, 6 vajec, 2 lžičky Vegety, 1 lžička soli, 0,5 lžičky bílého pepře - může být i černý, 2 lžíce mleté papriky

Bůček 2x umeleme na masovém strojku a hnětačem ho dobře promícháme se syrovými vajíčky, česnekem a kořením. Hmotu necháme v chladničce uležet do dalšího dne. Z hmoty vytvoříme bochánek, který dáme do mikrotenového sáčku, zavážeme a vaříme asi 1 ho...

Polévka z mozečku

Polévka z mozečku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mozečku, 50 g tuku, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 40 g hladké mouky, 1,5 l vody, špetka pepře, 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

Mozeček omyjeme, vložíme na chvilku do horké vody a poté ho odblaníme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, tuk rozpustíme v hrnci, dáme na něj orestovat cibuli. Když je cibule orestovaná, přidáme mozeček a necháme dusit. Poté přidáme omytou, na m...

Polévka z vepřových jater

Polévka z vepřových jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřových jater, 50 g tuku, 30 g hladké mouky, 1,5 l vývaru z kostí, 2 žloutky, špetka pepře

V hrnci rozpustíme tuk, játra omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme orestovat na rozpálený tuk a necháme dusit. Když jsou játra napůl udušená, posypeme je hladkou moukou, lehce osmažíme, přilijeme vývar, opepříme a vaříme doměkka. Když jsou já...

Vývar s mletým masem

Vývar s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, 1,5 l hovězího vývaru, 1 cibule, 20 g tuku, 20 g hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 žloutky, špetka pepře, špetka soli, 2 lžíce najemno nakrájené pažitky

Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Poté zalijeme vývarem, osolíme, přidáme mleté maso, cibuli a povaříme. V mléce rozmícháme žloutky a přilijeme do polévky, když je maso měkké. Krátce povaříme. Podáváme posypané najemno nakrá...

stránka: