Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 35

Pštrosí vejce s mletým masem

Pštrosí vejce s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 natvrdo uvařených vajec , lžíce koření na mleté maso, 400 g mletého masa, 100 g hladké mouky, 200 g strouhaného sýru, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře, půl hrnečku strouhanky, 3 lžíce oleje

Mleté maso promícháme s vejci, sýrem, moukou a kořením. Oloupaná vařená vejce obalíme masovou směsí, potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Usmažené rozkrojíme a podáváme s brambory nebo ...

Vařený bůček v bylinkách

Vařený bůček v bylinkách

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného bůčku, 10 stroužků česneku, 2 cibule, 1 chilli paprička, 10 kuliček pepře, špetka tymiánu , troška pažitky, troška rozmarýnu

Bůček dáme vařit do vody s kořením, bylinkami a cibulí asi na 2 hodiny. Poté nakrájíme a podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem a křenem.

Mleté maso na sladko

Mleté maso na sladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1-2 cibule, 5 stroužků česneku, 3-4 lžíce rostlinného oleje, 1-2 balení kečupu, hrneček vody, balení nudlí, 100 g tvrdého sýra

Dáme olej do hrnce, přidáme cibuli nakrájenou najemno, trochu osmahneme a přidáme česnek nakrájený najemno, chvilku asi 5 min. vaříme a poté přidáme mleté maso, drolíme ho a osmahneme, až je skoro hotové. Poté zalijeme vodou a podusíme asi 5 min....

Babiččina čína

Babiččina čína

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do uzavřené misky, přidáme sojovou omáčku, citronovou šťávu a dáme na 2 dny do ledničky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla. Máso vyjmeme, necháme okapat a pak ho obalíme v solamylu. Smažíme na másle.

Ostravská domácí sekaná

Ostravská domácí sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 1 balení vepřového mletého masa, 3 vejce, 3 lžíce majoránky, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 4 rohlíky, 3 cibule, 7 stroužků česneku, 150 ml mléka, 30 ml kremžské hořčice, 6 sterilovaných okurek, 3 dietní párky

Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, rohlíky nakrájené nadrobno a namočené v mléku, majoránku, hořčici, sůl, pepř, utřený česnek. Promícháme a dáme asi na půl hodiny do chladničky. Ze směsi vytvarujeme dvě šišky, dopro...

Paštika smažená v těstíčku

Paštika smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 2 lžíce hrášku, 20 g másla, špetka soli, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžíce hladké mouky

Vychlazenou paštiku vytlačíme z konzervy na prkénko a z každé nakrájíme 4 kolečka. Vejce, mléko, mouku, sůl a rozehřáté máslo rozšleháme na středně husté těstíčko a vmícháme okapaný hrášek. Kolečka paštiky namáčíme do těstíčka, vkládáme do rozehřá...

Uzené maso v kysaném zelí

Uzené maso v kysaném zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzeného masa, 500 g brambor, 500 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 50 g sádla, 1 cibule, 200 ml sladké smetany, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Předem si uvaříme brambory. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme na plátky nakrájené vychladlé brambory, pokmínujeme, opepříme a osolíme. Na brambory klademe plátky uzeného masa a pokryjeme je zelím, podušeným na slanině a cibulce. Nakonec zalijeme sm...

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250-500 g hovězího zadního, asi 5 mrkví, 2-3 petržele, kousek bulvového celeru, 1 cibule, 500 ml mléka, 3-5 lžic hladké mouky, 1 sklenka sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 2-4 bobkové listy

Maso rozdělíme na tři stejné díly a spolu s kořenovou zeleninou vaříme doměkka, po uvaření vše scedíme. Do části vývaru přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše pořádně rozmixujeme, poté zahustíme záklechtkou, udělanou z mléka a z hl...

Jehněčí ragů s  jahodami

Jehněčí ragů s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g listového těsta, 500 g jehněčí kýty, 300 g žampionů, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g tvrdého sýra, 250 g jahod, sůl, pepř, citronová šťáva, šálek masového vývaru nebo bílého vína, sladká smetana

Z listového těsta upečeme paštičky, košíčky, které budeme plnit masovou směsí, uchováme je v teple. Maso nakrájíme na maličké kousky a opečeme na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájené žampiony a restujeme. Přilijeme vývar /víno/ a zvo...

Vepřová kýta s džemem

Vepřová kýta s džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 3 stroužky česneku nasekané na drobno, 4 lžíce másla, 1 lžička kari koření, 4 hrnky nakrájeného ananasu, 1,5 hrnku ananasové šťávy, 1,5 hrnku drůbežího bujónu, 1,5 hrnku pomerančového džemu

Do masa uděláme hluboké zářezy a ty vyplníme česnekem. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kari koření a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme ananas a vaříme dalších 5 minut. Přilijeme vývar a ananasovou šťávu a vaříme 10 minut. Maso položím...

Mletý řízek na smetaně

Mletý řízek na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 rohlík, 1 šálek mléka, 1 vejce, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžíce Solamylu, 1 šálek hladké mouky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 bobkové listy, 2 lžičky tymiánu , 150 ml sladké smetany, 1/2 papriky

Rohlík rozkrájíme a namočíme do mléka. Maso dáme do misky, přidáme rozmočený rohlík, vejce, sůl, pepř, lžičku česneku a asi lžíci Solamylu. Vše dobře promícháme, utvoříme menší placičky a obalíme je v hladké mouce. Na oleji řízečky opečeme dozlato...

Guláš zahuštěný perníkem

Guláš zahuštěný perníkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího masa, 100 g slaniny, 1 malá mrkev, 0,5 kořenu petrželky, kousek celeru, 150 ml octa, 2 větší cibule, 1 velký bobkový list, 500 ml hovězího bujón, 1 lžíce soli, celý pepř, 100 g nastrouhaného perníku na pečení, 1 lžíce cukru, 250 ml zakysané smetany

Příprava nálevu na marinování masa: do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl, cukr, zrnka pepře a najemno nasekanou cibuli. Vytvořený nálev krátce povaříme, aby se všechny chutě dobře propojily. Marinádu necháme vychladnout ...

Mexické medailonky

Mexické medailonky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového masa (kýty), Mexické koření, olej, 1 vejce

Maso si nakrájíme na jednolité medailonky, naklepeme, potřeme olejem a posypeme kořením - necháme chvíli v chladu odležet. Pak si rozpálíme olej, maso na něm zprudka opečeme z obou stran a pak zvolna dopékáme. Z vejce si připravíme volské oko, kte...

Krutony Rossk

Krutony Rossk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, Domácí sekaná Rossk - koření, 1 vejce, trocha strouhanky, olej

Mleté maso smícháme s kořením a s vejcem, podle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme dva krutony a necháme je 15 minut odležet, aby se chuť koření "vsákla" do masa. Necháme rozehřát olej a krutony na něm opečeme. Podáváme s čímkoliv - nejlép...

Svíčková plněná klobásou

Svíčková plněná klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vepřové svíčkové, 3 domácí klobásy, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 špetky kmínu

Maso omyjeme, nařežeme, jemně naklepeme, do středu uložíme klobásu, zavineme, upevníme nití, posypeme solí, pepřem a kmínem. Uložíme do tukem vymazaného pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě upečeme. Během pečení podléváme vodou....

Kuřecí prsa v alobalu

Kuřecí prsa v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 80 g Eidamu, 80 g šunky, 4 lžíce másla, pepř, sůl, 1 lžíce oregana

Kuřecí prsa lehce naklepe, posolíme, opepříme a poprášíme oreganem. Poklademe plátky šunky a sýra. Zabalíme do předem vymaštěného alobalu a pečeme asi 25 min. při 200°C.

Karpatská roštěnka

Karpatská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěnky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce rostlinného oleje, 40 g uzené slaniny, 100 g cibule, 50 g rajčatového protlaku, 100 g žampionů, 100 ml červeného vína

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a jemně po okraji nařežeme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme z obou stran a přeložíme na talíř. Do výpěku přidáme kostičky slaniny i plátky cibule. Chvíli pražíme a přidáme rajčatový pro...

Jehněčí roláda s hráškem

Jehněčí roláda s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 150 g šunky, 100 g hrášku, 50 g čerstvých oliv, 1 vejce, 1 cibule, olivový olej, sůl, pepř, rozmarýn

Jehněčí maso upravíme na plát, na kostičky nakrájenou šunku orestujeme s cibulí na oleji,přidáme hrášek,nakrájené olivy a vejce.Dáme na maso,srolujeme a svážeme.Pečeme asi 40 minut na másle a rozmarýnu.Maso opatrně otáčíme a podléváme.Výborná příl...

Jehněčí řízky

Jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýta (4 plátky), 50 g másla, 50 ml Borovičky, 2 vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení, pepř, sůl

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na másle, poté dusíme za občasného podlévání vodou a borovičkou. Necháme vychladnout a studené řízky obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance - muže být i chleba a smažíme na oleji. Podáváme s vařenými...

Plněné uzené maso

Plněné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky uzeného masa, 1 plátek balkánského sýra, petrželová nať, 2 vařená vejce, 1 cibule, pepř, kmín

Do masa ostrým nožem prořízneme kapsu, naplníme ji rozdrobeným sýrem, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou. Maso spíchneme jehlou nebo ho sešijeme. Opepříme, okmínujeme, narovnáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně podlijem...

Plněné ledvinky

Plněné ledvinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vepřových ledvinek, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 4 plátky šunky, 2 plátky sýra, 1 paprika, 1 ostravská klobása, 2 žampiony, 1 cibule, 1 lžíce sojové omáčky

Ledvinky po délce nakrojíme tak, abychom dobře vykrojili žilky. Vznikne plát masa, který v několika vodách důkladně propláchneme a na 20 minut vložíme do mléka. Znovu ledvinky opláchneme, osušíme, rozložíme na prkénko, každý plát natřeme hořčicí, ...

Sekaná na jogurtu

Sekaná na jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g mletého masa, 2 cibule, 2 lilky, 4 rajčata, 2 lžíce oleje, 4 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 bílý jogurt, sůl

Mleté maso osolíme a děláme v kastrolu na oleji a trošce vody tak dlouho, až zhnědne a vysouší se. Pak na ně položíme vrstvu nakrájených lilků, nasekané cibule a oloupaných nakrájených rajčat. Ve středně vyhřáté troubě to pak pečeme asi půl hodiny...

Malé chutné překvapení

Malé chutné překvapení

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřových kotlet, 6 plátků sendvičové šunky, 6 plátků slaniny, 180 g tvrdého sýra, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 6 kousků másla

Plátky masa umyjeme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán, potom teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, preložíme ho do zapek...

Skopové na hrozinkách

Skopové na hrozinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g skopového masa, 500 g jasmínové rýže, 1 šálek čočky, 1 šálek rozinek, 0,5 šálku másla, 0,5 šálku datlí, sůl

Nakrájené maso dusíme v osolené vodě doměkka. V téže vodě pak dusíme čočku, až se voda vypaří. V másle pražíme pár minut hrozinky a datle. V jiné nádobě uvaříme osolenou rýži. Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky...

Jessynčino tajemství

Jessynčino tajemství

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 feferonka, 1 lžíce kečupu, 1 vejce, pepř, sůl

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájené maso a drobně sekanou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme jemně krájenou feferonku a dusíme do měkka. Nakonec přidáme kečup a vmícháme vejce. Nepodléváme a necháme vejce srazit. Podáváme se smaženými bramboro...

stránka: