Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 29

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, špetka soli, špetka pepře, 1 hlávka hlávkové kapusty, 100 g slaniny, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 1 kg brambor

Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy. Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrůlku osmahneme slaninu na kostičky, jakmile slanina pustí tuk, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme až cibule zesklovatí. Přidáme nak...

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice vcelku, hrst šalvěje, 2 lžíce Dijonské hořčice, 750 g brambor, 1 kg malých cibulí (popř. šalotky), 4 větší jablka

Krkovici si vložíme do vymazaného pekáčku. Maso napovrchu nařízneme do mřížky. Do zářezů nasypeme šalvěj a celý povrch pomažeme dijonskou hořčicí. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a taktéž nakrájíme na čtvrtky. Jablka olou...

Hašé z hovězího masa

Hašé z hovězího masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího vařeného masa, 20 g sádla, 20 g hladké mouky, 150 ml hovězího vývaru, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 vejce, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z hovädzieho mäsa, a povaríme na polohustú kašu. Pridáme zomleté hovädzie mäso, nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a vajce, krátko podusíme. Podávame so zemiakmi alebo vareno...

Lesso - italské sedlácké hody

Lesso - italské sedlácké hody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky od kosti, 500 g hovězího masa , 2 páry debrecínských párků, 4 papriky (kapie), 2 kořeny mrkve, 1 hlávka květáku, 1 menší kořen celeru, 1 menší hlávka kapusty, 1 svazek chřestu, sůl podle potřeby

Spolu varíme šunku a hovädzie mäso asi 60 minút, potom pridáme mrkvu, zeler a kel. Spolú varime ďalších 15 minút, pridáme karfiol, špargľu a tesne pred dovarením párky s paprikou zbavenou jadrovníka. Dosolíme. Mäso podávame pokrájané na hrubšie pl...

Játrová polévka

Játrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecich jater, 100 g kořenové zeleniny, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 1 cibule, 1500 ml masového vývaru, troška mletého pepře, špetka majoránky, 1 žloutek, 1 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, troška mleté papriky

Na masti zapeníme posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú koreňovú zeleninu a jemne opražíme. K tomu pridáme očistenú pečeň pokrájanú na rezance, podusíme, pridáme červenú papriku, zaprášime múkou, zalejeme vývarom a varíme. Okoreníme čierným ko...

Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z hlavy, 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g vepřového libového masa, 200 g kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 10 kuliček pepře, 4 lžíce octa, 4 stroužky česneku, sůl podle potřeby

Mäso, kolienko a nožičky dáme variť do osolenej vody. Keď je všetko polomäkké, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a korenie. Uvaríme do mäkka. Vyberieme a pokrájame na kocky, dáme do formy alebo na hlboké taniere. Do vývaru pridáme ...

Sloní žrádýlko

Sloní žrádýlko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 špekáčky, 3 sterilované okurky, troška cibule, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce francouzské hořčice, trošku octa, 1 lžička cukru krupice, 10 plátků bagety

Špekáčky pomeleme, přidáme dle potřeby nasekanou cibuli a okurky a zamícháme v misce. Svaříme, nebo zahřejeme v mikrovlnce kečup, hořčici, trochu cukru a ocet, aby se tekutina spojila. Vše zamícháme. Podáváme na pokrájené čerstvé bagetě.

Uzené maso s fazolí a kroupami

Uzené maso s fazolí a kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené krkovice, 2 cibule, 300 g fazolí, 200 g krup, 2 lžíce oleje, 1 lžička kmínu, sůl, 2 lžíce sádla, 2 dcl vody

Kroupy a fazole namočíme každé zvlášť a potom uvaříme také každé zvlášť, propláchneme studenou vodou, smícháme a osolíme. Cibule oloupeme a 1 cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme a přidáme k fazolím s kroupami. Druhou cibuli nakrájíme na půlkolečka...

Džuveč (Gjuveč)

Džuveč (Gjuveč)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového nebo skopového masa, 80 ml olivového oleje, 200 g cibule, 300 g zelené papriky, 200 g rajčat, 1 lžíce mleté sladké papriky , 4 stroužky roztřeného česneku, 1 lilek, 100 g fazolových lusků, 80 g rýže, 50 g rajčatového protlaku, 1 lžíce sekaného kopru, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na drobné kocky a vložíme do rozpáleného oleja alebo masti, posolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Opečené mäso vyberieme z tuku. Na tom istom tuku zapeníme do zlatožlta pokrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, pridáme rajčiakov...

Guláš od sousedky

Guláš od sousedky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 pórek, 1 lžíce gulášového koření, 2 lžíce celozrné mouky, 1 lžíce petržele, špetka soli, 2 lžíce rostlinného oleje, 1,5 l vody

V hrnci rozpálíme olej a opékáme na něm mleté maso, aby takříkajíc chytilo barvu. Hodně mícháme, aby se nám rozdělilo na co nejmenší kousky. Přidáme pórek a ještě chvilku opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a necháme asi 15 minut vařit. Poté zahu...

Zámecká svíčková  s omeletou

Zámecká svíčková s omeletou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 4 vejce, 100 g šunky, 80 ml olivového oleje, 200 g mrkve, 150 g sterilizovaneho hrašku, 1 lžička cukru, 1/2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, 1 konzerva brusinek, sůl podle potřeby

Ku sterilizovanému hrášku v pôvodnom náleve pridáme štipku cukru, lyžičku oleja a povaríme. Mrkvu nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Podľa chuti prisolíme. Plátky sviečkovice po okrajoch narežeme, naklepeme, posolíme a okoreníme. Rýchlo ...

Bramborový závin

Bramborový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 200 g pečeného nebo vařeného masa, 1 cibule, 70 g slaniny, 1 lžíce tuku, 1/2 hrnečky strouhanky, špetka soli

Bramborové těsto připravíme podle návodu a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme náplň- maso pokrájíme a smícháme s cibulkou, kterou jsme nakrájenou usmažili spolu s nakrájenou slaninou na tuku. Spojíme strouhankou. Náplní potřeme těsto, k...

Játra na rožni na zurišský způsob

Játra na rožni na zurišský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 150 g slaniny nakrájené na hrubši plátky, 2 cibule, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 hlavičky žampionů, 2 rajčata, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby

Pečeň (játra) pokrájame na malé tenké plátky. Na podobné plátky pokrájame aj slaninu a očistenú cibuľu. Pečeň posypeme sladkou paprikou, opekame na rozohriatom oleji z oboch strán asi po 3 minuty, vyberieme a odložime. Slaninu opražíme, cibuľu zap...

Plněná telecí hruď

Plněná telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí hrudi, 50 g másla, 2 žloutky, snih ze dvou bílků, 2 housky, 50 ml mléka, 2 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre ...

Varšavské držťky - Flaszki

Varšavské držťky - Flaszki

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g hovězích dršťek, 200 g kořenové zeleniny, 50 g hladké mouky, 3 l vývaru z kostí, 80 g másla, 30 g strouhanky, 1 lžička zázvoru, troška muškátového ořechu, troška mletého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Držky dobre oškriabeme alebo dôkladne očistíme nožom a v teplej vode niekoľkokrát poriadne umyjeme. Chvíľu ich vo vode povaríme, ocedíme, prepláchneme, vytlačíme z nich vodu, zalejeme vriacim vývarom z kostí a na miernom ohni varíme asi 4 hodiny. ...

Polský bigos

Polský bigos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 500 g hlávkového zelí, 500 g vepřového masa z kosti, 250 g uzeného bůčku, 200 g měkkého salámu, 100 g sádla, 2 cibule, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 bobkové listy, 1 lžička majoránky, sůl podle potreby

Osobitne varíme pokrájanú kyslú kapustu a osobitne hlávkovú kapustu v neprikrytej nádobe, až kým nezmäknú. Potom ich zmiešame. Bravčové mäso umyjeme, posolíme a udusíme na masti a cibuľke. Vložíme do kapusty, pridáme korenie a všetko ešte asi ...

Kotleta na houbách

Kotleta na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kostí, sůl, pepř, 1 cibule, 2-3 hrsti hub, hladká mouka

Naklepané, osolené a opepřené kotlety obalíme v hladké mouce a orestujeme na zpěněné cibuli. Přidáme na kousky pokrájené houby, 1/3 masoxové kostky, mírně podlejeme vřelou vodou a dusíme do změknutí /kvůli houbám minimálně 15 minut/ buď pod poklič...

Máslový telecí řízek

Máslový telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího mletého masa, 50 g másla, 2 vejce, 2 housky, 50 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove nati, troška citronové kůry, sůl podle potřeby

Mäso zomelieme s namočenými žemľami, pridáme surové vajcia, petržlenovú vňať pokrájanú na drobno, nastrúhanú citrónovú kôru a soľ a dobre premiešame. Z pripravenej masy tvoríme podlhovasté ploché rezne, ktoré opečieme na masle, najlepšie na pan...

Kůzlečí kýta na paprice

Kůzlečí kýta na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kůzleči kýty, 50 g máslo, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby, troška drceného kmínu

Na masle opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a očistené a na menšie kúsky pokrájané kozľacie mäso. Posolíme, posypeme rascou dobre prikryjeme a dusíme až kým mäso nezmäkne. K udusenému prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múk...

Telecí řízky v kari omáčce

Telecí řízky v kari omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecích řízků, 80 ml olivového oleje, 200 ml sladké smetany, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 50 g posekaných opražených mandlí, 2 lžičky kari koření, sůl podle potřeby

Řízky naklepeme, okraje nařízneme, posolíme, poprášime kari a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme na ně máslo, mouku a trochu kari a osmažíme. Přilejeme 4 lžíce vody a smetanu a krátce povaříme. Omáčku osolíme ...

Maso na paprice a cuketách

Maso na paprice a cuketách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 šálek slunečnicového oleje, 4 papriky, 1 cuketa, 500 g hovězího mletého masa, 1 konzerva rajčatového protlaku, 2 lžíce kečupu, špetka soli, špetka Vegety, 100 g tvrdého sýra

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nudličky paprik, osolené mleté maso a rajský protlak, podlijeme vodou a dusíme. Po 20 minutách přidáme plátky cukety a ještě dusíme asi 10 minut. Ochutíme vegetou, kečupem a promícháme. Na talíři posypem...

Boženka - mleté maso

Boženka - mleté maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 3 stroužky česneku, špetka soli, 1 balení zeleninového leča

Maso, vejce, prolisovaný česnek a sůl smícháme dohromady a tvoříme kuličky, velké asi jako ořech, které vložíme do zeleninového leča. Pečeme v předehřáté troubě asi 30-35 minut. Podáváme s brambory.

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, špetka soli, troška pepře, troška tymiánu, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1/8 l zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 květák, 1 hrneček vody

Mleté maso osolíme a promícháme s kořením, vejci a strouhankou. Z hmoty tvoříme karbanátky,které upečeme na oleji. Uchováme je v teple. Výpek zalijeme vodou, přidáme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku a povaříme. Dochutíme a do omáčk...

Kuličky z mletého masa na jehle

Kuličky z mletého masa na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 2 lžíce strouhaného sýra, 250 g najemno rozsekaného celeru, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli, troška pepře, 1 stroužek nadrobno nakrájeného česneku, 1 šálek slunečnicového oleje

Maso smícháme se sýrem, celerem, česnekem, vejci a moukou. Ochutíme solí a pepřem, uděláme malé kuličky a usmažíme je na oleji dohněda. Hotové kuličky po třech napíchneme na jehlu a podáváme s rýží a ředkvičkami.

Vepřové ledvinky narychlo

Vepřové ledvinky narychlo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g ledvinek, 50 g sádla, troška kmínu, troška pepře, lžička soli, 1 sklenka hladké mouky, 1 šálek masového vývaru

Ledvinky po celé délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, dobře je vypereme, necháme okapat a vysušíme. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme na ně na tenké plátky nakrájené ledvinky, opepříme, okmínujeme a opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut, do prope...

stránka: