Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 27

Salát ze sekané

Salát ze sekané

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sterilované okurky, špetka soli, 1 cibule, 2 papriky, 1 dcl octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka pepře, 1 lžička Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 300 g hotové sekané

Sekanou nakrájíme (nebo si necháme nakrájet) na tenké plátky, které pak rozkrájíme na širší nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, papriky (nejlépe barevné) také na tenké nudličky, rovněž okurky. Vše dáme do mísy a promícháme. Z oleje, oc...

Vepřové nudličky s cuketou

Vepřové nudličky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 cuketa, 15 ml olivového oleje, 1 lžíce Solamylu, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Cuketu nakrájíme na silnější nudličky a na tuku osmahneme do poloměkka. Vyjmeme a do výpeku dáme na nudličky nakrájené vepřové maso, které jsme opepřili, osolili a obalili v solamylu. Po všech stranách orestujeme. Přidáme na tenké plátky nakrájený...

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet (4 ks), 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce hladké mouky, 50 g postrouhané Nivy, 3 lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, Na omáčku: 60 g strouhaného roquefortu, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké smetany, troška mletého pepře, špetka strouhaného muškátoveho ořechu, špetka soli

Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme postrúhaný syr Niva. Touto zmesou natrieme rezne, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a do zlatova vypražíme na oleji. Ozdobíme ...

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 1 velká cibule, sůl, pepř, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 střední sladkokyselé okurky, olej

Maso nakrájíme na tenčí nudličky. Na rozehřátém oleji je začneme restovat. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osolíme, opepříme a spolu dále restujeme, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme rajčatový protlak, znovu chvíli orestuj...

Chalupářská játra

Chalupářská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jater, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 lžička kmínu, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Do kastrolku dáme olej, máslo a cibuli. Když cibule zesklovatí přidáme na kostky nakrájená játra a ze všech stran orestujeme. Poté játra vyjmeme a do výpeku dáme hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme masoxovým vývarem a povaříme. Dochutíme solí, ...

Gnocchi s kuřecím masem na kari

Gnocchi s kuřecím masem na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kari koření, 1 lžíce sojové omáčky, 1 balení smetany ke šlehání, 1 lžíce petrželové nati, 500 g Gnocchi

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi s olivovým olejem osmažíme cibulku dokud nezesklovatí, přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud se nám nezatáhne bílkovin...

Vepřové v kapustě

Vepřové v kapustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa , 1 střední kapusta, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, olej

Maso nakrájíme na menší kousky. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran orestujeme. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme kmín, na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek nesekaný nadrobno. Vše spolu opečeme, zalijeme horkou vodou a p...

Recept na vepřové koleno

Recept na vepřové koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové vykostěné koleno, 2 lžíce francouzské nebo pikantní hořčice, 2 dcl světlého piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule, sádlo nebo olej na upečení

Z hořčice, piva, oloupaného a utřeného česneku a soli, uděláme kaši. Koleno posolíme, potřeme směsí a necháme den v chladu uležet. Druhý den srolujeme koleno, převážeme a upečeme na oloupané a na kostky nakrájené cibuli a oleji nebo sádle, pečeme ...

Jehněčí na mátě

Jehněčí na mátě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 citróny, trochu soli, trochu pepře, 1/2 svazku máty peprné

Maso očistíme, umyjeme a uděláme do něj nožem 2 cm zářezy. Prolisovaný česnek smícháme s hořčicí, olejem, šťávou z 1 citrónu a půlkou nasekané máty. Přes noc necháme maso marinovat. Na druhý den zbylý citrón nakrájíme na kolečka a vložíme je do z...

Dušené hovězí nudličky se zeleninou

Dušené hovězí nudličky se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, olivový olej, máslo, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 žlutá paprika, 2 rajčata

Na směsi olivového oleje a másla zprudka krátce osmahneme na tenké nudličky nakrájené hovězí maso. Poprášíme ho sladkou paprikou a kořením (dle chuti - např. Solčankou) a podlijeme malým množstvím vody, aby se podusilo doměkka. Ke konci dušení při...

Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty (3 plátky), olej, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce másla

Vepřové řízky si naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, trochu podlijeme vodou (ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití), přidáme 1/2 masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka. Když jsou měkké, rozšleháme si asi v...

Námořnické ragú

Námořnické ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí roštěnky, 1 cibule, 1 dcl oleje, 4 lžíce kečupu, 3 lžíce červeného vína, petrželka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 vejce uvařené natvrdo

Roštěnku mírně naklepeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme jí s několika kapkami oleje a necháme chvíli v ledničce odpočinout. Vložíme do pánve s rozehřátým olejem a zprudka, za stálého míchání opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smaží...

Vepřové řízky s kari

Vepřové řízky s kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1/2 dcl mléka, 2 lžíce Vegety, 3 lžičky kari koření, 3 lžíce sojové omáčky sladké, špetka soli dle potřeby, dle potřeby olivový olej na smažení

Maso z vepřové kýty či plecka lehce naklepeme a velmi lehce osolíme. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti. Maso necháme asi 2 hodiny ...

Myslivecké roštěnky

Myslivecké roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti hub, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 šálek hladké mouky, 600 dkg hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 4 špetky kořenící směsi - staročeské koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, 4 šálky vývaru, 100 ml smetany ke šlehání

Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme me...

Domácí vepřové klobásy

Domácí vepřové klobásy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg vepřové kýty, 5 kg vepřového bůčku, 2 kg vepřové plece, 2 g pepře (na 1kg masa), 20 g soli (na 1kg masa), 1 g kmínu (na 1kg masa), 2,5 g česneku (na 1kg masy), střívko dle množství klobásek

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne. Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění...

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

275 g dlouhozrnné rýže, 6 dcl studené vody, 350 g vepřové kýty, 2 lžičky kořenící směsi na Čínu, 4 lžíce škrobové moučky, 3 vejce, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 špetky česnekové drtě, 100 g mrkve, 1 paprika, 15 g másla, špetka soli, špetka pepře, 1 konzerva hrášku

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Rýži propláchneme studenou tekoucí vodou. Dáme ji do velkého hrnce, zalijeme vodou a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou,...

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhanky, 3 kuličky nového koření, špetka pepře, 1 hrst petrželové natě, 100 g uzeného sýra

Bůček nakrájíme na plátky o tloušce asi 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme k ni maso a z obou stran je opečeme. Podlijeme trochou piva a vody, přidáme prolisovaný česnek, koření a dus...

Šišky z mletého masa v zeleninové směsi

Šišky z mletého masa v zeleninové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 1 vejce, hrst strouhanky, troška vody, sůl, pepř, koření na mleté maso, 1 cibule, 2 rajčata, 1 červená paprika , 1 žlutá paprika , 4 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, asi 100 ml piva, olej, 100 g eidamu

Maso smícháme s vejcem, strouhankou, trochou vody, solí, pepřem a kořením na mleté maso. Pořádně propracujeme, aby se vše dobře spojilo. Hotovou směs rozdělíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtiny uděláme placičku. Sýr rozkrojíme na čtyři hranolky a kaž...

Živáňská

Živáňská

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřové plece (případně krkovičky), 1 kg brambor , 3 cibule, 1 hrneček sádla (případně oleje), 1 lžička soli, 1/2 moka lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky

Maso si nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a přidáme k masu. Přidáme koření a vše dobře promícháme. Vezmeme alobal a vyrobíme z něj dvojitou kapsu, do které dáme masovou směs...

Panenka s ořechovou krustou

Panenka s ořechovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, sůl, pepř barevný, 3 lžíce slunečnicového oleje, 80 g másla, 50 g vlašských ořechů, 50 nesolených arašídů, 1 žloutek, 100 g strouhanky, 100 g brusinkového kompotu, 150 ml smetany, hrst petrželky

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potom jej osolíme a okořeníme barevným pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vlašské ořechy i arašídy najemno umeleme. V misce promícháme máslo s...

Mexická pánev

Mexická pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, sůl, pepř, 50 g oleje, 300 g nadrobno nakrájené cibule, 5 rajčat, 3 pálivé paprikové lusky, 2 sušené feferonky nebo chilli papričky, 4 stroužky česneku, 500 ml masového vývaru z masoxu, 1 lžíce Solamylu, 300 g červených fazolí v konzervě

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka osmahneme, přidáme cibuli, necháme lehce zesklovatět a podlijeme vývarem. Dusíme cca 30minut, přidáme na proužky nakrájené paprikové lusky, na plátky nakrájený ...

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

Slavnostní  studená roláda

Slavnostní studená roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600g plátků šunky, 10 uvařených vajec natvrdo, 2 sterilované červené kapie, 8 menších sterilovaných okurek, 150 g Flory (light), 150 g taveného smetanového sýra, 1 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce francouzské hořčice, sůl podle potřeby

Na krém použijeme Flóru a smotanový syr, který vymiešame do penista, pridáme majonézu, postrúhaných pět uvarených vajec, horčicu, posekanú pažítku a podľa potreby osolíme. Na alobal alebo potravinársku fóliu rozložíme plátky šunky do tvaru obdĺžní...

Cikánská vepřová pochoutka

Cikánská vepřová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 350 g leča, 100 ml kečupu, 1-2 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce chilli omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhaného sýra

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme. Maso udusíme do poloměkka, přidáme lečo, čili omáčku, kečup, protlak, dle chuti sůl a pepř. Všechno udusíme doměkka. Hotové podáváme v bramborové placke posypané sýrem,...

Pečený játrový bochník

Pečený játrový bochník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, 300 g telecích jater, 1 cibule, 2 vejce, 1 houska, 3 stroužky česneku, 150 g strouhanky, 1 lžíce petrželové natě, 2 lžíce plnotučné hořčice, 6 plátků uzeného bůčku, cca 4 lžíce olivového oleje, troška mletého pepře, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Pečeň, mäso a mierne namočenú žemľu pomelieme na mlynci. Na olejí orestujeme nadrobno posekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme ju do mäsovej hmoty a ochutíme rozotretým cesnakom, korením, muškatovým orechom, horčicou a soľou. Napokon vmiešame v...

stránka: